Dag 3 - Mina föräldrar

Ja, vad ska man skriva här då.. Mina föräldrar möttes, blev kära, fick ungar, gifte sig och gick skilda vägar. Jag älskar mina föräldrar med hela mitt hjärta och även om man inte riktigt kommer överrens alla gånger. Min mor är uppväxt i Lillholmträsk och är yngst av 3 systrar. Min far är nr 2 i en syskonskara av 3, uppvuxen i samma hus där vi växte upp och där han bor än idag.
Vet som inte vad jag ska skriva mer förutom att dom betyder mycket för mig. Lägga ut detaljer om vad man varit med om kändes inte speciellt lockande. Visst under tonåren var man inte bästa vänner, vi bråkade mycket som alla i den åldern gör, vi kanske mer eftersom det var en skillsmässa mitt i allt ihop också. Men det är glömt och förlåtet, kan ju inte påstå att man var ett mönsterbarn till punkt och pricka heller.
Idag är mina föräldrar lyckliga på skilda håll, dom har varsin sambo som dom levt med i många år, och förhoppningsvis många år till.

Dag 2 - Min första kärlek

Förutom den barnsliga beundran jag hade till pappa och kärleken till alla djur som levde tillsamman i vår familj så började jag min kärleks-karriär (vad jag kan minnas) ungefär vid 7-8 års ålder. Jo älskling, jag önskar faktiskt att jag kunde säga att det var du, sorry! ;)

Min första kärlek var en grabb vid namn Magnus (Mange), han bodde i min by och var 2 år äldre än mig. Kom inte precis ihåg när jag blev kär i honom men det var i alla fall så att det varade från att det jag gick i lågstadiet till han slutade på min skola (dvs ungefär i 4 års tid). Han visste såklart om det, alla visste om det!
De retade mig såklart för det och det slutade oftast med att jag var högröd i ansiktet och stirrade ner i golvet för att jag var så fruktansvärt generad. Tordes inte titta på honom ens för att jag tyckte att han var så vacker, prata med honom gick då absolut inte! Tur att vi inte hade alla lektioner i samma klassrum jämt för då hade jag nog inte fått så mycket gjort ;)

Tror varför jag blev så fasligt kär i honom var för att han var ungefär lika lång som mig, hade fräknar och dom mest klarblå ögonen jag någonsin sett. Ögonen är något jag tittar först på hos en kille, ögonen och händerna. (Snälla ögon = oftast snäll som person.)
Men han var snäll och sa inget och tog det hela med ro, vilket jag är glad för! Kan inte va lätt att va en ung tjejs prins under så lång tid :D

Sedan så bytte jag kärleksobjekt till några andra killar efter att han slutade i min skola men fick inte napp förrän jag själv gick i nian. Hade då gått på en ny skola i 2 års tid och bytt objekt ungefär en miljard ggr, som man ofta gör som tjej i högstadiet. (Bytet av skola gjorde att man hade ungefär 10 ggr så många killar att välja på :D )
Då äntligen fick jag min första kille. Höll visserligen inte så länge men jag kunde i alla fall säga att jag hade haft en kille och jag var inte längre den eviga singeln bland mina kompisar.
Så det kan gå :D

Dag 1

Jag är då Hea, (löns nästan inte säga vad jag heter för det är ändå nästan ingen som vet) en glad 26-åring,  norrlandsbrud som är sambo med en liten pluttkatt på 5,5 år. Pyret heter hon.
Är utbildad både inom kök och som undersköterska varav jag jobbar med det sistnämda. Haft diverse ströjobb här och där men det var först inom vården jag hittade rätt.
Född och uppvuxen i en by där alla kan varandras namn och byafester är populärt, älskar stället! Varav det medfört att jag är en skogsmänniska och inte en stadsmänniska. Har hittat ett mellanting där jag bor nu :)
Vill ha eldrött hår, men går absolut inte eftersom det jag har är ett mellanting mellan brunt och svart. Piercing i tungan och 3 tatueringar. Har en 4:de på G men vet bara inte när den ska bli av, motivet är däremot spikat.
Djur är ett glädjeämne i mitt liv och vet inte vad jag skulle göra utan dom. Vuxit upp med en katt som tog 2/3 av min kudde under 7 års tid. Hans mor sov på min bröstkorg. Den jag har nu sover mellan mina knän.
Vet inte vad mer man kan säga som är av mer eller mindre värde. Får duga såhär :)

Lista

Ska prova mig på det här då, börjar med dag 1 i nästa inlägg ;)
♥ Dag 1 – Presentera mig själv. 
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – En låt - en mening.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek?
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Mitt hopp.
♥ Dag 11 – Mitt syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Min man.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – Då har jag känt mig sviken.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick

Härligt

Nu är jag tillbaka till friska Hea igen! Drömde i och för sig att jag fick groteska utslag av nåt inatt men dom fanns inte kvar när jag vaknade inte :)
Igår sorterade jag in alla mina filmer i bokstavsordning både i datorn och i en liten bok som jag har liggandes vid Tv:n, bara för att det ska bli lätt att hitta en film om man blir sugen.
Började ungefär vid 12 på dagen och blev klar på kvällen runt 6-7. Kan ju tillägga att jag har en väldigt massa filmer så det var inte tvärgjort. Räknade ut att jag har 300 +- nånting på dvd. Då har jag inte ens räknat in dom jag har på vhs, dom ligger i förrådet någonstans i en låda och mår bra för tillfället.
Detta resulterade i en faslig huvudvärk som vägrade ge sig fast jag tagit alvedon och satt i ett mörkt rum som en goblin i sagan om ringen. Tog mig en tidigare kväll istället.

