Bokmalen

Var ute och gick på förmiddagen med min bok upptryckt under näsan. Såg säker lagom intelligent ut, men jag tittade upp från boken i alla fall då jag skulle gå över vägar och så. Nån sa att jag såg intellektuell ut, men jag tvivlar. Lyckades beta av nästan 40 sidor på detta viset i alla fall! 
 
Blev rastlös, ville göra något så det blev en spontantripp till Skellefteå. Var inte något speciellt jag var ute efter förrutom plastic padding. Men jag hittade mig en ny bikini, lite smycken, nya solbrillor och en jättefint armband från Hope. 
En liten slant går till barncancerfonden då du köper det och det finns i massor av fina färger. Det stod mellan orange eller grönt, men det gröna är lättare att bära till olika färger. 
 
Hittade inte så mycket annat, men känner ändå att jag har spenderat min lediga dag väl. 
Nya brillorna
Jo hittade ett par shorts också, som jag köpte oprovade. Dom passar men är sjukt korta! Vet inte om jag kommer att tordas ha dom eller inte. Får väl ha dom här hemma då ingen ser om inte annat. 2 koppar kaffe slank också ner, trots värmen. 
 
Nu funderar jag om jag ska ut och åka lite inlines innan solen går ner och värmen försvinner.
Jo jag tror att jag gör det. 

O happy day!

Solen skiner och jag är LEDIG! Har jag tur eller vad?
Det är redan varmt också, tror det ligger runt 23 grader i skuggan och klockan är inte ens 10! Bara vi inte gjort bort sommaren och värmen redan nu, skulle inte alls vara så roligt. 
Men ni kan ju gissa vart jag tänker hålla hus ungefär hela dagen, kan ju säga att det inte lär innefattas av golv, tak och 4 väggar. 
Så försöka hitta sig lämpliga kläder som inte är för varma och sen ut i blåsten och värmen. Idag ska jag försöka läsa vidare på boken, har fastnat litegrann och vill verkligen hinna läsa ut den innan jag måste lämna tillbaka den. Bara bita ihop och läsa, läsa, läsa. 
Borde ju funka bra nu då jag inte ska ut och springa idag eller gå på gymmet. Idag är det fullkomlig vila som gäller, ja om man inte räknar lite inlinesåkande då kanske.
Hittade en rolig bild på datorn, jag måste ha haft lite att göra. Ringen är fejk, likväl håret. Man ser knappt att det är jag. Måste ha saknat min gamla piercing vid det där tillfället. 
 
Nej ut i solen och läsa, njuta och bara må bra!

Snabba ryck del 2.

Fick mitt andra brev idag med resterande spiral, plugg och O-ringar till öronen. Nu har jag så jag klarar mig ett tag framöver! Whoop, whoop!
 
Varit på gymmet idag efter jobbet och tränat överkroppen lite, orkade inte massor men alla bäckar små som sagt. Åkte inlines fram och tillbaka till gymmet, fick jag träna benen lite utan att anstränga fotlederna. Toppen! Satt stilla hela gårkvällen och jösses så sakta tiden gick! Måste få röra på mig!
Det har varit kanonväder idag! Är fortfarande varmt ute och solen skiner som om den aldrig har tänkt försvinna, inte ett moln i sikte! 
Hoppas att govärmen stannar även i morgon, det är min enda lediga dag den här veckan. 
 
Träffade Ida och hennes mamma efter gymmandet, dom var ute på en promenad. Vi stannade av på fiket efter att promenerandet var färdig och där tog vi oss varsinn glass. Så ljuvligt gott och välförtjänat! 3 kulor glass och jag åt upp alltihopa!
Tog med hunden till badstranden och lät han springa av sig i vattnet. Där blev jag även biten av mygg! Nu är friden slut, snart kommer jag bli tömd på blod igen. Suck, pust och stön..
 
Tror inte ens jag behöver nämna dramatiken som hänt här i Norsjö under dagen, men hu så hemskt. Tur att allt gick bra och det gick över fort!
För dem som eventuellt har missat det hela så finns länken här.

Snabba ryck!

Kom hem från jobbet idag och tittade ner i brevlådan som vanligt och förväntade mig att den skulle vara  tom, som den vanligtvis brukar vara. Döm av min förvåning då jag ser ett brev liggandes där! Inte vilket brev som helst heller utan det var från ett utav ställerna jag beställde från igår!
Dom menar alltså .NU 
Hade inte förväntat mig något brev förrän i morgon eller i alla fall senare under veckan. 
Så nu är dom här, hälften av det jag ville ha igår. Den vita och spiralen är i horn/ben och dom andra i trä. Får se om öronen mår bättre nu.
Ja inte fejkspiralen, den är i äkta plast och följde med på köpet! Fast nu kan jag ju ha den svarta spiralen i det ena örat och fejken i det andra. Dom matchar faktiskt. Nästan lika tjocka också. 
Satte dit den vita tunneln och lade dit några O-ringar för att jag är så rädd att jag ska gnugga av mig den då jag ska sova. 
Är väl en smaksak om man tycker sånthär är snyggt, men det gör jag. Svart och vitt är riktigt fint tillsammans och jag älskar kontraster. 
Den lilla pluggen är till min lilla töjning i vänster öra, den är bara hälften så stor, 4 mm. 
Den har varit 8 mm den också, men tog ut töjningen och lät den växa ihop igen. Mindre än sådär lär den tyvärr inte bli, töjde nog alldeles för snabbt. Fast det kan jag leva med. Man lär så länge man lever?
 
Inga fler töjningar eller piercingar i alla fall, lovat syster det då inte vi riktigt har samma syn på saker och ting. Men jag är nöjd med dem jag har. Mest öronen och tungan som är utsatta. 

Happy Birthday to Me.

