Umeå

Ja nu sitter man i Umeå, i hjärtats lägenhet och försöker få tiden att gå lite fortare. Har ätit frukost, kollat på facebook och tittat lite på tv.
Körde hit igår, med sällskap av 3 brudar som hade packning med sig som hette duga. Hela mitt bagage i bilen var belamrat. Men det var trevligt sällskap och det är alltid skönt att inte behöva höra hela vägen hit alldeles själv då det är svart ute.
Var och firade farmor igår också, fick mig tårta och bullar. Var riktigt trevligt! Pappa med sambo och systerdotter var där, samt min kusin och hennes föräldrar. Satt och tokpratade om allt och inget.
Systerdottern hittade på en egen lek då hon tog farmors bärbara telefon och gömde den. Sen skulle nån av oss (oftast pappa) leta reda på den med hjälp av söksignalen på telefonen. Detta roade hon sig med över en timme. Fick mig även både kramar och pussar från henne innan jag skulle hem. Hon är ett riktigt litet charmtroll :)
Nu blir det bokläsning för min del. Livet, universum och allting, tredje boken av fem i Liftarens guide till galaxen serien. Tål faktiskt att läsas! Man skrattar gott då och då.

Pics

Här lite diverse bilder på min fantastiska fina fruktskål. Tror aldrig den varit såhär välfylld nån gång! Mina semlor, fula men goda. Mina Ciabatabröd, inte heller så snygga men dom var goda :)
En teckning jag ritat som julklapp till älsklingen syster och jag och Pyret som gottar oss.

     
   

Fullt ös!

Detta har hänt under de dagar jag inte bloggat:
Jobbat delade dagar, rast mellan 12-16, på tisdagen bakade jag 16 semlor (bullarna) och gav bort hälften till min syster och hennes familj. Visste inte vad jag skulle göra med alla och äter knappast upp allihopa själv! Åt 2 och resten hamnade i frysen. Kan va bra att hitta nån gång, ska även bjuda älsklingen på semlor på söndag :)
Onsdag tvättade jag 2 tvättar och vilade på soffan mellan varven. Var riktigt nära att jag skulle ha somnat ifrån det hela och lite pinsamt det hade det varit om jag försovit mig till eftermiddagens jobbpass!

Hade egentligen tänkt ut och åka skidor på timmarna men första dagen hade dom inte pistat upp spåret efter måndagens snöfall så det gick inte att åka. Andra dagan (igår) så var det så kallt ute att jag inte ville åka skidor.

Detta tog jag igen idag då jag efter förmiddagsjobbet for ut 2 timmar och åkte skidor, blev ungefär 2 mil. Var faktiskt ganska less innan jag äntligen kom fram hemma. Lagom seg och öm i musklerna är man nu!

Nu väntar jag på att sockerkakan håller på att bli kall så jag kan mosa ner den och göra mina arraksbollar. Älskar sånna! Har tyvärr inget kakao så jag ska göra ett litet experiment med oboy istället. Håll alla tummar och tår på att det ska blir gott!

Järnet!

Var ut och åkte skidor idag också, blev 12,5 km denna gång. Var kanonhärligt väder så jag hade inte alls bråttom att åka idag, så jag var ute i 1,5 timmar.
Plusgrader var det så det droppade från träden så det var lite svåråkt idag, tungt i spåret. Speciellt elljusspåret där dom inte hade pistat ordentligt hälften av rundan. Så jag kom hem halv 2 ungefär, trött och genomsvettig. Tog mig en härlig dusch och åt en sen lunch. När jag tittade ut nästa gång så snöade det och blåste ganska ordentligt.
Nu blåser det fortfarande och är -8 grader. Rätt ordentligt väderomslag det nu varit på 24 timmar.
Igår den här tiden -16 grader och fint, i morse töväder och nu - 8 och blåst.

