Tidsfördriv.

Piercingar: Jepp 1
Ärr: Överallt, ett i ryggslutet efter en fest i en sommarstuga (ramlade på en spik), på knän och diverse brännsår efter man jobbat i kök

Längd: 161,5 (den halva cm är mycket viktig) hehe
Vikt: Alldeles för lite men det går åt rätt håll :)
Skostorlek: 36-37
Hårfärg: Orginal är det mörkbrun, nu med några slingor i.
Fräknar: Jopp, mest på våren och sommaren
Önskar du att du bodde någon annanstans?: Just nu ja, förmodligen sen också. Vill ha ett eget hus.
Dricker?: Varje dag, men då är det mest mjölk och vatten.
Röker du?: Nej
Vilket schampo använder du?: Olika
Vilken parfym använder du?: Ingen, allergi
Vad är du rädd för?: Mörka vrår efter en skräckfilm.
Gillar du att tvätta?: Tvätta går bra, det är det där med att hänga upp och vika ihop jag inte gillar så värst mycket.                           

Gillar du berg- och dalbanor? Mycket.


Senaste…
Filmen du hyrde? Terminator 3 och Drag me to Hell.
Filmen du köpte? Hm, terminator 2?
Låten du hörde: Nån igår på träningen.
Låten du laddade ner? Hur ska jag minnas det?
Personen som ringde dig? Jobbet                                                                                                                                                           TV-program du såg? Film


Favorit…
Låt: Gillar rätt mycket, men When the children Cry är såå bra
Sak att göra: Hundpromenader
Sport: Simma
Dryck: Cola
Kläder: Jeans
Film: En vampyrs bekännelser
Bil: Opeln va fin.
Serie: Heroes


Har du någonsin…
Ljugit för någon? Jopp
Varit i slagsmål? Inte fysiskt
Blivit arresterad? Nej.
Träffat någon från internet IRL? Jo men det var länge sen och vi blev tillsammans ett tag också.
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Några få


Senaste…
Boken du läste? Margit Sandemo - Finns det någon där ute.
Personen du fick e-mail av? Halens
Personen du fick brev av? H och J som tacka för uppvaktningen
Personen du fick sms av? Jens

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Förra veckan eller så, dagarna flyter om varandra så jag vet inte, kan ha varit längre sen.

Saken du köpte? Diskborste igår


Vad har du gjort idag? Käkat, sett film packat lite.
Brukar du svära mycket? Tänker nog inte på det man det gör jag nog.
När stiger du upp på morgonen? Sacha väcker mig 8 dom dagar jag är ledig annars allt mellan 5-7
Vad har du på dig? Jeans, t-shirt och en rosa(!) huvtröja
Vad ska du göra ikväll? Bra fråga, packa undan ännu mer saker.
Vad är du allergisk mot? Nickel, småkänslig för nötter, paprika och parfym. Har ibland gallkänning om jag äter för mycket fet mat.

Använder du hårspray? Vääldigt sällan, då parfymfri.
Kan du stå på händer? Om jag får stå mot en vägg
Håkan Hellström eller The Ark? The Ark
Salt eller socker? Salt
Gillar du ketchup? jo, men använder det inte allt för flitigt
Är du glad nu? Har inte kännt efter.
Var du glad igår? Då var jag trött
Vad dansar du till? Allt
Stockholm är… ? Grått
Göteborg är… ? Bättre

Kan du sjunga? Hoppas jag..
Spaghetti eller makaroner? Spaghetti
Land du vill besöka? Japan, Kina och Austrlien. Irland ligger ganska bra till också.


