Våran bästa Bumbibärsaft

Har haft den där förgrömmade låten i huvet hela dan, inte ens hela låten utan just den frasen. Med hennes pipiga röst blir det rätt så tjatigt, men får väl skylla mig själv då jag har disneydax i bilstereon.

Blev bjuden på middag hos mamma, det gillas alltid! Men det blev inte våfflor denna gång, utan kyckling och dom urgoda morötterna som smälter i munnen. Skulle kunna äta en hel gryta med bara morötterna!
Syrran och barnen var också där, jag och syster tapetfäktades lite innan vi for också. Kanske vi inte skulle ha gjort för barnen ser och lär och skulle fäktas dom med.
Satt och la pussel med ett barn på vardera sida som ville titta på. Smackandes på varsin frukt, de som känner mig vet hur mycket jag tycker om att man smackar då man äter. Men jag var tyst och höll mig.
Som liten skrek jag det första nån smackade.

Annars så har det varit en kall och lugn dag här hemma, vaknade alldeles för sent eftersom jag inte somnade då jag skulle. Har därmed inte hunnit med så mycket och har inte så mycket att berätta.

Ett vinglas senare

Pimplat i mig mitt vinglas, stickat färdigt min tub och sett nån sådär halvbra film på tv. Den dög att sticka till i alla fall.
Där syns dom riktiga färgerna, blev 2 nystan till en kostnad av 80 kr ungefär. Garnet köpt på Rusta.
Skönt att få pillra med nåt under dagen, känner man sig inte som den lataste människan i världen i alla fall!
Tycker jag blev helt ok!
Zipperallen går inte av för hackor heller, som att bo i en fluffig filt! Jag mår med andra ord som en liten prinsessa för tillfället.
Pyret har fått fnatt och jagar sina egna skuggor, men hon måste ju få utlopp för hennes energi också. Så kör på Pyret! Du vinner säkert!

Stickat var det här!

Vaknade med en låt i huvet och har haft den kvar där under dagen. Det som är bra att jag inte hunnit bli less den än! Lär nog fortsätta att nynna på den resten av kvällen också.
Värre var väl då jag stod och sjöng på den i köket. Pyret kom i full fart och skrek allt vad hennes lungor var värda. Lät nog inte så bra i hennes kattöron, eller så ville hon kanske sjunga med.
Bra är låten i alla fall!

Har spenderat större delen av dagen sittandes i soffan med diverse filmer på tv:n. Harry Potter gör en aldrig besviken. Håller på att sticka en "halsduk", blir nog snarare en tub som man drar över huvet. Köpte för lite garn! Men det kan bli bra, är snart på målsnöret!
Den är röd och svart, fast på bilden såg den mer röd-brun ut.

Ska unna mig ett glas vin och lite mer popcornsnacks, man ska väl njuta av sina lediga dagar tycker jag. I morgon är jag ledig igen, men om vädret tillåter så blir det nog mer utomhusaktiviteter istället.
Men Pyret är glad i alla fall att jag är hemma och inomhus, hon passar på att vara så nära som hon bara kan.
Förstår bara inte hur hon lyckas ligga kvar på mig då jag ligger på sidan, så bred yta kan det ju inte vara att ligga på. Men mysigt har vi!

Dagen efter kvällen före

Igår så var det äntligen dax, bröllopet! Dom var så otroligt fina och söta tillsammans och talen, ojoj, är det inte kärlek så säg!
Vigseln i kyran var väldigt fin, med livesång och gitarrspel. Riskastning på brudparet efteråt, jätteskoj, men lite kallt att stå utomhus i inte så varma skor!

Festen, så välplanerad fest har jag nog aldig varit med om. Det var musiktävlingar, på spåret, skriva vykort till brudparet, allsång och korttagning. Bland annat.. missade nog lite då man sträckte på benen..
Mycket lyckat och sällskapet gick inte av för hackor! Maten var superb!
Grattis Lars och Frida, så roligt att ni fann varandra!
I morse vaknade jag 8:56 och kunde för allt i världen inte somna om, tur att gårdagen inte var fullt ös- medveslös. Blev findrickande av vin istället, kännde mig riktigt städad.
Så jag har mått riktigt bra under dagen, åt en pizza till middag som Jonas inte tyckte såg så god ut, men det var den!
Kom hem vid 19:30 nu ikväll, efter en mycket lyckad helg. Fick lite halvpanik över frisyrfixandet, men det blev ändå ganska bra tillslut tycker jag.
Katten är då i alla fall glad att jag är hemma igen, hälsade mig välkommen och har redan hunnit springa några varv runt fötterna och legat i mitt knät och kurrat lite. Men kvällen är ung, vi lär nog hinna med lite mer mys innan midnatt.

