Dag 28 - Det här saknar jag

Ja, med risk för att låta enformig så saknar jag min älskling. Men han verkar ha det bra i Kiev, gått runt på krogar nu ikväll och skulle ut och äta sist jag hörde av honom. Hoppas att dom har riktigt roligt och att han saknar mig litegrann i alla fall ;)
Saknar hans varma och goa kramar, hans leende och den tokroliga humorn som vi båda har, vi har nästan aldrig tråkigt. Saknar allt med honom, tur han kommer hem snart igen ♥

Saknar hundarna. Oftast då jag ligger på soffan, är så tomt i knävecken nu för tiden då inte dom är hos mig längre. Tur jag har katten som håller mig sällskap, behöver aldrig vara ensam.

Materiella saker saknar jag inte, har fått ihop en hel del till hemmet och har råd att köpa mig det jag behöver.


Nyåret ska jag fira med lillasyster och hennes kompisar. "Kravet" var att göra efterrätten. Lätt! Blev vaniljpannacotta med hallonsås. Var tvungen att provsmaka en så jag inte behöver skämma ut mig imorrn kväll och dom var lika goda som dom brukar vara.
Köpt en halv-flaska vin som jag ska ha till maten och en en liten flaska mousserande till tolvslaget. Känns skönt att jag slipper vara själv över nyår. Så det blir en lugn kväll med god mat och goda vänner. Vad mer kan man önska sig?

Dag 27 - Min favoritplats

Ja det är nog soffan. Gärna med en god bok eller en bra film, gos med katten eller bara för att sova. Vilket som, det är min favoritplats just nu. Helst av allt vill jag ligga brevid min älskling i soffan, men det går inte så bra för tillfället, han spenderar nyåret i Kiev.

Har flängt omkring så det stått härliga till hela julhelgen och nu lite av mellandagarna också:

Julafton - Var jag hos mamma tills jag började jobba (16-21), sen hem för att sova.
Juldagen - Först jobbet (7:30-16:30), sen hem tväråter för att byta om och sedan direkt hem till pappa för att äta. Där fick jag äntligen träffa syster och hennes karl. Missade dom på julafton eftersom dom var försenade 9 timmar. Hem och sova.
Annandagen - Jobb först (7:30-16:30) och sen direkt hem och byta om för att äta middag hos min andra syster. Hem och lägga lite pussel innan man skulle sova.
Måndag - Jobb till 12 sen ut på shopping med systrar och mamma innan dom skulle tillbaka till Uppsala. Sen direkt till Stan och hälsa på hjärtat innan han skulle till Kiev.
Tisdag - Shopping!! Tvättmaskin, mobiltelefon och lite kläder. Tidigt isäng eftersom hjärtat skulle åka till Sthlm 9:45 från Umeå.
Onsdag (Idag) - Vaknade 05:20 och sa hejdå till hjärtat. Somnade om efter ca 1 timme och sov till 9, därefter skjutsade jag hans syster till jobbet innan jag shoppade loss lite på solbacken. Åkte hem och fick hjälp med att installera tvättmaskinen, blev även bjuden på pizza. Tack pappa!! Nu har den sin jungfrutur och det verkar fungera bra än så länge!

Nu tv-tittande och nervarvande innan man ska hoppa isäng igen.

Bakslaget

Fick veta för en liten stund sedan att tåget som min syster är med på inte kommer att åka längre än till Ö-vik. Kommer därifrån att åka med en buss kl 9 på morgonen. Detta innebär att hon kommer att komma fram här tidigast kl 13.
Hade sett fram emot att få vara med henne en hel förmiddag utan att känna allt för mycket tidspress. Så gick det bara för att det inte kan sluta snöa! Jag som gillar snö, nu skulle jag helst av allt vilja ta bort allt och ha sommar året runt!

Jag skulle aldrig satt upp så stora förhoppningar om detta. Nu hinner jag kanske få träffa henne i morgon 1 timme innan jag ska på jobbet. Har jag riktigt otur och bussen är försenad så träffar jag henne inte alls..
Juldagen får vi träffas en liten stund i alla fall. Men någon lägenhetstitt bli det inte för hennes del, jag jobbar precis hela helgen, sen så åker hon redan på lördag eller söndag..

