Tända ljus

Ikväll gick jag och min mor till kyrkogården för att tända ljus på morfar och mormors grav och min farfars grav. Redan när vi kom dit runt halv sex så var det många ljus som var tända överallt på kyrkogården. En kall och sjärnklar kväll och det var väldigt vackert med alla ljus.
Satte ett stort ljus på morföräldrarnas grav och ett mindre ljus på farfars grav. Träffade min faster när jag satt och skulle tända farfars ljus så jag fick till och med fråga om jag fick använda mig av lyktan som fanns på plats, men den skulle hon använda så jag satte ljuset brevid istället.

Efter vi varit på kyrkogården klart gick vi en promenad med vovvarna men ingen av oss var på inställda på en långpromenad så det blev bara en haltimme denna gång. När vi kom hem till mig så fikade vi lite innan jag fick mig en klippning av mamma. Toppade lite och klippte bort det nötta så det går inte ens se att hon varit och naggat i håret men det känns :)
Gick sedan ner i källaren och gick igenom dessa klädsäckar igen och vilken nostalgi! Mamma känner igen varenda plagg och kunde säga precis när hon haft dem och till vad. Mycket var till leggings och taights.
Nu sitter jag ensam i mörkret och ser på Idol, eller lyssnar i alla fall, och äter popcorn. Ska nog se om det går en bra film senare ikväll, det är ju Halloween så nån skräckis på tv borde det ju vara i alla fall.

Storstädning

Idag har jag städat hela nästan hela huset. Källaren har jag inte brytt mig om eftersom man inte vet i vilken ände man ska börja. Ser ut som ett bombnedslag där nere så där har jag inte ens försökt att städa.
Men bottenplan och övervåning har jag hunnit med idag. Hängt upp en nygammal lampa som jag hittade undanstoppad i sovrummet, den nya platsen blev i vardagsrummet brevid soffan.
Dammtorkat överallt och det har verkligen behövts, är inte världsbäst på att komma ihåg att göra det. Plockat undan saker som legat framme och diskat fram diskbänken. Blev klar just före kl 15, hade då städat mer eller mindre nonstop sedan kl 10:30. Så då kan ni bara tänka er hur det såg ut här innan jag började.
Tyvärr så syns det inte så stor skillnad som jag hade hoppats men man kan ju ta det som om jag inte hade så stökigt innan.

Har just ätit middag, en älgstek och klyftpotatis och morötter så nu ska jag smälta maten innan jag går ut med hundarna en sväng. Har tyvärr inte hunnit vara ute med dem på någon promenad idag. Ska ringa syster och se om hon vill/kan följa med. Så mycket trevligare om man har någon att prata med när man är ute och går.

En kompis tog med mig ut för någon dag sen och ville att jag skulle följa med henne till hundspåret för att se hur det ser ut där. Hon hade med sig sin hund och dennes kullsyskon och jag hade med mig mina hundar. Sprang som tokar gjorde mina och hennes 2 var lite lättare och holla koll på. Men med tanke på att dom inte alls har lika långa ben så var dom inte lika ivriga på att springa brevid spåret som mina 2 vildingar är.

Guitarr Hero

Jens brorson och en kompis kom förbi med en gitarr och frågade om dom fick prova spela. Jamenvisst varför skulle dom inte så det, så vi plugga in kontrollerna i 2 gitarrer och så fick dom spela tills kompisen skulle hem.
Brorsonen stannade kvar och spelade först med Jens och när han skulle iväg en sväng så utmanade jag honom i spelet. Ni kan ju gissa hur det gick :) Jag fick tokspö förutom i sista låten vi körde eftersom jag älskar den låten och framförallt kan den.

Nu så ska jag läsa lite mer i mina böcker om isfolket. Har snart betat av hela serien är på bok 32 av 47 så det börjar närma sig. Måste bara påminna mannen som lånat de sista 7 böckerna om att jag vill ha tillbaka dom så jag kan läsa klart, är ganska skönt att ha hela serien hemma när andan faller på och man vill läsa.