Vaknade upp i morse och försökte känna om något blivit annorlunda nu när man blivit 29. Fast jag hade fortfarande träningsvärk, kände mig trött och var hungrig. Så någon större skillnad var det nog inte. 
Blev väkt av jättefina grattishälsningar, så det var nog den största skillnaden. 
Fått så många fina hälsningar idag, på facebook, sms, via telefonsamtal och öga mot öga. Min spontana reaktion är som sådan: Känner jag verkligen så många människor?! Jätteroligt!
Försökt svara på alla jag fått också, kan hända att jag missat någon och då ber jag om ursäkt, det var inte min mening i så fall!
 
Dagen i övrigt så for jag till gymmet åter igen, fast jag sagt att jag inte skulle. Fast nu börjar mina fotleder och fötter säga ifrån på skarpen, så nu blir det nog lite vila som gäller ett par dagar framöver. 
Tvättat det som skulle tvättas, städat lägenheten hjälpligt och beställt nya tunnlar, spiraler och pluggar till töjningarna i öronen. Fick bli en present till mig själv. 
Nu ska dom få leva med organiskt material som andas, ben och trä. Tror jag är mycket bättre i långa loppet och dom kommer att se mycket trevligare ut. Framför allt lukta bättre!
Sedan väntade kvällsarbete på jobbet, gick bra det också. 
Kanske inte så dom flesta firar sina födelsedagar, men jag har haft en riktigt bra dag ändå. Blev ju firad igår, så jag är så nöjd så :)

Vilken dag!

Ja jösses, tagit ut mig idag med.
Sprang först 7 km, cyklade sedan dryga milen hem till mamma. Kom dit några timmar före syster och syskonbarnen så vi passade på att: Ta en tur med trampbåten och paddla lite kajak. Var väl sådär lagom slut i både armar och ben efteråt. Man bryter då inga hastighetsrekord i trampbåten, 3km/h, det ni! 
Saftey first, flytväst på!
Lasagne till middag, jag var hungrig som en varg också. Tror jag ökat mina portionsstorlekar lite, vilket jag bara ser som något possitivt. 
Ner med barnen till sjön för lite mer trampbåtsåkande, där tog nog mina sista reserver till benen slut. 
Tårta på det. Superfin och jättegod som syrran hade ordnat, bortse från stavfelet, det är bara en skönhetsdetalj ;) Tack från både mig och mamma! Tror vi alla var riktigt nöjda med dagen och jag känner att mina kinder värmer mer än vanligt. Kan bero på all kärlek som cirkulerat idag, eller att solen tagit på mer än vad man trott. 
Fick superfina presenter idag, jag ska få se Brolle i sommar! Tack tack!
 
Riktigt roligt idag, men jag är mycket bensvag för tillfället. Tur jag fick skjuts hem i alla fall. Cykla hem hade nog medfört att jag landat i något dike någonstans. Resten av kvällen lär jag nog spendera relativt stillasittande.

Grattis!

Idag är det mors dag, då ska jag passa på att gratulera alla mödrar, mormödrar, farmödrar, surrogatmammor, och alla andra som känner sig träffade. Ni har burit runt på ett liv i 9 månader och sedan, på ett eller annat vis, krystat fram det. Det är stort! Ni har upplevt livets mirakel, ni ska vara stolta och bära huvet högt idag. Det är ju eran dag, njut!
Ska åka och gratta vår mamma senare idag, ska bara prata ihop med den yngre mamman i familjen (syrran) och höra då vi ska dit. Mammigt inlägg men det är en mammig dag :)
 
Roliga är att jag också får åka med på ett hörn och bli grattad idag, fyller nämligen år i morgon så vi ska dela på tårtan idag. Något som vi brukar göra de flesta år då det passar sig. 

Funderar om jag ska plåga mig och försöka mig på en joggingtur så benen vaknar till liv. Har fortfarande träningsvärk men det brukar släppa då man blivit lite varmare i musklerna. Ska sitta och fundera en liten stund först tror jag, smälta frukosten. 

Fredag/lördag

Vaknade sent på fredagen (igår) och fick mig äntligen min sovmorgon! Cyklade ganska omgående till gymmet och köttade ursinnigt med vikter, stänger och löpband, vilket jag fått sota för idag! Träningsvärk!
Som om inte det räckte så spelade jag även en omgång badmington på eftermiddagen och tog mig senare en promenad. Oj herre jösses vad jag får skylla mig själv alltså...
Landade på brännässlor då jag kastade mig efter badmingtonbollen också, förbaskat att jag inte såg dom innan. Men, gjort är gjort. Nu kliar det bara litegrann. 
Gårdagens härliga väder, låg faktiskt stilla och läste nästan en timme medans katten var ute och jagade skalbaggar och dylikt. Benen var sjukt stumma och vaderna stenhårda. Otroligt nog så krampade dom inte. 
 
Idag vaknade jag med träningsvärk utan dess like, gått som en gammal tant med reumatisk värk i alla leder. Gå i trappor eller i uppförsbackar... ja ni kan ju tänka er. 
Spenderat större delen av dagen i mina kära hemby, Bjursele. Var och hälsade på Idas bror och sambo, där hängde vi på deras nybyggda takterass. Därifrån ser man ända hem till pappa.
Mina nya fulsnygga brillor, känns lite 3D-bio över dom. 
Hos pappa lyckades vi även träffa mina syskonbarn och blev inbjudna på middag. Hur bra var inte det?
Glasstrut och kaffe på det, hur bra som helst! Hanns även med att spela lite Vem Där? med flickorna. 
Suttit hemma hos Ida ikväll och sett Independence Day, gammal godig. Ida briljerade med hennes kunskaper om filmens alla repliker. Kunde vissa av dom, så dessa kunde vi säga i stereo!
Haft frossarkväll med popcorn, chips, ostkrokar och cola. Tror det var mest jag som frossade, inte tillräckligt dock, har en massa över. 
Så nu sitter man och är vaken lite på övertid, blicken fastnar och blir blurrig rätt ofta.
Gäsparna avlöser varandra och jag tror faktisktiskt att jag gör natt. Haft en riktigt bra dag förutom träningsvärken, men det känns då att man gjort någonting :)
 
 

Skepp ohoj!