Ursh! Det här var ingen rolig jul, först inte få va ledig och sen att vi knappt hinner ses.
Den lilla julkänsla som jag faktiskt fick ikväll på jobbet blev förintad. Skulle inte kunna tro att det är jul om det inte vore för att det står så i almenackan..
Dessutom får jag inte träffa älsklingen förrän på måndag, helgen kommer att va så lång!

På nyår kommer jag sitta hemma själv i mörkret med katten. Har jag den inställningen så kan jag faktiskt glädja mig om jag blir bjuden nånstans.

Dag 26 - Mina rädslor

Spindlar! Dom som springer fort och hoppar, dom små gör mig inte så mycket bara dom låter bli att vara nära mig. Krabbspindlar ser fruktansvärt lömska ut och dom vill jag inte heller ha på mig.
"Skvätträdd" har jag nog alltid varit, tycker inte om då nån kryper upp bakom och sedan hoppar fram och skriker, då skriker jag med!
Är smårädd för tandläkarn, eller borren som dom har. Borrat så fruktansvärt mycket i mina tänder då jag var liten, så den vill jag helst undvika. 

Meningar som börjar med: Du Hea, vi måste prata...
Får alltid hjärtat upp i halsgropen då, oftast handlar det om bagateller som inte alls är farliga men jag får alltid värsta senariot då. 
Tänker alltid: "Jahapp nu får jag sparken..." eller "nu har det hänt nåt och det är mitt fel."


Systersonen var här idag, satt barnvakt en stund. Han hade med sig ett stort paket som han la under min gran, tillsammas med klapparna jag köpt. Sen när min mor kom och hämtade honom så var han så stolt över sitt paket, stoppade ner det i sin påse han hade med sig så det fick följa med hem till mamma också.

I morgon ska jag hämta upp storasyster vid tågstation (8:30), sedan förbi pappa med julklappar. Vidare hem till mig för att syster ska få se längenheten, sedan vidare till mamma för att fira jul. 15:30 bär iväg till jobbet och där kommer jag att vara fram till 21. Lär nog va lagom slut när jag kommer hem på kvällen, blir det bums isäng så man orkar med att jobba dagen efter.
Lär nog inte hinnas med att blogga, men tror nog inte att det är allt för många som kommer att läsa det ändå på en julafton. Så juldagen bloggar jag nog nästa gång.


Dag 25 - Då har jag känt min sviken

Kanske inte direkt sviken men jag var/är väldigt besviken i alla fall...

Ja nu senast var väl då vi skulle få skriva upp hur vi ville jobba nu i jul. Hade som glatt mig att få vara ledig på julafton för första gången på 8 år. OM man inte räknar med året då jag låg med kotkompression, då var jag ofrivilligt ledig.
Började som glädja mig åt att jag skulle få spendera en jul med familjen utan en "deadline". Att jag skulle få träffa systrarna och barnen utan att behöva stressa iväg.

Blev inte i år heller, gick från att ha trott att jag skulle få va ledig till att jobba 23/12-27/12. Fick välja mellan att jobba 15-01 eller 16-21, tog det "bättre" jobbhelgen.  
Hinner visserligen vara med på julafton fram till kl 15:00 ungefär. Men det är som då det börjar tycker jag.
Så ingen julkänsla infinner sig i år heller, har som glömt hur det ska kännas.

Sen har jag kännt mig ordentligt sviken också, men det är något jag inte vill eller tycker känns nödvändigt att ta upp. Är ett avslutat kapittel i mitt liv och behöver inte uppleva det igen från den det involverade.

Dag 24 - Det här får mig att gråta

När jag fastar med bilen, vilket jag gjorde idag. Gatt ringa hjärtat som fick komma och va min riddare, fick mig lös så jag skulle kunna köra hem. Fick nog mest lite panik för att jag skulle bli tvungen att lämna bilen i Umeå tills den töa fram i vår eller så.
Annat som får mig att gråta är hemska och tråkiga saker. Se film då det är ledsamt funkar också. Kan även gråta då det är lyckligt på film, men oftast då nån dör.
Motgångar som jag inte ser nån utväg på får mig alltid att gråta. Tur att dom inte dyker upp varje dag :D

När jag ändå är inne i bilhistorier så gjorde jag och hjärtat en snygg glidtackling med en snödriva. Var när vi skulle bromsa i en rondell och vi gled in i snön i mitten med fronten. Gick jättesakta och var väldigt odramatiskt. Bilen fick inte ens något sår från striden med snön som tur var. Jäkla snö! Nu får den sluta att komma ner ett tag, visst är det trevligt med en vit jul, men allt behöver väl inte komma ner på en gång!

