Det bultar och det bankar

Trots rubriken så är handen mycket bättre idag. Den är inte alls lika svullen och jag har kunnat diskat idag. Kanske inte det klokaste jag gjort, för efteråt så bultade och bankade det ganska ordentligt i handleden en stund. Men jag är på bättringsvägen i alla fall :)
Idag har jag varit på en föreläsning med Ola Polmé. Om demens eller bemötande med personer med betendestörning. Mycket bra föreläsning och man fick sig en tankeställare. Var riktigt duktig föreläsare och man höll sig på allerten hela tiden. Ska gå på del 2 i morgon och ser verkligen fram emot detta. 
Så har ni chansen någon gång eller är instressead av ämnet så rekomenderar jag att gå och lyssna på honom. 
 
Har provat att vara på föreläsningar som man varit superintresserade av, men som man inte kommer ihåg nåt av då man går ut därifrån. Är inte föreläsaren bra så minns man inte något annat än hur entonig/tråkig/seg föreläsningen var, hur mycket man än vill att den inte skulle vara det.

Svullet!

Under natten har handen svullnat upp till oigenkännerlighet, knogarna ligger lite i gropar men den gör i alla fall inte ondare. Det känns som jag har på mig 3 par handskar på mig som jag inte kan ta av mig. 
Känner mig lite som Röjjar Ralf med hans stora händer. Ska försöka att använda mig av handen så lite som möjligt idag, vilket kommer att gå sådär skulle jag tro. 
Betala räkningar står då först på listan...

Drama!

Lånade Troja igår och skulle ta mig en promenad på timmarna mellan arbetspassen. Promenaden gick bra förutom att jag lyckades göra illa mig i handen.
Gjorde inte alls ont då jag gick till jobbet men efter en timme ungefär kunde jag inte använda handen alls! Tyckte synd om mina arbetsskamrater som fick hjälpa även mig när jag skulle hjälpa de boende. 
Bestämde mig för att ringa och boka tid på sjukan idag då jag vaknade. 
 
Efter många om och men, tog jag mig till sjukan och de skickade en remiss till röntgen i Skellefteå. Toppen! Var det jag hade hoppats på!
Syrran skjutsade dit mig och satt och väntade med mig efter jag fått ta några bilder. 
Tack och lov så var det inget som var brutet, fastän det känns som det. Efteråt så slapp nog den mentala spärren lite, därmed försvann lite av smärtan också. 
Jag och syster gjorde då staden osäker och nu har jag fyllt på förrådet med kattsand så Pyret klarar sig ett tag till.
 
Har fortfarande ont i handleden och kan inte lyfta något med den eller vrida den. Har ingen kraft att hålla i något heller. Men, jag kan använda mig av tummen igen! Det går framåt!
Disken får ligga i diskhon i några dagar till, kan inte hålla i diskborsten än. 
Synd att jag ska vara så förbajjat högerhänt! Kan inte göra mycket med vänster hand..
 
Har sjukskrivit mig i veckan så jag kan vila upp den ordentligt. Känns rätt dumt att inte gå dit, men det är nog ännu dummare att jobba om man inte klarar av sköta det.
Trist att inte få vara där, men det är nog bättre att vara hemma tills jag kan använda mig av handen ordentligt, eller i alla fall hjälpligt. Förhoppninsvis så är handleden sina vanliga glada jag nästa vecka igen. 

Pyret kan också!

Satt i godan ro vid datorn och tittade på en film. Tydligen ville Pyret också se för hon satte sig rakt framför skärmen och blockade den totalt från min syn. 
Det roliga är att hon verkligen ser också, jagar det som är på tvn/skärmen och kan bli så inne i det att hon inte märker att jag är i närheten längre. 
Fick böja mig runt och hon godtog att jag jag tittade brevid henne en liten stund i alla fall. Länge nog för att jag skulle hinna ta ett kort på oss båda. 
Nu har hon skuttat iväg och började leka med hennes leksaker på golvet. Ja livet som katt måste vara rätt så underbart, sova 20 timmar/dygn och under den vakna tiden är det gos, mat och lek som gäller.
Man flyttar heller inte på en katt, man går runt den, eller sätter sig på en ledig plats.
Vill nog vara katt i mitt nästa liv. 

Fashionpolice!