Inte för att rubriken har något med inläggets innehåll att göra, men jag ville verkligen skriva det!
 
Vilodagen resulterade i: 3 timmars promenad varav sista 2 timmarna så vandrade jag genom ris, buskar och myrmark. Fråga mig inte varför men det framstod som en god idé vid tillfället. 
Det blåste så kallt så det gick inte sitta stilla idag, men ute ville jag absolut vara.
Får väl skylla mig själv, men har fina rivmärken på smalbanen nu. Svider som rackarn! Så ska du gå i skogen eller dyligt, använd långbyxor! Det här är nåt jag lär mig varje år, efter jag rivit upp mig. 
 
Ätit middag, somnade en liten stund på soffan och sitter nu och äter på min sista godisklubba. 
Får se vad kvällen har att erbjuda, förhoppningsvis så kan jag hålla mig vaken ett par timmar till. Vill inte vakna före kl 6 i morgon också, är nämligen ledig ända fram till på måndag. Visst kan jag få sova ut lite då?
 

Derp!

Kände bara ett stort fail i morse, vaknade alldeles för tidigt. 05:30?! Där försvann min sovmorgon. Jag som hade tänkt sova till minst 8 bara för att jag var ledig idag! Så går det då man somnar tidigt på kvällarna. 
Så för att göra det bästa av situationen så bäddade jag och Pyret ned oss på soffan och såg Lars von TriersMelancholia
Mycket vacker och stämningsfull film. Varför har jag inte sett den förut!
Såg en till film och då jag faktiskt var på väg att somna, då kan den inte ha varit allt för spännande.
 
Ätit lunch och laddar just nu telefonen. Ska strax bege mig ut i solen, den strålar som aldrig förr! Synd att det blåster som sjutton bara, får se om jag hittar någorlunda lä någonstans om promenaden blir för jobbig. 
Idag är det en vilodag eftersom jag tränat i dagarna 5 nu. Dumt att utmana ödet mer än nödvändigt. Närmar mig det magiska 50-sträcket i alla fall! Nu är det inte mycket som fattas så har jag sprängt den spärren också.
 

R. I. P.

Fått inse en bitter sanning idag, min kära och trogna vapendragare har gett upp hoppet. Den vill inte längre, blinkar bara slött och vaknar inte till liv. Mina kära systemkamera orkar inte mer. 
Den tappade blixten i julas och har ändå kämpat på ganska bra tycker jag. Ändå haft den i 5-6 år så det kanske inte är så konstigt. 
Så det är bara att se sig om efter en ny, spara ihop en lämplig summa och köpa en ordentlig en då man ändå håller på. Känns ändå tråkigt, var så bekväm med den.
Så godnatt kära vän, kommer att sakna dig!

Det går bra nu!

Fått 2 paket som jag beställt förra veckan. Så nu har jag en massa vitaminer, mineraler och proteinpulver. Här ska det byggas muskler på allvar och ökas i vikt. 
Så efter jobbet bestämde jag mig för att försöka att springa så långt som jag kunde, vilket blev mycket längre än vad jag trodde. Är otroligt stolt över mig själv!
Sprang i väldigt jämn takt också, sista kilometern i alla fall, som det syns på övre bilden. Toppen! Verkar ha hittat en bra fart. 
 
Träffade 2 goa brudar då jag passerade stallet och blev erbjuden att rida barbacka på en av hästarna. Det blev inte någon lång sväng och det kändes lite som ridlekis eftersom det är så länge sedan sist, men oj vad jag myste! Det gjorde min dag!
 
Så den här dagen har varit toppen! Vet inte vad jag ska hitta på som kan toppa det här. 

Solbränna = bondbränna

Tog ut mig ordentligt på gymmet idag, körde för en gångs skull med fria vikter då det var så lite folk där. Har ju inte så stor koll på det jag gör med dessa vikter, så jag törs helt enkelt inte använda mig av dom då det är mycket folk. Idag tordes jag däremot så något slags resultat lär det nog ge. 
Blev en massa bröst, axlar och rygg idag. Kommer jag kanske se ut som då jag simmade, bredaxlad som få. Men det är bra, kanske jag inte "går sönder" lika ofta heller. Någon bodybuilder lär jag ju knappast bli, men lite biffigare vore ju bra.
Sprang på löparbandet också, gick inte så snabbt, men höll igång i ca 30 minuter i alla fall. Var då genomblöt i svett då jag klev av det, är väl det som är poängen kan jag tänka mig. 
 
Såg mina ben idag och insåg att jag har nog snyggaste brännan där. Solen tog nog på väldigt mycket igår, hade ju smort mig ganska ordentligt men ändock så ser man ut såhär idag:
Kanske inte syns så tydligt, men har världens kant rakt över vaden. Så går det när man använder sig av långa shorts...
Här ser man även mina snygga ärr på knät som jag fick under min barndom..
Tips: Lek inte tjuv och Polis på grusigt underlag och cykla inte ikull rakt in i en buske. Fast det kanske bara är jag som lyckas med sådant, klantig som jag är. Fast det syns att jag inte satt stilla då jag var barn ^^
 
Somnade nästan på soffan innan jag skulle gå till arbetet, så det blev lite utomhuspromenad så jag skulle hålla mig vaken. Riktigt skönt ute fastän det blåste lite svalare vindar idag. 
Nu ska jag försöka varva ner lite innan sänggåendet och det görs bäst med ljudbok. Ska kliva upp tidigt i morgon och hoppas att jag somnar i någorlunda vettig tid. Men det ska nog inte vara några problem, är rätt slut i både kropp och knopp just nu.
Ser fram emot mina nästkommande 2 veckor, det kan ju bara bli bättre. 

14 dagar, 2 veckor!

