Julstök

Såg att jag varit väldigt inaktiv i mitt skrivande så jag ska uppdatera lite vad jag gjort den senaste veckan..
Har varit till Staan och handlat lite julklappar och presenter till systerdottern som fyllde 2 år den 27 och till Jens kusin som fyllde år samma dag. Så vi har varit på 2 kalas och ätit en massa gott. Systerdotter fick en rosa käpphäst som hon valde själv, verkade väldigt nöjd med den. Den har galloppljud och gnäggar när man trycker på det ena örat.
Har gjort en massa snöskottning under veckan som varit så nu är det vinter på riktigt. Lät som om det skulle komma mer under helgen men just nu är det -17 grader ute så någon snö idag tror jag inte att det blir, sol är det också. Men det kan ju bli lite varmare ikväll så man vet aldrig.
Igår så blev det jul här hemma, inte så mycket ute eftersom grannen har pyntat så att det känns lite löjligt att hänga ut något själv. Har hängt upp en blå ljusslinga vid ingången men inte mer.
Inne har julgardinerna kommit upp och så även mina "ljusgardinder" som åker upp varje år. En adventstjärna och en ljusstake. Inga tomtar än.
Mer spännade vecka än så har det faktiskt inte varit för min del. Jens har tusen projekt på G och han är som ett barn på julafton. Hundarna sover på soffan och mår gott inomhus idag. Får se om det blir en promenad idag om det blir lite varmare ute.

Semester

Idag var den första dagen av den 3 veckor långa semester som jag var tvungen att ta ut innan jul. Har spenderat det mesta av dagen i soffan med lite tv och en film. Kollat in mina sidor som jag är medlem på och bara latat mig. Spelat lite guitarr hero och tagit en härlig dusch.

Storasyster ringde och frågade om julklappstips åt lillasyster, hade absolut inget att komma med på den fronten. Tror jag har hittat 2 julklappar hittills och det jag brukar vara klar med de allra flesta julklapparna den här tiden på året.
Men vi ska åka till stan imorrn, inte för att shoppa så mycket utan för att hälsa på några kompisar tror jag Jens sa. Men nästa vecka skulle jag och lillasyster dit igen och då ska det shoppas.

Har varit hos Jens föräldrar och sett Idol och fikat ikväll också. Tilda (hunden) hittade sin pipflaska och lekte med Jens så det var inte allt för mycket man hörde av Tv:n ibland men det gick höra det vesäntliga.
När vi om hem så tyckte jag att det var så pass mycket snö att jag gjorde min premiärskottning av uppfarten och den lilla asfaltfläck som vi har på baksidan av huset. Pudersnö! Det bästa som finns att skotta, det flyger av skoveln utan att man behöver ta i.
Lyckades skotta av en skovel förra året när det var den värsta blötsnön, som tur var gick den laga så vi inte behövde köpa en ny.


Gymmet

Fick ett sådant sug att göra något idag så jag bestämde mig för att styrketräna lite. Ringde lillasyster och vi bestämde en tid då vi skulle fara dit. Kom hem efter jobbet och fixa middag till jag och Jens. Han skulle jobba ikväll och det var därför jag ville ut och göra något istället för att sitta hemma och uggla.
Syster ringde en haltimme innan vi skulle gå dit och meddelar att hon har feber! Så jag gick dit själv, kunde inte komma på någon som kunde följa med dit på så kort tid. Tränade en timme, mycket ben blev det och rygg och kondition som uppvärmning och avslut. 1-2 andra som var där samtidigt med mig. Lungt och skönt.
Ganska slut slände jag mig i duschen på simhallen och satt i bastun en stund också. Väldigt lite folk man behövde trängas med idag. Annars brukar man få stå i kö för att få komma sig in i duschen, mindre kul.
Kom hem halvblöt och halvtrasslig i håret eftersom jag naturligtvis hade glömt min borste hemma. Tur att jag har så pass halkigt hår att det inte blir ett fågelbo i alla fall.
När jag ändå hade ytterkläderna på mig bestämde jag mig att hundarna skulle få sig en promenad också. Gick den vanliga rundan och gjorde ett depåstopp hos syster för att se hur det gick med köksbygget. Far och hans sambo var också där och hjälpte till.
Fick se en ritning på hur köket skulle bli men det var lite svårt att föreställa sig hur det skulle bli på grund av allt stök som var där. (skyller på både en stökig mor och 2 barn under 2 år). Men skåpen och bänkskivan var snygga i alla fall. (IKEA)
Nu ska jag försöka varva ner innan jag går och lägger mig så att jag får sova i natt. 
3 arbetsdagar kvar innan min absolut första semester ever. JEY!


