Kompensation

Bara för att jag kommer att glömma bort bloggen under dom närmaste dagarna så slänger jag ut ännu ett inlägg redan ikväll.

I morgon är det sista april=valborgsmässoafton.
Kommer att spendera min kväll hos Jonas och hunden.
Vi ska grilla tillsammans med några gemensamma vänner. Ska bli trevligt.
Ska därmed inte sitta något vid datorn varken i morgon eller på tisdag. Så det så!
Vet inte om det blir någon majbrasa att se på, men har Bjurseles vackra och lite udda majbrasa i minnet.
Kan det bli bättre än sådär?

Har marinerat köttet,diskat och städat lägenheten. Så det är nästan bara att tuta och köra iväg direkt jag slutar jobba. Blir kanoners!
Nu lite popcorn och somna till en film. Godnatt alla söta.
Ja resten också ;)

Marknad

Igår var det dax för vårmarknaden. Gick dit på mina lediga timmar och fyndade faktiskt något.
2 par näthandskar för 70 kr. Vet inte när jag ska ha dom, men dom var som roliga.
Ett Marilyn Monroe linne, one size, vilket betyder att den är lite stor för mig. Men vad spelar det för roll?
Snygg är den i alla fall, blir nog kanon att ha på sig i sommar då det är varma dagar.
Köpte varma chips och hamburgare (som sig bör) och åt dom på promenaden hem igen. Trodde att mina fingrar skulle trilla av, jag frös otroligt mycket om händerna!

Idag har jag jobbat mitt sista pass med "helg-gänget", kommer att sakna jobbarkompisarna och allt vårat gofika. Men vi kommer ju att träffas igen! Är ju inte så att jag kommer att försvinna från huset, kommer bara att vara där andra timmar på dygnet istället. Känns både lite vemodigt och spännande på samma gång.
Men det kommer nog att ordna sig, det är jag helt övertygad om.
Så i morgon jobbar jag mitt sista dagpass innan jag går över till "andra" sidan och blir nattare. Tidig kväll för sista gången på ett tag då kan man säga.

Nu blir det middag och sedan försöka få tag på min bättre hälft, förstår inte var han håller hus..
-JONAS?! Var är du?

Uppdatering 2 min senare:
Han var på jobbet :P

Kojbygge

Jag och syskonbarnen byggde en alldeles fantastisk koja under mammas köksbord i tisdags. Filtar blev väggar och man hade väldigt roligt där inne, kolla bara:
Idag har jag jobbat och åt en matlåda som jag hade i frysen till middag. Orkade helt enkelt inte laga till en gourmémiddag efter man jobbat 9 timmar. Någon måtta får det väl ändå vara.
Jobbar hela helgen och då kommer kvällarna nog att se ut på detta vis:
Tv, popcorn, film eller bok
Inget vindrickande, ingen nattvakenhet. Bara en massa mys med katten och tidiga kvällar. Det är skönt med jobbhelger. Inga fester, ingen bakishet och ett extra klirr i kassan.
Visst ska man se det possitiva i allt va?

Hoppla

Glömt bort bloggen igen, har alldeles för mycket annat att göra nu om dagarna för att komma ihåg den. Men ska bättra mig, ska försöka i alla fall.
Har hunnit med rätt mycket under tiden som jag inte suttit här:
♦Målat om ett nyckelskåp som jag hittade då vi städade ut farmors lägenhet.
före och efter
Tycker själv att målningen i mitten kom fram mycket bättre med en svart ram. Nu passar nyckelskåpet även in med min övriga svart/vita stil.
♦Hängt upp en mörkläggningsgardin i sovrummet och kraschade en lampa samtidigt.
♦Busat en massa med syskonbarnen.
♦Jobbat
♦Fått hem min korsett och provat den! Den var hemskt trixig att knyta själv men med mycket vilja och envishet så satt den på plats tillslut.
Nästa gång ska jag nog be någon hjälpa mig, ska väl ändå inte ta 30 minuter att få på sig ett klädesplagg?!
Inte för att jag kommer att ha den så ofta, men någon gång ska det väl hända.
Nu idag så står det väldigt lite på agendan. Betala räkningar är nog det enda "måstet" jag har idag. Ska jag passa på att göra nu på en gång.

Pyret

Jag och katten är inte riktigt överrens. Hon försöker stjäla en massa saker med klister på, som inte jag vill att hon ska göra.
När jag sitter vid datorn så ställer hon sig framför skärmen och blokerar den.
Men det räcker att hon tittar på mig så smälter jag. Är nog lite kär i min katt.
Hon kommer undan med det mesta. Hon har det bra hon, behövs bara en blick lite kurrande och mys så är allt glömt och förlåtet.
Tror jag vill vara en katt i mitt nästa liv. Om jag hamnar i ett bra hem förståss.

