Torsdagsnöje

Satt och kände att jag ville göra någonting. Tänkte först dra fram symaskinen och trassla med trådar men kom på att jag faktiskt inte är så duktig på det. Så det projektet övergav jag väldigt fort.
Men jag ville skapa något och kom på att det var längesedan jag målade nåt. Var lite rädd att oljefärgerna skulle ha torkat ihop sedan sist, men tack och lov så var det liv i dom fortfarande.
Denna gång blev det en Alv (Är då tanken att det ska vara i alla fall) på fri hand.
Blev rätt så nöjd med tanke på att jag absolut inte har tålamod att vänta till färgen torkat innan man ska lägga på nästa lager. Munnen är lite sne ser jag nu, men kan ju inte få allt här i världen!
Blev över en massa färg efter att den var färdig så då fick penseln göra lite vad den ville till nästa tavla:
Om den blev snygg vette falen, men nu är det gjord i alla fall.
Dom ligger nu på tork i bokhyllan.
Måste inhandla fler dukar så det finns hemma ifall jag åker på en till sånhär kreativ kväll. Kul och ett väldigt bra tidsfördriv.
Så bra att jag glömt bort att äta middag, men det ska åtgärdas på momangen!

Tvätt...

Har aldrig varit något fan av att tvätta. Eller tvättningen och det går som bra, men det är att vika ihop den och stoppa tillbaka det i garderoben sen som jag tycker är lite drygt.
Kläderna hinner ju inte ligga kvar där inne speciellt länge utan gör en blixtvisit och hamnar i tvättkorgen igen.
Men att ha tvättställningen full dagarna i ända är inte heller någon höjdare eftersom den tar så stor plats.
Jajja, starta en tvätt och se hur länge kläderna får hänga framme den här gången. Torra brukar dom absolut hinna bli innan dom hamnar i garderoben i alla fall.

Drar snart iväg och får mig ett par nya sommardäck på skorven. Kommer hon att gå som en skollad gris. Eller någonting ditåt.
Det här med att vända på dygnet går väl lite sisådär, var uppe innan 10:30 så det går framåt. I morgon kanske jag har tagit mig upp innan 9.

Nu vill jag bara veta vem det är som har skrämt iväg solen för mig?

Aha!

Har gjort en otrolig upptäckt. Eller så fantastisk är den inte, en upptäckt ändå.

För 2 dagar sedan så fick Pyret för sig att det var spöken/monster i vardagsrummet och vägrade gå ut från sovrummet på hela den kvällen. Kunde absolut inte förstå varför. Det var tyst, jag satt stilla och det var ingen som hälsade på. Inget som hon kunde vara rädd för tyckte jag.

Igår tog jag på mig "kattröjan" igen och drog på mig huvan precis innan jag skulle åka iväg till jobbet.
förstod jag vad det var som hon inte gillade.
Hon reste ragg, fräste och sprang och gömde sig. Hon är livrädd för öronen på huvan!
Vi hann bli vänner igen innan jag åkte, vilket jag är mycket glad för.
Ja, bara inse sanningen, jag kommer från och med nu aldrig ta på mig huvan hemma sålänge Pyret är i närheten.
Lite synd, men plåga katten eller vara lite fåfäng... lätt val. Katten går före.
Var förbi gummiverkstan i morse då jag slutade. I morgon är jag inbokad och ska jag byta de sommardäck som är nötta. Kommer att svida lite i börsen, men säkerheten framför allt.

Nu ska jag göra allt för att hålla mig vaken! Ska försöka vända om dygnet lite, inte bra att ständigt vara vaken på nätterna. Är nu långledig och ska försöka få en mer eller mindre "normal" dygnsrytm igen. Behöver nog alla lycka till jag kan få.

Happy Birthday to me!

Hoppla, här har man inte varit och uppdaterat på et tag. Har hunnit med mycket! Hunnit fylla 28 men känner mig inte en dag över 25, alltid nåt :)
Morsdagsmiddag/fördelsedagsmiddag hos mamma med tårta som efterrätt.
Sovit som ett as och missat en massa sol och värme. Det är lite trist när man jobbar natt, men det är ett klirr i kassan om inte annat. 30 timmar storhelg borde då synas på lönen kan man då tycka.