Sitter och smuttar på ett glas vin, är ledig i morgon och unnar mig därför lite gott. Har bara en halvflaska så det finns ingen risk att det råkar bli för mycket en kväll som denna. 
Ätit middag och väntar nu mest på att tiden ska gå, vet inte vad jag riktigt väntar på men orkar inte dra igång något större projekt just nu.
Kanske ska försöka teckna färdigt en bild som jag lovade att jag skulle göra för några veckor sedan.
Så om du som läser känner igen dig i detta: Nej, jag har inte glömt bort det ;)
 
Lade färdigt pusslet igår och insåg då jag var klar att det fattades 3 bitar.
Ni kan ju se om ni hittar vars dom saknade bitarna ska vara, 2 är relativt enkla att se, den tredje fick även jag söka lite efter. 
 
Sitter nu i fosterställning (som vanligt) i kontorsstolen och beundrar mina randriga knästrumpor. Om modepolisen var framme så skulle jag bli haffad på en gång!
Inte vackert, men mysigt! Just nu väger mysigt högre än snyggt.
Det är minihelg för min del då jag kommer att spendera den ordinare helgen på jobbet. Gäller att klämma in lite guldkorn här och där tycker jag. 

Pussel

Sitter och lägger pussel nu när vi äntligen har fint väder. Borde gå ut och få mig en massa frisk luft men jag känner mig inte jättekry. Näsan är halvtät och huvet gör lite ont.
 
Så idag blir det en vilodag med massor av pusslande och lite tv-tittande. 
Slänger nog in lite kattmys sådär emellanåt för att vila ögonen från pusslet. Men sova, det väntar jag med tills ikväll. Vill inte ligga och stirra i taket inatt. Så roligt är det faktiskt inte.

Facepaint

Kunde inte sova igår, låg vaken och irriterade mig på ett ljud som lät, fram till kl 03 inatt och då kunde jag äntligen kunde slappna av så pass att jag kunde sova. 
Men det är ju sådär. Börjar man irritera sig på ett ljud/grej så går det inte koppla bort, hur mycket man än vill det.
 
Så under den tiden jag var vaken så flög det något kreativt i mig, jag ville måla. Ville göra något av frustrationen jag hade i mig. Det som var närmast till hands att måla på var mitt egna ansikte.
Eyeliner, guldfärg (ögonskugga?) och lipliner. Tog längre tid än vad jag trodde och den växte och blev större än vad jag hade tänkte mig för början. 
Men roligt var det och jag slutade till och med höra ljuden medans jag höll på. Tycker det blev lite läckert i alla fall. Har en släng av Phantom of the Opera över sig.
 
Nu snart bär det iväg på jobbet, är lite trött efter den korta nattens sömn, men jag är peppad. Får väl dricka en kopp kaffe så är jag snart på G igen. 

Rock on!

Sitter och lyssnar lite på Melodifestivalen, kan inte säga att jag gillar någon låt speciellt mycket. Men det är ju från Skellefteå ikväll så man måste ju se lite och förundras. 
Det som känns lite irriterande är att jag hör grannens tv genom väggen. Brummande bas och vi ser inte ens på samma program.
Det är sånna här gånger jag inte tycker om att bo i lägenhet, känns inte som man bor så privat längre. Tur att hon inte gasat fullt ös på stereon i alla fall. 
Fick ett fantastiskt tips om en huskur mot hicka idag som jag tänkte dela med mig om. 
Hade en sån fruktansvärd hicka idag och ville absolut inte äta en sked lingonsylt som tydligen ska fungera mot hicka. (vilket inte alls fungerade på mig sist)
Men ett glas kall mjölk skulle visst vara tricket.
Tänkte då: "Jo Tjenare" men tog mig ett glas. Döm till min förvåning, det fungerade!
Så hädan efter kommer jag alltid dricka mjölk då jag får hicka. Toppen!
Har halva jobbhelgen kvar, vilket känns helt sjukt eftersom den här dagen gick fort. Kommer bara att tjonga till så är morgondagen också över. Sedan är jag ledig i 2 hela dagar. 
 
Trivs jättebra med att jobba dag igen, både med de boende och med personalen. Blir så glad då jag ska jobba och jag mår bra då jag är där.
Vilket jag iofs gjorde innan då jag jobbade natt också. Men jag saknat den personliga kontakten man får med de boende då man jobbar på dagarna.
Man kan ju hoppas att dom andra (boende/personal) trivs lika bra med mig också ^^

Linser

Nya linser beställda till ögat, kommer jag snart kunna se bra i ett halvår till. 
Mina glasögonen lever verkligen på övertid, ser rätt så bra i dom men måste skruva fast öronskalmarna hela tiden för att dom inte ska ramla av.
Linsen jag äger nu fungerar, men den lever också på övertid. Så: Hej då 600 spänn och hej Syn!
Borde boka tid hos en optiker och fixa nya glasögon, men det är så förbajjat dyrt! Mina förra glasögon gick på 2500 kr och då var det billiga bågar och dyra glas. Har inte ens styrka på det högra ögat, så det var väl det vänstra glaset som var svindyrt. 1800 spänn för en plastbit, otroligt...
Okej, det kanske inte ens låter dyrt, men måste man byta ofta så blir det dyrt i längden. Jag kanske bara är snål.
 