Snö

Trodde inte att jag kunde bli less på snö, men jo det kunde jag visst!
Har snöat HELA dagen och det snöar fortfarande. Var är våren? Solen? Värmen?
Tur att man har jobbarhelg och inte längtat ut precis. Så ikväll så det blir det lugnt med nåt ätbart och en film innan man gör en tidig kväll.

Provade att impregnera ett par skor för några dagar sedan och stod ute på min fastubro då jag höll på med det.
Måste säga att impregneringen verkar fungera!
Har en fläck på bron som är alldeles torr där spreyen hamnade. Trots den väldigt blöta snön som kommit ner idag.
Fantastiskt!

Nattuggla

Ja nu verkar det ha blivit officiellt, jag ska börja jobba ständig natt! Superkul! På min alldeles egna rad!
Fick vänta i nästan 10 år på att få en egen, men skam den som ger sig får man väl säga då.
Så nu syrran kan jag vara med till nästa jul och faktiskt öppna julklapparna tillsammans med er och inte efteråt i min ensamhet. Det hurrar vi för. Hipp hipp hurra.
Kan ju uppdatera läget om det nya hålet i örat då jag ändå håller på. Det läker fortfarande och det är lite svullet ännu. Men vad kan man förvänta sig då det är taget genom brosket och håret ständigt trasslar in sig i staven. Men jag blickar framåt, någon gång borde det läka ordentligt och då kommer det bli så fint så!
Det bästa är ändå att jag fortfarande kan ha mina hörlurar utan att det tar i den. Var lite orolig där ett tag, men det löste sig ju.

I had a dream

Haft en sjukt jobbig dröm inatt. Den var inte sådär rolig/konstig/färgglad som dom brukar vara, utan den var riktigt trist och tråkig.
Brukar drömma om helt sjuka saker, där ingenting stämmer. Men då vet jag i alla fall då jag vaknar att det är en dröm. Det gillar jag, det är sådant jag är van vid.

Inatt drömde jag först att jag satt vid datorn i flera timmar och bara dödade en massa tid. Sen for jag på jobbet och jobbade mitt pass där. Åt en våffla som jag visste var gammal men jag var så sugen på något sött att jag åt den ändå. Den var kall och jag hällde en massa socker på. Sen så hände inte så mycket mer. Jättetrist!
Vaknade runt 4 i morse men lyckades somna om och sov en liten stund till. Det sjuka är att det känns som om jag tappat en hel dag eftersom jag redan gjorde bort det jag skulle göra idag under nattens dröm.

Så bara för att göra drömmen till verklighet så har jag inte gjort något speciellt idag, kollat fejjan eftersom jag inte gjort det på några dagar. Spelat lite spel och läst lite bok. Men jag tänker inte äta någon gammal våffla! Så det så!
Tänkte ut i solen en stund också, men den svek mig och försvann innan jag hunnit ta mig ut.
Ska snart på jobbet, 5 timmars kvällspass.

Tillbaka

Har haft en välbehövlig paus från datorn då jag inte varit ute på "nätet" på flera dagar. Det är en viss stress det också att hålla reda på allt som händer.
Så det blev att umgås med hjärtat lite och läsa bok om dagarna istället.
Tycker jag var ett bra sätt att slappna av på.
Har inte hunnit så mycket längre i boken, betade av 30 sidor igår. Men den är bra, missförstå mig inte. Vill läsa vidare hela tiden men det känns inte som man tar sig någonstans. Lite frustrerade faktiskt.
Satt ute i den härliga solen igår, men gick in efter en timme då det började om att blåsa.
Men härligt och varmt var det en stund i alla fall.
Nu så är det gråmulet igen, så det gör inte så mycket att man ska jobba 11-20 idag.

Insett att jag fick det fjuttigaste blåmärket av p-staven också, vilket jag inte alls har någon emot! Men där ser man så olika man kan vara efter samma "ingrepp". Löns nog inte att visa en bild eftersom det knappt syns.
All is well.

O my god!

Hade väldigt tur i morse som vaknade halv 5 i morse helt av mig själv.
Mobilen hade laddat ur sig helt under natten, väckaren skulle därmed inte ha ringt!
Nu sitter i alla fall mobilen på laddning, inte för att jag behöver ställa någon väckare för imorgon, men den är som bra att ha igång i alla fall.

Pusslet är färdiglagt och ska bara betala en räkning sen så har jag ingenting jag ska/måste göra förrän på måndag. Så snart är det helg för min del.
Ska nog brodera färdigt min nalle som jag påbörjat, en svart denna gång. Vet dock inte vad jag ska göra med den, men är som roligt att brodera. Fast om det blir ikväll återstår att se..
Lite mer öm i armen än igår, så ikväll blir det relax på soffan med dricka och chilinötter. En film blir det nog denna gång, är alldeles för trött för att orka läsa.