Jobbarhelg

Ja i helgen ska man jobba, tyvärr så är det inte alls några roliga jobbarpass man fick. Börjar kl 13 idag och jobbar fram till 17, ledig tills kl 21 och jobbar till 22:30. Samma skift på söndagen och upp kl 6 på måndag. Lär bli en kort natt mot måndag men då får man vara ledig tisdag och fick göra ett ganska bra byte mot nästa helg som innebär att jag är ledig från och med torsdag fram till på söndag.
Så går det när man får ta förstärkningsturerna och dom inte hade något annat jobb åt en. Men jag slapp i alla fall byta helg eftersom flytten kom ivägen :)

Ska snart dra mig ner till min kära lilla mor som opererat ögonen igår, laser, ville ha sällskap eftersom hon inte tar sig någonstans. Kän ju lätt bli tråkigt om man varken kan se tv, läsa eller sticka sockar som hon brukar roa sig med. Ska äta lite frukost först och vakna till ordentligt innan man beger sig ut i vintervädret idag. Det snöar lite lätt men ser ut som om det börjar ge sig med det, - 10 grader och blåser ingenting. Ska nog ta hundarna med mig och ta en promenad innan jag slutligen hamnar hos mamma.


Hundspår.

Jepp, nu är jag tillbaka dit och jag njuter för fulla segel. Så härligt det är där och pistat och nysladdat så det är som att gå på en väg. Huur härligt som helst. Hundarna är med förståss, fattas bara annat :) Tog även med mig min systers hund Troja, sprang som ett jihu fram och tillabaka och retades med mina hundar som satt fast i mig.
Lite kallt var det nog men det är ju bara att klä sig. Lyckades till och med gå varm innan jag hade kommit hem igen.
Här kommer lite pics från det.



hmm

Skulle ju göra en tidig kväll igår och det fungerade alldeles utmärkt fram till 22:00 ungefär. Vaknade då till och kunde inte för allt i världen somna om som jag brukar göra. Låg vaken och hann se 2 filmer (Livet från den ljusa sidan och Pretty Woman) och en dokumentär innan jag kände att jag blev trött igen. Så kl 4 på morgonen så kunde jag äntligen somna om och sov fram till 8:30 ungefär. Så den hela nattens sömn for åt pipsvängen.
Tur att man har massor med filmkanaler så man har något att titta på när man verkligen inte har någonting att göra. Fick till och med rosta mig 4 mackor så jag inte skulle svälta ihjäl under natten.

Har jobbat idag också, 12-21, det är en jäkligt dryg tur att jobba eftersom det är ganska mycket dötid emellanåt. Så nu ska jag ta mig ut med hundarna en liten sväng innan jag försöker mig på att varva ner. Har skurat 2 korridorer på jobbet just innan jag for därifrån och jag känner mig hyfsat uppe i varv just nu.
Sen så är det gudomligt härligt ute just nu, blåser lite men det är ganska varmt. Bara -5 grader. Blir nog inte allt för lång promenad men det är bättre att gå ut 30-45 minuter istället för att sitta stilla och glo in i väggen. Dessutom så bygger man upp aptiten och förhoppningsvis några muskler. Om inte annat så kanske konditionen blir bättre, den är inte 100% nu om man säger så, ligger väl runt 60% nu. Har varit fruktansvärt lat nu under jul och nyår och det straffar sig har jag märkt.

Sova

Nu ska jag göra ett tokseriöst försök till att sova ordentligt åtminståne en natt. Går snart och lägger mig. Redan nu?! kanske nån tänker men ja det ska jag. Träningen blev inställd så jag tänker passa på att använda tiden till att sova.
Känner en oroväckande stelhet mallan skulderbladen också som tyder på att jag har stressat för mycket, burit för mycket och inte sovit hälften av vad jag igentligen behöver. Blir tokspänd då och har jag otur så låser sig kotorna, det vill jag inte!

Har förresten piercat underläppen för er som inte redan vet om det. Ja syster Igen.
Hoppas som tusan att mina paket kommer med posten i morgon, J stav skäver lite mer än vad brukligt är och det är lite jobbigt att tugga eftersom det är en enorm kula är ivägen. Beställt smycken som är tänkta till denna sorts piercing och förmodligen är 1000 ggr bekvämare än vad jag har på mig nu. 1-2 dagar till ska det nog ta innan de kommer så jag hoppas på 1 dag och inte 2. :)

Så gonatt på er och hoppas att jag får sova nu några timmar mer än vad jag har gjort de senaste nätterna.