I morgon och på onsdag blir det jobb 7-12 och 16-21. Får se om det är fint väder, då kommer jag nog att klämma in en skidrunda på rasterna. Det är så kul!
Jag har helt och hållet blivit skidfrälst! Skulle önska att man kunde åka det året om för då vore min träningsfråga på sommaren vara helt löst. Fast inlines är rätt så kul så det blir nog att åka mera sånt i sommar.
Nu väntar jag på att mamma ska komma förbi, skulle hälsa på ikväll.

Yes!

Nu har jag äntligen fått åka skidor, nästan lite för mycket för mitt eget bästa också har jag en känsla av...

Kunde inte somna efter jag kommit hem från jobbet igår, så kl 5 på i morse så for jag ut på min förta runda. Månljust så det gick som en dans att se vart man skulle, förutom där det var som tätast i skogen och ljuset inte kom fram ordentligt eller inte alls. Åkte ringleden, skoterspåret som går förbi mitt hus. Är ungefär 1 mil lång och väldigt lättåkt, knappt några backar alls. Så den åkte jag på just under 1 timme. Kom hem och lade mig för att försöka sova igen.

Efter ca 3 timmar hade jag fortfarande inte somnat så jag bestämde mig för att åka ut på en runda till, denna gång milspåret. Sagt och gjort, ut och åkte det också. Fast det var förlängt 2 km på grund av någon skidtävlig så det blev 12 km i lite mer kuperad terräng. Denna gång tog det nästan 2 timmar att åka, men jag var ganska mör i musklerna och gick på halvfart nästan hela vägen.
Har nu ont i ungefär alla mina muskler nu och i min handled. Gjorde ju en och en annan vurpa på grund av felskär. Måste ju ha tagit emot mig rätt illa, gjorde ont lite då och då när jag åkte men det gick att uthärda. Nu gör det rätt ont, men antar att det bara är en stukning. Jobbet väntar på mig i morgon så det är bara att bita ihop och gå dit i alla fall.

Nu har jag försökt sova för allt vad jag är värd, vilket inte kan vara så mycket eftersom det går jättedåligt. Ska lägga mig nu igen och prova en sista gång. Håller faktiskt på att va rätt less på att ha ögonlock som känns som om dom är förstärkta med bly och man har 10 kg sandpåsar under ögonen.. riktigt tur att man faktiskt är ledig idag!

Hoppas hoppas!

Var kallt och det småsnöa när jag klev upp idag, -14 grader och det såg inte ut som det skulle va så kul att åka skidor idag. Så jag bestämde mig för att göra en shoppingrunda med bilen. Först och främst kattsand och nåt att äta på.
Blev 2 påsar kattsand, äpplen, motrötter och popcorn. Så detta ska jag nu äta på när sugen faller in, (inte kattsanden såklart!) tror det är lite bättre för min mage än svårsmält mat att tugga på dygnets alla timmar.

Så när jag kom hem nu så är det perfekt skidväder, bara 7 grader kallt, det blåser knappt nåt och det snöar inte längre. Tror ni att jag grämer mig lite?!
Hinner inte ens ut en lite stund nu innan jag böjar jobba, ska vara på jobbet på en timme och jag har inte ätit lunch än. Det är så typiskt!
Hoppas att morgondagens väder är ungefär lika bra, i alla fall inte så kallt. Är det varmare än -10 så ska jag ut i spåret. Så håll tummarna för mig!


Snusfritt

Så gott som på några nikotinfria sådanna. Har idag av alla dagar haft ett sånt snussug. Passar ju alldeles utmärkt då det är kallt ute och jag inte kunnat åka skidor som jag planerade att jag skulle göra. (Läs Ironi)
Fördelen idag dock är att jag inte velat gå till affärn för att göra nåt åt suget, nackdelen är den samma då jag är så fasligt sugen på att tugga på nåt men inte har nåt hemma.
Så dagen har bestått av att titta på tv, surfa vid datorn om en ny köksmaskin som ska hjälpa mig baka (ska spana vidare..) Tuggat på det mesta jag hittat så jag mår lite smått illa, bakat stekpannebröd av sämre kvalité och ätit middag 2 ggr. Har som ett begränsat magutrymme så det kanske inte är så konstigt att jag mår lite illa faktiskt. 
Retat mig lite på att hjärtat sitter i Umeå med mina popcorn och talar om hur gott det är då jag inte har popcorn. Popcorn är mitt godis, min last. Så vara utan popcorn en sån här dag har inte varit roligt. Du är lite elak du hjärtat ;) 

