Sömnbrist och abstinens

Idag är den första dagen i mitt förhoppningvis numera snusfria liv! Pepp!!
 
Förutsättningarna kunde ha varit bättre, har sovit väldigt dåligt de senaste dagarna. Vaknat 1 gång i timmen och sovit 15 minuter varje timme.. Förmodligen så är det abstinensen som kickat in ordentligt och gör sömnen orolig. 
Men humöret är fortfarande på topp, fastän jag kan vara/bli lite stirrig ibland. 
Tur att Pyret myser och lugnar ner mig.
 
Har varit riktigt stolt över mig själv gällande min nedtrappning som jag haft. De 2 nätter jag jobbat så har jag bara tagit jag bara 3 snusar/natt. Men tanke på att det brukade användas 12-14 snusar/natt innan så har det varit lite av en prestation från min sida. 
Tänkte nu använda mina lediga dagar med att vara en nikotinhäxa alldeles för mig själv i min lägenhet utan att blanda in andra personer. Vet att jag kan bli lite sur och tvär.
Så förhoppningsvis så kommer jag tillbaka på jobbet fredagkväll och är snälla och vanliga Hea igen. 
 
Kanske inte så intressant inlägg för de som aldrig behövt sluta med nikotin eller inte heller haft abstinens. Men som sagt, jag skriver för att kunna gå tillbaka och peppa mig själv för att jag varit duktig och få motivationen att fortsätta med det snusfria livet. 
 
Nu ska jag strax över till syster och få mat, riktigt skönt att man bor på samma gata!

O hemskheter!

Drömde inatt att jag och mina systrar bodde i ett gammalt övergivet hus ute i skogen. Det var ett stilla liv där vi inte gjorde så mycket, tror inte vi var allt för gamla heller. Jag och min storasyster sov i samma rum.
Det läskiga i drömmen var att i den enda spegeln i huset (en stor handspegel) fanns det en kvinna i som satt och tittade ut i rummet, på oss. 
Eller det var inte alla gånger hon såg oss, men ibland tittade hon på mig med sådant hat i blicken att jag blev iskall.
Mina systrar såg henne inte och jag kunde inte säga att hon såg lika hatiskt på dem som hon tittade på mig. Hon tittade speciellt mycket efter min lillasyster och ibland såg man spegeln vända sig av egen kraft efter henne. 
En natt tappade jag spegeln i golvet och den sprack, skrek till mina systrar att springa ut och låsa dörren. Vi fumlade med nyckeln och kunde inte få igen dörren hur vi än bar oss åt!
I dörrspringan ser jag kvinnan komma närmare och då jag såg ögat klart och tydligt genom springan så vaknade jag och bokstavligen skrek!
Huga ligen så otäck dröm! Tordes nästan inte somna om!
 
Hade planer på att blogga igår, men min dator jobbade inte mot samma mål som mig. Skulle ta fram lite bilder och det tog, jag ljuger inte ens, 10 minuter att vända på 10 bilder. Så jag struntade helt enkelt i det! 
Nu är datorn mycket mera medgörlig, så nu blir det lite uppdatering om fredagen och söndagen.
 
Fredag följde jag med Ida till Ske-å för lite seriös Shopping. Köpte mig en ny vinterjacka som lyckligtvis var nersatt 70%. Blev en dunderaffär!
Den är lite annorlunda men en välkommen färgklick i min annars så mörka garderob. Fyndade även en limegrön oversise tröja som jag myst med hela helgen. 
Köpte en hel del annat också, men det är inte så intressant förutom för mig själv. Som vanligt lite smått och gott... kattmat.
 
I går (söndag) startade jag dagen men en promenad i det mycket härliga väder som vi bjöds på.
Spenderade 2 timmar utomhus och hade en ordentlig huvudvärk då jag kom tillbaka hem igen. Så resten av dagen var det soffvila och film som gällde. Tack och lov så har huvudet kommit sig tillrätta idag. 
 
