Twillight Sparkle

Provade en ansiktsmask nu ikväll, nåt med avokado och valnöt i.  Såg nu då jag skulle trimma ögonbrynen att jag glittrar! Måste ha varit ansiktsmasken som är boven för jag har inte rört något i sminkväg idag!
Lite piffig känner man sig ju men jag hajjar fortfarande till då jag tittar mig i spegeln. 
Vet inte om det syns, men bättre glitterbild än sådär lyckades jag inte ta.
 
Fick även bita i det sura äpplet och inse att min näsa inte är min bästa vän! Hade köpt Softlan sensitive sköljmedel med mild parfym som jag provade sist jag tvättade.
Ångrade mig direkt jag öppnade den nytvättade maskinen för det doftade inte lite! Vill inte ens veta hur dom vanliga parfymerade luktar. 
Alla sensitive saker brukar gå bra fastän jag inte tål parfymer, liten toleransnivå har man ju ändå byggt upp under åren.
Men nej, tyvärr inte med denna. Var nästan så att jag tvättade mig själv ur huset, låg på soffan med huvudvärk hela den kvällen och mådde smått illa.
Känns fortfarande som att gå in i en vägg då jag varit utomhus och jag går in igen, men det går bättre och bättre. Kommer att behöva vädra kläderna ordentligt eventuellt tvätta om dom. 
Syster ska få det som blev kvar, vilket nästan är 2 flaskor. Köpte idag mitt vanliga parfymfria sköljmedel och ska inte byta till något annat i första taget. 
Har hunnit läsa 750 sidor i Bone och kommer att fortsätta på den nu i kväll. För er som inte läst den rekomenedrar jag att kasta ett getöga på. Både snygg och spännande historia. Läskiga monster och intriger. Om inte annat så får man träna lite på sin engelska, det gillar jag!

Suck, pust och stön

Nu har alltså Jonas flyttat ner till Stockholm, plötsligt så växte avståndet från 8 mil till en hel massa mer. Men det är tur det finns både tåg och flyg relativt nära. Går ganska fort att hälsa på bara man vill. 
Så jag har nu bokat biljetter för att hälsa på honom när min lediga vecka infaller. Tror jag skulle krevera annars. 
Sovit oroligt inatt/idag bara därför tror jag, visste att han skulle åka.
Provade lyssna på bok innan jag somnade för att skingra tankarna, men det var svårt.
Känns bättre nu då resan är bokad, har jag något att se fram emot och den ensamma tiden blir mindre jobbig att uthärda.
Men inte för det, tycker det är bra samtidigt att han får prova sina vingar lite. Lycka till på det nya jobbet i morgon älskling ♥
Ska äta middag och se om tvätten är mindre blöt, den torkar så otroligt sakta! Peppa nattens jobb med lite Bone. Längesedan jag läste den, skönt att få ta del av någon seriefigurs problem en stund istället för mina egna.

Veckan som var

Hade en trevlig vecka då Jonas hälsade på hela förra veckan, tyvärr så jobbade jag natt 5 nätter och kunde inte spendera så mycket tid med honom. Men det var nog planen, han skulle plugga. Fast hur mycket plugg som blev gjort är nog osagt.
 
Har faktiskt badat, utomhus för första gången i år! Det var kallt och riktigt skönt att kliva upp från vattnet igen, men badat det har jag faktiskt gjort! Mamma var mitt moraliska stöd och vi doppade oss båda två. 
Syster, Ida och barnen var också med, grillades korv och varma mackor efteråt. Det var en härlig dag.
Hade turen att bli bjuden på surströmming 2 ggr förra veckan! Jag som var rädd att jag inte skulle hinna äta surströmming alls iår! Först hos mamma och mostrarna och bara 2 dagar senare hemma hos pappa och hans sambo. Det är så underbart gott!
Annars så har jag inte hunnit göra så mycket annat än jobba och sova. Det är tufft att hinna med mycket då man jobbar 50 timmar natt på en vecka och ska sova däremellan. 
 