Dag 23 - Det här får mig att må bättre

Att få prata av sig, lösa upp de frågetecken som eventuellt finns.
En kram, glada ansikten som ler mot en. Speciellt då man mår lite dåligt.
Få vara med dom man tycker om, även om man bara ligger tyst i en soffa och ser på tv.
Teckna är en bra terapi för mig och jag mår bra då jag får göra det.
Såklart hjärtat får mig att må bra!
Drakar och film. Ännu bättre en film om drakar!
Mina syskonbarn, dom får mig alltid att må bra. Barn är så brutalt ärliga och frågvisa så man kan inte låta bli att må gott runt dom.
Finns massor med saker som får mig att må bra, men att rabbla upp dom känns lite onödigt och tradigt så det här får duga.

Dag 22 - Det här upprör mig

Ja det senaste som upprörde mig idag var när jag skulle lösa en rubik's kub, men hur jag än gjorde så gick det inte!

Annars så är det nog ifall jag säger till någon att ge sig eller sluta men dom fortsätter att retas/irriterra/tjuras osv..
När jag inte blir tagen på allvar helt enkelt. Då kan jag bli ganska så arg och irriterad, kanske inte syns så tydligt alla gånger jag blir upprörd. Men jag kan bli det, tro det eller ej!

Dag 21 - Ett annat ögonblick



Jag var ute och gick en dag i somras och träffade min syster på badstranden, var där med 2 av sina 3 barn. Dom ville hoppa från stenen men lillebror tordes inte hoppa själv så supermamman hoppa in och hjälpte till.
Detta är en bild som binder ihop min sommar, träffade dom mycket på badstranden och dom älskar verkligen att bada.
Detta kan jag längta tillbaka till nu då det är snöstorm ute och det varit kallt en längre period. 

Dag 20 - Den här månaden

Ja, missade ett inlägg igår så nu ska jag blogga 2 på en gång. Börjar med gårdagens..

Den här månaden heter December och då kommer tomten. Med julklappar och jobb, i vanlig ordning. Har väl inte hänt så mycket utöver det vanliga i mitt liv, förutom att jag börjat jobba på en "egen" rad i 3 månader. Julklappsköp och påklädning av julgranen.
Skidsäsongen har börjat på Tv och den är mer eller mindre obligatorisk att titta på. Tilhör inte hjärtats favoriter om man säger så, men han sitter då och ser skidskytte just nu.


Dag 19 - Detta ångrar jag

Man kan ju ångra mycket, vilket jag gör nästan varje dag. "Varför gjorde jag det där? Varför gjorde jag inte sådär istället?"
Men något jag ångrar nu i efterhand som inte tillhör dom vardagliga "Ågren" är nog att jag inte satt ner foten mer och stått upp för mig själv. Att jag inte tänkt på mitt eget bästa mer utan alltid tagit hänsyn till andra fast jag själv inte mått bra av det.

Något mer jag ångrar är att jag inte berättade för mamma och pappa hur jobbigt jag faktiskt hade det i skolan när jag gick låg- och mellanstadiet. Inte med själva skolarbetet utan att jag var ut-fryst och mådde dåligt under en längre tid.
Pappa sa även till mig när jag berättade några år senare hur det faktiskt varit: "Varför har du inte sagt nåt? Då kunde vi ju ha gjort någonting åt det!"
Tror faktiskt att jag trodde att det skulle va så eftersom nog såg både lärare och andra elever det men ingen brydde sig. Trodde nog att det var normalt. Låter jättetokigt jag vet, men jag hade som ingen jag kunde prata med om det.
Fast det har ju inte bara kommit dåliga saker ur det, har lärt mig att visa mer hänsyn till andra medmänniskor.



Idag har det blåst och snöat som sjutton! Det blåser fortfarande och köksfläkten tjuter till ibland. Fast det är varmare ute nu i alla fall. Bara några minusgrader istället för de -22 som varit nu under en längre period. Känns faktiskt riktigt roligt att titta på termometern igen :)

Dag 18 - Min Favoritfödelsedag

Ja oj! Det var inte så lätt, har ju ändå hunnit passera 26 st i mitt liv men jag har i alla fall 2-3 jag minns väldigt bra, eller som tillhör favoriterna. Kan dock inte säga hur mycket jag fyllde på den första av dom.

