Mario, shoppning och kattmat

Somnade rätt tidigt igår, före midnatt i alla fall. Men då gjorde jag som jag gjort de senaste nätterna, den senaste veckan: vaknat runt 03:30-04:00. Har nästan blivit som en ny rutin, en som inte är så bra!
Kollade på klockan och hade en låt i huvudet, inte vilken som helst utan denna:
Varför kan jag inte förstå eftersom jag varken sett eller spelat det där spelet på flera år!
 
Igår åkte jag och bästa Ida till Skellefteå för att shoppa och kolla in läget på stadsfesten, eller området och maten. Det var mycket folk och blev inte så mycket shopping för min del där, bara lite mat och popcorn. 
Blev en hel del kattmat inhandlat på övriga ställen innan jag tog mig hem så nu lär jag inte behöva köpa det dom närmaste månaderna.
4 kg! Nu Pyret behöver du inte bli utan mat på ett tag!
 
Mina snygga t-shits har kommit till mig och jag är mycket nöjd med dom. Körde ett helt blått tema igår, lite Who-inspirerat med conversen också. Träffade dock inte på nån som fattade kopplingen..
Har börjat på lite smått igen med löpningen, kan inte hålla mig stilla helt enkelt! Men det är inte alls lika extremt som förra gången och jag håller mig borta från gainers. Har bara hälsat på i gymmet 1 gång den senaste veckan också. Börjat försiktigt och efter fredag kan jag nog öka igen om dom inte hittar nåt fel. Ska bli spännande att se i alla fall. Skönt att jag inte tappat allt för mycket att konditionen i alla fall, löpa 5-6 km går hyfsat smärtfritt ändå. 
 
Har haft en massa tid över nu på morgonen och satt och räknade ut mitt födelsenr, vilket tydligen är 9, Så jag är alltså såhär:
 
#9 – THE PERFORMER
9′s are natural entertainers. They are very caring and generous, giving away their last dollar to help. With their charm, they have no problem making friends and nobody is a stranger to them. They have so many different personalities that people around them have a hard time understanding them. They are like chameleons, ever changing and blending in. They have tremendous luck, but also can suffer from extremes in fortune and mood. To be successful, they need to build a loving foundation.
 
Låter lite som jag faktiskt. 
Någon som är nyfiken vad det handlar eller vill testa själv, så länkar jag till testet HÄR
 
Nu får jag se vad dagen har att erbjuda i övrigt, måste ta mig en tripp till affären först och främst för att inhandla något ätbart. Kylskåpet gapar lite tomt och magen har börjat kurra. Det är ingen bra kombo. 

Midsommar

Ja här har jag hållit mig undan ett tag. Hände nåt som gjorde att jag åkte från min dator i några dagar, ja katten också för den delen och sen har jag inte haft någon större lust att blogga sedan dess. 
Vad det gäller kan jag ta då jag vet vad det berodde på, vilket jag förhoppningsvis får reda på den 5 juli. 
 
Skickade iväg en beställning igår från ThinkGeek. Massor med Doctor Who grejer, eller massa och massa, men en del i alla fall. Där finns nästan nåt för alla Geeks, nyfiken? Klicka på länken i så fall.
Nörden i mig hoppar i alla fall av lycka då jag snart ska få tag i den här:
Whovianer fattar :)
En TARDIS handduk och TARDIS strumpor väntar också på att få dyka upp hemma hos mig. Yey!
Men idag ska det firas, midsommar igen! Den kommer tillbaka år efter år och förhoppningsvis så får vi lika fint väder som sist. Ska äta i grillat i samma goda sällskap som förra året, bara några ansikten utbytta, men på samma altan. Köpt myggspiraler och ska packa ner myggspray, jag vill inte se ut som en nåldyna då jag kommer hem, dvs sönderstucken. 
Men jag är peppad som bara den, fyndade en stor fin älgstek i frysen också. Jum Jum!

10 år!

Legat vaken större delar av natten, inte kunnat sova ordentligt. Irriterat mig på en mygga som varit precis utanför min målradie, tror faktiskt att den har klarat sig med livet i behåll inatt. 
Legat och funderat på saker och ting, vilket man ofta gör vid den här tiden på dynet då man är vaken. Kom på att det är ganska precis 10 år sedan jag tog studenten! + 2 dagar vill säga.
 