Har bestämt mig för att ge upp snusningen, ännu en gång! Håller just nu på att skära ner på snusarna innan jag slutar helt. Dumt att gå från 1 dosa/dag till ingen/dag. Brukar inte sluta lyckligt!
Så igår blev det 10 snusar istället för 24, vilket jag ser som en stor förbättring! Idag har klarat mig på 1, än så länge. Ska jobba natten, så hur bra det går att vara utan snus då återstår att se. Får väl tugga tuggummi eller något annat istället. 
 
Nu ska jag ut i solen igen innan den försvinner för mig! Förhoppningsvis så dröjer det inte ännu en vecka innan jag bloggar nästa gång igen :)

Home sweet home

Ja, har åter landat här hemma efter drygt 1 vecka i Stockholm. Är som vanligt sjukt duktig på att uppdatera vad som hänt, men jag har haft annat för mig än sitta framför datorn och skriva. Som att ligga i soffan och se film t.ex. ;)
 
Har hunnit hälsa på syster i Uppsala en sväng på lördagen. Gick på en Konstutställning, med tema samlare. Trodde det skulle vara lite mer extremt än vad det var, lite besviken på fotoutställningen som bestod av 6-7 tavlor, hade fått för mig att den skulle vara större än så.
En man hade ritat av alla byggnader han gått in i, var en sjuh****tes massa byggnader! Lite roligt att han varit ganska mycket i Jokkmokk. Kommer inte ihåg var han var ifrån, USA kanske?
Efter utställningen gick vi hem till syster i regnet och spelade ett parti Settlers och åt Tacos. Mycket trevligt och god mat, fick vin till maten så lite glad i hatten var jag nog då vi skulle hem. Fick se slutet på Dagissnuten också, asbra film :)
Fick mysa, eller mest prata, med deras nya katt, BalooMycket pratglad är han!
Sen har det inte hänt så mycket utöver det vanliga, lagat en massa mat till Jonas. Eller jo, vi blev bjudna på middag på Söndagen också. Jonas bror bjöd in oss på en god, men väldigt stark Chili/bön/kött-gryta. Fick efterrätt på det också, trevlig kväll det med :)
 
Nu idag så var jag tvungen att säga hej då till Jonas för den här gången. Lite vemodigt men det gick faktiskt lättare det här gången, nu då jag vet att jag ska ner om en månad igen.
Måste tyvärr erkänna att Stockholm inte alls är så farligt att bo i, bara man håller sig borta från storstan. Men om jag vill vara där på heltid sitter lite långt inne, men den som lever får se, jag kanske sitter där om ett år?
Köpt nya örhängen, bytte ut krokarna till silverkrokar så nu kan jag faktiskt ha dom. Nickelallergiker som jag är, en väligt känslig sådan också.
Ugglor! Hur söta som helst, fast lite tunga.. men någon gång ska jag ha dom, nästa gång jag är på fest kanske? När nu det blir?
 
Pyret prata hårt med mig då jag kom hem, men gosade massor! Tror hon saknat mig, vilket är trevligt, för jag har saknat henne också. Tur man har någon som välkomnar en hem, man blir genast så mycket gladare. 
Har packat upp resväskan för den här gången, hade inte alls så mycket extra med mig hem. Örhängena och en tröja är allt jag köpt, till mig själv i alla fall.
Jonas fick sin födelsedagspresent lite tidigt av mig, fast han fick bestämma själv. Hinner inte riktigt uppvakta honom då jag åker ner nästa gång. Då är det faktiskt systers tur att firas, 30 år! Inte illa det!

Höst

Idag är det höst, grått fast inte allt för kallt.
Snöade hemma då jag åkte iväg, men här i Vällingby är det fortfarande kvar gröna löv på vissa träd. Andra fäller färgglada löv i stora högar.
Fast det gör inte så mycket, då jag väl hittar en lövhög spritter det i kroppen och jag blir 5 år igen. Sparka i lövhögen gör mig gott, jag blir riktigt lycklig en stund!
Var ute och gick i Stockholm igår och förirrade mig bort till Globen, inte för att det var meningen men det var lite roligt att bara snubbla över den.
2 timmar var jag ute innan det började att regna. Då blev det åka tillbaka till lägenheten och vänta ut klockan, Jonas var nämligen på arbetet. Men solen var framme en stund på förmiddagen och det var riktigt varmt och skönt där ett tag.
Annars så har jag inte gjort så mycket speciellt förutom att krama om Jonas ordentligt. Blev så glad då han mötte upp mig i måndags. 
 