Jag hade på mig min sjömansklänning, hade fått ett diadem av en tjej på min skola med tillhörande gummiband (måste ha varit början av -90-talet). Hade på mig den hela dagen, kände mig som en i gänget. Det var en rolig födelsedag, men fiskedamm, tårta och lekande med alla som var där. Hade förmodligen fått en ny Barbie, hade en samling på 14 st i slutet.

Den andra födelsedagen var när vi hade varit på klassresa till Finland, jag gick i 4:an och fyllde år på vägen hem. Jag fick 4 mint godisar och dom sjöng för mig i vår kabyss.
Väl hemma så väntade dom med tårta och presenter. Fick mig en cd spelare med radio och som man även kunde spela kassett på.

När jag var 12 så fick jag mig min alldeles egna nya cykel och ett täcke. Ett par birken-stocks med blommor på. Varför jag minns det är för att jag även hackade mig själv i tån när jag skulle ta bort lite is från gräsmattan med ishackan. Just före farmor och farfar kom på besök, dom uppvaktade mig i sängen. Tror jag var mest arg för att jag blodade ner dom nya fina skorna..
Ok, det var inte bara 1 födelsedag, men det är några favoriter i alla fall :)

Dag 17 - Mitt favoritminne

Enklast är nog att ta ett som ligger ganska nära till hands, längre bak i tiden så minns man inte längre detaljer utan bara att det har hänt och varför ungefär. Så detta hände lite mer än 4½ år sedan..

Det var när min syster kom till jobbet och drog ut mig i bilen, skulle visa mig någonting sa hon.
Vi satte oss i bilen och hon drar fram ett litet sett med bebiskläder. Tittar på mig med tårar i ögonen och ett jätteleende och säger: "Du ska bli moster!" Jag börjar böla, hon bölar och vi kramas länge. Kommer inte alls ihåg vad jag sa till henne men vi var så glada båda två, så det var säkert någonting med "Grattis".
Jag går upp i fikarummet och berättar för arbetskamraterna att jag ska bli moster. Jag gråter lyckotårar och händerna skakar. Är så fruktansvärt glad att jag inte kan kontrollera mig.
Det är nog ett av favoriterna. Sedan hon kom ut har hon gjort en hel del hyss tillsammans med sin lillebror och det skapar många fina minnen som kommer ligga varmt om hjärtat i framtiden.

Dag 16 - Min första kyss

Den fick jag när jag var 15 år, jag hade precis börjat 9:an och blev tillsammans med min första kille. Hade väl varit tillsammans ungefär 1 månad då det hände.
Vi var ute och gick i samhället, vi och några kompisar. Han drog sin cykel, eller om det var jag som gjorde det, nån var det i alla fall som hade en cykel. Vi gick lite bakom alla andra och stannade av och kysstes.
Vet inte vad jag hade förväntat mig men oturligt nog så kittlades det, eftersom jag var ovan och inte alls beredd på hur det skulle vara. Skrattade till och han blev nog lite förnärmad. Bad om ursäkt och provade igen, kittlades nu med och skrattade igen. Vi fortsatte att gå och han pratade inte så mycket mer med mig på hela kvällen.
Dagarna efter undvek han mig och gjorde slut ungefär efter 3 dagar.

Nu har jag förklarat för honom hur det låg till och nu i efterhand skrattar vi båda åt det. Men jag är numera noga att förklara varför jag gör som jag gör så det inte ska bli några fler missförstånd. Förklarar allt ungefär 2 ggr och ofta förtydligar vad jag menar. Kan verka störande för vissa men det är inget jag tänker på längre utan det händer automatiskt.
Men du står väl ut med det älskling? ;)

Dag 15 - Mina drömmar

Mina drömmar är ungefär som alla andras. Hus, barn, en egen drake som husdjur osv osv..

Det är mycket roligare att skriva om mina drömmar som jag har när jag sover.
Dom är alltid orealistiska och överdimensionerade. Men det är så roligt att vakna på morgonen och fråga sig själv.. hur tusan tänkte du nu Hea?
Nu sist var det jag och min syster som var brottsbekämpare, vi slogs genom att dansa. Jag var Beoncé. Vi rockade och slog alla skurkar som kom i vår väg!