Hello and goodbye!

Åkte till stan idag för att sätta in en P-stav i armen.
Gick hur bra som helst förutom att jag var lite nervös inför bedövningsnålen. Men fort var det gjort och nu sitter den där, med ett pyttelitet blåmärke och allt.
Så nu är det bye bye P-piller och halloj P-stav!
Får se hur bra jag kommer att må av den, behöver då inte fundera om jag tagit pillren längre i alla fall. Så det är ju bra :)

Istället för godis så "tröst köpte" jag mig ett pussel bara för att jag var så duktig.
Har pysslat med det sedan jag kom hem.
Lite drygt att lägga då det är massor av bitar som ser typ likadana ut, men motivet är fint.
Bara för att det skulle se lite roligare ut så köpte jag gröna och röda bandage. Bytt kompress och lindat nytt så nu blir det sängen för min del.
Upp och hoppa kl 04:45!

Väldens längsta linbana

Pratade igår om att vi faktiskt har världens längsta linbana bara ett stenkast härifrån, men man har aldrig åkt den.
Konstigt att man inte märker vad man har nära utan måste åka långt bort för att kunna uppleva saker.
Tog i alla fall bilen idag och brummade till Mensträsk och promenerade efter skoterleden som går under linbanan. Fick jag se lite av naturen som omger den i alla fall.
Hade ordentligt med tur också för solen var framme ganska mycket av mina 2 timmar utomhus och snön höll sig borta. Riktigt härligt var det att man kunde gå nästan överallt utan att man behövde plumsa. Skaren bar fantastiskt bra!
Måste nog åka linbanan någon gång framöver, även om jag måste åka den själv. Bara för att kunna säga att man har åkt den. Men när det blir får framtiden utvisa.
Fick mig nog några fler fräknar då jag var ute, men det gör inte så mycket.

Handlade då jag kom hem. Skulle bara köpa kattmat eftersom det var slut, men kom ut med 2 kassar. Inte så bra att handla då man har en tom mage!

Man har ju hört talas om ungkals-luncher, sånt som går väldigt fort och kan ätas direkt ur burk eller med så lite bestick/porslin som möjligt.
(Inte säkert att jag har helt rätt, så döda mig inte om jag skriver fel.)
Tog mig väl då en ungmö-lunch/middag. Värmde upp fiskbullar och åt direkt från kastrullen med en gaffel. Härligt att slippa äta fint då man bor själv :)

Nu blir det dusch och lite bokläsning. Går så långsamt att läsa A Clash of Kings, inte för att den är dålig eller tråkig, utan för att texten är så rackarns liten!
Tar jag mig genom 20-30 sidor ikväll kommer jag vara riktigt nöjd!

Surströmming

Var och åt surströmming hos pappa igår.
Var lite fräck och bjöd in mig själv då jag hörde att dom skulle äta det, men jag kom dit med potatis i alla fall.
Var lika gott som vanligt, åt så man var sprickfärdig.
Spelade även 500 mot min syster, vilket jag vann 4 av 5 ggr. Inte vanligt att jag får vinna i kortspel, så jag njöt nog lite väl mycket. Förlorar ju jämt mot Jonas.
Somnade lite för sent igår och vaknade alldeles för sent idag.
Men tur är då att solen fortfarande skiner. Ska passa på att gå en långpromenad på skaren idag. Ska bara tanka bilen först så jag inte glömmer bort det också. Skulle inte vara så kul att få soppatorsk på väg någonstans.

Ut i solen och få fräknar

The Wedding

Fixade och trixade och iväg till mamma for vi.
Väl där fixade vi döttrar till mamma så man knappt kände igen henne. Hon va så söt! Strålade.
Vigseln gick väldans fort, var över innan man nästan han blinka.
Efter det så blev det smörgåstårta och en massa prat. Presentöppning och en massa skratt. Bröloppstårta och mera fika och prat.
Lite lek med systers barn och man var alldeles mätt och slut i huvudet när dagen var slut. Men trevligt hade vi! Grattis till er! Ni är så fina båda två ♥
Väl hemma igen så blev det lite pizza. Behövde lite salt efter allt det söta man ätit under dagen. Fast orkade inte så mycket av den eftersom man fortfarande var ganska mätt.
Vilade resten av kvällen i myskläder på soffan med lite skräckfilm. Höll på att krama sönder Jonas ben då det var som mest spännande.
The Woman in Black var otäck! Ska aldrig se den om jag är ensam hemma.

Dagens bravader kommer att bestå av middag hos pappa och hans sambo. Ska bli trevligt! Men vi vilar oss iform idag på soffan fram till dess.

Röd... rödare... Rött!