Vill bara gratulera mig själv, jag har nu varit nikotinfri i 2 veckor! Tänk vad tiden går fort!
Har inte haft så mycket sug heller, några enstaka ggr har jag känt att jag längtar efter en snus, men ilen går ju över. Det är bara att kämpa på! Ska aldrig ta en snus igen eller bli frestad ens en gång, det är inte värt det.  Grattis och hejja mig!
Drömde till och med inatt att någon frågade om jag rökte, kände mig så stolt då jag svarade: Nej, det kommer jag aldrig att göra heller. 
Kan till och med ge mig boostar i sömnen. Har inte ens behövt använda mig av onico, den ligger i kylen och blir gammal!
Är relativt nyvaken och precis ätit frukost, också en bra rutin jag har lyckats få.
"2 veckor" medtoden är det bästa som finns.Vet inte ens om det är en riktig metod eller om hon bara hittade på. Men man kan lära sig nya rutiner relativt fort bara man är koncekvent och vekligen lägger manken till. Så tack syster! 
 
Ska göra ett besök på gymmet idag, lyfta lite skrot och bli stark. Men först måste jag nog vakna till ordentligt och ladda med lite vatten och smälta gröten. 
Det gör nog bäst med en film, känner mig lite seg nu på morgonkvisten. 

Färdigsolat

Varit ute i princip hela dagen och känner nu att det får räcka med sol. Den är lite väl skarp och det vore dumt att bränna sig eller bli uttorkad bara för att det är fint väder. Har hunnit bli brun, jag som trodde att jag enbart kunde bli fräknig och röd. Lite förvånad jag ändå blev!
Ja okej, lite röd kanske jag ändå är...
 
Inte hunnit längre på boken ännu, syrran ringde och ville ha Frassemat. Klart man offrar sig för syrran, var ändå hungrig efter löprundan.
Vilken frossare jag är, Pizza och skrov på samma vecka, bara det inte blir en vana. 
Så följde med henne och prata bort en massa tid, myste i solen och lyssnade på barnens fantastiska logik. Riktigt trevlig eftermiddag måste jag säga. 
 
Nu ska jag prova läsa en stund, ska spara mina serier tills ikväll. Så Patrick Bateman, what are you up to?

Peppen!

Tog mig en tur runt Vajsjön, superhärligt idag igen. En aning varmt att löpa kanske men skam den som ger sig, eller hur säger man?
Försökte springa i ett svep, men det gick inte. Blev i 2 omgångar med 10 minuters promenad mellan. Känner mig riktigt nöjd ändå med tanke på att jag är relativt nybörjare på det här.
Omgång 1 & 2
 
Hittat en någorlunda bra fart också, Ligger jag runt 6 minuter per km så går det ganska bra, då orkar jag rätt långt. Ska försöka sänka farten lite till så jag orkar ännu längre, men det får ta den tid det tar. Just nu känner jag bara att jag är on top of the world:
Hoppade till och med ur bild, så glad är jag!
 
Nu är det färdigtränat för idag. Ska nu sätta mig ute i solen och fortsätta på min bok. 

American Psycho

Har försökt att sitta stilla idag och läsa, men efter en stund så känner jag hur trött jag blir och måste upp och röra mig. Kommer att bli hemsk då jag blir gammal och dement, en tvättäkta vandrare, aldrig stilla.
Kommit mig en liten bit i boken och den är riktigt bra! Ska försöka hinna läsa ut den innan Juni är slut. Det är fullt genomförbart, ska bara ta mig tid till det. 
Vandrat så jag fått ont i fötterna, så går det väl då man tar på sig fel skor och tror att man kan promenera som vanligt. Suttit i en lekpark och gungat lite och sista svängen upp i samhället tog jag cykeln.  
Men jag har faktiskt kunna sitta stilla en liten stund, fast då höll jag ärligt talat på att somna.
Nu tror jag att jag har rört mig tillräckligt för idag, ska spendera dom sista timmarna av dagen inomhus och nersjunken i soffan. Ska ta upp boken igen och se hur långt jag kommer den här gången. Gissar att det bara blir nån sida så somnar jag garanterat. 
Inte för att boken på något vis är tråkig, men jag är ganska så trött. 

Phew!

Måste säga att det var en av dom jobbigaste löparturer jag varit med om, så varmt! Men det var härligt att få röra på sig igen, fastän benen var ganska stumma. Blev inte någon överdrivet lång löpning heller, men alla bäckar små. Inte hittat rätt tempo än.
Men nu är jag mortionerad, duschad, nyäten och insmord med solskydd. Nu är jag så redo för dagens alla äventyr som jag bara kan bli!
Synd bara att solen valde att gå i moln just för tillfället. Men det är fortfarande varmt, så dagen spenderas nog i största mån utomhus även idag. 

Sommarflicka

Vaknade av att jag låg och kliade mig där jag absolut inte får klia! Tror inte jag klöst bort en massa färg i alla fall, är livrädd för det efter all pina jag gick igenom för att få dit den. Var även förutseende och köpte solskydd spf 50 igår, nu jäsiken ska den hålla sig snygg i sommar också utan att jag ska behöva gå runt i t-shirt.
Så gott som läkt och gör nästan inte ont längre. 
 
Följde med Syrran och kära Ida för att äta Pizza igår. Syskonbarnen roade sig med att plocka maskroser som dom senare dekorerade mig med, i väntan på maten. Kännde mig som en riktig Sommarflicka. 
Efter maten blev det mjukglass på kiosken, Äntligen! 
Sedan blev det lekpark för att sedan busa av oss all mat och glass. En gungbräda var hur rolig som helst! Satt där mycket av tiden och tjoade, där insåg jag att jag har ett ganska hemskt skratt. Vilket jag självklart skrattade ännu mer åt då jag väl upptäkte det. 
Barnen hade då riktigt roligt, då menar jag både dom vuxna barnen och dom små.
 
