24 timmar senare

Min långpromenad blev inte så lång som jag tänkte mig, tog mig faktiskt inte längre än till syrran innan jag stannade av. 
Där skrattades och skreks det så det stod härliga till, blev så nyfiken att jag var tvungen att se vad dom höll på med. Väl däl så blev jag medbjuden på en cykeltur. Kunde ju inte tacka nej varken till min söta syster eller syskonbarnen så det var bara att hämta cykeln, pumpa däcken och följa med.
Blev en tripp på Knut'n och Berglunds innan vi var färdiga.
Köpte en älvklänning till yngta systerdottern, hon fick välja färg alldeles själv.
Jag och systersonen fick matchande t-tröjor. STAR WARS! Han var supernöjd över att vi hade likadana. Var riktigt populär där en stund, 3 barn som tävlade om ens uppmärksamhet.
Njöt i fulla drag, tror inte att man kommer förbli den coola och häftiga mostern i allt för många år.
Supernöjd moster!
Ser ut som jag stympat ena benet, men jag vet faktiskt inte hur man sitter normalt i en soffa. Kryper jämt ihop eller sitter på ena benet. Eller ligger ner för den delen.
 
När familjen åkte iväg på middagsbjudning så tog jag ut hunden Troja på en promenad och slogs med en massa mygg. Träffade på en ensam ren som tittade lite nyfiket på oss också innan den löpte iväg.
Nyss kommit hem och känner att min energinivån ligger nästan på noll.
 
Har jag snart varit vaken i 24 timmar, ska försöka dryga ut vakenheten lite till innan jag kommer att slockna för natten. Men någon mer utomhusvistelse idag lär det nog knappast bli.

Another Day

Jahapp, ny dag med nya möjligheter.
Har jobbat klart för i veckan och ska spendera dagen med att hålla mig vaken så länge som jag bara kan och orkar. Tur att man fortfarande kan klassas som ung och då blir det lite mera tillåtet att göra så.
Har hunnit se en film sedan jag gick av jobbpasset i morse. The Bourne-triologin har jag tänkt beta mig genom idag, fast inte alla på en gång. Lite pö om pö blandat med lite promenader och kanske lite soldyrkande om vädret tillåter.
Känner mig lite stirrig, men en prommis och Stephen Fry i öronen kommer att bli toppen. Tror det är allt kaffe som gör sig påminnt. Tål verkligen inte kaffe. 
Provade dricka en liten (½) kopp 2 timmar innan jag skulle gå hem från jobbet en gång, slutade med att jag låg och stirrade i taket i 3 timmar efter jag kommit hem och lagt mig för att sova.

Sommar!

Fick faktiskt en liten känsla av sommar idag, om man bortser från att det regnade större delen av förmiddagen. (Men jag sov till 12 så jag missade det mesta av det.) 
Bestämde mig för att passa på att ta en riktigt långpromenad runt Norsjön då solen äntligen tittade fram. 
Så jag laddade min telefon full med Harry Potter och påbörjade min promenad. Kom hem igen efter ca 2 timmar och det känns som om jag har slagit ihjäl minst 1000 mygg. Det kliar överallt!
Men solen var framme hela tiden och det doftade av blommor överallt.
Gjorde färdigt bilden till Konstutmaningen också. Blev inte som jag först tänkt mig, skulle försöka mig på en marulk först men insåg att det faktiskt var alldeles för svårt. Så det blev en näsapa istället. Tycker inte att dom är speciellt vackra så den får gå under rubriken ful då istället då.
Där har ni den.
Nu ska jag peppa inför nattjobb. Kanske inte var min smartaste idé att ta en långpromenad innan jobbet, är lite öm i fötterna. Men det ska nog gå ändå, det brukar lösa sig.

Flitig värre

Har hunnit med en massa då jag väl bestämde mig för att vara duktig. Skulle bara få tummen ur lixom.
Diskat bort en massa disk som översvämmat diskbänken. Den rann lite dåligt ur ena hon så då passade jag även på att rensa rören både i köket och i badrummet då jag ändå var igång. 
Efter det så plockade jag bort allt som inte skulle vara framme och jag kan se mitt köksbord igen! Det är lika svart som jag minns att det brukade vara.
Tvättat sista tvätten och funderar nu på om jag ska ta och gå upp i samhället en sväng till och fixa ett nytt minneskort till kameran.
Mitt gamla har gett upp och vägrar spara nya bilder på det. Jättetrist!
Tur att jag har en adapter till microkortet så jag kan skarva det till systemkameran i alla fall. 
 
