Himmel och pannkaka

Var så trött och slut då jag kom hem från jobbet, kändes som luften gått ur mig.
Blev lite gladare då mitt paket från barbarella hade landat i postlådan. Nu har jag en massa "skrot" att byta ut mellan i töjningarna! Töjt ut hålen i båda öronen till 8mm, så nu är det bara att välja och vraka efter dagens humör.
Just nu sitter den med katten i höger öra och en av de nya tunnlarna i det vänstra örat.

Fick middag hos mamma, fläskpannkaka med sommarens rårörda hallon till. Fruktansvärt gott. Gjorde mig gott också, blev på mycket bättre humör.
Sen kikade vi på ringar, superfina till deras kommande bröllop. Datum fick jag veta också, Nice!
Blir mitt andra bröllop för i år, jag som klagat på att jag aldrig får vara på bröllop!

Nu blir det bokläsning och försöka muntra upp mig själv med lite mera. Har lite lust att pyssla med något, men kan inte komma på vad det skulle vara. Sticka en till halsduk eller försöka mig på att virka?
Fast det blir nog en tidig kväll för mig, är fortfarande trött och det är ju en dag i morgon också. Jag hinner ju med pyssel en annan dag.

Pyssel och pill

Har lagat mina jobbskor, satt fast ny kardborreband. Gillar dom så mycket och dom är så sköna att gå i, vill inte släppa dom riktigt än.
Sparar jag 600 spänn genom att inte köpa nya också, inget fel i dom i övrigt förutom att dom var slut i remmarna.

"Klätt om" 2 pepparkaksburkar till. Fast dom här ska jag nog behålla, hälla makaroner eller nåt i dom. Blev lite för snygga för att man ska gömma dom i ett skåp.
Tyvärr så är det gröna omslagspappret lite för tunnt, så det var pilligt att få dit utan att det skulle gå sönder och det lyser genom lite röd färg om man tittar för nära.
Det blommiga gick mycket lättare att få dit. Självhäftande! Så det var bara att klippa lämpliga bitar och klistra dit.

Nu ska jag fortsätta se Top Model Sverige och sen blir det Project Runway ggr 2. Ska bli spännande att se vad dom ska skapa för mästerverk ikväll.

Vårdropp och snöstorm

Satt ute i solen efter jag kom hem från jobbet, på baksidan av huset och bara njöt. Takdroppande, värmade sol och Stephen King och hans Rose Madder. Perfekt att bara behöva jobba halv dag tyckte jag!
Mulnade till lite och sen blev det snöstorm. Sitter nu och tittar ut genom den vita snöväggen och längtar redan tillbaka till droppandet från taket och värmen från solen.
Nog för att det är trevligt med vinter, men kan vi inte få ha vår nu?
Om jag tyckte att jag hade mycket fräknar innan så är det ingenting mot för jag har nu, titta bara så fint!
Fick en solrand på näsryggen från solglasögonen också, vilket jag inte uppskattar lika mycket. Men tack solen för att du var så vänlig och tittade fram. Kom gärna tillbaka!

Skulle egentligen på kalas idag, Lillan i systers familj fyller 2 år idag. Tänk vad tiden går, nyss var hon ju bara en bäbis! Grattis till söta systerdotter, var stor du blivit!
Men Lillebror fick magsjuka så kalaset blir framskjutet några dagar. Så länge han blir frisk så. Krya på dig lillebror ♥

Fluff

Sådär blev det med tavellisten, helt ok tycker jag. Fick jag ställa upp mina tavlor också utan att dom ska inkräkta på alla andra tavlor jag har här i lägenheten.

Drog ut mina flätor, det blev fluffigt! Det var helt ok ända tills jag bestämde mig för att köra hårborsten genom det, då ökade volymen med 200%. Hur jag nu kom på den smarta idén?!
Före och efter borstningen

Nu heter håret fluff och ska övernatta på mitt huvud tills imorgon. Förhoppningsvis så är han utflyttad innan jag ska på jobbet, antar att jag lär ha håret i en knut annars.
Kan nog lungt säga att jag inte ror hem afrofrisyren! Rött svintokrull, kanske inte alla som kan skryta att dom haft.

Dag 16 - Min maskot/turbringare

Ja, som alltid så har jag inte bara en sak utan två.
Min ena maskot hänger med mig vart jag än går. Han bor nämligen i mitt huvud.
En grön drake med röda vingar vid namn Bulle. Han uppfanns då jag gick i 6:an och har hängt med sen dess. Bara för att ni ska få se hur han ser ut så var jag tvungen att tvärskissa ner honom på papper.

Jonas har en mycket snyggare teckning av honom hängandes på hans kylskåp i Umeå.

Annars så har jag ett halsband som jag sällan tar av mig. Händer bara då jag inte får ha smycken eller om jag måste byta ut det mot ett annat (vid dop, begravningar osv.)
Har som blivit lite en en turbringare eller maskot det också. Köpte jag på en marknad för en herrans massa år sedan.

Annars så har jag idag roat mig med att fläta håret, 7 inbakade flätor. Sitter och ser Det sjunde inseglet och för att jag inte skulle tappa koncentrationen på den så pilla jag med håret. Vet inte om man ser så klok ut just nu, men efteråt då jag tar ut dom kommer det nog se ännu värre ut. Bara vänta och se!
Roligt tidsfördriv var det i alla fall. Tavellisten har också kommit på plats men det lägger jag upp i nästa inlägg, om någon skulle tycka att det är intressant förståss.

Måndag

Ja då var det en ny vecka med nya uppgifter.
Lördagskvällen var riktigt rolig, dansade som rackarn och somnade omgående då jag kom hem igen. Någon ville ragga med mig till Malå, men nej, det ville jag INTE!