Städa, städa varje fredag också varje Jul....

Finns få figurer som jag tycker om som Pippi. Vaknade i morse med denna fina sång i huvet, idag ska det städas!
Förhoppningsvis så ser det inte lika stökigt ut här hemma som det är där, men nog är det nära, det dräller saker överallt och ingenstans.
Ungefär som Pippi brukar säga: "Det är ingen ordning på allting, jag hittar inte vartenda dugg."


Betala lite räkningar måste jag också göra innan dagens slut, ser inte riktigt lika mycket fram emot det. Men vad gör man? Måste man så måste man..

Ska tipsa om ett tilltugg som är så ofantligt gott! I alla fall om man har starka tänder och om man gillar smaken av popcornkärnor. Dom är hårda!
Skulle kunna äta hur mycket som helst! Fast man blir riktigt törstig efteråt, dom snålar inte på saltet precis.
Spanish Corn, finns på naturgodisavdelningen. Just nu endast på lösvikt, men då får man ju plocka så mycket man vill, vilket jag bara ser som en fördel.
Hade turen att hitta dom med chili på då jag snubblade in på det inte så lättorinterade Ica i Malå. Dom var mycket goda dom med!

Hoppsan!

Hade inte tänkt färga håret idag, men blev lite av impuls. Som vanligt!
Kunde bara hoppas att det skulle bli bra, kanske inte skulle vara så lyckat om jag såg ut som en morot på lördag...
Så det var bara att äta middag och vänta på resultatet med spänning..
Som tur var så blev det samma röda som jag hade innan, fast mycket finare röd färg. Tack och lov. Utväxten puts väck!
Då behöver jag inte så mycket bling bling och sånt. Vem behöver det då man lyser av sig självt?

Fick leka elektriker på jobbet idag också, skarva på sladdar till lampor. Pillrigt men rätt kul. Tur att inga proppar gick och att dom lyste som dom skulle. Blev faktiskt lite imponerad av mig själv!
Köpt lite förvaring på ÖB också, fick bli min nya skohylla. Lite kompact living, lätt värt 30 kr tycker jag.

Sen ser ni min fina pantförvaring där nere i hörnet också. Tur att garderoben sväljer en hel del.
Inte så ofta man skrapar ihop till pant numera. Gick från 1 sopsäck/månad till 1 sopsäck/år. Tror mitt bräckliga lilla skelett mår mycket bättre av mindre dricka också.
Så: Ut med läsken och in med mjölken!

Taadaaaa!

Nu är min bröllopsutstyrseln komplett, bifogar härmed lite bilder:
Blev väl ganska ok?
MvH/ en trötter Hea, GodNatt

Datorlös

Har rumlat runt på stan nu i 2 dagar, först i fredags då jag letade en specifik sort av kofta. En kortare mer öppen svart kofta, tillslut hittade jag den jag letade efter! Kan lägga in en bild på fyndet vid senare tillfälle, har ingen kamera eller kabel att lägga över bilder med.
Fyndade även 1 par jeans för 49 kr, nedsatta fran 1299?! Galet! 2 linnen för 20 kr styck och lite annan smått och gott.

Igår var jag chafför till Jonas syster och mamma som skulle kolla på alla möbelaffärer, var helt slut i huvet efter vi kom tillbaka att jag somnade på soffan tills vi skulle äta middag.
På kvällen blev det filmtittande hos några kompisar med chips och godis. Fick tillbaka min glittriga bolero som jag glömde på nyår och sen blev det raka vägen att lägga sig.
Just nu har jag "tjuvat" Jonas dator, han ligger och sover så sött här brevid mig.

Fröken yrhöna

Var riktigt trött igår då jag skulle lägga mig och somnade relativt fort, vilket inte tillhör vanligheterna. Men så skönt det var!
Idag då jag skulle gå till jobbet blev jag så förvånad av att det snöat, så jag sopade av bron och glömde låsa dörren till lägeheten! ILLA! Tur att jag inte haft påhälsning av någon under dagen i alla fall..
Slagit huvudet i en säng idag på jobbet då jag skulle städa den, fick en bula på köpet.
När jag skulle åka skidor nu ikväll så "tappade" jag staven på överläppen, har tur om jag inte får en fläskläpp!
Tror jag ska byta namn från Hea till Den vandrande olyckan.
På den tiden då det begav sig, snygg var man inte.. minns att nr 300 åkte om mig efter 100 m och vann våran klass. Kände mig inte så duktig den dagen.

Blev ca 4 km skidor idag med, men det gick mycket tygre att åka idag. Kan beror på att det har snöat eller så har man inte riktigt samma energi. Nu blir det dusch och sen slappa resten av kvällen, tycker jag att jag förtjänat.