Idag är det kanonväder ute! Nu ska jag försöka bege mig ut på en löpartur innan det blir alldeles för varmt att springa. Ska prova RunKeeeper igen och försöka hitta mig en bra fart så jag orkar längre. Utomhus har jag en tendens att springa för fort så att orken tar slut alldeles för tidigt. 
Ladda lite med vatten först. 

Pure Morning

Satt vaken lite för länge igår, fick igång min Spotify och satt och lyssade på en massa bra musik. Inpirationen kom över mig och har faktiskt ritat klart 1 av tatueringarna som jag har lovat att jag skulle skissa upp. 
Tänker inte lägga ut nån bild ifall hon inte skulle vilja det, jag är faktiskt rätt nöjd över den ändå.
Tycker mest synd om mitt bollplank jag använde mig av, höll säkert denne person vaken längre än nödvändigt. Kan ju hoppas att vi hade lika trevligt båda två :)
 
Idag är det sommar igen! Så jag har faktiskt letat fram en av mammas gamla klänningar (90-tal?) och faktiskt strukit den. Inte ofta man dammar av strykjärnet, men det händer. Den är en aning stor, men i övrigt gillar jag färgerna och mönstret. Återvinning då den är som bäst!
Ser som vanligt arg och sur ut då jag slappnar av i ansiktet, mina mungipor går nedåt. Inget jag kan göra åt saken förutom att le, le och le. Vilket kan bli rätt ansträngande i längden. Men jag är glad, fastän det kanske inte ser ut så.
 
Idag har mina ben sagt till på skarpen att dom vill vila, mina vader tycker inte om mig speciellt mycket just nu, vilket jag kan förstå. Har inte varit speciellt snäll med dom den här veckan. 
Så, dagens utmaning består av att jag ska bara ta lite lugna promenader och sitta stilla så mycket som möjligt. Har en till tatuering jag ska skissa upp så jag kan ju passa på att göra det när jag sitter ute i solen.

Solsken i hjärtat, ja ute också...

Hehe, tror jag ger upp mina vilodagar. Skulle ju binda fast mig i stolen, men blev allt för rastlös i väntan på kära mor, så det blev på med mina inlines och ut och åka kl 08:05 på morgonen. 
Det var superhärligt ute och varmt! Tror jag var ute och gled runt i två timmar innan jag kom hem igen. Fixade lunchen och inväntade mamma utomhus. 
När väl mamma kom så blev det även lunch utomhus, kan ju inte gå miste på solen en sådan här dag inte
Efter lunch blev det en tripp till kiosken där vi köpte oss varsin glass. Och nu har jag spenderat ytterligare någon timme ute. Det känns måste jag säga! Är alldeles slut i huvudet nu, men på ett bra sätt. 
Osminkad och allt, visst är man tjusig!
Har fått bygga på mitt lager fräknar i alla fall, det är toppen! 
 
Nu återstår det bara 5 timmar på jobbet och sedan har jag ledig helg igen. Hur bra är inte det?
Ska tydligen vara fint väder i morgon också. Peppa för en massa tid utomhus igen!

Oh Blueberry, you're so good

God Morgon!
 
Vaknade tidigt, som för övrigt i veckan, alldeles av mig själv, (Ja förutom då Pyret väckte mig för goset) 2 timmar före väckaren ska ringa.
Andra mornar har jag försökt och faktiskt lyckats att somna om. Men det var så fantastiskt väder ute idag så jag bestämde mig för att kliva upp. 
Har ätit frukost, kastade ner en näve blåbär i tallriken bara för skojs skull. 
Blev inte alls dumt. Ska jag ta lite mindre vatten nästa gång, den blev lite vattnig då den väl var klar. Jag micrar gröten, går fort och blir mindre disk också ^^  Fördelen att bo själv, jag gör som jag vill!
 
Slängde ut torkställningen med tvätten, det var som att vakna i en regnskog, allt var fuktigt här inne. Så nu ska den få en chans att torka i solen, den värmer riktigt bra redan. 
Pyret tog sig friheten att gå ut då jag ändå konkade på torkställningen, så hon fick sig en liten promenad hon också.
Så nu är vi mätta och smått mortionerade. Nu ska jag bara vänta ut klockan tills Ica öppnar. Glömde bort att köpa smör och pålägg igår. Men det är en mycket liten kulle, känns som att jag kan kliva över berg idag. 
Ser lite arg ut, men försök se glad ut då solen bländar i ögonen ;) Jag ler med själen kan vi säga. 

Moahahaha!

Kan nu glatt meddela att jag kan och orkar springa 5 km!
Det gick inte speciellt fort men det kräver jag inte heller att det ska göra. Nu har jag passerat den spärren och nu kan det bara bli bättre! Det är nu jag kan börja pressa tiden, nu jag kan nå resultat på riktigt. 
Lär ha gummiben i morgon, men det är lätt värt det!
 
Mördade benen lite mer på gymmet förutom löpningen. Axlar och rygg fick sig även en liten omgång. Fast i morgon SKA jag vila. Om inte annat får jag väl binda fast mig i solstolen eller något. Tur att mamma kommer hit och ska äta, då måste jag vara hemma och hålla mig i skinnet. 
 
Tycker det är lite roligt att jag bytt ut ett beroende mot ett annat, tur att träningen är mycket hälsosammare än snuset i alla fall. Försöker dra ner på socker också, men lite skoj här i livet måste man ju ändå få ha. Ska ju ändå försöka öka i vikt så det spelar nog inte så stor roll. 

Sunshine

Känner mig som en liten solstråle idag!
Kan ha att göra med att solen skiner ute, men kan glatt meddela att jag har kunnat sova på min favoritsida igen! Hur lycklig är inte jag för det? Massor!
 