Gårdagen var inte så händelserik, satt ute i solen lite och sen var det en slöardag i soffan. Somnade innan jag skulle se Äkta människor också. Just typiskt!

Nu skiner solen igen och får se om jag tar en stärkande promenad ute i kylan eller om det blir hemmafix istället. Har ju inte hunnit få upp tavellisten än! Först blir det telefonringning och se om jag får tag i personen jag söker.
Önska mig lycka till!

Utgång

Jo, blir så att jag måste gå dit och se hur det blir. Nattklubb i Nosjö, ja det kanske blir nåt av det också.
Har sminkat mig för en gångs skull och måste ju visa hur fint (?) det blev.
Sitter fortfarande i morgonrocken så helt klar är jag inte.
Kvällens kläder blir nog en grön topp, guldbolero och svarta leggings till. Måste prova innan jag kan säga garanterat.
Men kort på kläseln får ni klara er utan, har ingen som kan ta kort åt mig och självutlösare, nä det vet jag inte ens hur man hittar åt.
Ska ut och skaka rumpan i alla fall, längesen jag gjorde det!

Dag 15 - gammal bild på mig

Kommer här att publicera 2 bilder av mig som väldigt ung!
Första bilden är jag drygt 1 år och den andra bilden är jag 8 år. Var tydligen lika förtjust i katter då som jag är nu.
Hade redan på den tiden börjat lägga bort mina glasögon på väl valda ställen, gillade dom inte alls, men var egentligen tvungen att ha dom. Fick huvudvärk annars. (Fick mitt första par då jag var 4 år)
Katten heter Lillen och är far till Sir Aladdin. Nu ser man vars Aladdin fick sitt gosiga lynne ifrån :)

Vårvinter i sin fulla prakt!

Skulle ut i en promenad i det fina vädret, visste inte att det blåste så mycket som det gjorde, så jag grävde ner mig i snön och lapade i solen istället. Hade en ljudbok i öronen och drack varm choklad, livet var rätt underbart.
Det blev ännu bättre då syrran kom med hennes fina ungar
Ska visst vara ännu bättre väder i morgon, så det blir att ladda mobilen och bereda mig på en dag till ute. Har fått ännu mera fräknar nu då jag varit ute i solen några timmar. Nice!

Äta middag och fundera på om man ska ut och kolla in den där nya nattklubben som har premiär på hotellet. Vet inte om nån annan ska dit, inte så kul om man sitter där själv!
Annars så blir det en lugn hemmakväll med film, chips och eventuellt ett glas rött. Inte så jätteförtjust i rött vin, men det är det enda jag har hemma.
Nångon som smakat på Hälgevinet som kan säga om det är gott eller inte?

Dag 14 - bild på mig och min familj

Blir problematiskt att bara visa en bild på min familj eftersom jag inte äger ett enda kort där vi alla är samlade. Så jag lägger ut några kort istället så att alla familjemedlemmar får vara med i alla fall.
Pappa, lillsyrran, fina farmor och systers yngsta dotter. Generationskort
Mamma, lillsyrran och lillpluttan. Generationskort
Jag
Storasyrran och lillpluttan

Bilderna är tagna ungefär samma tidsperiod så klipp och klista lite som ni vill så blir det ett familjefoto. Bilderna är inte up-to-date, men har tyvärr inget nyare på varken storasyster eller pappa, så det fick bli vad det blev.

Söta lilla fröken fräken

Höll på att försova mig i morse, vet inte vad jag fick för mig. Blundade en stund efter jag stängde av väckaren (vilken man aldrig ska göra!) och vaknade 05:30!
Bråttom bråttom!
Slängde i mig ett glas mjölk och promenerade i rask takt till jobbet. Men det gick bra, jag var ombytt och klar med 5 minuter till godo.

Efter jobbet träffade jag mamma och fick följa med då hon skulle köpa sig en ny mobil. Stöttålig och fukttålig android-mobil blev det, efter många om och men. Så nu har hon snäppet vassare mobil än både jag och syrran :)
Fick skjuts av henne till gymmet där jag skulle lägga mig en stund i solariet.
Det hjälper, tro det eller ej, mot min onda rygg. Värmer så skönt och blir så avslappnad att det onda släpper.
Hade dock glömt hur fräknig jag blir efteråt! Säkert 3 år sedan jag solade i ett sist.
Har haft mer fräknar än så här, men det brukar vara på somrarna då man är ute i solen ganska mycket.
Lite roligt är det att jag knappt hade några alls då jag var yngre utan dom blir fler och fler för varje år.
Men jag älskar mina fräknar så det ser jag som en bonus, som min alldeles egna löneförhöjning.

Handlat en svart tavellist som jag ska placera ut någonstans här i lägenheten, har dock inte kommit på var den ska sitta än.
Funderar på att sätta den ovanför spegeln som sitter bakom soffan.
Ska ställa dit mina egna målade tavlor, blir min andra egoboost till mig själv. Men om den åker upp ikväll är osagt, känner att  min energidepå håller på att ligga på noll igen.

Terapi-arbete

Suttit och vikt ihop alla mina plastkassar till trianglar. Lådan som dom bor i var överbefolkad och de försökte fly varenda gång jag öppnade den.
Satt och såg en film medans jag vek, tack och lov så hann jag klart innan filmen tog slut. (men det var på håret!) Hade inte orkat med en kasse till alltså!
Efter jag var färdig såg det ut som jag kastat hälften, men det är lika många kassar i lådan som innan. LOVAR!
Nu har jag så ont mellan skulderbladen att lyfta armarna är en pina! Blir att äta alvedon och krypa ner under täcket, hålla tummarna och hoppas att Mr. Sandman ger mig min nattsömn. (Gärna utan knäppa drömmer den här gången)
Lika bra är nog det, väckaren ringer 05:00 i morgon bitti.