Köpte igår ett par nya skate-stavar som jag hade tänkt inviga idag, men tji fick jag. Blir väl på lördag eller måndag, beroende på väder vill säga.
Provade baka Ciabata i går också, blev faktiskt ganska goda men det blev inte alls som dom man köper på affärn. Är så vansinnit förtjusta i dom! Mina blev inte alls sådär segmjuka utan mest mjuka. Men smaken var det inte något större fel på i alla fall. Alltid nåt :)

Helgen

Fredagen åkte jag till umeå för att spendera helgen med hjärtat, var på tentafest och fixade ordentliga blåmärken på knäna. Hur jag fick dit dom vette rackarn men jag måste ha haft roligt i alla fall :)
Lördagen spenderades i soffan med en ordentlig baksmälla, kändes som om jag aldrig mer ville ta en till droppe sprit i hela mitt liv! Men jag vet med säkerhet att det lär jag nog göra, nån gång.
 
En dragen Hea samt blåmärket på vänster knä.

Söndagen hade vi bestämt oss för att göra Sushi. Blev med crabsticks, rökt lax, gurka och avokado. Faktiskt rätt så gott, hade lite svårt att vänja mig vid algbladen men annars så var det en mer angenäm upplevelse av sushi än den jag hade i Uppsala på en restaurang. Godast om man gör den själv alltså.
Åts såklart med pinnar.

Sushi! :)

Om jag fick bo i en simbasäng..

Igår så var jag so otroligt rastlös och understimulerad så att jag var konstant trött utav ren tristess, men kroppen ville inte va med på dom noterna, den var i högvarv!
 
Så idag bestämde jag mig för att ta en promenad till badhuset för att göra mig av med lite energi. Var den skonsammaste träningsformen som jag kunde komma på. (Åka skidor ska jag göra när jag är läkt helt och hållet.)
Var väl lite halvskeptisk att jag skulle orka så mycket och hade som mål att flyta mellan kanterna och bada bastu för att bli lite tröttare.
Till min glädje så kände jag knappt av revbenet, inget tryck över bröstet och jag kunde röra mig nästan hur som helst! Man är ju i princip viktlös i vattnet. Så det blev en massa simning, mest bröstsim eftersom det är enklast, men lite frisim också. Fast det känndes lite mer så det gav jag upp ganska fort. Uppskattat i meter hur lång jag simmade så har jag ingen aning, jag bryr mig inte heller för den delen..
Så det blev 30 minuter i bassängen och 15 minuter i bastun. Nu är jag ganska lagom trött och jag ser fram emot en lugn kväll med min bok och min tv.
Tvättat, lagt färdigt ett pussel och städat har jag också gjort idag. Så lite vettiga saker har jag ändå gjort.


Haha!

Har varit väldigt duktig idag, enligt mig själv såklart. Bara tagit 4 snusar under hela tiden jag har varit vaken idag, dvs från 12 ungefär. Väldigt lite, då jag i vanliga fall förbrukar 1 snus i timmen. Har 1 dosa kvar, sen så är det snusförbud för min del. Får se hur länge det håller den här gången..

Mindre trevligt idag var att det snöat en hel del och fick putta upp ytterdörren då jag skulle gå och handla mat. Fick då gå till förrådet och gräva fram snöskoveln som stod där inne. När jag äntligen fick fram den så var jag tvungen att skotta fram min egen ytterdörr och sopa bron så jag skulle ta mig in igen sen.
Detta känndes ganska mycket i revbenet och på väg till affärn kunde man nog ta mig för en 80-årig tant med magknip. Sucka och stöna hela tiden med andra ord.