Skulle kunna skriva om massvis med drömmar som jag haft, men att föra över det till ord kan inte ens komma i närheten av de bilder som jag har i mitt huvud. Så jag låter det vara och hoppas att jag får fler roliga och konstiga drömmar.

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Hittade ett par av mina gamla hiphop-brallor som jag drog på mig, vita sockar, långkalsonger (såklart!), Svart linne och en vit tröja. Inget spännande men det är varmt i alla fall.
Något kort på det blir det inte!

Har kört hem från Umeå idag, kom hem för dryga timmen sen, hade till och med sällskap i bilen hela vägen. Var väldigt skönt eftersom jag var lite halvtrött och lite disträ.
Du ska nog se att det löser sig vännen, brukar det alltid göra tillslut!
Katten är glad och gosig, som alltid, nu när jag kom hem. Ska lägga mig på soffan nu ett tag och vila upp mig, förhoppningsvis sova en skvätt innan jag ska ut på nattjobb igen.
Tack älskling för väldigt trevliga dagar hos dig, som vanligt gick dom alldeles för fort!

Dag 13 - Min man

Serieälskande, lärarstuderande med ett stort och fint hjärta. Spelar war of tanks och går på Ica med sin polare. Har haft turen att få följa med ibland, värsta innestället! ;)
Han är min bästa kritiker, eller sämsta (beroende på hur man ser det), när det gäller mina teckningar. Allt är superbra enligt honom. Objektiv kritik vette rackarn om man får då, men han peppar mig att vilja teckna mer.
Gillar inte julen. Vilket måste va lite jobbigt just nu,då stöket är som värst!
En lång, mörk skönhet är vad han är.

Han satt igår och skulle lära mig lösa en rubik's kub, tålamod har han trots mina dumma frågor. Vet fortfarande inte om jag har förstått riktigt hur man ska göra så jag ska ta mig ett försök alldeles strax. Ska bara blogga färdigt.
Är hemma hos honom nu medans han är på skolan, så går det när man är ledig mitt i veckan och inte han är det. Vi får i alla fall kvällarna tillsammans.
I afton ska vi ner på stan och se nya Harry Potter, är något så sjukt peppad! Velat se den jättelänge! Återigen var det  mannen i mitt liv som föreslog det, fast han inte är så speciellt imponerad av filmerna, gullunge där.
Har blivit en kärlekskrank tonåring igen sedan jag träffa honom.
Men han får fram det bästa ur mig och vill såklart spendera mer tid tillsammans än vad vi får. Men så går det när vi bor på olika orter och han har skolan och jag har jobbet. Men 16 mil går ända ganska fort att köra, bara man vill och har tid.
Men vi tar det som det kommer och det har fungerat väldigt bra hittills, kom på att det ändå har gått 9 månader sen vi träffades och det känns inte alls så länge. Tänk va tiden går fort!

Dag 12 - i min handväska

Lätt, i den har jag ingenting eftersom jag sällan använder en handväska.
De få gången jag har en så är det börsen, mobilen, cerat, snusdosan och en gummisnodd i den. Ganska mycket man rymmer i en förvåndsvärt liten väska. Syster yster i Uppsala som sytt den till mig och jag är fantastiskt stolt över den. Har även en knapp på den där det står: Bjursele. Min kära by där jag är uppväxt :)

Min jacka brukar få va inhoppare istället för väskan och i den är det en hel del annat skrot:
Börsen, mobilen, snusdosa, nycklarna, alvedon, ögondroppar, ett och ett annat papper, kvitton och gummisnoddar.
Man vet aldrig när man får ett infall att sätta upp håret, speciellt på sommaren. Tror det är kvar från den tiden då jag hade midjelångt hår och det alltid var i vägen.
Har som inte lärt mig grejen med väskor så de är nästan enbart en dag på stan då det är för varmt med en jacka eller då man går ut på krogen som en väska används.
I have a thing for shoes! Ju svårare det är att gå på dom ju snyggare är dom, fast jag hittar nästan aldrig nått tillfälle att använda dom tyvärr..