Suttit och tittat då Jonas spelat ett spel, Dark Souls, mycket välgjort spel men verkar hemskt svårt. Har en jättehäftig karaktär där, ser nästan ut som ringvålnaderna i Lord of the rings. Försökte rita den men den blev inte alls lika häftig eller snygg. Fast ett bra tidsfördriv var det i alla fall :)
Har nu kokat mig en kopp kaffe och ska lägga mig och se en film innan jag ska gå och handla middag, fläskpannkaka. Jonas slutar sent ikväll, då ska han slippa laga mat.
Är det inte väldigt skönt att komma hem till ett dukat bord?
Jag tycker det i alla fall, slippa laga mat det första man kommer hem. 

Ehem..

Ja, är tydligen lika duktig på att blogga som jag är att sova.. går väldigt upp&ner. 
 
Tog mig till gymmet idag och körde ett väldigt kort pass på crosstrainern, 10 minuter! Har inte mer kondition än så tydligen, men ska väl bygga upp den. Körde lite rygg och ben då jag ändå höll på. 
Men jag gillar inte att träna då det är mycket folk, känner mig utstirrad och får för mig att dom tittar ner på en för att man inte orkar så mycket. Så det blev intensivträning då ingen tittade. 
 
Har handlat hem en yogamatta och har pilates hemma på datorn så jag får nog hålla mig till det, fick då träningsvärk sist jag provade, så det fungerade då tydligen.
Provade lite Yoga också, men vet inte om jag har tålamod till det, stå på huvudet var då skitsvårt i alla fall!
Myst lite med systerdottern och låndade systersonens Batman-mask. Vet inte om jag gör Batman någon rättvisa, men litet huvud kan jag då konstatera att jag har! 
 
Ska snart ner till Stockholm och hälsa på Jonas igen! Har inte träffat honom på snart 4 veckor och jag håller på att krevera, tur att jag jobbar riktigt mycket i veckan så jag inte hinner tänka på det så mycket. Tiden går mycket fortare då man arbetar och sover bort mesta av tiden också.
 
Försöker komma på om det är någon bok man skulle ha läst, eller lyssnat på. Är inne på tredje varvet med Harry Potter och vill variera mig lite. Frågan är bara vad man skulle förgylla öronen med nu?

Rastlös

Sov lite längre än vad jag tänkt från början idag, men vad gör det då vädret inte är så inspirerande?
Har hunnit klippa en kompis, var hit mitt på dagen och ville få sina lockar lite kortare. Alltid en utmaning då jag är van att bara klippa i rakt hår. 
 
Handlat lunch och middag, fyllde på nattfikat för veckan som kommer. 
Städat har jag redan gjort och nu har jag lite för mycket energi för mitt eget bästa. Hade det varit bättre väder skulle man ha varit ut på långpromenad, men regn och rusk är ingenting som lockar.
Sitta med pusslet var inte heller så lockande då kroppen skriker efter att göra någonting. Kanske man skulle ha hoppat lite hopprep eller något liknande bara för att få lite utlopp för energin. 
 
Helst av allt skulle jag vilja måla, typ en vägg eller någonting! Men eftersom jag bara hyr så törs jag helt enkelt inte.. skulle vara snyggt med en renoveringsräkning den dagen jag skulle flytta härifrån. Har inga möbler jag känner att jag vill göra om heller, vet inte vad jag ska hitta på..

Helg!

Har jobbat färdigt mina nätter för denna vecka och försöker som vanligt att väda tillbaka dygnet någorlunda normalt då man är ledig.
Har hela helgen fri att göra vad jag vill, så det blir lite mer pusselläggade! Surprise!
Kommer att bråkas med denna lilla pusselmarodör som gärna lägger sig mitt på och bara kurrar och ser skitnöjd ut:
Hon tycker nog att hon gör mitt pusselläggande mer till en utmaning. Ja, tack Pyret. Du är så omtänksam!
Har börjat på pussel nr 2, och jo, det kommer att bli betydligt svårare att lägga än panoramapusslet. 
Men har hunnit med 1/4 än så länge. Har dock inga bilder..
 