Tandvården ringde också och skulle skicka en remiss tillbaka till Ske-å för att jag ska kunna dra ut den förbenade tanden. Hoppas att det inte kommer att dröja allt för länge eller att det blir en ledig tid lagom innan jul så jag inte kan äta en massa julmat. Skulle ju vara höjden av allt.
Måste skicka in ett papper så att jag får min reseersättning från förra resan. Kom på det nu när jag nu skulle dikta ihop detta. Hoppas bara det inte ska vara inlämnat i en viss tid annars så får jag väl stå mitt kast och försöka vara snabbare nästa gång jag ska skicka in det.


Syr!

Jepp, nu har jag hittat nål och tråd och ska försöka sy in en väst som jag hittat bland en massa gamla kläder. Har 4-5 sopsäckar nere i källaren med kläder som jag och storasyster gick i genom när hon var här uppe på besök. Hittade 4 västar (tror jag) men det var en som jag blev störtkär i som jag bara måste försöka sy om.
Kan ju bli lyckat om jag har tur och sen så tror jag inte heller att nån annan har en likadan sen.
Den kommer från det goda 80-talet, nåt som mamma måste ha ägt en gång i tiden, och har nåt mysko mörkgrönt tyg i ryggen men den sitter så snyggt!

En annan väst är svart och räcker ner till höften och har slits på sidorna. Många fickor så den tror jag att jag kommer att använda ganska flitigt också. Den behöver jag inte ens sy om eftersom den sitter ganska bra.
Fyndade även en blå kjol med hängslor som jag tror jag ska ha som ett linne eller nåt. Beror nog på humöret jag är på när jag ska försöka ha den. Det kanske aldrig blir men det skulle va kul om jag kunde ha den vid något tillfälle.
Inte riktigt min vanliga stil om man säger så. Har en väldigt anonym klädstil om jag får säga det själv. Utom när man ska gå ut och ha det roligt, då slår det om och jag kan ha dom mest mysko kläder man kan tänka sig. Men har tonat ner utestilen ganska mycket ändå på senare år.

Fågeljakt..

Ja nu har till och med jag varit med på en fågeljakt, på en talgoxe som förirrat sig in i en boendes lägenhet.
Skulle hämta ut en herre till lunchbordet och hör hur har talar om att det är en fågel i lägenheten. Trodde först att han hittade på men mycket riktigt satt det en liten talgoxe på duschstången i badrummet.
Hur i hela friden skulle jag få ut den?
Han sa åt mig att öppna balkongdörren och försöka jaga ut den och efter andra försöket så flög den ut. Stände dörren fort som attan så att den inte skulle flyga tillbaka in igen.

Har även varit på middag hos min far, älgkött och potatisgratäng. Var så gott att jag knappt hann tugga innan jag svalde ner det, tror även att jag var ganska hungrig så det skulle ner fort.
Fick se en film med björnjakt som jag inte tyckte var allt för intressant men det var inte en plåga att se. Hål i väggen och Parlamentet hann vi också se innan vi skulle ut i "boa" för att hämta lite älgkött. Fick med mig en ordentlig påse med både stekar och färs så nu ska det ätas älgkött en tid framåt. MUMS!!

Helg..

Och självklart så ska man jobba bara därför. Nu på ett nytt ställe, har skolat in mig 3 dagar och känner inte att jag har riktigt koll på allting än. Kan ju trösta mig med att det är förstärkningsturer som jag ska gå på.
Även nästa vecka ska jag vara på detta seniorboende som det så fint heter.
Men jag trivs ändå ganska bra, har inte krockat med någon personal i personkemi så det bådar ju gott.
Nu ska jag få in rutinerna så att jag ska få känna mig lite säkrare på stället så kommer det nog med tiden kännas lättare och bättre.

Nu har vi även fått snö som ligger kvar på backen! Inte är det så mycket snö och heller inte pudersnö utan riktigt tung "klobbsnö" men det ligger kvar och det gör det hela så mycket bättre. Det känns inte lika mörkt ute och det har frusit på så det ligger nog kvar hela natten men det är fruktansvärt halkigt ute så jag får nog ta det lungt när jag ska gå på jobbet imorrn.
Sacha är inte imponerad av detta snöslask som vi skulle promenera i idag. Hon hoppade och undvek i största möjliga mån allt slask som hon kunde. Blöt var vi alla 3 när vi kom in (jag och hundarna såklart), skorna hade inte varit vattentäta och mina byxor hade sugit upp vatten efter hela vaden.
Fick dock äta en mycket god middag hos Jens föräldrar som gjorde promenaden värd all möda. Hundarna fick smaka på köttbullar så jag tror dom glömde bort den slaskiga promenaden väldigt fort.