Jo, har hunnit färga håret också. Nu är jag ingen rödtott längre utan kan numera gå under fliken brunett.
Blev mörkbrunt, svart kändes häftigt om jag inte vill att någon utväxt ska synas senare.
Närmare än såhär till min egen orginalfärg lär jag aldrig komma. Så nu får håret växa till sig ordentligt så blir det riktigt bra. Rätt skönt att slippa se den urvattnade röda färgen jag hade innan också. 
 
Sen ska jag ta itu med konstumaningen. Kommit på en sak som jag ska prova skissa upp, får se om resultatet blir lika bra som innuti mitt huvud..

Mr Sandman, where are you?

Igår var jag så trött att jag knappt orkade med någonting men kunde ändå inte sova något inatt. Legat och vridit och vänt mig hela natten och har på sin höjd sovit någon ynka timme. 
Ska vara vaken precis hela dagen i alla fall, kommer ändå inte kunna somna nu då jag är så överspeedad och övertrött. Kan jag lika gärna göra slut på mig själv idag genom tråkigheter som:
Städning, tvättning och diskning.
Då jag gjort bort det så funderar jag faktiskt på om jag ska knalla över till affärn och köpa en packe med svart eller mörkbrun hårfärg. Då kommer blir min utväxt mycket mindre synlig än den är nu och diskretare än den jag ändå kommer att inom det närmaste månaderna. 
Just nu är utväxen såhär fin och indiskret.
Det är nackdelen när man bestämt sig för att få tillbaka sin orginalfärg då man haft en som är så olik sin egna. Det är dom där förbajjade kanten man ser extra tydligt då. Nog för att det röda är fint, men man kan bli less på den också. Svart fungerar alltid. Kan kasta upp en bild senare om det blir så att jag byter hårfärg under dagen.
 
Måste komma på vad jag tycker är fult också, eller något som jag förknippar med ordet fult. Blev lite taggad av en vän att gå med i en konstutmaning där man får nya utmaningar varje vecka. 
Ska fundera under dagen och se om jag kommer fram till ett bra konsept. Lite svårt då jag ändå tycker att det mesta är vackert, allt på sitt egna lilla sätt.

Trevligheter

Blev inte så mycket av mitt filmmaraton. Blev uppringd strax efteråt och blev inbjuden att sjunga lite i studion.
Men självklart att jag ville det!
Hur roligt som helst och fick skrika bort alla demoner som fanns i huvet. (inte för att det var många)
Skrattade mycket och kom hem lite sent. Fast det gjorde inte så mycket, skulle ju ändå hålla mig vaken.
Väl hemma igen så började jag om med mitt filmmaraton, hann dock inte se alla. Blev alldeles för sent och somnade till sista filmen.
 
Igår så  gjorde jag inte med ett endaste dugg. Satt mest bara och peppade helgjobb. Jag och Pyret myste i soffan och bara mådde bra helt enkelt. Natten gick bra och brukarna var snälla, har inte alls mycket att klaga på.
 
Idag blev jag väckt av syrran som ville låna lite pärlor och blommor till deras planer för kvällen. 50-tals fest av något slag. Även lånat ut både klänning och skor innan och ett par hängslor till hennes karl. 
Så man kan väl säga att mina kläder kommer då i alla fall ha trevligt inatt medans jag är på arbetet :)
 
Nu ska jag laga lite middag och göra mig i ordning för ännu en jobbnatt.
Hoppas på bra väder ikväll för alla som ska vara på trästocksfestivalen. Brukar ju inte vara så trevligt att njuta av musiken om det spöregnar. 