Natti Natti

Dag 13 - Bild på mitt rum

Då vad det en tolkningsfråga då..
Bor själv med katten så alla rum är ju mina rum och sovrummet är ju inte så himla spännande. Tv-rummet är där jag spenderar större delen av min vakna tid hemma. Så vilket av dom ska jag visa?
Kompromissar med att visa bild på båda 2, i alla fall halva tv-rummet.
Mitt gigantiska sovrum! (eller så inte)
Tv-rummet sett från köket. Kontorshörna finns till höger om soffan, inklusive bokhylla och skrivbord! Tv:n gömmer sig bakom hyllan med blomman som solen lyser så fint på.

Blandar nytt och gammalt så någon direkt inredningsstil har jag inte. Ja förutom att jag gärna ser till att kontrasten mellan svart och vitt finns med lite här och där. Ärvda möbler blandat med nytt från IKEA.

Mobilsnack och matprat

Lovat min syster att gräva fram någon av mina bättre begagnade mobiler, hittade faktiskt fler än vad jag trodde att jag skulle göra. Ser ut som jag inte gör något annat än byter mobil, men det här är alla mina mobiler sen 10 år tillbaka + min nya.
Fattas dock 2 st, en samsung med fliplock som syrran fick ärva av mig för en herrans massa år sedan och en Nokia som jag tappade i en toalett. Kändes dock inte så kul att använda den sen igen, riktigt synd, hade inte haft den så länge..
Den enda jag inte hittade en laddare till var Nokia 3310
Den gamla godingen, har fått vara med på många äventyr!
Tappat den 2 våningar rakt ner på ett betonggolv och delar flög åt alla håll. Satte ihop den igen och fungerade prickfritt efteråt. Då var det kvalitét på grejerna!

Syrran ska få ärva den röda Nokian, om hon vill ha den förståss. Den fungerar bäst och buggar minst. Bäst kamera av alla dessa har den också.
Ska kolla upp var man kan lämna in gamla mobiler, känner mig lite som en hamster som sparar på grejer. Dax att rensa ut!
Kastade ihop en pastasås a la Hea till middag. (Dvs, vad jag hittade i kylen)
Blev riktigt god, så nu måste jag skriva ner vad jag hade i den så jag kan göra den igen. Blev över en massa mat = fina matlådor att ta med sig på jobbet.
Serverades med färsk Fettuccini med spenat


Pastasås:
Champinjoner hackade i bitar (6st färska)
1 stor gul lök
1 burk minimajs
1 liten burk Crème fraiche
1 förpackning ICAs Pastasås med vitlök.

Så nu har jag varit duktig och ätit vegetariskt. Jag skulle ha blivit bättre på att äta mer sånt och äta lite mindre kött. Men får ta en dag i taget, matlådan inför i morgon är fixad i alla fall.

Dag 12

Varför började jag blogga?
Ja, det var en mycket bra fråga som jag ska försöka skriva ner ett lika bra svar på..

Började med bloggen mest för att det var många i min närhet som bloggade.
Ville känna lite samhörighet med dom och så var det ett bekvämt sätt att skriva ner mina tankar på.
Var och är fortfarande ett bra sätt att uppdatera min syster i södra sverige på utan att behöva ringa varje dag.
Bloggar därför mycket om familjen, just för att hon ska få känna lite samhörighet med oss här uppe i norr.

Saknar dig Syrran! ♥


Nu för tiden bloggar jag mest för att kunna gå tillbaka och se vad jag gjorde under perioder av mitt liv. Kanske inte så intressant för andra, men jag bloggar mest för min egen del.
Men jag försöker skriva på ett lätt, humoristiskt och intressant sätt så att folk ska vilja komma tillbaka. Eller eventuellt locka nya läsare..
Men vem försöker jag lura?! snittar runt 4-5 personer/dag
Om jag inte länkar det vidare på fejjan förståss, då kan jag få upp emot 30.

Men jag har roligt ändå! Jag lär nog bita mig fast i bloggvärldens lilla hörn ett tag till.

Shoppaholic?

Spontan-köpte mig en ny mobil på vägen hem efter jobbet, var så less på min gamla som levde sitt eget liv. Stängde av sig själv och buggade då den kände för det helt enkelt.
Tyckte synd om killen som skulle hjälpa mig, har ganska stor beslutsångest om typ allting.
Man ska absolut inte vara stressad eller otålig då man handlar med mig.
Men jag hade en begränsad budjet och HTC skulle jag absolut inte ha. Det begränsade mina val ordentligt!
Blev mellan 2 st det stod och vinnaren blev: Samsung GT-I5800 (inte för att siffrorna säger mig ett dugg!)
Är som nöjd med den än så länge, men har som haft den i 3 timmar så man vet aldrig..
Kameran är ungefär lite bra som på min gamla, men med lite mer inställningar.
Mindre är den också, ska nog bli bra det här :)

Lekte lite med kameran igår och lyckades ta 1 snygg bild, efter ungefär 70 + - försök... Jag gillar den i alla fall.
Ser man det tokröda håret också. Jo det blev galet rött! AWSOME!!

Dag 11 - En tid jag saknar

Det där saknar jag, soffmyset med hundarna på kvällarna eller efter promenaderna.
Är inte så mycket jag saknar nu förutom dom, jag har en underbar familj, fina vänner och min katt. (Jonas är inräknad i familjen så honom har jag inte glömt) ;)
Hundarna tog en enorm plats i mitt hjärta och där lär dom nog stanna i många år framåt. Tack och lov så gör det inte ont längre att prata om dom.
Tur att jag får låna lilla Troja för mina skogspromenader, hon har hjälpt mig komma över ensamheten jag kände i början då jag var ute i naturen.