Ute på tur

Fick för mig att jag skulle ut och åka skidor idag, är så himla less på att sitta stilla och inte kunna sova om nätterna. Nu baske mig skulle jag göra nåt åt det!
Blev inte så väldans långt, 4 km, men det gick mycket bättre än förväntat! Ramlade inte en enda gång, fastän det var nära några ggr. Ska man bara komma ihåg att strecha också, annars så AJ AJ!
Funderar om jag ska ägna mig lite åt Pilates också innan middagen.
Beställt och fått hem muskelbyggande och närande pulver, nu äntligen kanske man kan få på sig några klädsamma kg. Kämpat på i några år nu men endast gått upp 2 kg.
Druckit en sådan shake så jag klarar mig nog en stund till, men blir tyvärr mätt då jag dricker. Vilket resulterar i att jag dricker alldeles för lite så att jag ska orka mer mat. Litet dilemma det där..

Utmaningen

VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Gick sista året på gymnasiet och började springvicka om helgerna på det ställe jag jobbar mig idag.
VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Försökte jag sluta snusa och läkte från en revbensfraktur. Tyvärr höll inte det snusfria i sig och fått 2 frakturer till sedan dess..
FEM SNACKS DU GILLAR
Popcorn
Morötter med vitlöksdipp
Pistagenötter
Chilinötter
Vindruvor
FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL
Imse vimse spindel
Blinka lilla stjärna
Hot road hart
Stupid Cupid
Diverse Spice Girls
FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU BLEV MÅNGMILJONÄR:
Bjuda familjen på en utlandsresa
Åka till Venedig med Jonas
Flytta ihop med Jonas och jobba extra bara för att ha något att göra om dagarna
Föda upp Ragdolls och behålla hälften av dom
Operera ögonen så jag slipper glasögon
FEM DÅLIGA VANOR
Snusar
Lägger mig alldeles för sent om kvällarna
Tänker alltid på värsta senariot om det inte går som jag tänkt
Hoppas över frukost/lunch/middag vissa ggr. Glömmer helt enkelt bort att jag är hungrig
Städar för sällan och inte så noga
FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
Läsa
Teckna/måla
Se på film
Mysa
Vara ute i naturen
FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA
Stuprörsjeans
Päls
Cowboyboots
Tröjor/linnen med 1000 volanger som gör att men ser ut som en uppblåst ballong.. why?
Färgade Jeans
FEM FAVORITLEKSAKER
Kamera 1&2
Mobilen
snusdosan
Min laptop
Tvdosan
TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN
Den som vill eller orkar, ingen nämnd och ingen glömd ;)

Så där ja!

Vaknade och sa till mig själv på skarpen: Nu ska du ut och få dig lite frisk luft!
Har suttit inomhus alldeles för mycket och kännt efter lite för noga hur förkylningen vägrar släppa taget. Är nu inne på min femte vecka som förkyld. Är riktigt less om jag får säga det själv!
Hämtade upp Troja och gick efter skoterspåren ca 1 timme. Så härligt det va!

Ska jag ut och jobba extra ikväll, blir bra med en extra slant då man varit sjuk så mycket. Det känns i kassan kan man säga.
Nu blir det att ladda batterierna med lite frukt så man orkar med kvällen. Middag får jag äta då jag kommer hem.

Här var det livat!

Varit och hälsat på i studion ikväll, fick vara med och sjunga lite också.
Roligast var nog att hela gänget var samlat + lilla jag, så jag mådde som en liten prinsessa där bakom mickstativet. Provade även på att sjunga lite egna verser, gick väl sådär, hörde inte mig själv alla ggr.
Kommer nog att småsjunga resten av kvällen, inte för att jag kan hela texter men melodierna sitter i alla fall + diverse gitarrsolon.
Fick även hämtning och skjuts tillbaka, tänk så snälla vänner man har!

Annars så har det varit en lugn dag i Heas chateau, inga större händelser som kommer hamna i historieboken. Satt dit pluggen i det vänstra örat, det är fortfarande lite svullet men annars så blev det inte så tokigt tycker jag.
Den ser säkert gigantisk ut, men jag tycker den är rätt fin. Den är på 6 mm själva pluggen, det är bara plattan på framsidan som är jättestor!