Idag steg jag upp vid 8 och tog tag i dessa lådor som legat och drällt lite här och där i lägenheten. Stoppade in det jag ville ha kvar i lägenheten i garderober och bar ut resten i förrådet. Gjorde om en skolåda till verktygslåda, fattigt men det fungerar. Bordet är numera stabilt! Det du älskling ;)
Städat i bokhyllan och trollat fram en massa fin tom yta!
Dammsugat har jag också gjort, fastän Pyret tyckte att jag var dum, ska renska kattlådan strax och diska. Då har jag en hel eftermiddag jag får göra precis vad jag vill med. Det gillar vi :)

Helgen

Spenderade jag inne under mitt täckte parkerad på soffan. Fick fruktansvärd magknip kombinerat med blixtrande huvudvärk och feber. Kan inte säga var ifrån den kom utan hux flux torsdagkväll så fick jag bara så och det gick inte över förrän sent igår kväll då jag äntligen kunde få i mig en hel maträtt utan att det krampade i magen.
Har under dessa dagar levt på vatten, nyponsoppa, cola och yoghurt. Försökte mig på att även äta yoghurt med flingor i men det var ett dött lopp, gick endast någon sked då. Förvånar mig inte ett dugg om jag tappat något av mina dyrbara kilon som redan sitter fast på kroppen.
Så nu känner jag mig nog pigg för att ta mig en tripp till Ica för att fylla på mitt förråd av mat, känner fortfarande av magen lite, men det är inte i närheten så illa som det var i helgen.
Vaknade riktigt tidigt i morse, redan kl 7 men tvingade mig att försöka sova nån timme till för att kroppen skulle få återhämta sig så mycket som möjligt, klev upp just före 9 istället.
Var då -20 ute och kände mig inte alls så peppat för en promenad just då. Ska se om det blir lite varmare under dagen eller om jag måste ut i denna kyla.
Termometern var uppe på -15 men krupit ner till -19 igen.
Måste ju ha haft en släng av optimism, men ångrat sig igen..

Lite uppdatering då..

Har ju hunnit hända en hel del sedan sist jag bloggde. Älsklingen har hunnit fylla år och jag förfirade honom helgen som var, hade fixat en present som han verkade uppskatta och spenderade en helt underbar helg där med honom.
Vi gick ut på vår första riktiga dejt, middag på restaurang och sedan bio. Paranormal activity 2, var inte i närheten så skrämmande som den första, men kan bero på att några i salongen skrattade mitt i allt det hemska.. Men den hade sina stunder då jag blev riktigt skrämd! Höll på att hoppa ur stolen vid ett tillfälle.
Flyttat färdigt har jag hunnit göra, är numera sörbybo i min pensionärs 2:a med min katt. Hon verkar trivas riktigt bra och ENORMT TACK till hjärtat och mamma som hjälpte till med flytten och städningen. Hade inte gått utan er ♥

Idag har jag utforskat tvättstugan och tvättat den som behövdes. Lite jobbigt att behöva gå 5 hus bort bara för att byta om i maskinen var och varannan timme. Trött som tusan har jag varit idag också, lyckades bara sova nån timme inatt..
Har fått tillbaka min studenthatt som jag tappade bort under flytten från huset, inte sett den på över 1 år och nu plötsligt så kom X:ets pappa med hatten, hade städat ur huset ordentligt tydligen och hittat den :D Gissa om jag blev glad! Tackade honom varmt och struttade hem.
Skulle även åka och äta med syster hos mamma ikväll, men syster är sjuk så det blev bara jag som åkte iväg. När jag nästan var framme så hoppar 2 rådjur fram framför bilen, hinner bromsa för det ena och den andra var smart nog att vända om och springa in i skogen igen. Annars så hade jag nog fått betala en självrisk och varit utan bil ett tag.
Såg ut som om det var rådjursmamma och hennes kid.
Nu har jag kommit mig hem igen och ska lägga mig framför tv:n med mitt ny-inkopplade surroundljud som jag lyckades få ihop helt på egen hand, känner mig  faktiskt ganska stolt! Ska bara hänga upp gardiner i tvrummet, dom har jag inte lyckats få upp riktigt ännu.
Laters!

Yes!

Vill först och främst säga TACK! till min lillasyster som har hjälp mig idag, du är hur söt som helst!
Kommun ringde idag och sa att nycklarna till den nya lägenheten var inlämnad och det var fritt fram att hämta nyckeln för att ta sig en titt på sovrumstapeten om den dög eller ej. Hämtade nyckeln och gick till min syster för att få smakråd.
Det var lite fläckar på tapeten men skit samma, jag får börja flytta in!! Vi började på en gång och har redan hunnit flytta hälften av kökssakerna, halva garderoben och en massa annat smått och gott som rymdes i bilen.
Var ju tvungen att gå till jobbet kl 16 så efter det så fortsatte söta syster att flytta lite åt mig, gullunge alltså!
Måste tyvärr fixa en tvättmaskin eftersom killen jag pratade med sist hade missuppfattat tvättsituationen så jag har ingen egen tvättmaskin inne hos mig utan tvättstugan ligger 3 hus bort i en källare. Jobbigt!
Är taggad till tusen nu att flytta! Men jag gillar inte att flytta sakerna som jag äger, skulle vilja knäppa med fingrarna så flyger sakerna dit av sig själv och flyttstädet är klart.
Vet inte längre vad jag skriver, hjärtat sitter och pratar med mig samtidigt och det blir knas i huvet då ;)
Men jag älskar dig ändå! :D
Puss på dig!