Popcorn!!

Idag har varit en låång dag. Inskolar mig för tillfället på ett nytt äldreboede och man är lite allmänt förvirrad där man går och ska försöka lära sig vad man ska göra hos var och en som bor där.. eller äldreboende får man ju inte säga nu kom jag på, det är numera ett seniorboede så man ska ju lära sig hemtjänsten också.
I alla fall hade jag varit där i 8 timmar och skyndade mig att handla för att komma hem och laga lite mat.
Kommer hem för att se att en orkan har gått genom köket (har inte hunnit städa/diska från i helgen och Jens har har bidragit med en hel del). Diskbänken syns inte, barbordet är överbelamrat med saker som definitift INTE ska vara i ett kök och själva köksbordet fanns inte en yta ledig..

Jahapp, bara att börja städa bort innan man ska laga mat, klockan var 17:30 och har inte ätit ordentligt sedan 11. Hungrig, less och irriterad är kanske inte bästa sättet att börja prata med nån så jag sa inte mycket till någon här i huset (förrutom Sacha som försökte sig på att smyga upp på diskbänken för att se om det var något gott där) förrän jag hade fått i mig en min första tugga av blodpuddig.
Aldrig har blodpuddig varit så gott!
Måste tillägga att hela min familj blir väldigt dåliga i humöret om vi inte har fått mat på länge. Eller pappa vet jag inte så mycket om, men mamma och vi systrar hörs det ganska tydligt om vi ätit för lite. Tror ändå att jag är lindrigast i det fallet.

Mamma kom förbi och bjöd in oss till middag i morgon, så skönt att slippa laga mat. Är så fruktansvärt less på att stå inne i köket.
Nu har jag poppat mig en ordentlig skål med popcorn och ska inte röra mig från soffan på hela kvällen (ja om inte hundarna behöver gå ut förståss) läsa min bok och se Äntligen hemma.
Tur att jag nu ska få vara ledig både Onsdag och Torsdag så att jag hinner ta tag i huset och städa upp lite. För ikväll orkar jag bara inte göra mer.
 

Härlig dag.

Har varit ledig och inte stressat någonting alls idag. Skönt att man kan unna sig sådanna dagar ibland.
Har läst ut en bok och ska snart påbörja nästa i serien. Har börjat om att läsa Sagan om Isfolket av Margit Sandemo, är inne på min tredje vända. Tycker att det är lika spännande varje gång jag läser den fastän jag vet vad som kommer att hända. (kommer väl inte ihåg alla detaljer om hur det går i böckerna).

Varit ute med hundarna på spåret som var väldigt blött idag. Hundarna såg ut som om dom hade sprungit i sjön fast lite lerigare. Men det har varit en varm och ej blåsig dag och solen har tittat förbi. Hoppas att morgondagen är ungefär likadan så man kan gå ut med dem en runda till.
Sacha har fått upp sin kondition ganska ordentligt nu eftersom hon inte flåsar lika mycket som förut. Då orkade hon ett halvt varv i full fart och travade eller lufsade resten av varvet. Norna kör som vanligt på maxfart hela tiden och henne ser man inte så mycket av. Men så länge hon kommer fram ibland för att se vart jag är så tycker jag inte att det spelar så mycket roll vars hon springer.

Ätit middag hos mamma och hennes sambo. Våfflor och kaffe efter det. Sambon till min kära mor ligger däremot i sorkfeber och är inte allt för pigg. Är sjukskriven i 2 veckor till så man får hoppas att det ger med sig ganska snart. Han har legat en vecka redan och är väldigt less. Inte så lätt att vara sjuk.

Har hunnit renbädda sängen och tvättat 2 tvättar också.
Nu vet jag inte om jag ska sätta mig och försöka se Idol. Har ännu inte lyckats se ett enda avsnitt men det är ju ikväll det börjar på riktigt. Får väl se om man kan hitta sig en favorit som man sitter och hejar på.