6/6 2003, ung och oförstöd, livet var på topp och med hela världen under sina fötter:
Nu 10 år senare är man en massa erfarenheter rikare. Skolat om mig från Hotell&Reastaurang till Undersköterska och har äntligen fått mig ett fast jobb, efter många om och men. Inte alls hur jag trodde att mitt liv skulle se ut då jag klev av studentvagnen och viftade med mitt barnjag. 
Men mössan den passar fortfarande i alla fall:
Nu ska jag få i mig frukost, dricka en stor kopp kaffe och sedan promenera till jobbet. Tur att jag bara jobbar till 16:00 idag, det borde inte vara några problem trots den korta nattens sömn. 

Buller och brak!

Det började åska!
Vilken tur att jag slet ut allting hemma, för det åskade inte lite då jag befann mig på jobbet!
Det mullrade och blixtrade i över 3 timmar och kan ju säga att det var ju då för väl att ingen på jobbet var/är rädd för åska. Tror till och med att det var precis ovanför huset där ett tag. 
Det lugnade ner sig närmare sju på kvällen och nu är det ganska fint ute, om än tätt med mygg i luften. 
Nog för att jag tycker att det är mysigt då det åskar, men nu var det nästan så att man blev lite less. Nästa gång hoppas jag att jag är ledig så jag får njuta lite mer av spektaklet.
 
Har tagit ut mina inbakade flätor och möts som vanligt av en massa lockar. 
Kastade luggen åt sidan och fick genast en flashback från lågstadietiden då alla häftiga tjejer hade spejat luggen sådär. Själv kunde/fick? jag inte ha så på den tiden. Så hej ljuva 90-tal, här är jag, lite försenad bara!
 
Ska jag strax bege mig mot sängen med min fina lånade bok. Jobbar hela helgen och ska försöka få mig isäng i någotsånär bra tid. Men först vankas det kvällsfika.

Här kommer Pippi Långstrump!

Börjat min dag med vanlig frukost följt med en löpartur. Blev inte alls långt idag utan bara 4,5 km. Är fortfarande lite stum i benen efter milen i förrgår. Men det var skönt att få röra på sig lite. 
Väl hemma igen blev det lite magövningar och sen skulle jag se hur många push-ups jag orkade. Blev så inne i det att jag glömde bort att räkna. Men det blev både "kärrningar" och vanliga. 
Mest nöjd över att jag lyckas hålla en rak kroppshållning genom hela övningen. Så starkare har jag blivit. 
Vägde mig även i morse och jag har krypit närmare 50-sträcket nu! Nu är det inte långt borta, så jag verkar göra någonting rätt i alla fall!
Gick upp till samhället och fixat nya lampor till min up-light, den har varit svart nu i någon vecka. Inte fått tummen ur att göra det innan, varit så ljust och fint ute. Men bättre sent än aldrig?
Flätat håret och ska nu sätta mig och läsa lite i väntan på att få gå till arbetet. Det är rätt mörkt ute och jag väntar nästan att det ska börja åska. Så kastar upp detta inlägg och sen stängs all elektronik av. Just in case. 

Dejten

Idag har jag nog varit på en av mina bästa Dejter ever!
Jag och Ida hade bestämt träff, som jag även höll på att försova mig till, vi skulle spendera tiden tillsammans över lunchtid. 
Det första jag kliver in genom dörren får jag ett paket och så får jag kolla igenom en filmhög och se om det är nåt jag vill ha. Hittar en av mina favoritfilmer i högen och drar bort presentpappret och ser en chokladask. 
Lyckan är total!
 
Fick följa med och äta smörgåstårta, därav dejtningen. Mycket trevlig sällskap och supergod smörgåstårta!
Sedan skulle vi gå med flaggtåget ner till hembygsområdet. Där fikade vi rulltårtebakelser och träffade syrran och syskonbarnen + massor av annat trevligt folk också! Solen strålade och det var riktigt varmt!
Men det slutade inte där...
Beslutade oss för att grilla till middag och jag fick vara grillmästare! Förutom lite välgrillat på ena sidan av fläskfilén måste jag säga att jag fick godkänt ändå. Nötköttet var perfekt rosa inuti, det var det viktiga tycker jag!
Det var supergott och jag åt så jag nästan mådde illa!
Åt 2 portioner ungefär! 
Glass till efterrätt och vi avslutade vår dejt med film, popcorn och chokladen. 
Var till och med snäll och diskade, hade ändå smutsat ner det mesta av det som skulle diskas.
Vi tänkte kasta lite diskgolf också, men kiosken var tyvärr inte öppen så det gick hyra diskar. Men lätt en av dom bästa dejter jag varit med om. 
Kan ju inte skryta med att jag har varit med om så många, men ändå!
 
