Just typiskt..

Försov mig i morse igen, vaknade kl 7 och hade lite lätt panik. Försökte väcka Jens så att han skulle hjälpa mig med hundarna men insåg att det skulle gå fortare om jag gjorde det själv istället. (Jens är otroligt svårväckt på morgonsidan) Sökte genast reda på en telefon och ringde och sa att jag var på väg.
Som tur var så hamnade jag på en avdelning där de boende ville ha sovmorgon och hade inte alls haft bråttom upp ur sägen. Men som följd av att man försover sig så hinner man aldrig ikapp tycker man. Även om vi hade en väldig bra morgon då ingenting gick fel eller att man blev speciellt stressad.
Men det är vetskapen om att man missat 20 minuter på mogonen som gör att jag hela dagen ligger lite paralellt med alla andra. (Vet inte riktigt hur jag ska förklara det utan att det låter som om jag behöver in på psyket.)

Syskonbarnen

For ut på en promenad med hundarna efter det att jag kommit hem och svände om hos lillasyster på vägen. När jag kom hem till syster ligger deras köksfönster i buskarna och min pappa och barnens pappa D håller på att sätta fast ett nytt.

Lilla A blir jätteglad när jag kommer in och ber genast om att få Sachas koppel, gick senare och hämtade Nornas med.
A ville även prata med Jens i telefon och det såg rätt så gulligt ut när hon sa hej samtidigt som hon vinkade ut i tomma intet. Pussade även telefonen och fick förklara för Jens vad hon gjorde, sen fick han sig även en slängkyss när han kom och hämtade mig eftersom hon är väldigt förkyld och inte skulle pussa på någon i onödan. 

Storasyster A

Lillebror satt i min pappas sambos knä och åt på en banan. Han tänker bara på mat och stirrade väldigt intensivt på en pizza som låg på bordet. Tyvärr har han inte fått sig några tänder än så att låta honom smaka på en pizzabit får nog dröja några månader till.


Lillebror


Jag med Lillebror och storasyster
Jag med lillebror och storasyster vid min mammas stuga nu i somras.

Nu ska jag vänta på att Jens kommer hem från sin spelning med pojkarna, (han spelar bas i ett band) så att vi får äta middag någon gång. Tjuvade mig en pizzabit hos syster så att jag klara mig nog tills han kommer hem :)
 

Jobbig natt.

Idag har jag jobbat en delad dag, (7-12 +16-21) och jag lovar att enbart därför så kunde jag inte för glatta livet somna i tid. Sista gången jag tittade på klockan var den 03:38 eller något sådant och väckaren skulle ringa vid 5 ungefär.
Mycket trött var jag när jag kom till jobbet och var på vippen att somna när vi hade vårat fika kl 9.
Drack några koppar kaffe så att jag skulle hålla mig vaken tills jag skulle få gå på min rast men otroligt nog så bestämde sig väderguden att det skulle bli åska.
I lite lätt panik traska jag hem för att se om Sacha hade rivit huset men till min förvåning hade hon missat att det hade åskat och hon var väldigt glad att se mig.
La mig på soffan och försökte sova lite i väntan på att Jens skulle komma hem från jobbet. Lyckades väldigt fort och sov till klockan var drygt halv två.
Kom på att vi inte hade någon present till Jens kusin som fyller 8 idag så jag springer upp och rotar i ett föråd och hittar 2 st afficher med drakar på som fick duga tyckte jag.
Väl hemma hos kusinen satt jag bara och tittade på klockan, skulle snart tillbaka till jobbet. Men han blev i alla fall glad över presenterna, men tacksammare barn än i denna familj får man leta efter. Man kan ge dem ett suddgummi och dom blir lika glada ändå.
Nu har jag äntligen kommit hem från jobbet och hoppas på att man får sova 5-6 timmar, då är man i alla fall en människa dagen efter.
Anmälde mig även till surströmmingsfest med personalen idag så på onsdag ska jag äta gott.


Hundspåret.

Bestämde mig för att Norna och Sacha skulle få mortionera lite så jag skicka in dom i bilen och körde iväg till hundspåret som Norsjö hundkörare brukar använda sig av på vintern.
Här är det fritt att släppa hundarna lösa, så länge man har någolunda pli på dem, och promenera varvet runt som tar ungefär en timme. Bra att jag tog med mig stövlarna även om de säger att det är lite vatten i år (undrar vem som har kommit fram till det!) och hundarna var mer bruna än vita när vi kom hem och fick spola av sig innan dom fick lägga sig i soffan och vila.

Tror att hundarna sprang minst en mil medans jag gick 4 km. Man skymtar dom lite i förbifarten när de bestämmer sig för att byta sida av stigen. Man hör att det rasslar lite i skogen och ser någon vit rygg. Men dom är ju inte så långt borta.
Fast idag gjorde Sacha en ordentlig avstickare och hitta inte åt mig fast jag ropade och klappade händer så att hon skulle höra vars jag var. Tillslut började hon skälla och vi hittade varandra efter några minuter.
Efter detta så gick hon inte långt ifrån och såg till att jag inte försvann för henne. Stackars liten :)

Norna på språng
Så här ser dom ut in action, fast tänk att det är ganska mycket skog och buskar dom ska hoppa mellan och över. (bilden är tagen förra sommaren hos min syster på deras bakgård)


Första bron på hundspåret

Sista biten över myren
Vy från hundspår

Vid hundspåret
Vid den andra bron på hundspåret. Fantastiskt vackert där.

Räven

På väg hem från fiskmatningen igår kom en räv utspringandes på vägen. Den stannade av i diket på höger sida av vägen och Jens saktade ner så att jag fick titta ordentligt på den. En vit svanstipp hade den och verkade inte alls rädd där den stod och tittade på oss. Det slog mig plötsligt att dom är inte alls stora.