Hemma igen.

Nu har jag äntligen kommit hem, tänker förmodligen katten. Hoppas jag då att hon tänker! Men hon ser i alla fall nöjd ut.
Har laddat upp med en massa snus nu efter en smärre snuskris, jag fick slut idag, gav bort min sista till Jonas efter frukosten. Nu, 2 stockar senare, kan jag säga att det lär inte ta slut i första taget i alla fall!

Handlat en massa onödigt och tjusigt idag.
Nailart - här ska skapas! Hårfärg och garn. Råkade bli två olika förpackningar med hårfärg, men visste inte vilken som var bättre. Så det blir att testa och exprimentera, dock inte samtidigt. Så rödhårig kommer jag att förbli i några månader till! Tjohoo!
Lite nyttiga saker fick jag också med: Reflexväst i rätt storlek, solbrillor och en massa mat.
Solen lyste rakt i ögonen då jag skulle köra hem, inte lätt att vara kort i ryggen så att solskyddet i bilen inte når ner så det skuggar ansiktet. Kanske får börja sätta mig på en telefonkatalog om jag ska köra då det är fint väder?
Nu ska jag försöka fiska fram nyare avsnitt av Once upon a time, Fantastisk serie! Sagor, vem gillar inte sånt?
Har även fastnat för Äkta människor, inte ofta jag fastnar för något som är svenskt i film eller serieväg. Men den är riktigt bra! Blev både glatt överraskad och förvånad.

Scrabble!

Snubblade över ett Scrabble igår då jag skulle köpa en present till systerdottern. Vilket lycka! Jag har letat det där spelet i snart 2 månader och det har varit slutsålt överallt, fanns inte ens att hitta på internet! Så nu har jag både Scrabble och hennes present. Firade med att bjuda Jonas på fika, så glad blev jag!
Tvingade Jonas att spela med mig, men jag förlorade storartat med 53 poäng. Var en såndär dålig förlorare som jag bara är med honom.
Får se om jag kan lura honom at spela ett till parti idag/ikväll.

Ligger lite bakom i spelandet, vägrar att ha internet på min mobil så jag har därmed inte wordfeud.
Tycker det är lite mer charm med att lägga ut brickor på en spelplan och prata lite under tiden än att sitta flera mil ifrån varandra och spela lite sporadiskt. Jag vill helt enkelt se min motståndare.

Paus

Ja nu sitter jag här i Umeå, var inte så jättetrevligt att köra hit igår, snörök och lastbilar + att vindtorkebladen till bilen gör lite som dom vill.
Igår fungerade dom bara på passagerarsidan och inte där jag satt, ska se om jag hittar några bra och byta dem innan det är dax att köra hem igen. Tror inte det är någon höjdare att köra efter E4-an utan sikt!

Kommer inte att kunna fortsätta med min lista förrän jag kommer hem igen, har alla kort där och nu dök det upp saker på listan där det krävs kort, visst är det typiskt?

Kanonväder idag!
Får se om jag blir dumpad för Universitetet idag, då blir det prommis ner till stan och kolla om en present till yngsta systerdottern. Hon fyller snart 2 år!
Annars så måste man nog passa på och komma ut i solen i alla fall, vare sig jag får med mig Jonas eller inte. Går ju inte sitta inne en sån här dag.

Dag 10 - Låtar efter humör

Då har vi alltså kommit till det inlägget jag gruvat mig för ett tag nu. Anledningen till det är att jag faktiskt inte lyssnar på så mycket musik. Men jag ska göra ett ärligt försök.
Kommer även länka alla låtar så den som är intresserad kan lyssna på låtarna jag vill få fram.
Kommer att länka låtnamnet och/eller artisterna så det ska bara vara att klicka på dom och om allt fungerar som det ska dyker det upp en youtubevideo i ett nytt fönster.
Har inte så bra spotify så det får bli som det blir. Håll till godo!

Låtar att lyssna på då jag är:
Förbannad; Alla låtar av Marilyn Manson - Holy Wood. Disposable TeensTarget Audiens bland andra.
Ledsen: Mad world - Gary Jules Den är gränslöst vacker.
Glad: I'm Yours - Jason Mraz Vem blir inte glad av den låten?
Sur: Se under Förbannad.

Har jag många favoriter som jag går och sjunger på under dagens gång. Jag gnolar eller sjunger i princip dygnets alla timmar, förutom då jag mot förmodan sover.
Brukar säga att jag har min alldeles egna bakgrundmusik, som i en film. Fast om filmen är intressant kan man ju disskutera tills öronen trillar lös.

Men den här låten är en favorit, hörde den för första gången då Jonas länkade den till mig innan vi träffades på riktigt igen. Det är våran låt, enligt mig i alla fall ;)
♥Bright Eyes - First day of my life♥

Blev ett långt inlägg men jag har tydligen mycket som jag vill dela med mig.
Nick Drake har jag också fått upp ögonen (eller öronen) för, tack vare Jonas. Han har lärt mig mycket nytt och många bra saker.
Här är en av Nick Drakes vackra låtar, One of these things first
Lyssna och njut, det gör i alla fall jag
!