Eftersom jag jobbar eftermiddag i veckan så har jag givit mig själv sovmorgon varje dag. Så jag har precis ätit frukost i form av en gröttallrik, det har blivit en av mina bättre rutiner. 
Ska bara låta det smälta lite så ska jag bege mig på gymmet en sväng, inte varit där sedan i fredags. Huga så hemskt!
Hittade självutlösaren på kameran igår och fick för mig att fota mig då jag gjorde bryggan. Ser inte det minsta smidig ut men jag bröt ingenting i alla fall! Det är lite Exorcisten över det hela, behövs bara en trappa att klättra nedför.
Skulle även se hur långt jag har kvar jag hade tills jag kan gå ner i spagat, men det är långt dit ännu. Så det behövs en massa stretching och töjning. 
 
Ska ta och handla för min och mammas lunch i morgon också, fast det kanske man skulle göra medan man väntar på att maten smälter. Slipper jag göra det senare också. 
Är bara förundrad över denna energi som jag fått, kan bero på att jag sovit bra nu i flera nätter. 
Men den är så välkomen så!

Å det kliar!

Skojjade med syrran och kallade henne nojjig då hon sa att det flagnade och kliade på hennes tatuering. Det är ju det man får göra med småsyskon, retas lite. Skulle jag inte ha gjort för nu kliar även min! Vilket är mycket frustrerande då man inte får klia!
Så jag kommer att spräcka min vilodag med lite exertubes bara för att skingra tankarna lite. Ska inte köra ett benhårt pass utan bara lite så det värsta går över. Kan jag köra lite mage då jag ändå håller på också.
Har även förstört vilodagen med 2 powerwalks tidigare idag. Ingen rast och ingen ro för mig inte, det pirrar alldeles för mycket i kroppen för det. Tur att det regnar nu så jag inte blir lurad att gå ut igen.
 
Over and out! 

Tack du söta katt..

Låg och sov i godan ro när det helt plötsligt svider till utav bara den i sidan. Sen gör det riktigt ont och jag tittar dit för att se vad det är som orsakar smärtan. Då ser jag 2 klotrunda svarta ögon och hör världens kurrande, Pyret tycker det är dags för mig att vakna så hon får sig lite morgonmys.
Vilket i och för sig är väldigt trevligt, men kanske inte 04:45 på morgonen då jag inte alls behöver kliva upp vid den tiden. Speciellt otrevligt då hon genar över tatueringen för att få mig att vakna. 
Påminner mig om denna: Simon's Cat
 
Lyckades tillslut somna om och sovit mina timmar. Vilket känns toppen och energinivån är riktigt hög. Ska skynda mig ut på en promenad innan jag ska på jobbet, solen skiner, frågan är bara hur länge?

Hejja mig!

Nu dominerar bloggen av mina träningsresultat, men det är något som jag tycker är väldigt roligt. Har blivit mer eller mindre beroende av att träna, hur nu det gick till?!
Men jag är piggare och gladare då jag tränar, somnar bättre på nätterna också. Så mer träning åt lilla HeaLainen!
Jobbat större delen av dagen, började 11 och slutade 20:00. Hade så pass mycket energi över att jag beslutade mig för att ta en löparrunda och testa en ny app jag laddat ner på luren. RunKeeper.
Lyckades nästan springa hela rundan och gissa om jag var överlycklig och stolt över mig själv! Trodde inte att jag skulle orka så långt!
Sprang allt utom 800m, då promenerade jag snabbt istället. 
Nästa gång kanske jag lyckas ta 5 km, det vore nåt! :)
 
Men i morgon blir det vila, kan ju inte nöta ut mig i förtid. Vila och återhämtning är A och O. Kanske blir en promenad istället om vädret tillåter. 
 
Uppdatering med tatueringen lyder som sådan: Det gör fortfarande ont, känns som om jag har blåmärken på revbenen. Men den är hiskeligt ful just nu, jag flagnar. Så jag försökte duscha bort det värsta och har nu smörjt ordentligt, nu verkar den vara så bra som den bara kan bli.
Är lite röd vid bokstäverna, men det blir nog till sig om ett par dagar. Får bara se till att jag håller den ren. 
 
Nu ska det varvas ner med en bra film eller bok. Amerikan Psycho kanske? Kommer nog sova riktigt gott inatt, hoppas jag då i alla fall ^^

Wow

Blev lite paff då jag tittade över mina unika träffar på bloggen. Ena dagen 70 st, nästa dag 80 och sen ner till 45. Men jag klagar inte, det är sjukt många fler än mina vanliga 5 st. Välkomna hit :)
 
Igår tillbringade jag kvällen med att sitta ute i en kåta i skogen för att grilla korv och marshmellows. Ja inte ensam förståss, utan jag hade väldigt trevligt sällskap med mig dit. Det skrattades, sjöngs och åts. Kläderna var fyllda med röklukt innan man åkte hem, det var som att återbesöka barndomen litegran. Då man satt vid lägerelden på scouterna och bara fjantade sig. Roade sig i timmar med bara elden som centrum. 
Nu idag vaknade jag sent, åt en gröttallrik och började på ett pussel. Strax efter två ringde syrran och bjöd med mig att äta glass. När jag kom hem igen blev jag så inspirerad av inlinesåkarn, som vallade runt barnen på cyklar, att jag var tvungen att ta mig en sväng jag med. 
 
Fast jag använder mig av stavar, annars så faller jag väl och bryter nåt. Känns inte så värt att riskera. 
Åkte 45 minuter, mot Holktjärn och tillbaka. Riktigt härligt ute och det är den bästa vägen för inlines, alla andra vägar är så "dattriga" eller osopade. Känner mig lite skakis i benen ändå. 
 
Är nu sådär härligt slut i kroppen och ska nu försöka komma på vad man ska äta för middag. Något snabbt och gott i alla fall. Måste nog ta mig en tripp på Ica för att se vad dom erbjuder för nåt. 