Fäärdig

Sådär blev den!
Lite större fjäll fick den och orkade inte skugga klart.
Fotrackarn, blev inte så snygg, men får väl se det som en liten skönhetsmiss. Går nog att fixa till vid ett senare tillfälle..
Får väl höra med eventuell tatuerare om det ens är möjligt att göra den, skulle vara jättekul i så fall. Då får även denne komma på ett bra sätt att skugga, säkert lite enklare att skugga då man vet precis hur den ska sitta.
Nu måste jag bara lägga undan en hel hög med pengar så man får råd till den, ska som sagt täcka nästan hela ryggen. Från axel till höft.

Ny tatuering?

Suttit och skissat, suddat och gjort om en teckning nu i några timmar så jag vet varken ut eller in längre..
Har velat ha en ny tatuering länge nu och vetat precis vad jag vill ha, en japansk drake som går lite diagonalt över ryggen.
Tanken är att klorna ska klösa sig fast på den vänstra axeln och ska se ut som om det försöker hålla sig fast där. Sen ville jag att den skulle titta bakåt och hålla uppsikt bakom ryggen åt mig.
Blev väl sådär halvnöjd över resultatet, det vänsta bakbebet måste jag nog flytta, placeringen blev inte riktigt lyckad.
Skuggning och ifyllnad av bläck väntar, men det blir inte nu.
Nu är jag så trött i ögonen att jag måste pausa och sova lite. Blev lite för fängslade då jag väl började att klockan sprang iväg alldeles för fort! Tur att jag är ledig i morgon så jag får sova ut lite.

Kalaset

Fick åka med min syster till mamma, skönt att slippa sopa av och skrapa bilen.
Vi kom fram och hjälpte till att hacka alla tillbehör till tacosen och inväntade mostrarna och kusinen.
Mycket god mat och  jag blev så mätt att jag kunnat somna där jag satt om jag fått det, vilket jag inte fick.
Efter en stund blev det kaffe och tårta som min syster bakat. Mycket god och fin! Kreativ som hon alltid är.
Ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på bilden, men min mobilkamera är ganska så jättedålig.. glömde min vanliga kamera i all hast.
Nu har jag kommit hem igen och ska spendera resten av min kväll med att försöka töja ut hålet lite i vänster öra. Fått tag i resten av pluggarna jag beställde, tyvärr så är hålet någon mm för litet för att jag skulle kunna trycka dit pluggen på en gång. Fast då jag väl får dit den så borde den sitta fast i alla fall.
Den kommer nog se gigantisk ut då jag väl fått dit den, framsidan är ungefär 4mm bredare än själva hålet. Men det är en drake, kan ju som inte bli fel!

Hurra, hurra, hurra!

Stort grattis till kära lilla mor som fyller år idag, fredagen den 13!
Känner på mig att det kommer bli en helt underbar dag fastän det ska vara en otursdag. Jag helt enkelt vägrar att erkänna att det är en otursdag!
Vaknat lite sent idag, tog mig en ordentlig sovmorgon och vaknade då syster ringde.

Blåser idag, känner att jag inte har samma enegi och glada lynne som jag hade igår. Kommer nu att softa med katten tills det är dax att köra och fira mamma, som bjuder på tacos.
Försökte säga till henne att det är vi som ska bjuda henne på mat för att det är hon som fyller år, men det ville hon inte lyssna på.
Mamma, mormor, matmor och vän, Grattis till dig!

Kattknark

Varit en riktigt bra dag idag!
Jobbet gick fint, om än jag var trött och kände mig lite febrig där en stund mitt på dagen.
Tog alvedon, la mig och halvsov på lunchrasten och fick förnyade krafter. Eftermiddagen tjonga förbi i all hast, sen var jobbpasset över.
Lånade Troja efter jobbet och vi tog oss 1 timmes powerwalk. Vi var ordentligt anfådda båda två när vi kom tillbaka, men härligt var det!

Det här var första gången jag tränat/rört mig frivilligt på 4 veckor! Så pass krasslig har jag kännt mig nu ett tag att jag inte ens velat gå en kortare promenad ens en gång.

Firade detta med att låta Pyrets klöspelare få sig 2 puffar av kattmynta eftersom jag inte hade nåt annat gott att ge henne.
Pyret blev helt galen och försökte gosa/äta/klösa/klättra samtidigt. Det är tammetusan KattKnark! Tur att effekten går över relativt fort.
Själv var jag så glad över en massa kasettband jag fått av en arbetskamrat.
Fem myror är fler än fyra elefanter, TIPPEN!, och en massa Disney låtar! Hon trodde att jag skämtade när jag sa att jag hemskt gärna ville ha dom. Jag gick omkring och hade ett enormt leende över hela ansiktet.
Ska lyssna på nåt av banden nästa gång jag kör bil! Umeåresorna är räddade!
Fått beslutsångest om vad jag ska ha på mig för något på bröllopet!
Hade ju bestämt kläder och skor, men råkade nog titta en gång för mycket i garderoben och funderar nu på om jag skulle ha på mig nåt helt annat!
Tur att bröllopet inte är förrän om 2 veckor, kanske jag hinner bestämma mig för nån av dem. Skulle faktiskt inte förvåna mig om jag hinner ta fram 5 olika klänningar till innan dess..