Happy Valentine

Idag blev det en promenad med kära lilla mamma och Troja. Hade precis slutat snöa och solen tittade fram emellanåt. En härlig promenad blev det med andra ord!
Väl hemma somnade jag av på soffan en stund och vaknade lagom till att hinna göra mig klar för kvällsjobb utan att stressa ihjäl mig. Drack en av dessa proteinshaker, eller svepte den i all hast.
Fick en stor klump i magen som höll i sig i 2 timmar och var illamående i minst en timme. Inte så smart alltså.
Missade dessutom en jättefin alla hjärtans-dag tårta som en anhörig bakat, eftersom jag inte ens ville tänka tanken att äta något. Finns den kvar i morgon ska jag nog smaka en liten bit.
Snöstorm på vägen hem!
Så jag var faktiskt ganska glad att jag tog på mig lite för mycket kläder då jag gick på jobbet, ibland ska man ha tur också :)

Nu så blir det ett avsnitt Project Runway och sen sängen. Blir upp och hoppa kl 06:00.

Dag 9 - Det här upprör mig

Det som upprör mig är:
Lögner och lögnare. Att kunna stå framför någon och ljuga dom rakt upp i ansiktet och samtidigt kunna le. Nej uppriktighet framför allt, hur ska man annars kunna bättra sig om man aldrig får veta vad som är fel?
Djurplågeri gör mig vansinnigt upprörd. Har till och med svårt att slå ihjäl en spindel, fast jag är i princip livrädd för dom. Då bär jag mer än gärna ut dom och skriker i falsett hela vägen. Men går det inte så tyvärr, adjöss. Eller så bussar jag katten på dom.  Icke djurtestat, det är det bästa! The Bodyshop is the shit!
Orättvisor, visst ska man kunna leva på samma villkor i en modern värld som denna. Bevisligen så fungerar det inte, men visst vore det bra?
Favoritisering eller diskreminering, förekommer ofta samtidigt.
Visst alla fungerar inte tillsammans, men man ska väl ända kunna tolerera varandra oavsett ras, kön eller sexuallitet. Tycker jag i alla fall, man kan ju inte rå för vem man är född till.

Men jag är inte perfekt, kan hända att jag kommer att göra något av det ovanstående men förhoppningsvis så kommer jag aldrig att göra det.

2 timmar

Ja då har man pysslat bort 2 timmar och gett en plåtburk en makeover. Vet inte om det blev en så lyckad makeover, men nu är det för sent att ångra sig. Lacklimmet sitter som berget då det väl har torkat.
Burken före
Burken efter

Nu ska jag bara försöka få bort limmet från fingrarna och naglarna, sen poppa lite popcorn. Pyssel-ilet gick över, får hoppas att det kommer igen i morgon. Har som inte hunnit med allt jag tänkte att jag skulle göra.

Glad överraskning!

Känns så trevligt att snubbla in genom dörren här hemma och hitta en bukett med röda rosor ståendes på köksbordet. Mamma har varit framme igen, som alltid vid alla hjärtans dag. Nog för att det egentligen är i morgon, men jag bryr mig inte ett dugg om det!
Som tack har jag tänkt ägna kvällen med att förvandla en väldigt tråkig pepparkaksburk till (förhoppningsvis) en mindre tråkig pepparkaksburk. Om jag blir färdig ska jag lägga upp några bilder senare, får se hur mycket tid jag har över.
Ska kasta ner lite proteinpulver också, hon är mer vältränad än vad jag är så hon skulle nog behöva det bättre än mig också.
Tack Mamma ♥

Sömnakuten

Finns det nåt tips på hur man somnar fort, förutom sömnmedel, då man lider av tillfällig insomnia?

Natten till fredagen sov jag bara 15 minuter och natten efter det sov jag 2 timmar i stöten i 8 timmar. Drömde jättekonstigt och var tvungen att fika kl 2 för att jag höll på att svälta ihjäl.
For ut och gick i 2 timmar mitt på dagen och somnade på soffan ytterligare 2 timmar på eftermiddagen.

Inatt har jag tack och lov sovit någorlunda normalt, förutom att jag vaknade lite småbakis.
Var nämligen hos lillasyster och drack vin, tokpratade och såg melodifestivalen trots att jag bojkottat det!
Vet inte om jag tyckte att det var några bra låtar, men jag gillade killen i kostymen.
Men det var bara för att han påminde lite om David Tennant då han spelade Doctor Who.
The Doctor, and his sonic screwdriver

Det är kanonväder idag igen!
Nu skulle man haft någon skoterägande kompis som fått skjutsa ut mig på isen, där skulle vi ha grillat korv, pinnbröd och druckit varm choklad. Nu har jag händelsevis inte någon sådan kompis, inte vad jag kan komma på nu i alla fall, så jag sitter hemma och slötittar på tv:n i stället. Är inte riktigt i form att ta mig en långpromenad än.

Kvällen kommer att bestå av sjönsjungande (läs skrikande) i studion. Ska bli roligt, måste nog bara kraxa upp mig lite först och dricka mängder av vatten så jag blir mitt vanliga glada jag igen.

Dag 8 - Mina mål denna månad

Mina mål den här månaden..
♦Ta tag i min träning, i alla fall få mig utomhus och röra på mig mer.
♦Äta lite nyttigare och mer regelbundet.
♦Lägga mig i tid på kvällarna och
♦kliva upp i vettig tid på mina lediga dagar.
Ungefär nåt i den stilen, varför tycker jag talar för sig självt. Men dom som inte förstår kommer här en liten förklaring (förklaringen är mest menat till mig själv):
Tränar jag mer så blir jag hungrigare (+ att jag får snygga muskler) och äter jag regelbundet och nyttigare får jag mer energi så att jag orkar träna och röra mig. Enkelt!
Lägger jag mig i tid på kvällarna så sover jag dom timmar jag behöver, då orkar jag även göra mina tidiga mornar då jag faktiskt är ledig. Då får jag mer tid att göra det jag tycker om också.

Men dessa mål har jag i princip varje månad, dom följs väldigt sporadiskt och fungerar då jag lägger manken till. Är nog bara lite för bekväm av mig för att det ska fungera som det ska.