Idag borde jag ändå ha lagt på mig nåt gram ändå, inte tränat det minsta och ätit ungefär det dubbla. Håll tummarna!

Nytt personbästa!

Detta inlägg är en riktig egoboost till mig själv, jag har lyckats med nåt jag trodde var omöjligt för 3 månader sedan! Jag har sprungit 1 mil idag!
Mycket stolt över mig själv och känner mig oövervinnerlig just nu. I'm the king of the Wold!, som Jack Dawson skulle ha sagt. 
Så nu softar jag i pyamasbyxor och försöker komma på något vettigt att göra med resten av kvällen. Tofflorna stickade jag färdigt och monterade ihop igår kväll/natt, så jag har inte ens något sådant som kan uppta min lediga tid. 
Monstertofflorna. 
Kanske skulle sticka ett par till sig själv också som inte har gröna och vita tänder. Börjar jag nu och stickar 30 minuter åt gången blir dom färdiga lagom till hösten. 
 
Har andra planer inför sommaren än att bara sticka tofflor. Släktträff, Brolle och fler löparturer är några axplock av sommarens planerade trevligheter.

Chill

Vaknade väldigt sent idag, men det var nog behövligt då det inte blev så många sövda timmar under gårdagen. Pigg och glad med en kurrande katt på bröstkorgen, i sämre skick kan man absolut vakna upp i. 
Det är grådaskigt och kallt ute, behövs nog en jacka idag, vilken man inte alls är vad vid nu. Men det är nog bara att anpassa sig och vara glad. 
 
Sitter för tillfället och lyssnar på denna gamla godig:
 
Peppar mig för ännu lite mer stickande, påbörjat men har inte kommit igång riktigt ännu. 
Det känns bara seegt!
Sådär ungefär. 
Har även grävt fram mina gamla byxor så jag kör lite nostalgitema idag, gammal musik, gamla kläder och gamla filmer. 
Sådär lagom avslappnat för en sådan här dag. 
I afton väntas det middag hos mamma med syrran och barnen. Tror det skulle bjudas på pannkaka denna gång. 
Nu ska jag fortsätta med stickningen och se en gammal rulle, Terminator funkar jämt. 
 
I'll be back!

Thunder and knitting

Hade svårt att somna inatt, drack alldeles för mycket kaffe igår kväll och låg därför vaken fram till 06-isch i morse. Somnade tillslut och sov ca 3 timmar.
Men jag hade bestämt mig för att gymma idag och jag åkte dit, sagt och gjort. Fast om det blev så mycket resultat av det hela vet jag inte, men jag försökte i alla fall. 
Då jag kom hem igen så mullrade det i  åska! Jättemysigt tycker jag då, man får släcka all elektronik och sätta sig ner och bara ta det lugnt en stund. Sånt tycker jag om!
Spanar efter åskan, hördes bara muller, inga blixtar. 
 
Så jag satte mig ner med stickningen som jag legat efter i väldigt länge. Inte kunnat sitta stilla då det varit så fint väder och nu passade det ypperligt!
Har hunnit med nästan en hel toffel idag och då återstår bara några delar till så är även detta toffelpar färdigt för montering. 
Vet inte om det syns med har även en sticknål i håret. Orkade inte hämta ett hårband och behövde inte alla 5 stickorna samtidigt. Märkte inte att jag hade en hårsnodd runt handleden heller!
 
Så då åskan slutade att mullra åkte Tv:n på och jag har sett massor av film under tiden som jag stickat. Värmen utomhus har försvunnit och det är blött överallt. Bra dag att spendera inomhus och bara mysa. 
Fast om det blir mer stickning ikväll tror jag inte, fingrarna börjar säga ifrån efter ett tag. Stickar nog alldeles för hårt för mitt eget bästa, men vet inte hur man stickar löst. Snyggt blir det i alla fall!