Pappa var här ikväll och bjöd på Pizza, har därmed inte lagat middag på 3 dagar. Lyx!
Fick även lite oväntat blommor och 10 pack micropopcorn för att jag lånat ut lite saker till en arbetskamrat som var i nöd. Blev så glatt överraskad så jag kunde bara få fram: Tack! Nämen Tack!

Fått jättefina presenter och är så tacksam för alla grattis jag fått. Man blir så glad och varm i hjärtat.

Presentlådan från lillasyster innehållande 2 småflaskor vin, vinglas, armband, godis och en betonggroda.
Blombukett av mamma och presentkort på skor!
Jättesöt tröja av storasyster med Kattöron, Är numera min nya favorittröja.
Pengar av pappa och en massa kärlek. Tack och åter tack!

Nu är jag snart långledig, ska bli skönt att vila upp sig. 50 timmar på en vecka är ganska häftigt att jobba. Känns i kroppen kan man säga. Nu blir det mera wordfeud och tv-tittande. Mys med katten som har blivit lite försummad, stackarn.

Sol och värme

Vad jag gjort det senaste dagarna:
Ja och jobbat såklart. Men nu är jag alldeles fräknig.

Var ute med Troja idag på en promenad idag, det var riktigt sommaväder! Systerdottern ville inte släppa iväg mig då jag skulle gå hem igen. Fick 4-5 pussar och kramar och sade "Hej då" vinkandes tills hon inte såg mig längre. Hon är så söt att man smälter på stället!

Igår lånade jag den andra systerdottern och åkte till mamma. Resten av familjen hade fått magsjuka. Tyckte synd om henne och erbjöd att få följa med till mormor, vilket hon ville. Där fick vi middag och sedan gick vi ut en sväng. Hon plockade en fin bukett med Morsdagsblommor:
Blir ett kort och innehållslöst inlägg, men är lite för trött för att orka skriva ett seriöst. Ni får hålla till godo med detta.

Välkommen hem

Nu är man hemma igen efter några dagars hundpassande.
Haft det jättetrevligt med Aya och vi promenerade mycket och såg en hel del film. Internet och telefonen dog i torsdags så det är därför jag varit så oaktiv på alla sidor. Inte kunnat kolla och uppdatera helt enkelt.
Men klagar inte, kännt mig så lugn och inte alls stressad över att man ska hinna med både det ena och det andra.
Fått 2 skavsår på ena lilltån tack vare allt för dåliga skor kombinerat med snabba och lite långa promenader. Men tejpade fötterna och bytte skor, funkade mycket bra. Men nog är man öm alltid.
Tittade genom en hel hög med gamla kort hemma hos pappa också. Önskar att jag fått ha kvar mitt korpsvarta hår jag hade då jag var liten, men tyvärr, är mörkbrunt nu (orginal), tror jag!?
Jag 6 månader och storasyster 2 år
Fast det röda svallet jag har nu är inte heller så tokigt.

Nu ikväll ska jag försöka hålla mig vaken så länge som det bara går. Ska gå på natt igen imorgon kväll. Skulle inte vara så lyckat om jag vaknade redan 7 i morgon bitti. Är bara så fruktansvärt trött redan nu, vaknade kl 6 i morse av att en hund ville ha frukost.
Tur att inte Pyret behöver väcka mig varken för att mat eller för att hon behöver på toaletten.

En jävel på kärlek!