Men det är ett nödvändigt ont det också, vill jag kunna se, så måste jag ju. Eller så sätter jag en lapp för ena ögat och lever som enögd.. Var bara tvungen att få klaga av mig lite. 

Good Kitty... Bad Kitty!

Har äntligen hittat kattgodis som Pyret faktiskt äter! Mjölklinser med kattmynta!
Det värsta är att när hon får dom så blir hon helt galen!
Skriker, slår på mig, gosar och bits.Samtidigt.
Pyret tål nog helt enkelt inte kattmynta... Nu har hon dessutom däckat på soffan i form av en boll.
 
Går mycket bättre med lite blötfoder som belöning/godis, då uppför hon sig i alla fall.
Kom hem idag efter jobbet och såg ett problem som jag var tvungen att ta itu med. 
Hade medvetet blundat varenda gång jag vandrat förbi diskbänken ( i 3 dagars följd), men nu kunde jag inte ignonera det längre. Det rymdes ju inget mer och hade ingen yta att förbereda middagen på.
Före
Efter
Tror inte ens det tog 20 minuter att stöka bort den rena disken och diska bort den smutsiga. Frågan är då bara den: Varför har jag skjutit upp det?!

Är ledig ända fram till kl 11:00 i morgon (lördag) så jag behöver inte ens gå isäng jättetidigt ikväll. Därför belönas jag med:
Inga bra program på Tv:n istället, så det kanske blir en tidig kväll för mig i alla fall.
Eventuellt så lägger jag mig och läser lite längre istället. 
 
Har inte sovit så här bra på länge!
Så varför rucka på den fina dygnsrythm som jag faktiskt fått under de 2 veckor som jag jobbat på dagen istället för på natten?
Det är faktiskt värt en notis. Hejja mig!

Kära hjärtanes!

Dålig ordvits, jag vet! Men kan man så måste man... Ialla fall i en sån här gång :)
 
Varit ledig i dag och gjort i största mån, så lite som möjligt. Det här var min enda lediga dag på hela veckan och då måste man göra det mesta utav den också tycker jag. 
 
Sen att det också är alla hjärtans dag har inte berört mig allt för mycket.
Gav mamma och syrran en blomma var och syskonbarnen fick varsitt kinderägg. Varit och ätit middag där, pannkaka denna gång. Lika gott som alltid!
Annars så har jag myst med katten och tagit en massa egokort som resulterade i en annan dålig ordvits:
Show me your best cameraface!
 
Lyxade till med ansiktsmask och smort kroppen med väldoftande kokossmör. 
Sett lite skräckfilm också, gjorde ett tappert försök att skrämma bort mig själv, vilket jag inte har lyckats med ännu. 
Fick förresten en jättesöt hälsning av en vän, måste få visa upp den också:
Lovley! 
 
Nu så blir det att se färdigt slutet på Silent Hill och sen ska jag lägga mig och läsa lite skräckhistorier. Bra avslutning på en kärleksfull dag tycker jag. 

Makalös manick

Drömde en så otroligt spännande, händelserik och mysko dröm inatt. Går inte ens att återberätta så jag gör inte något försök, tråkigt nog. 
Men jag lovar och svär, den dagen dom kommer på en manick som spelar in drömmar kommer jag stå först i kö för att köpa en! Skulle jag aldrig behöva se på film längre, lätt värt det :)
 
Har hunnit äta 2 semlor, en igår och en idag, så nu behöver jag inte äta någon förrän nästa år. Tror inte jag vill äta någon fler heller för den delen, hunnit äta 3 totalt i år.
 
Håller mig till popcorn istället.
Tvättar för fullt och vet inte riktigt hur jag ska spendera kvällen i övrigt.
Äta middag vore nog en god idé, men sen då?