Tekoppen

Beställde för ett tag sen en ny tekopp, fick något erbjudande från Photobox.
"Gratis tekopp, betala endast för frakten." Lättlurad som man är så beställde jag en, blev ju bara 49 kr efter att jag skickat in beställningen.
Idag fick jag den! Så nu har jag en tekopp som ingen annan har, personligt är bäst tycker jag. Var sugen på att ge bort den till Jonas, men blev lite väl ego då jag fick se den.
Blänker lite väl mycket från kökslampan men orkade inte ta korten till perfektion. Ni förstår principen i alla fall.
Tycker det var värt 49 kr. Nu får jag se något vackert på mornarna till frukosten. Kanske jag blir bättre på att äta frukost också, slå två flugor i en smäll så att säga :)

Dag 7 - något/någon som har störst inverkan på mig

Ja, det blir dessa himlakroppar. Solen och Månen.
Solen gör att jag får energi att hålla på med vad jag nu tar för mig och månen ser till att jag inte somnar på nätterna. Speciellt då det är fullmåne, som det var inatt.
Somnade inte förrän 03:30, vaknade därmed alldeles för sent, men nu är jag laddad med energi för solen lyser som den aldrdig gjort annat.
Synd att man inte får vara ledig en sådan här dag bara.
Månen, tagen runt 3 inatt
Dagens fina väder

Vilken härlig dag!

Kännt mig duktig idag, fast jag inte gjort speciellt mycket.
Gick till varuhuset och handlade en present till den blivande 4-åringen.
Blev ett Pirattält, fick höra sen att det andra tältet dom har precis gått sönder så det blev ju kanonbra. Fick in en fullträff utan att jag visste om det.
Promenaden fortsatte till Ica och Konsum för att fylla upp lite i matförrådet. Måste ha varit jättesugen på popcorn, för jag kom hem med färdigpoppat, micropoppcorn och rostad majs!
Lämnade paketet då jag ändå passerade deras hus, fast där var det ingen hemma, ja förutom hunden förståss..
Så jag skrev en liten lapp åt honom som föräldrarna ska få läsa upp.
Synd att jag inte hinner vara med på kalaset. Men man kan ju inte vara överallt samtidigt.

Sen har det gått superbra på jobbet, inte alls kännt mig stressad. Flutit på så bra som det bara kan göra ibland.
Superhärligt väder har det varit idag också. Kändes inte alls speciellt kallt, bara -15 grader. Men man kanske har lärt sig efter helgens köldknäpp att klä sig rätt och framför allt varmt.
Nu är det alldeles sjärnklart ute och månen är gigantisk, får de om det blir någon sömn för mig. Är en av många som inte kan sova då månen är framme.

Dag 6 - Superhjälten

Var först och främst tvungen att googla vad som kännetecknar en superhjälte, man måste ju göra det här på rätt sätt va?
Kom fram att min favorit kanske inte är den mest självklara. Ledsen Jonas men Batman är det inte.
Försökte tänka tillbaka på vem jag tyckte om som liten och kunde minnas en specifik person mycket tydligare än andra och det var Wolverine.
Christopher Umiga

Tyckte att han var så häftig med sina klor och sitt tvära humör.
Försått nu långt senare att han är en lite mer komplex person. Men jag gillar honom, med alla sina inre konflikter och dom oförstörbara klorna.
Skulle inte alls ha något emot att få låna lite av hans läkningsförmåga heller, skulle man behöva vara mindre rädd att göra saker.

Film & huvudvärk

Blev ingen bokläsning idag, men en hel del filmtittande. The Fall, In Time och Where the wild things are.
Kan vara därför jag fått en massiv huvudvärk, har tittat på min lilla dataskärm nästan hela dagen.
Fick ett sms av mamma, ska på kalas på torsdag. Systersonen fyller 4 år!! Har inte köpt nåt än, illa! Måste ta mig ut innan jag ska på jobbet imorrn och hitta något fint åt honom.
Nu ikväll blir det nog alvedontugg och sen sova om det går. Längesedan jag hade såhär ont i huvet, kanske druckit för lite..
Listan fortsätter jag med imorrn, den orkar jag bara inte med idag.

Hoppsan!

Vaknade på soffan lite före nio i morse, hade somnat där och sov som en stock hela natten.
Och den blev lång natten också, somnade före nio igår. Måste helt enkelt varit väldigt trött.
Nu är det sådär jättevackert ute igen, men såklart jättekallt. Skafferiet har morfat om sig till kylskåp igen och frosten kryper sig inomhus.
Hea ska mysa under filten idag och njuta av solen utifrån och värmen inifrån. Läsa en bra bok?

Dag 5 - Något du längtat efter

Längtat efter..  tolkar jag som om det är något som jag redan fått eller gjort eftersom det är formulerat så. Om det var något jag saknade nu så skulle det ha stått längar - inte längtat. Min tolkning, då blir det ett sånt svar också.