Hjälp mig! Vilken är mer lämplig? HELP!

Står på knäna eftersom jag inte äger en större spegel, kanske borde investera i en ordentlig helfigursspegel som man kan hänga upp på väggen.. hjälp mig nån snälla!

Så kan det gå..

Somnade på soffan 19:30 igår, vaknade upp nån gång inatt men orkade inte gå till sängen för att sova klart.
Så det blev en natt på soffan för mig, fastän jag lovat mig själv att bara sova i sängen.. jaja, det blir inte alltid som man tänkt sig..

Träffade mamma på Ica efter jobbet, skulle köpa middag, mitt kylskåp gapande tomt.
Hade så tur att jag fick skjuts av henne hem, kunde jag köpa lite tyngre grejer, såsom mjölk och juice.
Har man fler än 3 paket att bära på så blir det ganska tungt om man har en längre bit att gå.
Blev fläskfilé, smörstekta champinjoner och pommes strips till middag.
Gillar mat som sköter sig själv. Man behöver bara stå och se så att man inte bränner köttet och svampen. Gott och mättande.

I min brevlåda låg 1 av de nya tunnlarna jag beställt till örat. Redan satt dit den och det blev riktigt fint om jag får fråga mig själv! Har som ingen annan utom katten att fråga för tillfället och hon kurrar uppmuntrande. Det tar jag som att det blev godkännt!

Skor!

Har idag under min lunchrast, hastigt och lustigt, köpt mig ett par nya skor.
Har haft några tankar om det bara för någon dag sedan, hade nämligen inte några bra skor att ha på mig till det kommande bröllopet.
Men nu är outfiten komplett, nu ska jag bara fundera på hur jag ska sminka sig och hur jag ska fixa till håret.. får nog fundera lite extra på det, förhoppningsvis så kommer jag fram till en bra lösning. Det brukar för det mesta lösa sig tillslut.
Skorna jag införskaffade idag, blev bara 360 kr. Hade så tur att jag fick 25% rabatt på dem, sånt gillas!

Här kommer några bilder på mina "finskor", gillar vissa mer än andra och några av dom är en pina at gå i. Men att dom är tillräckligt snygga så att jag kan uthärda smärtan och eventuella skavsår.
Har en förkärlek till kilklackar, snyggt men framför allt mycket lättare att gå i. Skulle vara onödigt att stuka fötter bara för att vara fin, nån måtta får det ändå vara..
Så, håll till godo:
Har faktiskt hyfsat många finskor, men tyvärr så hittar jag allt för tillfällen att kunna använda dem.
På sommaren brukar jag använda de bruna, remmade kilklacksskorna. Luftiga och svala. Tyvärr är blir det inte allt för skönt att gå längre promenader med dem, men det är nog inte tanken heller att man ska göra...

Läste ut Mockingjay igår, var mycket bra!
Det bästa med böckerna är att dom inte är allt för förutsägbara. Visst själva storyn går ungefär som man tänkt sig, men helt plötsligt händer det nåt helt oväntat och man står där med skägget i brevlådan.
Mycket bra böcker, som jag säkert kommer att läsa en gång till, så bra tycker jag faktiskt att dom var!

Vet bara inte riktigt vad jag ska läsa nu. Kanske fortsätta att läsa Arvtagaren (Christopher Paolini),jag har inte hunnit speciellt långt i den än, 140 sidor, så det är en massa läsning kvar på den.
Problemet är bara att den är så tung, viktmässigt det vill säga, inte att den är svårläst.
Är inte så rolig att ligga och läsa den i sängen, man är mer eller mindre tvungen att sitta för att kunna läsa den.
Den jag har är en inbunden bok på 905 sidor, hade varit underbart om jag hade haft den i pocketform.
Men man kan ju inte alltid få det som man vill... hur skulle världen då se ut?!

Händelselöst

Idag har det varit en härligt händlselös dag här hemma hos mig. Det mesta som hänt här var att jag laga middag och pratat med syrran om vad mamma ska få i 50-års present. Ska nog bli bra det vi koka ihop, kan ju inte avslöja vad det är då hon inte fyller år förrän på fredag!

