Hundvakt

Ja det verkar som om jag bloggar 1 gång i veckan.. jajja, bättre 1 gång än aldrig! :)

Veckan som gått så har jag fortsatt att jobba, varit lite ledig och nu ska jag vara hundvakt i helgen till min pappas 2 gråhundar. Mor och dotter, snälla och söta som få. Men vildingar om dom får för sig det :D

Åkte hit igår och började på min karriär som hundvakt på elitnivå! Så jag kommer att bo "hemma" i huset där jag är uppväxt tills på Söndag, riktigt kul! Inget spännande uteliv här förutom om man vill virra runt i skogen och jaga snöspöken. Men det gör mig faktiskt ingenting. Ska bli skönt att få komma bort från vardagsstressen som man har då man är ledig och är hemma. Man kommer alltid på nåt man ska göra och man slappnar som aldrig av helt och hållet. Så jag har faktiskt semester nu då jag ska va hundvakt :)
Älsklingen kommer hit ikväll också, ska hjälpa mig med hundarna och hålla mig sällskap. Det ska bli trevligt! Tror inte att han har tagit sig hit upp sedan jul, nog för att vi träffats efter det men det är som kul att han tar sig hit också :)
Nu ska jag ta en liten vila innan jag ska ut på en prommis med Bella och Aya.

Undrar som jag måste lägga bly i sulorna så jag inte blåser bort på vägen...

1 år

Jo, jag och hjärtat har nu varit tillsammans 1 år. Tiden går så jäkla fort då man har roligt :)
Detta firades med en god 2-rätters  middag. Toast med kräftor och romröra till förrätt och fläskfilé med rotsaksgratäng till huvudrätt. Både rött och vitt till maten. Väldigt smaskigt!
Var väl inte sådär jätteimpad av det röda vinet så det fick han dricka upp själv. Har som inte lärt mig tycka om det riktigt än.
Senare den helgen for vi och såg melodifestivalen hos några kompisar. Var inte alls så imponerad av vinnaren, besviken att vi ska skicka iväg Saade. Ville ha iväg han som blev 3:a, den låten tror jag hade haft en hyfsad chans att palcera sig bra där borta..
Men men, bryr mig inte allt för mycket, det där var nog den första och sista delen jag kommer att se melodifestivalen för i år.

Läst en bok också! Ernest Hemmingway - The Old man and the sea. Väldigt bra bok, eller novell som det igentligen väl är. Rekomeneras att läsas för den som har lite tid över.

Annars så ar det väl inte hänt så mycket under veckan som gått. Jobbat som vanligt och kommer att fortsätta att jobba hela helgen.
Var ledig igår och det firades ordentligt med en prommenad, var ute i 3 timmar i solen. Gick ungefär 1½ mil om jag räknat rätt. (Inte så lätt med tanke på att jag gick skoterspår ena vägen).
Nu ska jag äta frukost/lunch innan jag hittar på något bra att göra. Är kanonväder idag igen så det kanske blir att få sig lite frisk luft innan man drar sig iväg på jobbet.


Magsjuka

Åkte dit i måndags, efter jag gjort mitt sista arbetspass för den veckan. (Totalt jobbade jag 60 timmar den veckan, det känndes kan jag lova!) Tack och lov var det en snabbt överstökad magsjuka och det värsta hade som givit sig innan kvällen var slut.

Idag känner jag mig mycket bättre! Städat undan här hemma, renbäddat och skurat så man får ut "sjukan" från huset. Bytte ut mina Julgardiner som hängt och dinglat från gardinstängerna. Kanske var på tiden(!). Nu är det fina gardiner som lyser upp rummen istället! Det blev mycket trevligare att sitta i köket då man inte störs av den röda färgen längre.
Ska göra mig en tidig kväll (vilket jag försökt med i flera dagar) måste vända tillbaka dyget så jag inte råkar bli en liten nattråtta för jämnan. Kanske råkar morfa mig till en vampyr.. vem vet?!


jahapp..

Sitter hemma instängd i min lägenhet idag.
Går magsjuka på jobbet och jag har varit mitt i det nu i 2 nätter. Skulle egentligen varit på kalas idag hos min systerdotter som fyllde 1 år i måndags. Men för att inte riskera att dra smittan dit (ifall jag är smittbärare) så sitter jag här och fördriver tiden med det ena och det andra. Tvättar nu för tillfället.
Hade ett ordentligt jobberpass i måndags. Började 15 och gick av 7 på morgonen. Natten bestod av att ta hand om de som hade magsjuka. Var så fruktansvärt trött då jag kom hem och det var tur att jag inte började om förrän 21 på kvällen igen.
Nu är jag ledig i 2 dagar så nu ska jag vila upp mig och försöka ta mig ut i skogen i morrn. Antingen på en prommenad eller skidåkning. Förutsatt att jag inte själv får magsjuka, men det har gått bra hittills och jag mår då inte alls dåligt. Så det är bara att hålla alla tummar och tår!