Latmask

Sitter och funderar om jag ska orka mig ut idag. Känner att jag inte har större drivkraft till det. 
Om inte så har jag en massa film med Robert Downey Jr. Iron Man 1-2 och Sherlock Holms 1-2. 
Det kommer att bli ett filmmaraton med honom, frågan under dagen är bara när.
Skulle egentligen ha varit ut med mina inlines på en liten åktur, fast då måste jag gräva fram mina stavar.. Men åh, beslut hit och beslut dit. Känner mig orkeslös idag.
Bara ta sig i kragen och få lite frisk luft, om än det bara blir 30 minuter.

Bortglömd

Ja då har jag lyckats glömma bort den här förbenade bloggen igen!
Just nu är jag så trött att hjärnan helt enkelt stängt av.
Men något jag kommer ihåg i tid och otid är Instagram. Tänkte först inte börja använda det, men då man väl börjat har det blivit lite som en drog. "Måste ta kort, måste visa alla."
Men hittar oftast inte så mycket jag vill dela med mig, så många bilder har jag inte samlat på mig än så länge.
Här är några urval i alla fall:
Mamma och hennes man kom förbi nu ikväll och väkte upp mig, hade dånat ikull på soffan och drog timmerstockar då dom ringde på dörren. 
Mamma körde på sin fyrhjuling och jag hade så tur att jag fick följa med på en liten tur.
Inte dumt att jag  hade en hjälm liggandes i förrådet måste jag säga. 
Nu sitter jag och äter middag och försöker sträcka ut min onda och stela nacke. Måste ha legat konstigt för hela höger sida gör ont.
Tänkte ut på en långpromenad, men tog mig aldrig längre än till soffan. Lustigt att man aldrig orkar kliva upp vissa dagar. 
Skyller på min taskiga sömncykel dessa gånger. Men nya friska tag inför morgondagen. Somnar jag tidigt inatt kommer jag bara bli lycklig!
 

Mera semester :)

Följde med syrran och barnen till pappas sambos stuga, levde det ljuva semesterlivet och njöt av värmen, solen och blåsten. Började direkt med att gå ner till stranden och doppa fötterna i havet. Underbart vackert, man blir alldeles varm i själen.
Var ändå ganska varmt i havet, men något dopp för min del blev det inte. Men barnen var modigare och badade. Deras mesiga moster tordes inte gå djupare än att det kom vatten upp till knäna.
Fika och lite mera bus och sol på altanen. Vattenlekar och nersprutning av fötter och min rygg. Roade sig själva gjorde dom väldigt bra.
Själv låg jag på altanen i solstolen eller på en dyna och sög åt mig alla solminuter som jag bara kunde. Noga med att smöja in mig, ville inte bränna mig!
Pappa grillade och bjöd på havets läckerheter...
Dvs. Fläskfilé
Mycket gott även denna gång. Inte varje dag man får stå på strandkanten med havet som granne och grilla heller. 
Efter maten blev det filmtittning och sedan tidigt isäng. Hade inte sovit en blund natten före och blev uppriktigt glad då systerdottern kom och tog mig i handen och sa att vi skulle lägga oss kl 20. Somnade ganska fort också.
Men innan vi tog oss isäng så roade jag och systerdottern oss med att ta kort på varandra. Man var tvungen att göra en grimas, ska bjuda på ett av kvällens alla kort. Blev ett 30-tal sådanna.
Idag blåste det som bara den då vi vaknade och värmen hade försvunnit från sovstugan.
Sedan kom regnet. Åt frukost, lunch och fikade innan vi brummade tillbaka hem igen. 
Lyckades köra vilse!
Vet inte hur vi lyckas hitta dit utan problem men att inte hitta tillbaka ut igen. En skicklighet tydligen både jag och syrran delar på i alla fall. 
Tur det finns mobiler och snälla vägvisare som leder oss tillbaka på rätt väg igen. Tack tack! 
Hade mycket trevligt!

Upp och hoppa lilla loppa!