Sitter och väntar på att Jonas ska komma hit, han håller nog på att brummar hit för fullt.
Förbättrade på färgen lite medans jag väntade, blev sådär fint rött igen.
Det ser sjukt rött ut, men jag tror att det är kameran som är snäll med mig.
Men man har blivit lite bortskämd med systemdigitalkameran nu, tycker inte alls att bilderna blir bra med den lilla kameran längre. Sjukt vad man vänjer sig vid vissa saker väldigt fort!
Packat ner systemkameran i kameraväskan och laddat upp med extra batterier inför i  morgon. Då blir det att agera lite pressfotograf på mammas brölopp. Så roligt!

Har på hockeyn på tv men missat allt som hänt. Känns inte så jätteviktigt med hockey, vilket nog många inte skulle hålla med mig om. "Men Hallå! Hockey! Gaaah! Shit så spännande!"
Kan hålla med om att det är roligt och spännade att se då man väl är på plats och får se dom i arenan, men på tv.
Nej, då kommer jag aldrig in i det.

Blir nog att se Harry Potter och måla naglarna istället.

Duktig?

Försov mig i morse, lite pinsamt att bli väckt av dom ringer från jobbet och frågar var man håller hus. Men vad tusan kan man göra då inte väckaren ringer?
Tiden gick fortare än vad jag trodde att den skulle göra på jobbet också. Fick smaka lite påskgodis, tur har man :)
Städat hela lägenheten och diskat undan den stora diskhögen som jag hade. Var till och med en mycket snäll flickvän och strök Jonas skjorta som han ska ha i morgon, fast han troligtvis inte skulle ha bett om det.

Syrran kom hem igår, spenderande som vanligt vår tid tillsammans med att pyssla med något. Igår satt vi med var sitt broderi och pratade om ditt och datt.
Fick äntligen ta ett uppdaterat kort på henne!
Den förra jag hade på henne var 2 år gammalt, det duger ju inte!
Men eftersom jag har så dålig kamera på mobilen (ingen blixt) och hon inte kan sitta stilla så blev resultatet lite si sådär.
Men söt är hon i alla fall!
Välkommen hem igen :)

A Clash of Kings

Fick låna en bok av Jonas, hoppas att han inte har allt för bråttom att få tillbaka den. Den är på engelska och med liten text, så den går nog inte så fort att läsa.
Ska försöka läsa så mycket jag kan tills det att han hälsar på igen, gissar att vi ska se nästa avsnitt av Game of thrones då. (andra boken i serien)
Detta blir mitt nya läsarprojekt. Spännande värre!

Dålig!

Som vanligt så är jag sjukt dålig på att uppdatera bloggen när hjärtat är och hälsar på eller då jag är hos honom. Finner ingen tid att sätta mig vid datorn då vi träffas, har bättre saker för mig, tycker jag då i alla fall.
Förstår inte hur tiden i vanliga fall går i snigelfart utan att det händer nåt. Men träffas man så går tiden alldeles för fort och man hinner ingenting. Det tycker jag är väldigt konstigt!
Han åkte hem idag så nu finns det hur mycket tid som helst!

Jonas var så snäll och städade bort det värsta här hemma innan han åkte också, så har inte ens mycket att städa. Vet inte vad jag ska hitta på för att få tiden att gå.
Tack älskling! Du skämmer bort mig ;)

Har varit snäll med bilen idag och fyllt på olja. Den var tydligen mycket törstig! Har nog bara haft tur att motorn inte skurit sig för mig. Så tack för det, mycket snällt av dig söta bil att hålla ihop dig så pass att jag hann fylla på olja.

Burit 2 stora kassar till återvinningen. Var tydligen inte den enda som tänkt den tanken, för där var det överfullt i alla kontejnrar. Men nu är det gjort i alla fall, skönt.

Beslutat att skidsäsongen är över för den här gången, bar ut skidorna och stavarna i förrådet. Blev alldeles för lite skidåkning denna säsong och jag hoppas att jag är piggare inför nästa säsong. Vara sjuk i 6 veckor var ingen höjdare för konditionen + diverse benbrott här och där.

Jobb, jobb och jobb

Visst är det typiskt att när Jonas äntligen har tid att hälsa på mig så ska man jobba en söndag?
Men har bara halva jobbdagen kvar, så värre kunde det ju ha varit.
Inte gjort något vettigt de senaste dagarna utan mest bara flutit runt och njutit av min lediga tid. Sett hur snön smält bort och så kommer snön tillbaka. Smälta bort ännu en gång och sedan snöa tillbaka det bortsmälta.
Känns som våren aldrig ska komma om dom inte bestämmer sig snart.

Nä, krama om älsklinen en stund innan jag ska tillbaka på jobbet. 5 timmar kvar sen minihelg (ledig måndag).