Skorna!

Kom ju på att jag inte visat några bilder på mina vansinniga skor så här kommer lite pics på dem, håll till godo skoälskare ;)




Dom är bara såå snygga och vansinnigt roliga att gå i, tvärväxer en decimeter när man har dom på. Får se hur fötterna mår efter en hel kväll, har inte provat denna bedrift ännu. Får se när det blir.

Bilägare

Ja nu har man äntligen blivit bilägare på egen hand. Det är ju samma gamla goa bil men ändå :)
Har kommit på att kombi är nog väldens bästa uppfinning, sväljer hur mycket som helst, superbra när man har en massa kartonger att konka fram och tillbaka på.
Har packat ytterligare 3 lådor idag och diskat fram diskbänken igen. Fattar inte hur det kan bli så stökigt på så kort tid, har bara mig själv att skylla på också. Har nog bara inte orkat ta itu med saker här i huset.
Tog även en kortare prommis med hundarna idag, dom tyckte nog att det var rätt så kallt. -21 tror jag att det är, var det i alla fall sist jag kolla för någon timme sen.

Nu ska jag använda mig av badkaret en stund, får se om det bli för sista gången. Man måste ju ta och passa på medans man fortfarande har chansen. En god bok ska jag också ta med mig till badet, blir sagan om isfolket del 47. Sen efteråt ska jag packa även den i en låda, boken alltså, och skicka iväg även den bokkartongen. Får nog bo i ett förråd ett tag framöver. Har ändå tuggat mig igenom den bokserien 4 ggr har jag kommit fram till. Dax för något nytt och fräscht att läsa. Guldkompassen möjligtvis?

Pågående Flytt

Ja, nu känns det att man är på väg någonstans, har flyttat mer än halva garderoben, nästan allt som jag ska ha från köket och småprylarna i tvrummet. Räknar kallt att det ändå kommer bli en 10 lådor till innan jag har flyttat allt smått till lägenheten.
Sen så var det det där med möblerna. 2 pjäser har jag lyckas få in. Köksbordet och Tv-bänken. Vill tacka J så mycket för bärhjälp, både igår och idag.
Mamma var med och hjälpte mig bära kartonger och packa upp kökssakerna. Nu kan man i alla fall se att det är någon på väg att bo där. Tycker vi har hunnit ganska mycket på 2 kvällar. Gardinerna hängdes upp igår och det ser genast mycket trevligare ut.
Filmerna packade jag också upp igår men var tvungen att lägga tillbaka drygt hälften av dom tillbaka i en kartong. Dvdställen "svalde" bara 160 filmer och jag har på tok för många. Ska sätta mig ner någon dag och gå igenom vilka jag kan göra mig av med. Har kommit fram till 2 st för tillfället ;)

Nästa sak som måste fixas är ett duschdrapperi och några lampor. Ska gå genom några förråd här i huset och se om jag hittar någon lampa som jag törs ta. Lite svårt att bestämma vilka saker som hör till vem när man inte har någon att rådfråga. Är jättesugen på en lampa som sitter uppe här i hallen men ska inte ta den, ska fråga först. Det var något vi köpte gemensamt vill jag minnas.
J du vet att du får protestera om jag tar alldeles för mycket!

Ska nu göra en tidig kväll, blev alldeles för sen igår. Somnade nog först 2-isch nångång på natten och det resulterade såklart i att jag vaknade av att min medarbetare ringde och frågade om jag skulle jobba idag. 20 minuter senare stod jag, ombytt och redo att börja arbeta, på jobbet.
Tur att jag har så snälla och samarbetsvilliga hundar på morgonen. Ut och pinka, sen äta och sen tillbaka till soffan. En sällan bruten morgonrutin för dem.