Nu går Eragon på tv, känns som min hjärna blir mos då jag ser den. Visst den är snygg, men jag klarar bara inte av den då man har läst böckerna.
Förstår hjärtat bättre nu då han sa att jag skulle läsa Liftarens Guide till Galaxen. Stämmer inte allt mycket med boken och den är så mycket bättre i bokform. Nog för att jag tyckte att filmen var helt ok.

Bokläsning

Lliftarens guide till Galaxen gick på tv igår och jag skulle absolut inte fortsätta se den utan jag skulle ta och läsa den istället sa hjärtat till mig. Speciellt inte då jag sa att boken hade stått i bokhyllan ett längre tag utan att jag öppnat den.
Ska jag vara ärlig har den inte lockat mig speciellt bara för att den innehöll alla 5 böckerna och innefattar då 870 sidor. Men när jag väl börjat läsa den igår och insåg hur bra den faktiskt är så har jag knappt kunnat lägga ifrån mig den. Har nu tuggat mig genom 300 sidor och är inne på den andra boken Restaurangen vid slutet av universum. Har kvar ungefär 50 sidor av den så jag räknar med att innan kvällen är nådd så har jag kommit mig in på tredje boken. Skönt att man har alla samlade och det kostade mig bara 15 kr!
Så nu har jag bara kvar:
Livet, universum och allting
Adjöss och tack för fisken
och
I stort sett meningslöst


Får se vad nästa läsningsprojekt blir. Måste läsa klart 1984 som jag lånade av hjärtat för väldigt länge sedan. Har som fastnat på ett ställe och det går som segt för mig att komma mig vidare i den.
Fick Marilyn Mansons biograf i julklapp som jag ska ta mig en titt på senare också.
Har så sjukt mycket böcker som jag skulle ha läst, gäna alla på en gång, fast det går som inte skynda..
Har har det jag gör med andra ord ;)

Skidskytte

Skidskyttet på tv hållit på ungefär hela eftermiddagen men jag missat mycket av det. Passade på att diska och plocka undan lite i lägenheten nu när revbenet faktiskt känns bättre. Var en hel del disk som svämmat över diskhon och invarderat hela diskbänken och tänkte även ta över spisen. Men nu är det åtgärdat, känns riktigt bra att jag åter tog makten över köket! Triumf till mig!

Hann se damerna vinna guld i stafetten i alla fall, alltid något. Riktigt duktiga och jag blev riktigt sugen på att prova om mina skidtalanger fortfarande håller i sig. Måste bara vänta tills revbenet är läkt så jag inte river sönder mig ännu mera.

Nu ska jag ta och sätta mig och försöka lägga lite pussel, är så fantastiskt rastlös! Har som inte kunnat göra nåt nu på 1 vecka och det känns i kroppen, vill göra så mycket men är lite begränsad i hur mycket jag törs göra.
I morgon, om det är bra väder, ska jag nog låna syrrans hund och ta mig en promenad med henne. Blir vi båda glada och förhoppningsvis så försvinner lite energi också.


Ännu en dag..

Vaknade av att mobilen ringde, syrran skulle förvarna mig om att jag blev bjuden på tårta på eftermiddagen. Vaknade igen efter nån timme och gjorde mig i ordning för "kalaset". Tårtan var god, lite skratt fick jag, om än det gjorde ont (revbenet).
Följde med mamma och syrran på Ica så jag kunde fylla på mitt alvedonförråd och köpa middag. Blev sallad idag igen. Väl hemma fick jag klippa mammas hår, fast jag fick inte fria händer utan det blev bara 5 cm kortare.
Satte mig sedan vid datorn och kolla runt lite, hade som inte tänkt göra så mycket mer idag förutom se tv och sova.
Höll tammerackarn på att flyga ur stolen då telefonen ringde! Det var en från bandet som jag varit med i, han och en till va kaffesugna, så då blev det till att koka kaffe och försöka va lite trevlig. Tyvärr satt jag mest och gäspade eftersom jag precis stannat av efter alla barnarop hos syrran. En unghop på 8 st blir man faktiskt lite trött i huvet av.
Nu blir det soffan och en massa film. Vila upp det stackars revbenet lite. Men det känns faktiskt lite bättre idag än igår i alla fall :)

Latmask

Har som sagt råkat ut för en revbensspricka, förmodligen för att jag lyfte min fina tvättmaskin för ungefär 1 vecka sedan.