Nu idag så tvättas det, 2 veckors tvätt som inte har hunnits med, det lär bli fuktigt här hemma hos mig idag. Men vad gör man? Ingen som vill tvätta åt mig?
Under tiden som tvätten gör sitt så ska jag se lite the 70's show, hunnit till 5 säsongen. 
 
Jo förresten, har hinnit byta soffa! Kastade ut min gamla och sjukt sönderklösta soffa mot något ljusare och mycket mindre nött!
Den är mindre, men nu borde chansen vara mindre att jag frivilligt sover på soffan istället för i sängen. Katten gillar den, hon sover nästan aldrig hos mig numera, vilket är lite trist..

Lördag/Söndag

Lördagen: Ja, blev inte nån promenad utan en långtur med cykeln igen. Fastän jag sa att jag inte skulle sitta på en cykel på en hel vecka! Tog en annan sväng den här gången, men miltalet blev ungefär som sist.. 5 mil.
Skulle ha blivit 6 mil om jag inte hade gjort ett depåstopp hemma hos pappa.
Fick stanna ca 1 mil innan jag kommit fram till pappa, det regnade som bara den! Hann precis söka skydd i en busskur med några getingar som byggt bo där inne. Jag satt i det ena hörnet i ca 40 minuter innan jag kunde cykla vidare. Men getingarna lämnade mig ifred tack och lov!
 
Ser ut som om jag lider av anorexia på den här bilden, men nej, det gör jag faktiskt inte! Har bara sjukt svårt att lägga på mig vikt.
Åt middag hos pappa och hans sambo, tack så hemst mycket för det! Fick sedan skjuts tillbaka till Norsjö så jag skulle hinna duscha innan jag skulle fira lillasyster. Åt tårta och stannade där till kl 21.
Funderade sedan på att kolla vad nöjeslivet här i samhället bjöd på. 
Klädde upp mig, lite för mycket kände jag sedan. Var pubkväll på medan, inte allt för mycket folk. Sällskapsdrack 2 glas vin och gick sedan hem och åt varma mackor.
Hade kvällen till ära på mig en av mina nya korsetter, mycket snygg men inte allt för bekväm. Har pyttesmå blåmärken på höftbenen nu idag. Men vill man vara fin så får man lida pin.
 
Ikväll (söndag) blev jag uppringd och inbjuden att sjunga lite i studion. Tväråt middag och brumma iväg på det. Sjungit/skrikigt massor, skrattat och verkligen haft riktigt trevligt! Kom hem bara för en liten stund sedan, tur att studion inte ligger i anknytning till något bostadshus.
Grabbarna jammade så det stod härliga till då inte jag kunde komma på vad jag ville sjunga. Tur att dom har tålamod med mig, snabba beslut är inte min grej. 
Nu blir det kvällsfika och sedan lite serietittande innan jag knyter mig för natten. 

Spontanhäng

Gårdagen blev inte som jag planerat, inte för att jag hade att för stora planer ändå. Min stora plan för dagen var att vara ute så mycket som möjligt och ta en promenad. 
Tog mig min promenad med en kompis och blev så att jag hjälpte henne att flytta ett skrivbord som hon precis fått. Otroligt att jag fick in det i min lilla bil! Blir lika förvånad varenda gång jag lyckats frakta något större i min lilla skorv.
Blev bjuden på middag som tack för hjälpen, mycket uppskattat!
Träffade en till polare på pizzerian och vi bestämde oss för att ha en lugn spelkväll med lite vin. 
Fick en jättegod drink med hjärtisbitar, inte jag som blandade, är jag rätt så dålig på.
Blev inte allt för många spel utan mest ett som heter "Hur fan visste du det?", roligt spel som går ut på att svara på en massa frågor och sedan förklara hur man vet svaret. 
Vann storslaget första rundan! Andra rundan förlorade jag något så fruktansvärt, jag var urdålig! Men roligt hade jag och skrattade väldigt mycket! Hade en mycket trevlig dag/kväll! Spontanitet då den är som bäst :)
 
Idag ska jag ut på lite mer promenad innan jag ska gå till lillasyster på kalas! Eller födelsedagsfika, vet inte när man slutar ha kalas. Hon fyller år idag ♥
Hipp hipp hurra för sötaste lillasyster! 