Sitter och peppar sommar med GES. Hittade en skiva hemma hos mamma och hon var snäll nog att låna ut den till mig. Har så många fina minnen till dessa. Kan inte låta bli att glad då jag hör dom helt enkelt.
Har kastat in sommardäcken i bilen och nu ryms inte så mycket mer i den. Den är otroligt fin min bil men bagageutrymmet är mycket begränsat. Tur att jag bara behöver ha med mig en ryggsäck. Är ju inte längre att det går köra mellan om man skulle ha glömt nåt.
Nä, mera sommarpepp, bra dag att ha semester på :)

Premiär

Var ute och räfsade gräsmattan, var en så härlig kväll. Passade även på att bjuda ut Pyret ut i den friska lufen. Efter lite övertalning och lockande kom hon tillslut ut. Men det var nog lite väl spännande då inte allt var omringat av glas och väggar, för efter 3 minuter gick hon in igen.
Lågt gick hon också, jo jag äger nog den mesigaste katten. Men hon är min och jag älskar henne, så det så :)

Packade

Pappa packar för fullt, jag ska börja packa jag med. Från och med i morgon kväll så ska jag bli hundvakt i några dagar framöver. Flyttar hem till huset kan man säga.
Tur att Pyret sköter sig själv i stort sett, så det är bara att titta till henne någon gång per dag så att det finns mat och vatten. De är det som är tacksamt med katter, dom är så självständiga.
Sov i princip bort hela gårdagen. Vaknade mycket tidigt i morse men var fortfarande trött. Tror att helgsarbetet tagit på mer än vad jag vela erkänna. Men nu är man pigg och utvilad, sådär lagom tills man ska varva ner. Just typiskt.
Städa undan ska jag göra också, tror jag ska börja med det nu. Har varit otroligt ointresserad av det, kan inte förstå varför. Måste ha haft tankarna åt annat håll.

Utgångar finns här, här och här..

God morgon alla glada!
Haft en jättebra natt på jobbet. Trevliga arbetskamrater och snälla brukare.
Tog med mig papper och penna och roade mig under lugna stunder med att skissa det jag hade i huvudet.
Gjorde inte alla från Scratch utan den första var halvfärdig, handen hade jag redan gjort.
Den andra döpte jag till Lurking in the dark, del 2 av min mörka serie. Har Alone in the Dark sedan tidigare.
Den tredje teckningen var en kolega som sade vilka motiv jag skulle göra. Blev ett äpple och en tomat, den tredje och ofärdiga är början till ett päron om någon undrar..
Nu kallar sängen på mig! God morgon till er och God Natt till mig.

Tillbaka till verkligheten

Så skönt! Fick vara på jobbet igår och det gick faktiskt bättre än vad jag trodde.
Jag flåsade inte som en gråsäl som masar sig genom öknen, jag orkade! Hoppas att jag orkar hela helgen utan att insjukna igen. Skulle vara toppen!
Sov hårt och länge idag, vaknade just före 16 och har inte hunnit göra ett smack sedan dess.
Håller på att vinna över Jonas i Wordfeud, jordskredsseger! Men håller att förlora mot storasyster, med ungefär lika mycket.

Middag

Varit hos mamma och ätit middag, plättar denna gången.
Lillasyster och hennes 3 små troll var också med. Kunde tyvärr inte leka med dom så mycket och hade för dåliga skor för att kunna vara ute. Så när trollungarna ville gå ut så fastnade jag i fotoalbum. Galet vad allt förändrats!
Kommer inte alls ihåg att jag hade håret ner till midjan för ca 5 år sedan. Så långt trodde jag inte ens att det kunde bli, men bevisligen så kunde det just det.
Hittade några roliga/tokiga kort på mig själv då jag var runt 18-19 år, då jag fortfarande gick gymnasiet och skulle bli kock.
9-10 år sedan, tänk vad tiden går!

Ska fortsätta att läsa klart min Rose madder, har inte många sidor kvar nu. Sen SKA jag läsa Game of thrones. Nu blir det inga fler undanflykter!
Ska prova jobba imorgon, får hålla tummarna att jag får sova ut ordentligt så jag har bästa möjliga förutsättningar. Vaknade av en million sms i morse,(läs 4), efter jag sovit ca 3 timmar.
Ska stänga av ljudet inatt, vill inte att det ska hända igen. Men annars så är jag relativt pigg, kunde absolut varit värre.

Det går framåt!