Beställt lite nya tunnlar/pluggs till örat också, blev inte allt för dyrt och förhoppningsvis så blir det fint också. Men det är några dagar kvar innan dom dimper ner i brevlådan så jag får hålla mig lite och nöja mig med den jag har just nu. Den är fin den också.
Skulle ju inte töja nåt på det andra örat, inte mer än 3 mm hade jag tänkt. Kan tydligen inte göra som jag tänkt för nu sitter det bevisligen även en töjning där på 6 mm.

Gått lite för bra att läsa Mockingjay, har inte mer än ca 100 sidor kvar att läsa, befarar att innan kvällen är slut så är även boken slut. Allt för spännande för Katniss och gänget för att man ska kunna lägga ifrån sig den en längre stund.
Frågan är då bara den: Kommer filmatiseringen av The Hunger Games ens vara i närheten så bra som böckerna är?
Ska bli spännande att se faktiskt, den kommer på bio i mars om jag inte misstar mig. Vet inte om jag törs se den på bio, ifall man skulle bli besviken.
Finns som inget värre än då man äntligen ska få se en film man väntat på i evigheter men den floppar totallt och man ångrar från första stund att man hade ögonen öppna eller att man ens satt en fot i rummet.
Speciellt då man målat upp en egen bild i huvet hur det ser ut och vet vad som ska hända men som inte händer! Inte ens i kronologisk ordning som i boken utan de blandar hejvilt helt utan hänsyn.. det gillas inte alls!

KALLT!

Det är jättevackert ute, solen har precis gått upp över trätopparna och knappast några moln att se på himlen. Dessvärre så har termometern krupit sig ända ner till -28 grader, inte så att man längtar ut precis.
Nog för att jag har kläder för att vara ute en sån här dag, men då måste jag först leta reda på dem i mitt uteförråd, inte något som lockar mig precis. Skulle nog hinna frysa fast innan jag hittar åt dem.

Blir nog mer bokläsning för mig idag, fryser mycket mindre nu i alla fall.
Fick sova med sockar och tjocksockar för att jag frös så mycket, nära att jag gick och hämtade en mössa också. Inte alls kul att försöka sova när fötterna är som isbitar, men tillslut blev även fötterna varma och jag lyckades somna.
Men nu är det en ny dag, får se vad den bjuder på förrutom den kyliga luften utomhus.

Trolljegeren

Haft filmkväll här hemma, bara jag och en kompis som softa lös i soffan med lite dricka och godis.
Det blev Trolljegeren! En Norsk fantasy-horror om man ska tro IMDB.
Själv tycker jag att det är ganska mycket humor i den också, speciellt då man hör norrmännen prata. Man kan som inte annat än bli glad av norska.
Sett den minst 4-5 ggr och den är lika bra varenda gång. En film som jag tycker är fantastiskt bra!
Lovar, den är mycket bättre än vad den låter!
Vet inte vad jag ska hitta på för tillfället, mycket därför jag skriver ännu ett inlägg i bloggen idag.
Klockan tickar på och måste hinna vända om dygnet igen innan Tisdag. Bävar inför det!

Börjar faktiskt bli riktigt kallt ute nu, man är inte van kylan längre.
-20 och man fryser innomhus, eller så har jag dragit på värmen alldeles för lite!
Nä, nu blir det mys under täcket med katten värmades brevid mig. Ska fortsätta läsa lite Mockingjay, låter som ett bra avslut på en lyckad söndag tycker jag.

Kalas

Varit på kalasfika, eller var i och för sig några dagar sen syrrans karl fyllde år, men vi fick tårta och fika idag i alla fall. Mycket god tårta!
Jag, mamma, hennes karl och barnen var bänkade i soffan och spela MarioKart. Jag var inte bra i det!
Sladda runt som om jag aldrig gjort annat och var mer utanför banan än på den. Min bästa placering under dagen var 4. Men vi skrattade och hade roligt i alla fall.
Jag och syrrans pojke spelade Innebandy-hockey. (Hockeyklubba med bandyboll) Stod som en ostkrok eftersom klubban inte riktigt var gjord för min längd. Sköt stolpe-stolpe och tro't eller ej - mål!
Sen fick jag vara prinsessa och dricka milkshake, eller fantasimilkshake, vilket var väldigt gott enligt systers yngsta.
roligt att orka leka med barnen igen, utan att sitta och bli trött bara för allt surr. Barn måste få vara barn, även om jag inte orkar vara det hela tiden.

Precis sett Markus Hellner göra en mästerlig klättring i slalombacken, kom 2:a! Hejja hejja!!
Tänk om man var så duktig att man tog sig ut på skidorna igen. Men får väl koncentrera mig på att bli frik först.
Sen blir det ut i milspåret och åka lite. Nu när äntligen snön har kommit!
Kan ju inte låta de relativt nyinköpta skidorna stå och damma bort i förrådet heller. Sen var ju mitt löfte till mig själv att träna lite mer, så då måste jag ju försöka hålla det också.