Varit ute, eller inte hemma det vill säga på hela dagen. Från kl 13 i alla fall...
Lånade ett par skor då vi skulle ut till en tvättstuga och var bara tvungen att ta kort. Inte alla dagar Hallo Kitty tittar upp från dojjorna direkt.
Sen var jag ju tvungen att fortsätta att ta kort på diverse ställen mina fötter satt ner sig under dagen
Men det var kallt i vattnet! Rekomenderar inte att bada riktigt än, får gärna bli lite varmare först.
Promenerat och åter promenerat.
Suttit och hängt utanför Frasses med den häftigaste bruden i stan i väntan på att syrran skulle få sin mat.
Fick mig en våffelstrut då vi skulle hämta upp Syrrans pojke också. Mycket god! Blåbärsglass går inte av för hackor inte.
Nu sitter jag och väntar på att tvätten ska bli klar.
Ska packa en väska och sedan bara vänta på att John Blund kommer med gummiklubban. Imorgon blir det uppstigning tidigt. Önskar mig en solig väderlek med mild blåst. 
Tack på förhand alla vädergudar, väntar med spänning.

Minisemester

Har haft min lediga vecka, har ännu några dagar kvar innan jag börjar om att jobba. Men solen verkar nu tagit sin semester och lyser med sin frånvaro.
 
Haft det jättetrevligt de dagar jag spenderat i skellefteå. Roat mig så att jag blivit helt slut! 
Tog oss en promenad upp på Vithatten mitt i natten och fick se solnedgången, en gigantisk måne och en härlig utsikt. Allt samtidigt!
Aldrig varit upp till toppen och promenaden var påfrestande. Myggen svärmade omkring oss och tur att det blåste där uppe, annars så hade man nog varit tömd på blod. Mina knän skakade ordentligt då jag skulle gå ner igen. Men det kan bero på att jag promenerat några timmar i solen innan vi skulle gå upp dit också.
Spelat en massa discgolf, så att jag fick träningsvärk! Blev jättearg då inte discen ville dit jag ville, så sista rundan var kanske inte riktigt lika rolig som den första. Blivit sönderstucken på benen av alla mygg som fanns där också. 
 
Gått runt på stan och fyndat en massa trevligheter. 
 
Legat i solen och verkligen njutit! Fast ena dagen var det så tryckande varm att det inte ens gick att vistas i solen, då blev det balkongen i skuggan av markisen med en bok i öronen. 
Har verkligen haft semester i veckan, njutit varenda minut.
 
När jag kom hem igen så var min postlåda proppfull av saker! Mina 3 korsetter har kommit och en massa annat som jag hade beställt. Mitt nya skal till Iphonen, ett gameboy! 
Var lite "busig" och piercade naveln också. Men nu har jag lovat mig själv och Jonas att det får räcka med piercings. Kan ju inte gå runt med hur mycket "järnskrot" i kroppen som helst.
 
Har även bestämt mig för att spara ut håret och se vad jag har för hårfärg. Har inte så stor koll på vad det är i orginal längre. Men vad jag kan se nu så verkar det vara mörkbrunt. Tiden får utvisa det helt enkelt.

Vasst och gott

Har hunnit med en massa trevligheter under helgen fastän jag sovit bort halva dagar och jobbat på nätterna.
Lördagen fick jag agera frisör ännu en gång, klippte en massa hår och blev därmed bjuden på en pizza som tack för "besväret". Tror vi hade lika roligt båda två.
Åkte sedan och hämtade mitt Scrabble. Fick jag äntligen spela "på riktigt" och inte bara i wordfeud. Vann inte, utan förlorade storslaget med 150 poäng eller så. Men trevligt var det!
 
Igår vaknade jag av att pappa ringde och bjöd in mig på middag, grillat!
Väl där så blev det genast bus med syskonbarnen och en massa god mat. Var så mätt att jag kunnat rulla därifrån. Kladdkaka, glass och kaffe till efterrätt. Ingen dålig "frukost" det inte!
Åskan mullade då vi åt middag, men det gjorde inte så mycket. Tyckte lite synd om pappa som stod ute och grillade i regnet. Mycket trevlig kväll!
 
Haft det jättebra på jobbet, skrattat hela nätterna genom. Helgen har gått i superfart! Kommer att kännas jättekonstigt att inte gå till jobbet nu på 9 dagar. Men jag antar att jag kommer att fundera vart dagarna har tagit vägen då jag väl ska börja om igen. Brukar bli så.