Igår natt/i morse låg jag vaken till runt halv 5. (Tror jag, den var då runt 4 då jag tittade på klockan sista gången) Låg och funderade på om det här vore en utmärkt tid med att sluta med snuset. Nu då jag ändå är så tät i näsan och det är mer jobbigt än bekvämt med snuset. Tror jag kom fram till att jag skulle göra ett försök till det idag.
Var bara det att jag hade totalt glömt bort det då jag vaknade igen, för snusen åkte in det första jag slog upp ögonen.
Ja ett nytt försök i morgon igen kanske? I alla fall att dra ner på det. Är en onödig lyx det här snuset, förstå så skönt om jag blev av med den lasten.

Idag är första dagen på 4 dagar då jag varit helt fri från feber, än så länge i alla fall. Vilket är kanonbra!
Har bättrat på den röda hårfärgen då jag ändå skulle tvätta håret. Var ju ett tag sen jag gjorde det.
Men nu är det sådär härligt rött och fint igen. Nu skulle man bara ta en vända med saxen i det, men det får vänta tills en annan dag då jag är piggare.

Annars så har det inte hänt så mycket i Heas Chateau. Skulle behövas en varv med snabeldraken, men det får nog vänta en liten stund det också. Dammråttorna får härja ett tag till.
Just nu går den mesta av min energi till att vila och återhämta mig i den mån som går. Envis förkylning det här..
Men blicken framåt, snart är jag nog frisk igen!

Hopp om liv

Är bättre idag!
Inte för att hostan och snörvlet försvunnt, inte på långa vägar, men jag tvättar. Det rörs, jag rör mig. Det borde vara ett bra tecken. Nu är det hostan som är värst.
For förbi apoteket och fyllde på mitt förråd och handlade på ICA då jag ändå hade tagit mig upp i samhället.
Då jag äntligen kom hem igen så kändes det som om jag sprungit ett helt maraton. Då hade jag tagit bilen ändå!
Orkar inte mycket alltså. Skämmes tammetusan!

Lagt lite pussel bara för att variera från liggandes till sittandes. Skulle egentligen läst mer ur Game of Thrones, men orkar inte ens det. Tror jag skulle läsa samma mening om och om igen utan att fatta vad jag egentligen läst.
Sitter nu och ser dubbelavsnitt av Top Model Allstar, vet inte vad som gör det men jag måste helt enkelt se det. Nu måste bara Allison vinna, hon är ju bara för söt!

Gnäll, gnäll och gnäll

Ja, med stor risk att upprepa mig..
Jag känner mig inte alls kry. Näsan är nu tätt, vilket den inte varit förut. Hostar mer och febern verkar härja i kroppen.
Som alltid så känns det ändå rätt hyfsat då jag vaknar och blir alldid värst då jag ska sova.
Min termostaten har gått sönder.
Vilket innebär att jag svettas som ett as ena sekunden och fryser i nästa. Försöka klä sig efter det, ja det är en utmaning det.
Försökt få lite frisk luft. Löste jag genom att ligga på soffan inlindad i både täcke och filt med luftfönstret öppet.
Tror Pyret uppskattade det i alla fall. Vet inte om det hjälpte mig så mycket.
Nä, nu har jag gnällt färdigt för idag. Ny dag i morgon, med förhoppningsvis bättre värmereglering i kroppen.

Storspov del 2

Dom kom tillbaka. Hörde dom långt innan jag såg dom, skriet dom har är ganska speciellt, men vackert.
Fick mig ett ännu bättre kort på dom också, men hade lite mer tålamod idag.
Sitta med en kamera i fönstret eller ligga på soffan, kändes som ett självklart val.
Satt ca 20 minuter och väntade på att någon av dom skulle komma nog nära eller ställa upp sig snyggt.
Jag som trodde att jag hade ett hyfsat bra objektiv att ta kort med på långt håll, men nej. Insett att jag har helt fel! Det är inte alls så bra som jag önskat mig att det skulle vara.
Förstorat upp bilden och ljusat upp den lite så att man ska se vad det är.
Roligt att vårat landskapsdjur kommer och hälsar på, kom gärna tillbaka.

crap!