Dag 11 - Mitt syskon

Blir då om min syster, den yngre av dom. Skiljer då 2 år mellan oss men det är ofta som folk tror att jag är den yngsta, inte lätt att vara jag alla ggr..
Vi kanske inte alltid har kommit överrens, men vi har ändå varit vänner under hela min uppväxt. Nog har man bråkat så man inte orkat se varandra, men det gick över såklart.
Hände väl oftast vid frukost bordet med mitt hemska morgonhumör som jag hade. Tålde inte ens att man la ner skeden på bordet än mindre att hon satt mittemot och smackade för glatta livet.
Kom väl lite ifrån varandra när jag flyttade hemifrån i gymnasiet men jag tror att distansen gjorde att man kom närmare varandra.
Nu har hon 3 underbara barn med en man som passar henne perfekt. En riktig familj, med hus, hund, barn och combi. Fattas bara det där giftemålet som jag och min andra syster väntar på. Gubben ska bara få tummen ur och ge henne en ring. Kom igen nu! ;)

Kan lika gärna passa på att skriva en rad om min andra syster som man träffar alldeles för sällan, bor ända borta i Uppsala med sin sambo och sina råttor. Verkar trivas ypperligt där. Kommer upp nu i jul men lär tyvärr inte få hinna träffa henne så mycket som jag vill, måste jobba alla juldagar och helgen...

Dag 10 - Mitt hopp

Min förhoppning här i livet är väl att få en lite fastare förutsättningar i min jobbsituation. Har nu fått jobb nu i 3 månader, kanske inte det roligaste, men det är något i alla fall. Det ger mig mat på bordet och ger mig bensin så jag kan hälsa på hjärtat.
Ska förresten dit i morgon och jag hoppas att nattens arbete flyter på bra så man får sig iväg efter några timmars sömn. Pigg och alert.
Hoppas på att jag och hjärtat kan komma på en bra plats så att vi kan flytta ihop, kanske inte redan idag men någon gång i framtiden.
Och mitt hopp, ja det ser ni på bilden ovan ;)

Dag 9 - Min tro

Tror på andar och talet 3.
Lustig kombination men det gör jag faktiskt, det mesta i mitt liv har att göra med talet 3.
Det är ett udda och bra nummer och det mesta går faktiskt att göra 3 ggr, har blivit lite som en mani faktiskt. Tar 3 papperslappar ur en sån där automat när man ska torka händerna efter toalettbesök. Why not!?

Andarna är något som jag upplevt lite själv, kan vara ren inbildning men ibland så känner jag att någon är med mig fast jag är själv. Hade sällskap i min lägenhet precis under den tiden min morfar dog. Sen det där ruggiga energispöket som hälsade på mig när jag bodde själv i huset. Det var ruggigt!
Hjärtat tror att jag är lite knasig för att jag tror på sånt men men, han lär inte kunna ändra på mig ;) Eller hur älskling? ;)

Tror på kärleken man ger och tar från varandra och ömsesidig respekt. Jag har till och med börjat att tro på mig själv. Det är nog ungefär det jag tror på. Typ :)

Dag 8 - Ett ögonblick

Här en glad liten 2-åring som var med och bakade själv, kanske inte för första gången, men det var första gången tillsammans men mig och mormor i alla fall. Låter bilden ta för sig själv ;)
Ibland har man riktigt kul när man är liten.. och mjölig blir man!

Systerdotter bakar
Gillar mammas min på kortet :)

Dag 7 - Min bästa vän

Beroende på hur man ser det, sa i fyllan och villan till hjärtat: Du är min bästis! Vilket jag inte riktigt kommer ihåg men jag menade det säkert :)

Har 2 "bästa" vänner som jag kan prata med om allt, och då menar jag i princip allt. Man kan ju kanske censurera lite då och då för att det inte ska barka iväg i världens skratt-kalas.
Personerna det handlar om är min lillasyster och mannen som har fångat mitt hjärta. Nog för att jag har känt min syster i ungefär 24 år längre men det går lika lätt att prata med båda och det finns som inget ämne som är tabu.
Kan hålla på hela dagen och berätta vilka fantastiska människor dom är, men eftersom dom som har turen att känna dom vet precis hur dom är och varför jag skriver som jag skriver.
Förövrigt ska jag snart åka iväg till Skellefteå för att mysa lite med älsklingen. Det var faktiskt systern i fråga som gjorde det möjligt för mig att åka dit redan idag. Eloge till henne!
Pyret och också en av mina bästa vänner, alltså min katt, dömer mig aldrig och lyssnar när jag behöver prata av mig. Alltid snäll och gosig. Fast tyvärr så får man inte så mycket vettiga svar tillbaka ;)

Dag 6 - Min dag

Önskar jag hade gjort något jättespännande idag så ni hade haft något att läsa om men tyvärr så har jag spenderat nästan hela min vakna tid idag på jobbet. Där har jag tystnadsplikt så jag kan inte berätta vad jag gjort, tror inte att det är speciellt kul att läsa om heller.