Promenad

Idag var det alldels för fint väder för att vara inne, synd bara att jag inte tog mig ut så fort eftersom det var skidskytte idag på tv. Helena är så in i bomben bra! Grattis grattis!
Tog till slut mig själv i kragen efter herrarnas skidskytte och begav mig ut på skoterspåret med mina 2 yrväder till hundar. Invigde min draglina som jag köpte till mig själv på mellandagarna också. Funkade superbra och vi var ute och gick ca 1,5 timme allt som allt. Stannade en stund och pratade med hundarnas husse en pyttestund för att han skulle få träffa dom lite.
Men det känns att man inte varit ute på länge, konditionen var som bortblåst. Så det var 3 trötta tjejer som stapplade in genom dörren när vi kom hem. Dom sprang direkt till soffan för att gnäga bort lite is som fastnat under tassarna.

Fick ett megasug efter minipajer när jag var ute på skoterspåret också, bar direkt av till Ica för att inhandla det som behövdes till det. 1 timme senare så fick jag mig äntligen mina pajer. Smakade precis lika gott som jag minndes att det skulle göra. Inhandlade även en present till vår kära lilla mor som hon ska få till veckan. Hoppas bara att hon inte har en likadan bara. *biter på naglarna*

Nu ska jag dra ner en liten sväng till min goa lillasyster och hålla henne sällskap medans hennes sambo ska se Avatar. Tydligen hans tur att gå på bio, förstår honom, klart värd att se. Ska även ta med mig några av alla dessa pajer, blev några stycken, och godis som kommer fram efter att barnen somnat. Fast det är nog helt upp till deras mor om dom får smaka av godiset eller ej. Mig kvittar det ;)

Less

Är så evinnerligt less just nu.
Skulle vilja vara 18 år igen då man hade vänner i överflöd och aldrig tråkigt, inga bekymmer hade man heller. I så fall var dom väldigt små och ovesentliga.
Sitter och har absolut ingenting att göra, ingen att prata med, förutom djuren då men dom pratar tyvärr inte tillbaka.
Har hunnit städa, packa 2 lådor och ta ut hundarna på en promenad. Är tyvärr så jäkla less på att sitta inom dessa fyra väggar och stirra in i väggen. Tvn är jag riktigt less, hör och häpna!
Kan ju gå ut igen men misstänker då att det inte blir så mycket kvar av mig då tillslut. Räcker att jag har gått ner 5 kg redan. Jag som skulle gå upp 5 kg, detta medför då att jag år 10 kg från målvikt. Kommer att ta mig flera år!
Packandet står mig upp i halsen och det känns som om jag står och stampar på samma fläck och jag kan ingenting göra för att påskynda prossesen.

Skulle kunna sätta mig och teckna lite, kanske jag lyckas trolla bort någon timme i alla fall innan jag går och lägger mig. Är inte på världens bästa humör ikväll.

Obehagligt

Vaknade inatt av att det var någon på våningen under mig, trodde först det var hundarna men sedan öppnades och stängdes skafferiet och haspen lades på igen. Grinden till trappen öppnades och jag hör hur någon är på väg upp. Fortsätter att låssas sova för att se vem det är.
Missar att det går förbi någon vid dörren men ser hur sovrumslampan till rummet brevid mitt tänds. Denne någon bökar inne i rummet en stund och innan det släcks igen hinner jag se en svart skuggestalt på dörren. Såg ut somen mansfigur.
Försökte se i ögonvrån när denne passerade igen men det kom ingen utan det gick någon ner för trappan igen! En stund senare hör jag att det är någon på väg upp igen. Satt mig upp i sängen och då blev det knäpptyst.

Kan ju tänka er att min första tanke blev Paranormal aktivity! Inte mycket sömn inatt och jag kan ju inte skylla på hundarna. Sen har det fallit något nere inatt men jag har inte gått ner och kollat vad det är än. Säkert något som hundarna varit och stött i tidigare igår.

Nu ska jag i alla fall göra mig klar för jobbet och förhoppninsvis försvinner detta ur mitt huvud tills jag ska sova ikväll.
Ha en trevlig dag!