Något som jag har längtat efter väldigt länge, i många år, var att få åka på någon resa med någon jag tyckte om. Jag och Jonas gjorde en sådan resa i sommras då vi åkte en vecka till Köpenhamn. Den var värd varenda krona!
Har redan skrivit om den resan i ett tidigare inlägg. Länk till den finns HÄR om ni är nyfikna om hur det var där.
Som liten längtade jag efter en egen hund, gick till och med och frågade gubbarna i byn hur mycket en valp kostade. Tyvärr så räckte min veckopeng inte på långa vägar! Jag hade redan tänkt ut hur jag skulle göra.
Jag skulle köpa hunden och ta hand om den så skulle pappa få jaga med den om det tyckte det var roligt. Tror jag var runt 9-10 år då.
Var nog lika bra att jag inte fick en egen hund då, fick en katt istället. Den bästa vännen jag någonsin haft. Hunden skaffade jag många år senare, tyvärr fick jag inte ha kvar den då jag och den där separerade, något som jag ångrar är att jag inte stred hårdare för att få behålla henne ibland.
Och norna i det andra hörnet

Friska vindar

Var och hälsade på i studion i går kväll, kom hem lite senare än vad jag trodde och en hel del hesare än då jag for dit. Men hade riktigt roligt! Snubblade över en massa text som jag inte kunde, men man ska väl inte kunna allt. Vad tråkigt allt skulle bli om man inte fick skratta åt sina misstag.
Somnade omgående då jag kom hem, var nästan så jag inte hann lägga ner huvudet på kudden innan jag drog timmerstockar.

Idag tog jag med mig Troja på en promenad efter jobbet, hon tyckte nog att det var för kallt i början. Ville bara vända tillbaka dom första 500 m, men tillslut så pekade även hennes näsa framåt och vi gick åt rätt håll.
Var ute i ca 1½ timme. Gick både efter skoterspår och efter vägen, jätteskönt fastän det blåste lite kallt. Låg runt -20, -23 grader, men har man bara kläder så går det riktigt bra.

I morgon ska jag ta mig en ordentlig sovmorgon, ska få vara ledig en dag innan det åter blir jobb. Ska sova till typ.. 9! Ska bli skönt!
Middagen i ugnen, blir ingen nyttig mat idag, pommes. Men blev så sugen på nåt salt och hittade inte så mycket annat i frysen.

3 på samma dag

Blev sådär smålycklig nu när jag gick hem från jobbet, det snöar, är stjärnklart och -31 grader.
Från gatlysen stod det strålkastarpelare som var flera meter höga och det blir härliga puffmoln då man andas. Nu förstår jag varför jag älskar vintern. Det är inte promenaderna på skoterspåren, snögubbsrullandet eller snögrottorna. 
Det är illusionen av att någon kastat flera ton glitter överallt och känslan av att befinna sig i en sagovärld.
Helst av allt ska det vara alldeles tyst och mörkt, ute i skogen en månklar natt. Då är det som allra vackrast.
Ikväll glittrade det så att man blev alldeles varm inombords trots kylan. Eller så var det för att jag fick träffa min syster en stund på jobbet. Blir alltid varm i hjärtat efter jag fått vara med henne en stund, hon gör mig glad helt enkelt.

Nu ska jag vara tvärsöver och INTE se melodifestivalen, gav upp för flera år sedan. Det är ändå aldrig den jag tycker är bra som går vidare. Så jag skippar hela grejen i år och lägger min energi på annat.
I morgon väntar mer arbete, men dock inte en delad dag.
Hoppas även på en lite varmare väderlek i morgon, fast det skulle visst vara kallt halva nästa vecka också. Men jag har hört att det sista som överger en är hoppet, jag fortsätter att hoppas.

Dag 4 - tanken bakom mitt bloggnamn

Hm, hade igentligen inte någon större tanke bakom mitt bloggnamn.
HeaLainen är ett av alla mina smeknamn jag har, äger rätt många smeknamn.
Fast detta med smeknamn kommer lite längre ner i listan, så jag kan berätta historien (om hur jag fick det) då.

Men tillbaka till bloggnamnet, HeaLainen, tyckte helt enkelt att det passade. Det är JAG!
Hea kändes inte passande eftersom jag använder det namnet då jag presenterar mig och jag ville skriva som någon annan än just Hea. Tror till och med att Hea var upptaget som bloggnamn.
Så, där har ni det. Mer spännande än så var det inte :)

Ännu kallare!

Var ännu kallare då jag klev upp i morse, fast inte inomhus, inatt har jag bytt täcket mot en filt eftersom jag tyckte att det var alldeles för varmt. Hur gick det till? Jag som alltid annars fryser så att jag blir blå om läpparna!
Gjorde mig varm oboy för att värma mig inombords innan jag skulle ta min promenad till jobbet. Gluttade på termometern då och då, höll på att dåna då jag såg att den kommit ända ner till -40,9.
Fy rackarn alltså!
Men frös faktiskt inte så mycket på vägen dit, gick mycket bättre än vad jag trodde.
Nu är det bara -33 så det är riktigt behagligt om man bara tar på sig nog mycket kläder. Fast ögonfransarna fryser ihop med varandra om man blinkar lite för sakta. Råkade rycka lös några då jag öppnade ögonen igen, ajja bajja, där for drömmen till mina fylliga fransar.
nu blir det slappa på soffan tills det blir dax att pälsa på sig alla kläder igen. Har ett jobbpass till innan min arbetssdag är över, men det är några timmars ledighet först. Då gäller det att göra det bästa av dom också.

Min dag i bilder

När jag vaknade i morse trodde jag först att jag fortfarande drömde. Termometern visade otroliga -35,9! Mitt skafferi har fått besök av frosten också, är alltså inte så isolerat vid ventilen.
För att visa att jag inte ljuger så finns här bildbevis:
Var bara att klä på sig en hel hög med kläder och sen gå till jobbet. Fick skjuts av syster uppför backen, vi skulle nämligen åt samma håll.
Tur säger jag, för mina armar tyckte inte alls om kylan och var riktigt kalla trots 4 lager med kläder.
Handlade på lunchrasten (typ) och på hemvägen det var minimalt varmare.. -30 här hemma.
Det kändes som om det var betydligt varmare i alla fall.
Ögonfransarna frös till is då jag gick hem, men isten hade hunnit smälta innan jag hunnit fram med kameran för att föreviga det. Men ni kanske förstår hur det såg ut i alla fall.