Vaknade idag vid halv 10, eftersom jag inte somnade förrän 3 inatt. Drömde att jag försov mig så jag var inte speciellt utvilad heller när jag vaknade. Åt frukost, gosade med katten, myste under en filt på soffan, klädde på mig och gick på jobbet. Där spenderade jag mina nästkommande 9 timmar och kom hem nu strax efter åtta.

Fick idag ett erbjudande om att hoppa på och jobba på en egen rad i 3 månader, är lite med blandade känslor jag tackar ja. Bara dom jobbiga extraturerna och den ligger bara på 68% ungefär. Men jag kan samtidigt inte tacka nej eftersom jag då lär bli av med lasen och förmodligen leva på svältlön. Det som är bra är ju att man vet när och hur man jobbar 3 månader framåt och kan planera sitt liv lite grann.

Kunde ju inte ens köpa cola ikväll, hade glömt plånkan hemma och jag orkade inte gå fram och tillbaka flera ggr. Inte min dag idag alltså.
Var tvungen att ventilera lite med älsklingen som var på fest, lät som om han hade en roligare kväll än vad jag har, vilket är trevligt. Kändes lite bättre också när jag fick höra hans fina röst igen, har saknat den! Eller hela han för den delen.

Nu ska jag ta och poppa mig en stor skål med popcorn, slå igång tv:n och mysa mig ner i soffan med katten. Kanske sur-läppen inte putar lika mycket och jag blir på lite gladare humör.

Dag 5 - Vad är kärlek?

Ja som jag så sa till hjärtat då han var här sist - Kärlek är när man håller bort håret på någon som borstar tänderna eller har huvudet i toaletten.

Nä skämt och sido, kärlek är olika för många människor, beroende om det är till en vän, familjen eller till husdjuret.
För mig är kärlek att ställa upp för en i vått och torrt oavsett om man står på ruinens brant eller om man bara har en dålig dag.
Att älska varandra trotts brister, för ingen är perfekt, och stötta varandra när någon har det svårt. Samma principer som i vänskap.
Känns inte som jag ska gräva så väldigt mycket djupare i ämnet eftersom man ältar samma sak fast i olika meningsuppbyggnaden.

Har idag återbetalat en skuld som jag hade lyckats dra på mig, hela 50 spänn! ojoj. Handlat en present till storasyster och slagit in den och mammas julklapp. Har nu 2 paket att lägga under granen :)
Paj till middag, väntar med spänning, hungrig som en varg också.
Osammanhängande inlägg, som jag är idag ungefär :P

Dag 4 - En låt - En mening

Den enda låten som har en mening bakom den just nu är:
Bright Eyes - This is the first day of my life.
Det var min älskling som skickade den till mig innan vi blev tillsammans och jämt när jag spelade den så tänkte jag på honom, vilket jag gör fortfarande än idag.
Det var under den tiden då jag blivit singel igen efter ungefär 7½ år och jag höll på att ta mig lös ur mitt gamla liv, som jag hörde den för första gången och låten passade in som en hand i handsken. Det var den första dagen i mitt nya liv! Gick väl inte så väldigt länge efter det som vi faktiskt blev tillsammans ♥. Så du får säga vad du vill, men det är faktiskt våran låt enligt mig ;)

Ja vad har hänt nu den senaste tiden då? Jag ska få tag i mammas julklapp, förhoppningsvis idag, så jag får den ur världen. Älsklingen har varit här och åkt hem igen. På lördag ska jag ta och julbaka, lussekatter och pepparkakor :)
Har äntligen fått slippa mardröms-turerna på jobbet (16-01) och jobbar blandade dagar och helnätter istället. Så mycket bättre, kanske inte för kroppen och knoppen men jag upplever att det är mindre stressigt.
Nu ska jag ta och äta lite, vaknade alldeles för tidigt, hade planerat att sova till fyra idag men kunde inte sova så mycket längre än till halv 3. Typiskt!
Skriver lite mer i morgon efter jag vaknat igen, ska ut och jobba i natt igen :)