Haha

När man talar om trollen så ringer mannen från komunen och meddelar att jag skulle få lägenheten :)
Den 1 februari har jag ett eget ställe, känns så skönt. Nu ska det packas i lådor på riktigt. Har inte tordas packa så mycket eftersom jag inte vetat när det skulle bli att jag flyttar.
Firas med popcorn och film med hundarna. Ostkrokar ikväll :D

Grattis!

Lillasysters sambo fyller år idag och vi har redan hunnit vara om där en sväng och grattat. Nu är han 1 år närmare 30 :D Syster for förbi hos barnmorskan medans vi var där och vi fick veta att bäbisen mår bra nu och växer som den ska. Låter ypperligt, hoppas bara hon slipper ha så ont på grund av foglossningarna.

BEMA ringde tidigare idag och ändrade en tur som jag skulle ha jobbat, så istället för att va sammanhängande ledig i 2 dagar så måste jag jobba Tis, lidig ons och jobba tor och fre. Om jag känner mig själv rätt så kommer det inte gå så bra om det ska fortsätta såhär, att  jag aldrig får vila upp mig ordentligt. Kommer att bli stressad och därmed sjuk. Men man får väl hoppas på det bästa och att jag slipper det.

Ringde komunen idag och frågade om lägenheten som jag tittat på. Han hade inte hunnit ringa och kolla med personen som stod före mig i kön så jag vet fortfarande inte vad som kommer att bli med den. Han skulle försöka hinna höra av sig idag, men det kan dröja till nästa måndag i värsta fall innanjag får veta nåt. Typiskt! Tycker inteom att inte veta.

Har köpt mig filmen Harry Potter - Halvblodsprinsen som jag hade tänkt se någon gång under dagen/kvällen. Alldeles för kallt ute för att hundarna vill ut på en promenad. Går inte så bra med mitt nyårslöfte om att mortionera med dom oftare. Men det är inte så lätt om dom inte vill. Norna haltar fram efter ett tag eftersom hon försöker hålla upp så måga tassar som hon bara kan för att slippa gå på den kalla marken.
Tror jag ska leta fram hennes sockar, förstår bara inte vars dom kan ha tagit vägen. Sydde 10 st förra vintern om jag inte minns fel. Kan ju inte bara ha försvunnit.

Lite bilder

Den nya frisyren
Den nya frisyren

Jag med mina mysproppar

Den "nya" tatueringen som blev gjord i mars 2009.

Nyår

Blev ett panikpackande efter jobbet eftersom människorna här i Norsjö redan hade börjat skjuta raketer. Sacha sprang framför, bakom och hade nog helst hoppat upp i famnen på mig om hon hade kunnat. Packade in oss i bilen och körde ner till mamma där det smällde betydligt mindre.
Sacha föll till ro och vi satt och såg film en stor del av kvällen medans jag delade min vinflaska med mamma.
En halvtimme in tolvslaget började det smälla väldigt mycket, fast betydligt minde högljut än vad det skulle ha varit uppe i samhället. Sacha stressa upp sig och jag fick sitta och hålla fast henne lite lätt så hon inte skulle lägga sig på mamma eller på A.
Skålade in nyår och sen blev det direkt isäng, de var så snälla att jag fick låna övervåningen och sova där. Radion på full volym och discomusik.
Klabbe är en ganska duktig dj, fast en massa mellanprat som var totalt onödigt och jag gärna hade sluppit.
Tog inte allt för länge innan S slutade höra smällarna och somnade nog av ren uttmattning. Norna tror jag inte ens fattade att small ens eftersom hon var totalt upptagen av en tuggring som jag tagit med mig dit.

Halv 4 tordes jag skruva ner radion och somnade inte så kort därefter. Kl 8 väckte dom mig och skulle ut och ville ha frukost. Åt frukost själv och somnade en stund till på soffan.

Kunde ha firat nyår på värre sätt :) Önskar alla en god fortsättning för det tänker jag ha i alla fall. Försöka åtminståne :)