Träningsvärk

Blev inte nån promenad igår utan det blev "hiphop abs" här hemma istället. Låter rätt töntigt och man skrattar lite åt instruktören (är väl träning det också) men så länge man har kul så :)
40 minuter sånt och kroppen är faktiskt lite mör idag. Mest lår och mage, men jag har ändå kunnat jobba utan att pusta och stöna allt för mycket.
Gick lite segt att kliva upp i morse, men det skyller jag på att jag inte klivit upp kl 6 på över 1½ vecka. Måste absolut va det!
Är lite lätt uttråkad, sitter hemma själv i mörkret (kanske skulle tända nån lampa) och lyssnar på mitt tjutande internet. Man kan ju då bli tokig för mindre!
Katten ligge och sover och det är ingenting på tv. Tråk.
Får väl sätta mig och läsa eller nåt. Har då lite godis så det är ju alltid nåt i alla fall...
Hoppas ni har en trevligare fredagskväll än vad jag har.
Hittade dom här jätteläckra bilderna, illustrerade Christopher Uminga men dom är bara så snygga!! Finns många fler men det här är ett urval. Vill ha!

Nice :)

Idag har jag äntligen fått gå tillbaka till jobbet! Ingen mera sjukdom och det var rätt skönt att äntligen få komma sig ut från lägenheten och göra nåt annat ett tag :)

Fick även veta att jag ska få jobba hela Oktober ut, NICE!
Borde firas på nåt sätt.. poppa lite popcorn och läsa klart "I stort sett meningslöst" kanske?
Synd att boken snart tar slut, dom är ju bara så bra! (Liftarens guide till galaxen - serie på 5 böcker)

Men det hade ju förståss varit trevligare om det var mer än en månad i taget, men jag klagar inte så högt. Nu vet jag i alla fall vad jag ska göra i 31 dagar till :)

Är ledig i morrn också, får hoppas att vädret tillåter att man tar sig en promenad utan att man blir genomblöt. Är så less på detta evinnerliga regnet och jag har suttit stilla alldeles för länge. Kroppen börjar känna av det. Om jag känner mig själv och min kropp rätt så lär nog ryggen snart ge upp.

Den har en tendens att göra det om jag suttit mycket stilla under längre perioder. Den pajjade totalt då jag läste till USKA för några år sen. Min kropp är inte alls gjord för plugg..

Men den funkar som den ska så länge jag har nog mycket muskler i ryggen och det åtgärdas bäst med promenader. Tur att jag gillar att promenera :)
Vid hundspåret

Bilbyte :)

Ja, idag har jag sådär lite spontant bytt bil. Eller det var ju tänkt att jag skulle byta bil, men kanske inte att jag skulle åka dit med en och komma hem med en annan. Skulle spana lite först tänkte jag. Men jag hittade rätta bilen för mig, billig i drift och förhoppningsvis inte så dyr om man måste laga den.
Vill inte att det blir som med förra bilen, att jag lämna in den för service men fick betala 10 papp när dom var klar med den!!

Bidde en Skoda Fabia -01. Klarröd! :)

Så nu ska jag bara posta pappren och bilnycklarna så är den där bilen ute ur bilden. Visst det var en fin bil, men alldeles för stor och dyr för lilla mig.

Nackdelen är att jag inte har nån CD-spelare i bilen utan kasettbandspelare, så har nån ett bra kasettband över som inte används så tar jag gärna emot det. Planerar att byta stereo, men det är inte prio 1 just nu.

Då är ju bara min fråga: Varför har man kasettbandspelare som standard i en bil från -01!?

Kort natt

Somnade 5 inatt, kunde absolut inte somna när jag ville.. vaknade halv 10 och lät hjärtat sova vidare. Tyckte jag var lite snäll när jag gjorde det.

Låg och såg en inte så jättebra film igår natt, i väntan på att jag skulle bli trött.
Hade först och främst sett Eight legged freaks, bara för underhållningsvärdet. Tycker det är vansinnigt roligt att spindlarna har fått dödsljud à la tecknad film.
Efter att den tog slut började en annan film på 3:an som jag tänkte se en stund av i väntan på att jag skulle bli trött.
Rest stop 2: don't look back. Skräckis, vet inte om jag blev så väldigt rädd, var hemskt förutsägbar och inte så jättespännande.
Var faktiskt mer spännande när Pyret kröp under mitt skrivbord och skrapade klorna mot golvet.