Workout

For till gymmet igår och hoppade upp på löparbandet, det var äntligen lagat. Så öste på där och kan glatt meddela att jag kan numera springa 3 km! Det är mer än för 2 veckor sedan.
Tips från coachen: (Syrran) Räkna allt i två veckors perioder, det funkar jättebra.
Körde lite armar och ben också, men tordes inte ta i så mycket då jag var så öm. Men fick lite utlopp för energin jag hade över.
Det värsta är att jag inte längre kan sova på min favoritsida.. ömmar alldeles för mycket än. Men förhoppningsvis så ska ordningen snart vara återställd så att man kan röra sig normalt igen. 
Nu ska man bara fundera vad man ska hitta på för trevligt en sådan här mulen och grå dag. 
Ska nog först och främst se klart en serie jag påbörjat, har bara 2 avsnitt kvar. Sedan får jag väl se vad dagen har ett erbjuda.

Men ja!

Hade satt upp som mål att gå upp 1 kg på en månad, dessutom ville jag sluta snusa och få in lite bättre tränings- och matrutiner. Tro det eller ej, jag har lyckats!
Med alla saker, eller matrutiner är väl fortfarande si och så, men jag äter mer. Har slutat helt med nikotinplåstren och jag har inte ens något nämnvärt sug kvar! Hur gick det till? , och Hur bra är inte det?!
Nästan så att man tar ett titt på sig själv i spegeln och frågar: Vem är DU, egentligen?
Har för övrigt jobbat klart för denna vecka och ska spendera helgen i ledighetens tecken, nämligen bara göra sådant jag tycker om. Vad det består utav är ännu oklart ^^
 
Tagit bort plasten på tatueringen och hej vad det ramlade av färg, som det brukar. Den är fortfarande svullen och öm, men den är riktigt fin. Som en kompis sa: Den är så du!
Den ser ganska stor ut, men det är den egentligen inte. Det är bara jag som är liten ;)
 
Nu ska jag bara lista ut hur jag får bort klistret från tejpen som satt där innan, utan att behöva gnugga. Är väldigt öm idag och vill inte irritera i onödan. 
Men först och främst blir det ett besök på gymmet. Det var alldeles för länge sedan!

Cry me a river..

Följde med syrran och hennes karl idag till Lycksele, det var äntligen dags att göra våra efterlängtade tatueringar!
Hade bestämt innan vart jag ville ha den (revbenen), och det var säkert därför jag hade lite svårt att sova. Kunde nämligen inte sova alls!
Men vi åkte ändå, superpeppade och glada.
Kom dit och jag hoppade upp i stolen på en gång.
Där låg jag och våndades i 1 timme och 40-50 minuter. Kan säga det, jag grät floder sista halvtimmen. Tror inte att jag haft så ont, någonsin, av min egna fria vilja.
Men den blev klar, fastän jag ville ge upp flera gånger på slutet.
Så den egendesignade syskontatueringen nr 2:
Syrran och hennes karl valde att skriva in sina barns namn på underarmarna.
Jättefina blev dom!
Nu ska jag mer eller mindre krascha isäng. Är helt slut, skakade som ett asplöv en bra stund efter att jag var färdig. Känner att jag är inne på min sista enegireserv.

Röda faran!

Bestämde mig igår kväll för att ta bort nikotinplåstret jag irriterat mig på under hela dagen. Det kliade i princip hela tiden! Faktiskt inte så underlig då jag förmodligen inte tål klistret i plåstren. 
Det här kotet är taget 12 timmar efter jag plockat bort plåstret. 

Så jag bestämde mig där och då att jag skulle vara utan plåster från och med idag och fokusera på att bli nikotinfri. Kanske var ett klokt beslut igår, får se om det är ett lika klokt beslut senare idag. Har några få nikotintuggummin ifall jag känner att det inte skulle gå.
Har nyss ätit frunch och känner att jag skulle kunna äta en gång till. Kan det va abstinensen som kickar igång redan?
 
Ska sysselsätta mig så mycket som jag bara kan idag. Har ju stickningen kvar, har en massa jag ska rita och så kan jag ju lägga pussel om jag får alldeles för tråkigt. 

Gullpluttan!

Gick inte så bra med mitt solande, den försvann det första jag gick ut. Så 30 minuter sol är nog allt jag fått på 2 timmar, men det var härligt ute. 
Då jag kom in igen så såg Pyret så deppig ut, satt vid dörren och bara stirrade i golvet:
Så jag öppnade och satte mig på brotrappen. Går inte jag ut, så går inte hon ut. Antingen så har jag den artigaste eller mesigaste katten, väntar alltid på mig.  
Det var lika spännande som vanligt för henne och utevistelsen varade i ungefär 5 minuter. Sen blev det tydligen alldeles för spännande för henne. Men premiärturen för i år är nu gjord.
Återstår dryga timmen ledighet kvar, sitter och peppar för en promenad tillbaka till arbetet. Har jag tur så går kvällen riktigt fort. För kl 21:00 blir jag ledig, ända tills på onsdag kl 06:50! Det är inte illa det :)

Periodpaus

Somnade relativt tidigt (23-isch) och vakna faktiskt pigg i morse. 
Har spenderat 5 timmar på jobbet och har nu "halvtid" i väntan på nästa jobbperiod som börjar i eftermiddag. 
Under dom här lediga timmarna kommer jag vara utomhus i största möjliga mån. Ska bygga på mitt förråd av fräknar på ansiktet. 
Måste bara ladda mobilen lite så jag kan lyssna på ljudboken. Skulle inte vara så roligt om batteriet tog slut då det är som mest spännande..
Så sitta ute i solstolen och eventuellt ta en promenad om jag blir rastlös. Låter som en trevlig periodpaus tycker jag.

May the 4th

Idag är det tydligen StarWars dagen, May the 4th be with you. 
Har inte sett StarWars idag, men jag firar med att äta små mintpastiller ur Darth Vader och en Stormtrooper. Häftigare än så blir det faktiskt inte. 
Tycker även att jag lyckades bra med Harry Potters dag som inte var för så länge sedan (2/5). Lyssnade på just Harry och hans vänner precis hela den dagen. Hade faktiskt inte en susning att den var just då, så det var ju avhittat!
Tur dom är på engelska också, hinner man träna upp den och finlira på uttal och så. 
 