Jajustdetja

Är inte snabbast i världen med att uppdatera ser jag nu.
Var inte allt för pigg i torsdags så jag sov ungefär från 15 till 23. Var vaken nån timme och somnade om igen, fanns inte ens chans att jag skulle blogga nåt då.
Igår låg jag åter igen i feber och hosta. Ville inte sitta uppe vid datorn utan spenderade min tid sovandes eller halvsovandes på soffan eller i sängen. I brist på alvedon så ville/orkade jag helt enkelt inte vara vaken.

Idag är det en mycket bättre dag, känner mig feberfri, har tvättat en massa, hängt upp min egovägg och ser Tour de Ski på tv. Nya kuddar ligger även i sängen och väntar på mig då jag ska gå och lägga mig.
Ville göra färdigt ett "bygg ditt eget halsband" som jag fick av syster för några år sen.
Men kan för allt i världen inte hitta åt det, måste ha packats ner i nån låda förra gången jag flyttade. Nu har jag inte en aning om var jag kan ha det, lite synd, hade varit roligt att pyssla med nåt.
Egoväggen och julklappen jag fick av syster

Duschen är lagad, om än den fick sig ett brunt handtag istället för det silvriga som satt där innan. Spelar inte så större roll hur det ser ut, bara det fungerar. Har konsumenttestat duschen sen den blev lagad och den fungerar utan anmärkningar. Good!

Väldens bästa Jonas beställde en bok åt mig förra veckan, fick tag i den i tisdags. Det är den tredje och avslutande delen i The Hunger Games.
Mockingjay av Suzanne Collins. Har inte hunnit så långt på den än så länge eftersom jag sovit under dygnet alla timmar. Men den verkar lika spännande som sina föreslagare.
Nu blir det snart dax för damernas skidåkning. Ska lägga mig och mysa under en filt på soffan medans dom åker. Ska bli spännande att se hur det går för dom.

Fortsättning följer..

Sitter för tillfället och väntar på att vaktmästaren ska komma förbi med reservdelar till duschen, känns skönt att få den lagad så man inte står utan dusch en hel helg.
Snabba var dom också, ringde bara för dryga timmen sen och nu är det redan på G att bli lagat, jätteskönt!

Har blivit jättehes och låter inte som mig själv, snarare som en 15-årig pojke som hamnat i målbrottet. Kan varken sjunga eller skratta normalt, tror inte ens att min syster eller mamma skulle känna igen mig över telefonen. Ont gör det också.
Men om man ska se det från den ljusa sidan så är näsan mycket bättre, inte alls lika tät och inte alls lika snuvig. Så det är ju i alla fall bra!

Ska ta mig en sväng förbi varuhuset i dag och köpa lite fler ramar, ska försöka få upp min "egovägg" i sovrummet idag.
Förstorat upp bilder på mig själv som jag gillar, dom ska upp på väggen så jag kan få mig en liten egoboost då och då. Bygga upp självförtroendet lite.
Ska titta lite på de smycken som dom har där, ska tydligen vara jättefina. Kanske man hittar något fint att ha på sig då vi ska iväg på bröllopet.
Ska även kolla om några nya kuddar till sängen, dom jag har är slitna och inte så roliga längre.
Man ska ju längta till sängen då man ska sova, inte gruva sig för att man kommer att ligga oskönt hela natten.

Får se om jag hinner uppdatera läget senare under dagen om hur duschproblemet löste sig. Men nu först lite mat i magen, vänta på vaktmästarn och sen iväg till varuhuset.

Panik!

Kom hem från jobbet idag och fick börja med att skotta fram bilen och min bro för att jag skulle ta mig in. Det har kommit mycket snö idag och blåst till enorma drivor på vissa ställen. Halva gatan ligger under 3 dm snö. Pysslade på med det i ungefär 40 minuter och var sådär lagom varm och svettig.
Gick in och började städa undan julen, julgranen och tomten åkte ut så nu är det enbart julgardinerna som hänger kvar. Är inte så juliga så dom får nog bo kvar där dom är ett tag till.
Dammsugade och skurade golvet, blev om möjligt ännu mera varm och svettig efter allt håll-i-gång med städningen.
Av någon, ganska förklarlig, anledning så ville jag ta mig en dusch efter allt arbete.
Problemet var bara att handtaget där man vrider på vattnet har släppt från fästet och vägrade ge mig vatten. PANIK!!!