Bjudna hos mamma på middag ikväll också. Karrékotletter. Mums :)

Gjorde urgod middag igår också. Älgstek med potatisgratäng. ett minus var att gratängen inte riktigt var klar men kötter var supergott. Så där fick jag faktiskt + poäng av mig själv :)

Nu blir det nyaste avsnittet av Doctor Who, det är bara såååå bra!

Bättre :)

Vaknade för en liten stund sedan, pigg och utvilad. Har sovit som en stock inatt, inte kliat i blåsorna under hela natten! Så skönt!
Dom har inte minskat i antal än.. men det har slutat blossa upp fler. Det är alltid nåt :)

Idag ska jag fortsätta med mitt pusselläggande, se lite film och försöka städa undan lite.
Inte för att jag har hunnit stöka fram så mycket iveckan då man ändå bara legat stilla, men det ser som lite trevligare ut inför helgen.
Tur jag har en snäll katt som mest bara ligger och myser och sover med mig, hon stökar inte ner så mycket hon heller ;)

Pusselfeber

Hade sjukt mycket energi igår och ingenstans att göra av den. Hade hemskt gärna tagit en promenad, men det gick ju inte. Haltar runt här inne istället.
Fick ett hett tips av älskligen att lägga pussel. Varför fick inte jag den brillianta idén?!
Så jag hittade det perfekta pusslet, roligt och lägga och fick det i julklapp av hjärtat. Perfekt :)
Jätteroligt pussel! Vet inte hur många timmar jag satt igår men det kliade inte alls på fötterna under hela tiden. Sov gott inatt också, så det var nog en väldigt bra syssla :)
Så jag ska fortsätta med det idag, hittade ett pussel som jag fortfarande inte lagt, hör och häpna!
Har ett x antal pussel här hemma, gissar på 15 st 1000-bitars som jag lagt otaliga ggr. Jag gillar pussel helt enkelt :)
Dagens projekt!

Gulligt!

Min syster kom förbi med 2 presenter, krya-på-mig presenter och en burk cola. Hur gullig får man va? "För att du sitter hemma alldeles själv". Söta unge!
Så här fint har blåsorna utvecklat sig (det är dom röda prickarna) men dom gör inte lika ont längre. Det är kanske på bättringsvägen nu, hoppas kan man ju alltid :)

Slänger in tavlan jag måla på katten också. Nu i efterhand ser jag att hon är inte riktigt proportionelig, men vad tusan. Bara andra tavlan jag nånsin målat, man ska väl inte ha så himla höga krav på sig själv tycker jag. Inte idag i alla fall ;)

Snusfritt

Jo, har faktiskt varit helt snusfri nu i 1 vecka, om man inte räknar med dom stackars få nikotinfria snusarna jag tar bara för vanans skull. Inte så att jag har så mycket begär efter det men att man tar 3-4 st på en dag tycker jag inte gör så mycket.
Men tanke på att för 2 veckor sedan snusade jag 1 dosa/dag och nu ingenting. Tänk vad tjurskallighet, vilja och popcorn kan göra. Tror till och med jag gått upp lite i vikt :)

Har spenerat dom senaste dagarna med att se en hel del film. (Finns inte så mycket man kan göra annars då man strandat på soffan). Skulle vilja läsa lite böcker men är inte så skönt att hålla dom, så det får vänta tills det blivit lite bättre i händerna.
Så de filmer jag betat igenom de senaste 2 dagarna är:
Outlander (2008) - Sci-fi rulle som utspelar sig i Norge (engelsktalade) då vikingarna regerar. Kainan har med sig en alien i sitt rymdskepp och krachar där. Nu måste dom jaga rätt på den innan dom blir jagade. Rätt underhållande faktiskt.
Underworld (2003) - Slaget mellan vampyrer och Lycans (varulvar). Snyggt, mörkt och en massa action.
Underworld: Evolution (2006) - Historien fortsätter, lika mycket action, lite naket och en massa blod.
Underworld: Rise of the Lycans (2009) - Får man följa med till början, innan kriget startade. Snyggt, bra story. Gillar dom här filmerna :)
Cube 1-3 (Cube, hypercube, cube zero)(1997-2002-2004): Person vaknar upp i ett rum med 6 dörrar. Hittar fler personer i andra rum, men ingen vet varför dom är där. Men se upp, vissa rum har fällor. Ska dom någonsin hitta ut??
Ska se Battle Royal (2000) ikväll, en av mina favoritfilmer. Knasig och smart film, hemsk och fantastisk. Vad kan man säga?