Är ganska nördig då jag lyssnar på bok: skrattar åt pinsamma situationer i boken och gör faktiskt de flesta ansiktsuttrycken som karaktärerna i boken gör, då uppläsaren säger att dom gör det. Använder mig av hörlurar så ingen annan fattar ju vad jag skrattar åt, eller vad jag blir arg över. 
Kan nog va ganska intressant som åskådare att se vad jag pysslar med då jag inte tror att nån annan ser. Dansar till musik som bara jag hör (s k. huvudmusik)  Vilket förefaller rätt ofta. 
 
Ska strax gå isäng, har varit en lång dag idag. Sov en aning för lite förra natten och det känner jag av nu. Ögonlocken är ganska så tunga.Men det passar mig bra, då hinner jag sova ut ordentligt och vara glad på jobbet i morgon. 
Förutsatt att jag faktiskt somnar förståss...

Men vad?!

Det var inte blommorna som gjorde att min näsa var tät. Har gått och blivit med förkylning. Lyckligtvis så har jag inte feber, utan det är bara näsan som är elak med mig. 
Så nu sitter jag och peppar inför helgjobb, vilket nog kommer gå alldeles utmärkt. 
 
Köpte mig ett nytt pussel igår då jag var ute på promenad. Har inte hunnit allt för långt på det än, men vad brukar man säga. En bit i taget.
Tur att Pyret är snäll och låter bitarna vara. 
Vet inte ens om hon tycker det är så intressant:
Mördarkatten! (Hon gäspar)
 
Nu ska jag lägga mig på soffan en stund och samla krafter till kvällspasset. 

Så där ja.

Rensat upp en massor med papper, sparat det som skulle vara kvar och satt in i pärmar. Blev en drös med papper som jag kunde kasta i återvinningen. Varför gör man inte sånt på direkten? 
Stökat undan sånt som inte ska vara framme och jag säger bara det: Hej på dig yta, vars har du varit?
Liljorna ligger numera i soptunnan utomhus och nu kan jag andas normalt igen utan att må illa.
 
Håller på med sista tvätten och tror jag ska ta och vänta ut den utomhus. Det har nämligen slutat att både snöa och regna. Kan jag fortsätta med ljudboken också, låter som en toppenplan tycker jag. 
Dagen till ära är det myskläder som gäller:
Lär inte vinna några modepris direkt ^^
Gillar svart, om ni nu möjligtvis inte förstått det.
Nej, ut i friska luften!

Surprise?

Oj jösses vad förvånad jag blev då jag tittade ut i morse. Vad hände med solen? Det snöar ju! Jag som hade fått byta till sommardäck på bilen..
 
Fast nu har jag en perfekt ursäkt att stanna inne och fixa i lägenheten idag istället, den är i behov av en upprensning. Perfekt ursäkt att lyssna en massa på ljudböcker också. Då behåller man koncentrationen och så går tiden mycket fortare. 
 
Får nog bita i det sura äpplet och inse att jag inte kan ha kvar min bukett med liljor, dom luktar alldeles för mycket. Reagerar varenda gång jag går förbi dom genom att: må lite lätt illa och få lite lätt huvudvärk.
Inte värt att ha igång köksfläkten dygnet runt bara för att "dom är så fina".
Kan ju inte rå för att liljan är en av mina favoritblommor.
Kanske är dom som gör att min näsa är så tät också. 
 
Så städa ut dom, tvätta bort all tvätt och rensa ordentligt i läggan så den blir fin igen.
Benen bär mig idag och har inte alls så mycket träningsvärk. Blir nog att ta ett lättare pass med mina exertubes och stretching som gäller idag. Orkar inte dra mig till gymmet, så det blir hemmaträning varvat med städningen. 

Progress

Insåg just att jag ignorerat min blogg i över en månad. Insåg även att jag har några få stackare som är in varje dag och kollar om jag skriver något eller inte. 
 
Så jag tänker skriva om det som jag faktiskt tycker är roligt nu för tiden:
Träning och mina framsteg i det.
"Wow, jättespännande" kan ni väl tycka. Så tyck det om ni vill, det är min blogg så det så :)
Så på min planering har jag faktiskt tagit mig en bit.
Rygg och axelparti har blivit större (mer muskulöst), jag har armmuskler som syns och jag klarar av att löpa mycket längre än innan.
Fast inte så långt som jag vill att jag ska klara. Men konditionen är lite bättre än tidigre, nu ska jag bara vinna över nej-sägaren som sitter inne i mitt eget huvud.
Men det har ju bara gått 2 månader sedan starten och jag har väl inte varit den flitigaste heller..
 
Om det inte hade varit så pinsamt att lägga upp före och efterbilder så skulle jag ha gjort det. Kan säga att det faktiskt syns då man jämför bilderna, om än det är lite :)
 
Sista snusen.. 2½ vecka sedan!
 
Äta och sova går väl sisådär. Inga problem att äta, det gör jag konstant numera då jag håller på att sluta med snuset. Men sova... gaaaah! Måste nog bli duktigare att köra slut på mig själv så jag däckar av trötthet.
Viktmässigt så har jag fastnat lite, har inte ökat så mycket i vikt, men det går i alla fall åt rätt håll. Så länge vågen fortsätter att klättra uppåt så är det mycket bra. Några gram i taget.
Dagens löprunda är avklarad och jag är riktigt mör i benen. Kan bero på gymmet igår och att jag sovit lite dåligt. Men det har varit en riktig utedag för min del. Promenad på lunchen och lunka/löp efter jobbet. Känner mig lite duktig ändå.
Får se om det blir vila i morgon eller om det bli fullt ös. Beror på vad mina ben säger då jag vaknar.