Resultatet blev...

En drake på vänster ankel. Mycket nöjd med resultatet men kommer till min grämelse inte ihåg att det skulle göra så ont som det gjorde.
Passade även på att fylla i min gamla tatuering som jag har på min skuldra men den har jag inget kort att visa. (Är lite svårt att ta kort på sig själv när den sitter där...)
Den förra draken/ålen fick tillbaka sitt öga och fick även en snyggare svans, ser inte alls lite "blurrig" ut.
Mycket nöjd över hela taget och tog inte alls lång tid att göra.
Blev fruktansvärt imponerad av tatueringen som en kompis gjorde. (sitt husdjur på vänster skuldra) Syns så väl att det är hennes hund och inte bara rasten.

Tatuerarens hemsida heter så mycket som.. moosetattoo.se

Och här är bilden som jag har lovat..


Titta det snöar..

Idag har den första snön för i vinter (känns inte rätt att säga iår eftersom det var snö ända fram till våren) kommit och ligger på backen. Men självklart när jag ska ta kort av snön så finns det inget batteri kvar i min kamera. Hade inga extra hemma så det är bara att ladda dessa och hoppas att snön ligger kvar så pass länge att jag hinner ta ett kort eller två.
Mamma hade samma dilemma att det var slut batteri i kameran, (det var hon som ringde och sa att jag skulle titta ut genom fönstret) men det kommer mer snö :)
Den första brukar ändå inte ligga kvar så länge, det är fortfarande för varmt ute för att den ska kunna stanna.

Nu sitter jag och väntar på att min skjuts ska komma och hämta mig så att vi kan åka iväg och tatuera oss, yay.
Hinner dock se en film före eftersom dom inte skulle dyka upp förän vid 12.
Mer om tatueringen ska ni få veta sen, spänningen stiger..

Fruktansvärt trött

Har fått sova på sin höjd 1 timme inatt och hade inte sovit så mycket natten före det heller. Resultaten är en vansinnig huvudvärk och väldigt små och trötta ögon. Tur att hundarna är väldigt trötta och snälla dom med. Ligger i varsin soffa och myser.
Har inte kunnat sova ordentligt än idag men förhoppningsvis så kommer jag sova som en klubbad säl inatt. Jens är på disco som "ordningsvakt". Håller koll på ungdomarna så att dom håller sig i skinnet. Kommer inte hem förrän efter midnatt så vi får väl se om han hittar mig på soffan sovandes eller om jag kommer att vara en sur liten hagga som inte orkar med att en knappnål landar på golvet. Jag får hoppas på det första alternativet.
Tror jag ska sätta på en film och har jag tur så kanske jag somnar medand jag ser den :)
Har en tendens att somna ganska fort när jag ser film, hur spännande jag än tycker att den är.
I morgon vid 12 åker vi iväg och ska fixa tatueringar, spännande, spännande :)

Tatuering

Fick veta nu ikväll att jag ska få göra min efterlänktade tatuering på Lördag :)
Är helt lyrisk och hoppas att det blir av, lät så nu i alla fall.
Har väntat i 2 år snart och har inte kommit mig för att fixa en tid själv. Så nu ikväll blev jag efterfrågad om jag ville ta över en tid som redan var bokad. Såklart att jag vill, har ju sparat pengar och allt :)
Så det blir spännande att se om det kommer göra ont. Gjorde inte speciellt ont den jag har sedan förr men nu ska det göras på ett nytt ställe och jag vet inte om det känns mer där..
Säger inte var den ska sitta utan ska försöka lägga ut en bild sen när den är klar..
Spänningen är Oliiiiidlig :)

Dikt

Hittade en dikt som jag skrev för många år sedan, nu i efterhand kan jag tänka att det inte var under min gladaste period.. Tycker ändå att den är vacker på sitt lilla vis..

Håll till godo


Snart är man slut
en levande död
Snart är man borta
i en kista av glas
Vinden som ilar
biter mig i kinden
Handen som vilar
över mitt bröst

Frostkalla vintrar
allt är över nu
Isande värme
värmande kyla
Allting finns där
när man är levande död