Bicycle

Gjorde en riktig cykelrunda igår!
Tänkte först bara cykla till Norsjövallen och kolla läget där en stund. Men fortsatte mot Fromheden, Bjurträsk, Böle, genade i Bjusele och tillbaka till Norsjö.
Tror att det blev runt 5 mil och sittmusklerna/sittbenen är rätt så ömma idag. Näst sista milen var som om jag sprungit in i en vägg, varenda liten backe var som ett berg!
Gick mycket bättre sista milen, hade nog kommit in i andra andningen då. 4 timmar tog det allt som allt. 
Men har otroligt lite träningsvärk ändå. Trodde jag skulle ha grymt mycket mer än såhär!
Köpte ett par nya träningsbyxor och en tröja som jag hittade på rea. Velat ha sådanna träningsbyxor länge men inte känt att jag haft råd innan. Tröjan var på halva priset och jag älskar verkligen hoodies. 
Väl hemma så blev det uppsmörjning av cykeln, den gnällde lika mycket som mina ben gjorde. Men nu gnisslar och gnäller den inte längre, vilket är bra. Kanske skulle ha gjort det innan vi for på långtur, men det är lätt att vara efterklok. 
Middag och sedan somnade jag riktigt tidigt på soffan med That 70's show i bakgrunden. Vaknade för första gången i morse redan kl 5 men ville inte stiga upp. Drömde någon jättekonstig dröm sådär på slutet och vaknade ordentligt kl 8. 
 
Nu idag är det jättefint väder igen! Ångrar inte att jag tog ut semester denna vecka!
Blir nog inte någon cykeltur idag, lite för ont att sitta på en sadel, men en promenad lär det nog bli. Alldeles för bra väder för att sitta inne en sådan här dag!

El Stockholmo

I fredags vaknade vi före tuppen (en väldigt morgontrött tupp!) och packade in oss i bilen. Jonas flyttlass väntade på att få köras ner till Vällingby. Så 09:00 gick var vi redo och tog den första av många mil neråt.
Vi kom fram vid 19-tiden i Vällingby och lastade raskt av sakerna. Vi var bjudna på middag! 
Efter middagen träffade jag och Jonas hans kusiner och hade en trevlig utekväll. Gick vilse på vägen tillbaka tack vare en GPS som inte visade gångvägar utan lurade oss att gå i en cirkel. Men fram kom vi tillslut, även om det blev taxi dom sista 600 metrarna.
 
Lördagen hälsade vi på en kompis till Jonas som bor på Odenplan. Provade åka t-bana för första gången i mitt liv! Lyckades gå lite fel även där tack vare GPS:n. Men vi hittade fram till slut, bara 1 timme senare än vad vi hade tänkt. 
Blev vin och sällskapsspel. Mycket trevligt
Söndagen blev det IKEA i Uppsala, handlade lite saker till lägenheten och hälsade sedan på syster som är bosatt i Uppsala. Nära och bra tyckte vi.
Blev bjudna på middag, mycket gott! Lite kaffe på det och sedan blev det ett parti Talisman där jag överraskande nog blev 3:a. Trodde jag skulle dö direkt eller förlora snabbast (sak-samma). Ett oerhört roligt spel!
Kramade om syster och körde tillbaka, somnade ganska omgående då vi kom fram igen. Inget ihopskruvade av möbler denna kväll..
 
Måndag Tjollarde jag runt en stund medans Jonas på arbetsintervjev. Hittade en nagelfil som polerar naglarna, så nu blänker dom så det står härliga till!
Vi tog spårvagnen ut till Gröna Lund och åkte så att vi blev gröna i ansiktet. Kan nu skryta med att jag äntligen har åkt Fritt fall! Insane var en annan tokrolig grej vi åkte, skrek så det stod härliga till!
Åt ute innan vi åkte hem till Vällingby. Ser kanske inte allt för glad ut på kortet. Hade ont i både magen och ryggen vid det tillfället. Men ett litet leende lyckades jag klämma fram! Kisa med ögonen så ser ni
Skruvade ihop möblerna innan vi gick och la oss och städade bort det mesta vi bökat fram. 
Somnade fort båda två. Jättetrevlig dag!
 
