Maj?!

Jo det är sant, snart är det faktiskt Maj. Valborgsmässoafton väntar runt knuten och därmed har man inte så länge kvar innan man fyller 26. Vilket betyder att jag bara har 1 år kvar innan man lämnar facket "ungdom". Det blir lite dyrare att åka buss, tåg och flyg men annars så vet jag inte vad som kan va så mycket negativt med att fylla vuxen (27).

Nåt som är väldigt bra med valborg är att syster och 2 andra uppsalabor kommer upp och hälsar på oss norrlänningar hela helgen. Det ser jag verkligen fram emot och jag hoppas att dom ser fram emot det lika mycket som jag.
Kommer att vara hundlös hela valborgshelgen vilket har både sina för och nackdelar.
Fördelar:
1, Får sova så länge som jag nu önskar på morgonen
2, Slipper vara orolig över att dom ligger hemma ensamma och har tråkigt medans jag inte är där
3, Jag kan låna ut bäddsoffan om det nu skulle behövas utan att va rädd att Norna och Sacha puttar ner folket från soffan.
Nackdelar:
1, Kommer att vakna tidigt på morgonen i alla fall
2, Inga hundar som viftar på svansen när man kommer hem
3, Ingen Norna som ligger i knävecket och sover när man ligger i soffan, Gullpluttan min!

Men jag har en känsla av att helgen kommer att forgå i rasande fart, som den har en tendens att göra när syster är uppe på besök. Man lyckas oftast inte bocka av alla saker man planerat in.
Jajja nu har jag tjatat färdigt för denna gång. Ha det!

Frisk?!

Jodå, nu är jag så gott som frisk! Äntligen! Har fortfarande 4 dagar kvar av pencilinkuren men ändock! Låter väl lite sisådär när jag pratar men jag kan andas genom näsan utan problem och sover riktigt bra under nätterna nu när man slipper vakna av att man inte kan andas.

Har jobbat i helgen och det gick faktiskt riktigt bra, föutom sista timmen på lördag natt. Förstår inte varför jag plötsligt blev så jäkla trött prick kl 1! Var som om någon slog av powerknappen på mig och jag fick verkligen kämpa för att jag skulle kunna hålla mig vaken fram till kl 2. Men det gick goda och dagens arbetspass gick bra det med. Nu är man ledig måndag och tisdag, vilket firas med att åka och hälsa på hjärtat.

Hundarna har spenderat helgen hos "husse" och kommer att få stanna där tillochmed tisdag kväll. Ser fram emot att få tillbaka dom men jag vet att dom har det bra där dom är nu. Går absolut ingen nöd på dom inte. Dessutom får dom ju vara med deras gamla kompis, katten Riva. Den kanske gosigaste katten som går på denna jord.

Nu ska jag gå och lägga mig och se om jag lyckas sova. Hade en så fantastiskt frustrerande dröm förra natten och var inte alls utvilad när jag vaknade. Min mobil hade fallit 2 våningar och gått sönder i en väldans massa bitar och mammas sambo rinde till den trasiga mobilen (som faktiskt fungerade!) och sa "Visst skulle du sälja din mobil, vilken tur att den är så fin" eller något ditåt. Vilket gjorde att jag blev lite ledsen och vaknade med tårar i ögonen.
Förhoppningsvis så slipper jag liknade drömmar inatt, skulle inte alls va kul att vakna och känna sig lika trött som när man gick och la sig.

Så härmed hälsar jag alla en god natt och dröm fina drömmar istället för knasiga!

Läkarbesöket

Jepp, jag var efter många om och men tvungen att lägga svansen mellan benen och krypa till korset. Ringde efter läkartid igår morse och fick mig en 11.30, var med sänkt huvud jag gick dit. Gillar verkligen inte läkare!
Tack och lov så prata han inte så mycket med mig och undersökningen gick på ca 5 min. Inte så lätt att föra ett samtal med en läkare som knackar en i pannan och ska kolla i öronen. Han ville ta en snabbsänka för att se om värderna hade ändrats och ifall jag hade någon inflammation i kroppen. Ett stick i fingret senare och jag fick både Kåvepenin och rinixin för mina bihålor. Tänk va smidigt det kan gå ibland, varför gjorde jag inte detta förra veckan?? Han sa inte direkt att det var bihåleinflammation men kan inte vara så mycket annat.