Köpenhamn

Köpenhamn, ja det var en härlig stad! Trevliga människor, fantastiska hus!, zoo hade dom också :) Finns något för alla åldrar i den där stan.
Cykelfilerna var helt fantastiska och inga som helst problem att hitta så länge du hade en karta och visste namnet på den närmsta kyrkan. (Det var bra utmärkt på kartan tillsammans med andra stora bygnader som inte gick att missa.)
Så även jag, experten på att gå vilse, kunde gå utan att tappa bort mig :D
Försökte även i min iver fota så många elefanter som möjligt, utplacerade över hela köpenhamn. Tror jag lyckades fota runt 30, finns 103. Detta var Elephant parade ett projekt dom startade för att rädda elefanter.
Gjorde även en DYR tattuering, men snygg! 1400 ddk. Ujuj, blir 1780 skr. Hade inte hört vad dom sagt för pris innan.. men det går som inte säga efteråt: "Ursäkta, men den blev lite dyr, skulle du kunna ta bort den?"

Vi gick på Tivoli, var inte alls lika roligt som jag hade förväntat mig. Men maten var god och sällskapet gick inte av för hackor så jag klagade inte allt för mycket. 2 av attraktionerna som vi ville åka var dock trasiga så lite besvikna var vi.
Vi hyrde cyklar och tjoa runt en dag, såg den lilla havsfrun, bara för att. Att vi cyklade förbi slottet upptäckte vi först efteråt då högvakten stod ute.
Vi gick på Zoo, var massor med häftiga djur! Tyckte lite synd om isbjörnarna som hade rätt små inhängader, men dom var påväg att bygga nya. Hoppas dom nya är mycket större. Girafferna var vackra och älsklingen fastnade för dom riktiga elefanterna. Flodhästfamiljen var också riktigt häftiga!
Vi var såklart till Christiania, fattas bara annat. Fick dock inte fota där inne, varför förstod man då man väl gick där inne. Galet :)
Grafitti överallt och fantastiska gatumålare. Dom satt rakt ner på backen och målade det dom tyckte passade. Bara sådär :)
Nedan även en gatuartist som stod på ströget, "borta med vinden".
Pubar fanns det överallt och vi hade tur att vi bokat ett hotel som låg 10 minuter från Ströget, behövde aldrig åka taxi (förutom till och från flygplatsen). Man måste bara va lite försiktig vad man siktar kameran åt på nätterna, råkade ta kort på prostituerade utan min vetskap och höll på att åka i slagsmål utanför hotellet.
En otrolig stad där vi trivdes bra båda 2, kan varmt rekomendera detta resmål!
Har säkert glömt massor men det var vad som hände i stora drag.

Kliar inte lika mycket idag, eller inte än i alla fall, det gillar både jag och katten eftersom hon nu kan ligga och mysa med mig utan att jag rör på mig och knuffar undan henne då och då. Stackars liten!

Men kul!

Har råkat ut för nåt som kallas för "Höstblåsor".
Drabbar spädbarn och barn upp till 10 år, grattis till mig alltså! Vuxna får det men det är inte så vanligt. Trevligt trevligt.. (snälla uppfatta ironin!)
Har spenderat hela dagen på soffan eftersom fotsulorna är fyllda med blåsor som smärtar och kliar så man blir vansinnig! Har en hel del blåsor på händerna också men dom är mycket lättare att ignorera än dom på tårna!
Men det är bara att gilla läget och hoppas att det snart ska gå över. Blossade upp igår och ska ta ungefär 1 vecka innan det ska ge med sig. *Hoppas hoppas*
Ska hålla mina blåsfyllda tummar att jag får sova några timmar inatt i alla fall. Blev lite si och så med det förra natten då man vaknade att man höll på att klia sönder skinnet!
Mest rädd är jag att nån av tatueringarna ska ta skada av mitt evinerliga kliande på fötter och ben.
Dåligt inlägg att inleda med när man inte bloggat på evigheter, men humöret har fått sig en liten törn idag..
Ska återkomma med lite roligare inlägg senare rörade minisemestern jag och hjärtat gjorde i Köpenhamn. Det var en mycket trevlig och rolig resa :)