Wooho!

Nu har jag helg! Får vara ledig i 2 hela dagar och gissa vad jag firade det med? 
En löpartur! Har inte sprungit på över 1 vecka och det var lite spännande att se hur fotlederna och hälsenorna skulle te sig. Men det gick över förväntan, sprang med fotledsstöd, så jag fick ont under fötterna istället.
Men jag orkade hela rundan!
Det var då mer än vad jag trodde, var rädd att av orken hade försvunnit under veckan då jag inte kunnat löpa. 
Skulle även ut med syrran en sväng på inlines, men det slutade med att jag åkte själv. Hon fick förhinder, väldigt synd! Så 20 minuter inlines på den där löpturen och jag är faktiskt ganska nöjd och knäckt. 
Har duschat och tagit på mig mina mysigaste sockar.
Nu blir det mys med katten och soffhäng som gäller resten av kvällen. Vila och återhämtning. För i morgon ska jag nog ta mig en sväng på gymmet igen, inte varit där på länge. Men då blir det armar och överkropp, benen har fått den träning dom behöver.
Nöjd brutta!

Mygg J**el!

Vaknade upp vid 5 i morse av ett väldigt distinkt ljud. En otoligt irriterande ljud som alla som kommit i kontakt med mygg känner igen. BzzzZZzzzzZZzz
Kunde ju inte för mitt liv somna om förrän jag fått tag i den där rackaren som på något vis tagit sig in i min lägenhet. Tycker inte att den skulle ha haft allt för stora chanser att smita in då jag inte haft dörren öppen i onödan. Men ändock, där var den!
Fick tillslut tag i den, låg och väntade på att den skulle komma tillbaka. Vilket den gjorde flera ggr!
 
När äntligen det var över så började det spöregna ute! Fast det var egentligen bara mysigt, sover bra då det smattrar lite på fönsterbläcken och smäller lite på taket. Lyckades somna om i alla fall och fick mig min sovmorgon, även om det blev ett litet avbrott på den. 
Frukost intagen och nu väntar jag bara på att jag ska få gå till jobbet. 10 timmar kvar innan ledighet! Nu är det countdown!

Inlines

Börjar väl först med gårdagen.
Var väl till en början som en vanlig dag förutom att det var så fruktansvärt varmt! Tur att man fick vara inne och arbeta, inte vara ute i solen och bränna sig som man troligtvis skulle ha gjort om man varit ledig. 
Efter arbetsdagen var över bestämde jag mig för att fara ut en sväng på mina inlines, hur duktigt det än låter så kan man ju överväga hur smart det egentligen var. Men jag överlevde!  
Fröken hurtbulle/Alien. Observera demonkatten som sitter vid fönstret i bakgrunden. 
 
Pappa och hans sambo kom förbi och skulle gratta mig och bjuda på pizza. Supergott som vanligt och jag åt upp HELA pizzan, har jag inte orkat göra på flera år!
 
Syrran och syskonbarnen kom också förbi och vi blåste såpbubblor, rockade rockring och blåste ballonger.
Blev ett litet mindre barnkalas. Rockade i GuitarrHero också!
 
Senare gick vi över till syrran där jag hoppade tillsammans med barnen i deras studsmatta så jag blev alldeles mör i benen. Men vi hade väldigt roligt!
Kunde inte sova då jag kom hem och hade fortfarande energi kvar efter midnatt så det resulterade i ännu en inlinestur. Den här gången gick det mycket bättre, bara 10 grader varmt och det var mycket lättare att åka. Tur att jag inte började allt för tidigt idag.
 
Så idag då: Jobbat kväll och har relativt nyslutat. Ska spendera kvällen med en skål popcorn, röda polly, coca cola och Indiana Jones. Har till sällskap min söta lilla katt och en nagelfil med polering.
Så innan filmen är slut ska mina naglar blänka så det står härliga till, lacklöst och luktfritt. Då är det som bäst!
 
Så nu återstår bara 8 oarbetade timmar kvar av veckans 45 arbetstimmar, sen är man ledig i 2 dagar.
Skönt att jag inte börjar så tidigt i morgon och inte har några "måsten" jag ska göra innan jag ska på jobbet. Detta innebär: Sovmorgon! Lovley ♥