Men men nu har jag börjat på min penicilinkur som kommer att räcka i 9 dagar till, sen ska förhoppningsvis infektionen vara ute ur kroppen! Känner mig faktiskt lite bättre idag, men är långt ifrån frisk.
Har idag legat på soffan och sovit mycket, kände mig smått febrig innan jag skulle gå på jobbet så det var bara att stanna hemma, men till på fredag räknar jag med att jag ska va så pass frisk att jag ska orka va på jobbet. 

Det är på G!

Nu verkar det som om flunsan/förkylningen eller va tusan det nu jag har åkt på efter helgens magsjuka äntligen börjar ge med sig! Vaknade idag, utan att ha ont i kroppen, och upptäcker att nu sitter det mest i näsan och jag hostar som ett as.
Men känner mig lite piggare idag faktiskt, fast jag brukar vara som piggast på morgonen och sen blir det värre fram på kvällen, men det verkar gå vägen än så länge.
Känns faktiskt lite dumt att stanna hemma från jobbet idag men inte värt att riskera att smitta ner mina vårdtagare och personalen bara för att jag känner mig en uns bättre. Ska bli mycket friskare till på måndag hade jag tänkt så jag kan och orkar vara en hel dag på jobbet utan att börja kallsvettas och flåsa det första jag gör något.

Igår var en mindre bra dag när jag vaknade, skrek och grät lite när jag gick omkring i köket eftersom det kändes som om ett revben på något mystiskt sätt gått av under natten. Vilket inte heller hade gjort utan det var mycket onda och stela musler som höll på att vakna till liv. Efter 30 min kunde jag röra mig utan svära till och utan att tårarna rann. Tillbringade nästan hela dagen på soffan.

Nu har jag faktiskt orkat med att vädra alla sängkläder och tvättat upp allt som jag använt mig av i helgen. Nu jäklar ska dom dö bacillerna så att jag kan bli frisk. Köpt sinova forte som jag kommer att äta i några dagar så att bihålorna torkar upp, och jag förhoppningsvis blir människa igen.

då vet ni. hehe

helgen..

Började med att jag och mitt besök for till mammas stuga på lördagen med hundarna. Lyckliga Norna och Sacha sprang runt på isen och tiggde pannkaka utan större framgångar. Solen tittade fram och vi satt oss ute på altanen för att njuta lite av solen. Det var då jag fick en fruktansvärd huvudvärk som höll i sig från ca 15 på lördagen till kl 19 på söndagen. Dessutom råkade både jag och mitt besök ut för magsjuka.
När magsjukan äntligen verkade ha lungat ner sig så man tordes äta igen så verkar det som om jag åkt på flunsan istället. Ont i hela kroppen och ligger och svettas och fryser om vartannat + att näsan är tät titt som tätt.
Besöket åkte hem idag och det känns redan tomt, jättetråkigt!

Är sjuk även i morgon så då ska jag dricka mycket vatten och kurera mig så gott som det bara går. Förhoppningsvis kanske jag kan jobba på torsdag i alla fall. Har fått alldeles för mycket sjukdagar nu tycker jag. Sen blev det träning på söndag, isället för måndag, som jag verkligen hoppas att jag orkar gå till!


hmm..

Fortfarande förkyld, missar denna veckas träningar och även nästa veckas träningar. Vilken är jättetråkigt, men vad gör man när man bara får kvällsturer dom dagar träningen ligger på.
Sa till hon som fixar ut turer att jag har träning just kvällar måndagar och torsdagar så nu skulle hon se om hon kunde skaka fram fler dagturer åt mig just dom dagarna. Hur snällt som helst. Vill inte missa hur mycket som helst, härligt gäng jag är med där nere.

Så ikväll ska jag då jobba, börjar 16.00, vet dock inte vad jag ska göra fram tills dess. Vädret ute var inte alls så trevligt som jag ville att det skulle va. Blir nog en vilodag för mig och hundarna. Dom fick ju va ut på en 2-timmars promenad igår så dom kanske har överseende med det. Blir soffmys istället.

I helgen blir det att hälsa på mor i stugan, blir grillning och allmänt snömys vid brasan. Får se om solen tittar fram också, skulle faktiskt inte ha något emot det.
Längtar tills på fredag då min speciella hjärtevän kommer hit och hälsar på. Skulle gärna ha fredag idag bara för den skullen.

ha det så länge