Nu har jag hunnit med middagen, tror dock inte min mage gillade broccolin för nu krampar den. Ska lägga mig på soffan och krama en kudde och hoppas på det bästa. Det här är inte roligt!

Dag 3 - Mitt favoritplagg

Har flera favoritplagg men alla dessa ligger under en och samma kategori, nämligen Jeans.
Jag är en Jeanstjej ut till tåspetsarna, dom ska helst vara lite lägre i midjan och utsvängda vid fötterna. Men dom flesta modeller går hem, allt utom stuprör eller färgade jeans. Svart kan jag tolerera.
Men här är dom absoluta favoriterna just nu. Sitter som en smäck och är i stretchdemin.
Fått dom av Jonas syster genom en av hennes garderobsrensningar. Tack så hemskt mycket för dom! Dom används flitigt och jag bävar inför den dagen då jag nött ut dom.

Dag 2 - Skriva ett brev

Ville inte visa upp hela brevet, blir ju inge kul om det dyker upp hos nån som redan tittat in på bloggen. Hittade inget trevligt brevpapper så det blev hemmagjort brevpapper med tillhörande hemmagjort brev, måste bara förstärka kanterna så det håller ihop då jag postar det.
Fast posta det kommer jag att göra i morgon, nu är det alldeles för kallt för att gå ut med ett brev. - 32,5 grader. Brrr!
Hoppas det är lite varmere i morgon i alla fall.

Brrr

Är kallt idag igen och solen skiner.
Tyvärr så har inte jag anpassat mig till kylan alls utan törs nästan inte gå ut. Rädd att jag skulle frysa fast någonstans, där får man igen för att det har varit en mild vinter.
Nog för att det finns kläder och maten i kylskåpet håller på att ta slut, men härda ut i kylan, nja kändes inte så lockande..
Nä, det blir en innedag med städning på schemat istället, otroligt vad man kan stöka fram bara på några dagar av att göra ingening.
Pyret har adopterat och håller på att håra ner en av mina tröjor, men hon ser så avslappad ut där hon ligger så jag har inte hjärta att putta undan henne.
Ska ju ändå skriva det där brevet idag, ska bara komma på vad jag ska skriva och vem jag ska skriva det till. Sen blir det fryskoll för att se om jag hittar någon mat där, handla får jag göra i morgon efter jobbet.

Dag 1 - Nytagen bild + fakta om mig själv

→HeaLainen, Hea eller Helene är född en varm Majdag på det glada 80-talet. Mamma fick värkar då hon åkte en rutchkana och det kan ha bidragit (vill jag tro på i alla fall) till att jag älskar berg-och dalbarnor.
→Bor i en liten 2:a och är sambo med en liten kattjej som är 6 år. Vilket man inte kan tro eftersom hon beter sig som en kattunge varje kväll/natt då jag ska gå och sova, då är det fullt ös för henne.

Är tillsammans med världens bästa Jonas, om än vi inte bor tillsammans nu så är våra tandborstar sambos. Vi träffas då det finns tid och där någon av oss befinner sig. Det har fungerat i snart 2 år, men vill gärna bli en sambo på riktigt så fort som det bara går, känn ingen press va? ;)

→Tokig i drakar och nästan allt som är drakrelaterat, fantasy i mitt hjärta ♥
→Är enligt Jonas besatt av Marilyn Monroe, men det kan jag inte riktigt påstå att jag är. Tycker bara att hon är en av dom vackraste kvinnorna som levt på denna jord.
→Pussel- en syssla jag kan ägna timmar och åter timmar på, sen kasta tillbaka det i lådan och lägga det en gång till.
→Skriver ofta precis som jag tänker, hur tokigt resultatet än kan bli.
Det var några faktan, finns hur mycket knasigheter som helst att skriva om, men det finns nog ingen som orkar läsa så mycket. Det får duga helt engelt.

Why not?

Tyckte det var ganska roligt förra gången jag fyllde i en 30-dagars lista, men den här var inte riktigt likadan som den förra. En lista lite mer i min smak helt enkelt. Så, here I go!

Dag 1 – En nytagen bild på dig + fakta om dig själv
Dag 2 – Skriv brev, fota det, och skicka till någon
Dag 3 – Favoritplagg
Dag 4 – Tanken bakom ditt bloggnamn
Dag 5 – Något du längtar efter
Dag 6 – Favorit superhjälten och varför
Dag 7 – En bild på någon/något som har störst inverkan på dig
Dag 8 – Mål på kort sikt för denna månad och varför
Dag 9 – Det här upprör dig
Dag 10 – Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, sur, förbannad
Dag 11 – En bild från en tid du saknar
Dag 12 – Varför började du blogga?
Dag 13 – En bild på ditt rum
Dag 14 – En bild på dig och din familj
Dag 16 – En gammal bild på dig själv
Dag 15 - Din maskot/turbringare
Dag 17 – Någon du skulle vilja byta liv med för en dag och varför
Dag 18 – Planer/drömmar/mål
Dag 19 – Smeknamn du har, och varför du har dom
Dag 20 – I din bokhylla
Dag 21 - Vilket djur skulle du vilja vara och varför
Dag 22 – Vad gör dig annorlunda till skillnad från andra
Dag 23 – Vad är sann vänskap
Dag 24 – Ditt badrumsskåp
Dag 25 – Vad man hittar i din handväska
Dag 26 – Värsta dagen i ditt liv
Dag 27 – Din första vän
Dag 28 – En bild på dig förra året och en från nu – hur har du förändrats sedan dess?
Dag 29 – Vad har du lärt dig denna månad
Dag 30 – Dina goda egenskaper