Är fortfarande förkyld och har tappat delar av min röst idag, vacker låter jag inte i alla fall.
Förbaskat dumt att vara sjuk en sådan här dag då det är jättefint ute! Dåligt planerat av mig.
Nä skämt och sido, är mest arg att jag förlorar 2 av mina jobbnätter till att ligga hemma i feber. Det är inte alls lyckat!
nu ska det kureras igen på soffan och försöka sova igen en massa timmar, kan vara det som fattas. Värt att prova i alla fall.

Klippdocka

Suttit och roat mig ett tag på Taaz makeoversida. Där kan man förvandla sig så man knappt tror att det är en själv längre.
här är före-bilden. Resterande bilder är då jag kladdat på en massa smink och bytt hår
Roat mig klart där i alla fall.

Känner mig fortfarande lite hängig men det blev mycket bättre efter jag tog mig en varm dusch. Förstår inte vad duschen har för helande krafter, det funkar lika bra varenda gång.
Man skulle bara ha haft ett badkar att ligga i en timme eller så. Då hade jag nog varit helt frisk nu.

Storspov

Haft 2 storspovar på besök. Dom stod och betade vid ett av grannens träd.
Fast skrämde iväg dom då jag skulle ut och ta bilder på dom. Blir nog ingen naturfotograf, inte med mitt tålamod. Men det blev ändå en ganska bra bild. Förlåt så mycket för att jag pajja eran lunchdejt.

Det är fördelen att inte bo "mitt i smeten". Man får se ganska mycket djurliv. Sen slipper man mycket buller från trafiken också.
Mamma bor ännu bättre till, hon har en rådjursfamilj som vandrar över tomten varje dag.

Förkylt

Ja, det är bara att konstatera. Jag har gått och blivit med en förkylning. Tror jag vet vem som smittat mig också, din rackare!
Hade feber igår kväll och sovit dåligt inatt. Får väl hoppas att febern ger med sig innan i morgon så att man kan jobba till veckan. Skulle väl just va snyggt om man måste stanna hemma det första man får sig ett fast jobb?
Halvtät i näsan och har lite rethosta. Fattas bara att man tappar rösten också..

Ska ligga på soffan idag med några bra filmer, dricka mycket och äta alvedon idag.
Vädret är i alla fall bättre, det snöar då inte längre, solen försöker bryta sig fram och det är plusgrader. Kan man ju hoppas att mycket av den snön som kom ner igår smälter och försvinner idag.
Hoppas kan man ju alltid!

Nattjobb och snöstorm

Varit på valborgsfest, jobbat 2 nätter och sovit bort halva dagen igår.
Var lite nervös inför nattjobbet, trodde inte att jag skulle orka hålla mig vaken hela tiden.
Men det har gått riktigt bra och varit 2 fina nätter. Sovit lite dåligt mornarna efter, men det hoppas jag att det ska bli ordning på. Kommer inte bli så bra om jag varken sover dag eller natt. 
Har inte haft tid eller ork att skriva i bloggen helt enkelt.

Tyvärr så är det världens snöoväder utomhus, så min promenad vikar "Hej då". Lovat mig själv att bygga upp lite mer muskler i ryggen så att jag orkar jobba nätter framöver. Men vem vill ut i det här vädret?
Ska fortsätta med ett puzzel som jag håller på att lägga.
Hittade det för 10 kr igår, älskar secondhand. Verkar dock saknas 2 bitar, om inte katten svichat ner dom på golet, men vad gör det? 998 bitar finns ju kvar :)

Var och såg bio i tisdags, 3D. Måste säga att dom nya glasögonen förstör hela bio upplevelsen. Tunga så att man får märken på näsan och man måste sitta med ansiktet direkt mot bioduken annars så försvinner bilden ur fokus. Ta för den delen inte och håll ena anden framför ena ögat, försvinner bilden också.
Men filmen var riktigt bra, men det hade inte gjort något om det inte hade varit 3D.

Dagen ägnas åt soffliggande och uppvilande. Försöka att undvika att tillta ut genom fönstret och föreställa sig att gräsmattan tinat fram.
Snöstorm i maj, inte alls roligt!