Tänkte jag skulle köra en liten längre sväng med bilen då jag var påväg hem från jobbet i morse, så jag förirrade mig upp på skibacken och fick se: Ja, nästan ingenting. Hela samhället låg i dimma! Tjock, vit och fluffig dimma.
Vet att jag är jättelat som tar bilen till jobbet ibland, är alldeles för nära. Men lyckats alltid på något vänster (eller höger) vara lite för sent ute för att hinna gå. Men det ska bli skärpning från min sida, spara på miljön (och bensin) och vara duktig och gå i största möjliga mån igen.
 
Bokat resa till Stockholm igen, ska bli skönt att hälsa på Jonas.
Var lite deppig i helgen och saknade honom jättemycket. Men det känns redan bättre då biljetterna är betalda och jag vet att jag snart kommer att få se honom igen. 
Kattvakt är redan fixad, mamma ställer upp som vanligt och ska mysa lite med Pyret medans jag är borta.
Tur jag har en så snäll familj! Gäller alla medlemmar!
 
Nu middagsdags, inte bestämt vad ännu. Har inte kollat vad som finns i kylskåpet... men blir en surprise till!

Staan!

Hade en sjukt jobbig natt, kunde inte sova alls! 
Så jag hann avverka ett pussel jag lagt ca 10 ggr och lyssnade klart på ljudboken. Hade fortfarande inte lyckats somna på morgonsidan. 
12:00 fick jag ett samtal från syster, hon och barnen skulle göra Ske-å osäkert och fick förfrågan att följa med. Jajjamensan, efter ca 2 timmars sömn, allt som allt, följde jag med och kollade läget där.
Bjöd på mat då vi skulle äta, tyckte det var det minsta jag kunde göra då jag ändå fick följa med.
Kinamat, så gott! Åt upp allt på min tallrik (förutom paprikan) och sträkte mig även efter räkorna som barnen inte skulle äta upp. Tyckte jag var så duktig bara att jag rensade min tallrik, är alltid liten i maten annars. 
Köpte mig 2 pussel (ena var på rea) och lite annat smått och gott som jag hittade då man inte kollade vars barnen sprang.
Panoramapussel, älskar dom! Det ena i alla fall, det andra kan bli en ordentlig utmaning då det mestandels är helt vita partier. Men skam den som ger sig, ska försöka mig på det lite senare.

Jobbhelg Check!

Jobbat hela helgen och hittar då ingen till till att göra något annat än att just jobba och sova.
Hälsat på pappa och lämnat hans presenter, klappat en häst och sett lite film är nog det utöver arbete jag har hunnit med. 
Eller jo stuckit en massa till lite julklappar som syskonbarnen ska få. Är nästan färdig med alla delar så strax är det bara ihopmontering som gäller. 
Svårt att tro att det där ska bli någonting användbart tillslut, men snart är det gjort. Bara 5 delat kvar att göra, ska jag fixa nu ikväll och sen montera. 
Tog faktiskt och lyxade till det lördag innan jobbet och smacka på en ansiktsmask, fast om det gjorde någon mån vette rackarn. Såg ut som en Alien en stund, eller att jag höll på att mögla om inte annat.
Nu idag har jag inte hunnit med någonting, sov så länge jag tyckte att jag behövde, vaknade 18:00!
Får hoppas att jag somnar i hyfsat vettig tid inatt ändå. Tur att jag inte behöver gå upp tidigt i morgon i alla fall. 
Då är det städning på schemat, Pyrets små hårbollar flyger runt runt i lägenheten då man råkar promenera lite för fort mellan rummen. 
 
Nu ska jag se vad jag hittar i Kylen/frysen/skafferiet och äta en sen middag. Inte nyttigt att kliva upp såhär sent!