Jobbarhelg

I helgen har jag min jobbarhelg så jag kommer att tillbringa min tid där. Delad dag på lördag och en "vanlig" jobbardag på söndag. Känner mig inte så jättepeppad eftersom jag känner mig helt utmattad redan. Har spenderat det mesta av dagen i soffan och försökt att samla lite energi. Tyärr medför det att hundarna inte får den mortion de behöver men jag ska försöka gå en liten promenad med dem efter middagen.
Har även fått veta att jag har 15 dagar semester som jag måste ta ut innan den 15 december, om jag ska hinna få ut alla dem så lär jag inte kunna jobba något. Fast just nu låter det väldigt skönt med semester så att jag får vila upp mig något. Känner mig lite utbränd, om man nu får använda sig av det uttrycket.

Fy vilken dag!

Idag har det inte varit min dag.. Tack vare lagen om all jävlighet så har det mesta inte alls gått som jag har velat. Stressat hela dagen idag eftersom vi gick kort en timme på förmiddagen och just då bestämde sig alla på boendet att nu vill vi ha hjälp, samtidigt! Går jättebra att vara 2 pers på ett hus med långa korridorer och 3 plan och det ringer i varsin ände i huset.
Har sprungit som en tok och lunchrasten varade i 20 minuter. Sen fick jag sitta och passa resten av lunchen för att vi skulle hinna "jobba ikapp" det vi inte hunnit på förmiddagen. Kroppkakorna värmde jag upp för sent så de fick sitta och vänta på maten en liten stund. Tack och lov så verkade dom inte så upprörda för det.
Eftermiddagen fortsatte i samma stil så jag har garanterat gått en mil idag.
Nu har jag ont i mina små fötter och har legat på soffan med fötterna i luften för att sätta så lite tryck på dem som möjligt. Funderat på att göra mig ett fotbad också för att se om det lindrar lite. Tur är ändå att jag nu är ledig i 2 dagar så jag hinner stressa ner och vila fötterna. Lite i alla fall, kom just på att jag lovat syster att ta en promenad med henne imorgon. Men då har jag lite bekvämare skor.

Utmanad jag med..

1. Tre namn du går under ; Hea, Helene, Flickehjärta

2.Tre saker som skrämmer dig ; Meningar som börjar med "du det är något som jag måste berätta...", om denne talar med nedstämt tonläge. Framtiden just nu, Läkare

3.Tre saker du har på dig ; Favoritjeansen, ett halsband och en vit huvtröja med snoopy på. 

4. Tre av dina favorit låtar just nu ; White Lion - When the children cry, Metallica - Nothing else matters, Placebo - Pure morning.

5. Tre sanningar ; Är kortast i familjen med 1 cm, går inte isäng i tid på kvällarna därmed sover för lite, snoozar väckarklockan i minst 30 minuter innan jag kliver upp.

6. Tre hobbys ; Läsa, teckna och film 

7. Tre saker du vill ha ; Jobb åt Jens, en privat hundrastare och en till tatuering 

8.Tre personer du utmanar ; Syster och två andra

Halloweenfest

I Lördags så bjöd min syster mig och Jens på en halloweenfest. Fick veta detta omkring två-tiden på dagen och vi var bjudna att komma dit omkring sju så jag hade lite panik om att komma på vad jag skulle klä ut mig till.
Vi åt här hemma och åkte dit efter att jag fixat till mig ordentligt och Jens tagit på sig sin outfit.
Syster och hennes kamrater hade tagit hämtmat till festlokalen och åt där. Thaimat tror jag att det var på menyn denna gång.
Jens fick nöja sig med att jag gjort varma mackor för att det skulle gå lite fortare.
Väl där så fick jag dela en vinflaska med syster och jag fck smaka på en välkomstdrink som bestod av någon likör, blåbärssoppa och grädde. Väldigt god, utom bottenslasket som bestod av det mesta av likören.
Lekar, discodans och trevligt sällskap kan inte bli fel och roligt att se vad dom andra klädde ut sig till.
Såhär vacker var man på Halloween
Såhär såg jag alltså ut under denna lördagkväll

Fick även träffa en helmysig orm som jag gärna hade tagit hem om jag hade fått det. Jens hade ingen emot det, men platsbrist och folk som inte vill hälsa på om man har en orm hemma gör att jag nog får vänta ett tag om jag ska skaffa mig en. Pappa tillhör en av dessa.