Tisdag klev vi upp tidigt igen, för nu väntade resan hemåt. 10 timmar i bil inklusive matpaus. Men det gick faktiskt bra, både resan upp och resan ner. 
Sovde över i Skellet och körde hem idag. 
Gissa om min katt var glad att se mig! Hon har ju inte varit speciellt ensam då mamma tittat till henne men oj vad hon skrek på mig. Tror jag fick en liten utskällning: Vart f*n har du varit?! Kommer du hem nu?! Eller något i den stilen..

Lycksele

Blev som jag trodde uppringd tidigt i morse (enligt min mening).
Gjorde mig i ordning för en heldag i Lycksele. Vi tog alla med oss regnkläder, för dom hade hotat med regn och åska. (yr.no.)
Kan ju säga med en gång att det hade vi absolut inte behövt, för solen sken nästan hela tiden och mycket vatten gick åt under dagen. Tror den minsta av oss drack allra mest. 
Tittade runt på alla fina djur och köpte oss en glass medans vi tittade på björnarna. Blev mycket bra underhållning för barnen medans vi vilade fötterna en stund. 
Sedan blev det lyckoland där jag och barnen busade som tokiga. Körde trampbåt, klättrade runt och åkte rutchbana, åkte linan över vattnet och blev bjuden på en åktur av syrran i den halvläskiga halv-frifallet. (ingen aning vad man ska kalla det) Så roligt!
Äta lite mat och sen en tripp på Dollarstore där jag hitta lite smått och gott. 
Blev en bildrik blogg idag, men vad gör det. Lite trevligare att titta på tycker jag! 
Bjuder även på en bild av regnbågen som tittade fram på hemfärden, den var så tydlig och hade så mycket fina färger.
Tur att det inte var jag som körde för jag var lite uppslukad av den en stund.
Nu är man alldeles trött i fötterna och kvällen kommer att spenderas sittandes eller liggandes i soffan. Eventuellt lite pusselläggning och boklyssnande. Packa och städa får jag göra i morgon, idag orkar jag inte göra så mycket mer.

Tralla la

Ja, varit sådär duktig på att inte blogga nu igen. 
Kan ärligt säga att det varit skönt att inte känna något tvång till datorn utan har frivilligt inte satt mig vid den på nästan 1 vecka.
Har varit med om en massa trevligheter sedan sist jag skrev men orkar inte skriva om allt här och nu.
Släktträff, jobb och lite mys med Jonas är dom viktigaste.
 
Idag så har jag hunnit sitta barnvakt, tvättat bort all tvätt och somnat på soffan. Inte lätt att tvärvända dygnet tillbaka som det egentligen ska vara.
Så nu har jag kläder överallt, rymdes inte allt på torkstället så det hänger över stolar och mina båda dörrar. Jäkla synd att dubbellakan ska ta en så stor plats då dom torkar, ser ut som om jag tältar inne på toaletten.
Varit och ätit plättar hos mamma och plockat massor med jordgubbar som vi fick äta till efterrätt. Tror det blev 7 liter, fast vi åt inte upp alla på en gång!
Fick även en STOR köttbit (älg!!) som jag ska äta i morgon. Längtar så att snålvattnet rinner redan. Mums!
Fick frågan om att följa med till Lycksele i morgon på djurparken om det är fint väder. Men såklart att jag vill det!
Det är det bästa med att ha syskonbarn, man behöver inte skämmas för att man vill fara och titta på en massa djur man sett 100 ggr. Lika roligt varje gång.
 
Ska snart göra min första tripp av många (antar jag) ner till Stockholm. Vällingby, ska bli spännande att se hur Jonas kommer att få bo. Bila ner och tillbaka, hoppas på torr väderlek och inte allt för mycket trafik. Har jag tur så hinner jag klämma in ett besök hos syrran då vi ändå är söderöver. 
 
Ja mer spännande än så är det faktiskt inte. Så till nästa gång:
HA DE