Sovmorgon

Sov länge idag, fast det är skönt då man jobbar eftermiddag. Kunde inte somna igår, var jättetrött men tankarna virrade omkring i huvudet fastän jag inte ville. 
Har en massa praktiska saker jag måste ta itu med men inte riktigt har hittat lusten till att göra det. Först och främst städa och tvätta vilket är ett nödvändigt ont.
Ringa en massa samtal och sedan sätta sig och skriva och söka. Ja herregud det kommer aldrig ta slut!
Önskar att Jonas vore här och gav mig en spark i baken. "Kom igen nu Hea". Saknar dig vet du!
Uppdatering 10 minuter senare: 1 samtal gjort! Hurray! Nu ska jag köra igång en tvätt och städa undan lite. Kanske jag somnar lättare ikväll :)

Kalas!

Varit på kalas idag! 2 av syskonbarnen firade tillsammans i sporthallen och där var det fullt ös vill jag lova! Var så trött och slut i huvet då jag kom hem. Åt middag och sedan somnade i soffan en liten stund.
Alla rymdes inte på samma bild, det är en stoor familj! + vänner och deras barn
 
En massa lek, sång och björnen sover med den ihärdigaste björn jag varit med om. Supersöt!
Försökte mig på att klättra i repet som hänger från taket men tror inte ens att jag kom 2 meter högt, bara gled nedåt och hade ingen kraft att dra mig upp.
Kan ju bero på att jag har lite träningsvärk idag och är lite öm i kroppen då jag valde att ha på mig en korsett igår. Kanske inte det smartaste valet, men jag kände mig jättesnygg :)
 
Presentöppning/lilla julafton och fika efteråt. Flög presentpapper så det stod härliga till. 
En mycket trevlig dag och jag tackar så mycket att jag fick vara med på kalaset, det var toppen :)

Duktig

Jag gjorde klart sockarna till hunden igår, efter mycket om och men. (Lite svärande och stönade också)
Men dom blev klara, alldeles lagom tills simhallen öppnade för motionsimmet! 
Min gamla trogna symaskin! Kunde för allt i världen inte få fram vanligt sick-sack söm så det blev nån annan snygg söm. En av knapparna har visst fastnat..
Sockarna, simpla men dom fungerar. Ska förhoppningsvis passa och inte ramla av då hunder springer i full galopp. Ska bli spännande att prova dom ikväll då ägaren till hunden så vänligt bjudit in mig på melodifestivalkväll hemma hos henne, trevligt :)
 
Så, åter till simningen. Gick i -20 graders kyla upp till simhallen och tog mig några längder där. Vet inte hur många, räknade inte. Men 20-25 minuter högaktivt simmande var allt jag orkade, då fick jag ordentlig huvudvärk och var tvungen att kliva upp. Satt i bastun en stund och sen gick jag hem. 
Somnade fort igår, hann inte ens se färdigt filmen som gick på tv. Att simma tar mycket på krafterna, speciellt då man inte har någon kondition kvar. Men roligt var det! 
Min gamla simtränare tyckte att jag måste ha haft en mycket bra lärare, så tekniken sitter då kvar, det är alltid nåt.
Vägrar visa en baddräktsbild på mig själv, så detta var efteråt, klädd och klar.
 
Vaknade tidigt i morse alldeles av mig själv, vilket inte tillhör vanligheterna. Känner ingen träningsvärk och vill göra något mer! Träna är ju roligt, inte allt för hög dos och inte allt för länge. Lagom är bäst va?

Halloj igen!

Efter ett långt blogguppehåll så tänkte jag att det kanske är på tiden att jag plockar upp skrivandet igen. 
Det har inte hänt allt för mycket utöver det vanliga, åkt ner till Sthlm lite då och då för att hälsa på Jonas och jobbat och stått i som vanligt. 
Det som har hänt på jobbfronten är att jag fått återgå till att jobba dag igen, vilket är lite spännande eftersom jag är ganska van att sova på den tiden på dygnet. Började faktiskt det med nu i veckan.
 
Fick vara ledig både jul och nyår vilket var helt nytt för mig, hade min lediga vecka då och det kunde inte ha blivit mer perfekt!
Jonas var här och hälsade på, både mig och sina föräldrar. Följde med honom ner, då han skulle hem, så vi skulle få fira nyår tillsammans. Lite synd att han jobbade sent nyårskvällen, men vi fick i alla fall skåla in det nya året tillsammans.
Nyår

Nu idag skiner solen, det är väldigt kallt ute och jag funderar om man ska vara lite duktig och titta in i simhallen ikväll. Får se hur orken och motivationen visar sig i eftermiddag. 
Ska pyssla och bråka lite med symaskinen, lovat att jag ska sy 2 omgångar sockar till en hund (8 sockar). Har allt material jag behöver så det är väl bara att sätta igång. Önska mig lycka till!