Det känns värre nu än förra gången revbenet gick av. Men det kan ju bero på att det var uppe vid axeln då. Nu sitter det mitt på bröstkorgen, vilket innebär att hur jag än gör så gör det mer eller mindre ont. Känns så dumt att åka till sjukan och be om smärtstillande nu när det redan har gått en vecka, så vi härdar ut, jag och misse.
Men förhoppningsvis så har det värsta gått över så att jag kan ut och jobba efter helgen.
Sjukskrev mig nu i helgen, känns inte sådär jättekul att behöva göra det, men jobba nu, nej det går bara inte!

Så åter tillbaka till soffans mjuka famn och se film, dricka vatten och vila. Ja jag är en latmask av rang, men jag förtjänar det denna gång ;)

Dag 30 - Ett sista ögonblick


Den här dagen var då jag och kärleken blev tilsammans, det kanske syns att jag är lycklig på bilden och jag är fortfarande lika lycklig idag. Kanske ännu mer nu än då.
Att få vara nära honom och krypa upp i hans famn är nog det bästa som finns. Höra hans jämna andetag och hjärtat som bultar i bröstet. Då är jag lugn, då mår jag bra.  

Ta vara på dom som ni tycker om och ta ingen för givet, visa din uppskattning för att dom finns. Goda vänner blir inte arga för att man inte hör av sig på väldigt länge och det känns som man aldrig varit ifrån varandra när man väl träffas. Jag har några sådanna vänner och dom är jag väldigt rädd om. Försöker vara bra att berätta för dom hur mycket dom betyder för mig också. 
 
Ja detta är det sista inlägget i denna serie, känns både bra och dåligt eftersom jag inte kommer att ha ett färdigt tema att skriva om varje dag. Fast ganska skönt på samma gång eftersom alla teman inte varit lika lätta att skriva om.

Men jag ska försöka att fortsätta blogga i alla fall några ggr i veckan, är som rätt kul + att jag faktiskt fått några trogna läsare som faktiskt är in och kollar på min blogg varje dag. Kanske inte är den mest spännande bloggen att läsa men det känns faktiskt riktigt smickrande att någon faktiskt vill läsa det jag skriver. Värmer gott i hjärtat :)

Dag 29 - mina ambitioner

Vette rackarn vad jag har för ambitioner, lova aldrig saker som jag inte kan hålla. Fortsätta att göra det bästa av den situation jag är i just nu. Hålla huvet uppe och trampa vatten om jag inte känner någon botten.
Lever livet i nuet och kan som inte planera så mycket framåt som jag vill..


Igår var det nyårsafton, jobbade på förmiddagen och for på middag på eftermiddagen. Massor med god mat och goa vänner. Hade fantastiskt roligt och pannacottan jag gjorde blev uppskattad, även om det nästan inte räckte pga någons fötter ;)
Saknade hjärtat såklart och hoppas att han hade lika roligt som jag hade! Hade tur och fick skjuss hem också, mycket uppskattat, även om det inte var så kallt ute!

Upptäckte igår/idag att jag har väldigt ont i ett revben, formodligen fått en spricka. Måste ha varit då jag baxa in tvättmaskinen själv in i lägenheten i onsdags. Måste sluta göra allt själv och faktiskt börja be om hjälp då jag behöver det. Onödigt att gå sönder bara för att man vill vara duktig.
Så idag har jag spenderat dagen på soffan och försökt röra mig så lite som möjligt. Måste ut i köket och laga mig nån slags mat bara, sen blir det åter til soffan och se tv.