Ringde syster som inte ville svara, sprang runt i lägenheten och försökte komma på nån människa som jag kunde ringa som bodde i samhället så jag slapp använda bilen. Uppfarten låg under 3 dm snö, hade inte tagit mig ut med bilen.
Tillslut kom jag på en vänlig själ som genast sa "Javisst, kom hit du bara, inga problem." Var bara att knata dit med sina saker och skölja av sig, så skönt.
Fick mig även cola, vattenmelon och the med honung. Vi satt och pratade om allt och ingenting i flera timmar, hade så himla trevligt att jag helt glömde bort tiden. Var skönt att få skratta igen efter all panik och hjälplöshet man kännt under kvällen.
Vet inte hur många gånger jag tackade honom under den tiden heller, minst 10 i alla fall.

Så i morgon blir det ett samtal till vaktmästaren det första jag vaknar och sen får dom pallra sig hit och laga min dusch!
Hängt upp några lyktor nu ikväll också, det tog ungefär 1 år innan jag kom på vars jag ville ha dom.. men bättre sent än aldrig va?

Snöstorm

Inatt har jag inte sovit någonting! Låg och snurrade hela natten och blev bara mer och mer irriterad.
Så tillslut gav jag helt enkelt upp, klockan var ca 05:30 då, jag skulle ändå göra mig klar för att fara till jobbet så jag började bara lite tidigare.
Vet dock inte vart tiden tog vägen för jag var på jobbet 06:55, lite för sent enligt mitt eget tycke. Jag är gärna på jobbet ungefär 15 minuter innan jag börjar för att jag ska hinna dricka en kopp kaffe i lugn och ro innan man får rapporten för natten.
Men det har gått riktigt bra att jobba trots allt, tiden gick mycket fortare än vad jag trodde, helt plötsligt var det dax att gå hem.

Fick en trevlig överraskning då jag öppnade skåpet i omklädningsrummet i morse, där hade jag fått ett pussel och 3 svarta julgransbollar av en arbetskamrat. Har tydligen varit så snäll att jag förtjänat en present :)

Investerat i nya täckbyxor också, fick laga mina gamla idag innan jag gick på jobbet, så det var nog på tiden. Blev ett par i ceriserosa. Riktigt fina och inte allt för dyra, lite roligare med en annan färg än det ständiga svarta som jag alltid annars har på mig.

När jag kom hem så fick jag skotta fram dörren och bron innan jag kunde ta mig in. Tog ungefär 30 minuter och jag var sjöblöt i svett då jag äntligen var klar. Så tung snö det var!
Har hunnit snöa en hel del idag och det blåser ganska ordentligt, så det driver en massa snö i alla vinklar och vrån.
Men det är bra träning och det skulle inte förvåna mig om jag får träningsvärk i morgon.
Skulle vara lite skönt med träningsvärk, längesedan jag gjorde något att jag kännt av det dagen efter. Då vet man i alla fall att det tagit på ordentligt.

Nu har jag tagit mig en dusch och krupit in i min svarta lurviga Zipperall och ska försöka ge mig på mitt nya fina pussel. Blev jätteglad för det! Ibland behövs det inte så mycket för att man ska bli lycklig, det är dom små sakerna som gör det.

Happy new year!

Efter några dagars snuvande och feber så var jag ändå så pass frisk att jag orkade vara med på nyår.
Kvällen började med mycket god middag på Viking i Ske-å. Blev en Nyårsmeny, som bestod av:
Förrätt: Ren-och kantarelltoast. Kalasgod!
Varmrätt: Oxfilé med rostade rotfrukter, pommes och barbequesås.
Efterrätt: Varm kladdkaka med glass och grädde.
Mycket gott och man blev så mätt att man nästan kunde rulla sig därifrån. Glad att jag hade en klänning i babydollstuk, annars så hade man nog behövt flytta ut ett hål i bältet. Hade mycket trevligt sällskap också så middagen kommer jag minnas med enbart glädje.

Senare bar det av till en kompis till Jonas där resten av "gänget" väntade.
Blev mycket skratt och sång fram till 12-slaget då jag tände en ufoballong istället för raketer, tycker dom är sjukt fina och alla stackars djur slipper bli rädda för alla smällar. Synd bara att inte resten av Ske-å tänkte likadant.
Skålade in i skumpa och sen blev det mer trevligheter.
Visar mina skills med" Elvis-läppen"

Idag så känns det att förkylningen fortfarande härjar i kroppen, näsan bara jobbar emot mig, varit tät nu i 2 veckor.
Men febern har i alla fall lagt sig så imorgon bär det tillbaka till jobbet.
Inga nyårslöften än så länge, ska inte lova nåt som jag inte kommer att hålla.
Men träna och hålla skelettet stadigare och helare än förra året är nog ett bra mål. Jag kör på det!