Min far är en inbiten rävjägare som fyllt vår källartrapp med rävskinn, men jag minns bara att dessa skinn var så mycket större. Fast det är inte första gången man har upptäckt att saker eller djur som man upplevde som enorma som liten inte alls är så stora utan ganska små.

Kan väl även lägga in att vi såg tre tjäderhönor för 4 dagar sedan, de satt på en grusväg och åt småsten. Vi skulle precis ta kort på dem när de flög iväg och landade i talltopparna.
Så tyvärr så har vi inga bildbevis på dessa men Tilda (hunden) blev eld och lågor när hon fick syn på dem och hade hoppat ur bilen om hon hade kunnat. Det hördes på henne att det var intressanta fåglar som hon gärna hade apporterat åt oss. 


Tandläkaren forts..

Hade ju bestämt med min tandläkare att jag skulle dra ut en visdomstand på höger sida. Han hade tagit fram all saker för att lägga bedövning och skulle bara fixa en röntgenbild för att försäkra sig om att allt var helt ok.
Fux flux ringer han en specialist i Umeå och de konstaterar tillsammans att det är möjligt att en nerv ligger allt för nära för att tandläkare A vill dra ut den utan bättre röntgenbilder.
Tandsköterska plockar bort alla saker och vi kom fram till att jag måste röntga hela underkäken för att se hur nerven ligger för att se om det är möjligt för dem att ta bort tanden utan allt för stor möda.
Så jag har fått en remiss till en tandläkare i Ske-å för att röntga eftersom de inte har grejorna till det här.

Fy så besviken jag blev men det är inte så mycket annat man kan göra än att vänta och se.


Sacha och Norna

Sacha till vänster och Norna till höger

Så här kan det se ut när man kommer ner på morgonen och de bestämmer sig för att inte ha allt för bråtton att kliva upp och gå ut.
Ligger och mår gott i soffan

Sacha vår nya stjärna som kom till oss midsommarafton i år och verkar ha funnit sig tillrätta här hos oss.

Och norna i det andra hörnet

Norna som tycker om sin soffa och Sacha, ser ut som om de alltid har haft varandra och är som Piff och Puff.

Tandläkarn..

Hade tid hos tandläkaren idag 08:10 och klampade in glad i hågen eftersom min pappa är så fantastiskt snäll och står för tandläkarräkningen. (Han är en riktig ängel!)
Till min förfäran så får jag veta att jag måste använda mer tandtråd och köpa flourskölj. Jag har början till 10 hål i mina tänder och det lät inte allt för kul enligt mig.
Bestämde mig även för att göra någonting åt den förbenade visdomstand som irriterat mig i ett år nu och så nu ska det ut. Fick en tid senare idag 13:10 tror jag (har lappen i jackfickan så jag får inspektera lite närmare). Därmed så försvinner 1-2 hål med den tanden, inte illa va :)

Ska lägga mig på soffan nu och samla lite kraft så att jag ska orka med resten av dagen, ska äta middag hos mamma senare idag och har aldrig provat bedöva så det kan bli en intressant historia det där..
 

Fiskmatning

Fick följa med min sambo ut till fiskodlingen för att hjälpa till att mata lite fisk I går eftermiddag.
20 kg pellets skulle vi kasta ut till fiskarna och vattnet mer eller mindre "kokade" när maten landade på ytan. Några fiskar hoppade så att hela fisken var över ytan. Andra lekte haj och simmade med ryggfenan över ytan. Lite läckert faktiskt.
En mycket trevlig matarstund hade jag, fick komma bort från stressen hemma en stund, men lukten som fastande på händerna kunde man ha varit utan.
Om jag säger powerbait så kanske man förstår hur det luktar. (Och ni som inte vet vad detta powerbait är så kan jag meddela att det är ett illaluktande fiskbete som man använder sig av när man bottenmetar.)

Har även hunnit städa huset i kväll o blev klar kl 20:00 och hann precis duscha innan mitt väntade besök steg in genom dörren. Det är ibland lite för tait om tid..

Jag lyckades därmed försova mig i går morse även om jag var uppe kl 6 och hade matat och rastat hundarna. Skulle bara lägga mig ner 2 minuter med Norna innan jag skulle bege mig till arbetet men vaknade av att väggklockan slog 7 slag.
Första gången jag försovit mig på hela sommaren men var på jobbet 10 minuter senare och missade endast morgonrappoteringen som min arbetskamrat för dagen återberättade ganska snabbt.. så kan det gå :)

jahapp

Ja i alla fall så har det varit premiär för vår yngre hund idag. Nämligen att följa med ut på årets jakt. Hon följde med i fjol men då endast som pryo och förstod kanske inte vad det hela gick ut på. Men hon var glad ändå eftersom hon fick springa lös i skog och vatten.
I år visade hon, enligt min sambo, att hon visade vart fågeln finns men hade oturen nog att inte få tag i någon. Detta ser vi som mycket possitivt eftersom det är en fågelhund på papperet i alla fall.

Sacha är en annan femma men henne får vi ta en annan dag eftersom hon är lite skotträdd men är mycket intresserad av fågel (eller allt som flaxar, även humlor och fjärilar) men hon har nog inte fått följa med och förstått att oftast händer det något roligt när det smäller och att det inte bara lever om så öronen dånar.
Eller blir döv på det ena örat i en halvtimme, hände mig första gång första fågeljakten jag följde med på.

jaja, får väl påta ner lite mer en annan gång. nu blir det lite nintendo wii.

Välkommen till min nya blogg!

Ja då var man en till i skaran att skaffa sig en blogg.
Vet inte om jag är av rätt ämne för det men man ska aldrig säga aldrig. Beror kanske vem man frågar i så fall :)