Tur och retur

Vaknade idag upp till att det smattrade regn på fönsterrutorna och det blåste en hel del. Trodde att promenaden med Troja skulle vara puts väck. Men döm av min förvåning att det började snöa istället och det var fortfarande ljust ute.
Skyndade mig för allt vad jag var värd och begav mig ut på en promenad på hundspåret.
Troja var precis lika duktig idag som igår.
Fast vi var ordentligt blöta om fötterna då vi kom hem. Kanske inte var min smartaste idé att gå i skogen då det regnat och inte ha på sig stövlar.
Men ska försöka komma ihåg att impregnera skorna då dom torkat. Då borde dom tåla lite mer vatten i alla fall.
Hundspåret, fast nu är det blötare och slaskigare.

Kom hem och myste ner mig i morgonrocken då telefonen ringer. Syrran skulle till stan och frågade om jag ville följa med. Såklart!
Brumma iväg och gjorde stan, systerdottern A följde också med. Vi tittade mycket på ringar och annat bling-bling medans syrran kolla kläder. Hade det väldigt trevligt :)
Åt på Kinarestaurang till middag, blev proppmätt. Lika gott som alltid, mina stekta nudlar med grönsaker, mumma!
Mycket nöjd med utveckligen av dagen, har inte mycket att klaga på.

Buller och brak

Lånade den Japanska spetsen Troja för en promenad idag. Tror att det är nyttigt för båda 2 av oss, hon behöver bootcamp och jag behöver få upp min grundkondition igen.
Var ute i lite över 1 timme, härligt väder idag med, fast det blåste lite. Men snön knastra under fötterna så vad kan man begära mer? Duktig var hon, klagade inte en enda gång över att hon blev trött, skönt att slippa koppel också.
Isen på sjön sjunger sin klagosång för fullt, fast törs då inte på långa vägar ge mig ut på den. Blir väl i mars då alla skoterspår är uppkörda och då jag ser annat folk på sjön. Är för mesig, vill absolut inte trilla i!

Tror jag ska låna Troja i morgon också, fast då blir det nog en sväng förbi "hundspåret". Har inte varit där på snart 2 år, tappa som lusten att gå dit då jag inte fick ha kvar mina hundar..
Men bara att ta nya tag, måste som sagt få upp konditionen igen och vad blir bättre än en rask promenad i kuperad terräng?
Trevligt med hundsällskap igen måste jag då säga, fastän hon smälter in i omgivningen :)

Oflax!

Bestämde mig för att fara och simma i alla fall. Glad i hågen hoppa jag i och simma i ca 15 min. Till min fasa upptäcker jag att töjningssnurran har försvunnit! Jag simma visst från den!
Tror jag spenderade minst 10 minuter på att försöka leta reda på den men gav upp rätt snabbt. Just typiskt.
Bytte till 5 mm i går kväll och nu är den borta.
Tryckte dit den på 6 mm, vilket gick mycket bättre än vad jag trodde. Gjorde inte speciellt ont, den gled som dit utan att jag dog, tur!
Sörjer min förlust med arraksbollar och ska snart poppa mig en stor skål med popcorn. Leta reda på nån film eller fortsätta att läsa Arvtagaren.

Gick förbi syster på vägen hem, ska få låna "duntäcket" Troja imorgon för en promenad. Hoppas att vädret är lika fint imorgon som det varit idag.

Snö! Kom hit till mig!

Var på kalas igår hos min kära söta systerdotter som fyllde 5 år! Stora damen, vars har tiden tagit vägen? Tyckte det var nyss jag fick veta att jag skulle bli moster!
Jonas kom hit också och fick följa med, verkade ha det ganska bra i soffhörnet brevid mamma och hennes sambo. Själv fastnade jag i yngsta systerdottern och i födelsedagsbarnet så kunde inte spendera så mycket tid med honom som jag önskade. Men trevligt hade vi!
Födelsedagsbarnet med sin fina mor

Avslutade hans besök med finalen i Starcraft, faktiskt mer spännade än vad jag trodde att det skulle vara.
Ska åka till Umeå i slutet på veckan och hälsa på honom, träffas allt för sällan tycker jag.

Idag har jag och mamma varit ute på en promenad, fått oss lite kvalitetstid och pratat om allt mellan himmel och jord. Vet inte hur långt det blev, men var ute ca 1½ timme. Snöade gjorde det också, blev humöret ännu bättre!
Är i valet och kvalet nu om jag ska fara och simma lite i simhallen. Hade varit skönt att få göra sig av med ännu mer energi nu när jag ändå är på så bra humör.

Julgranen åkte upp igår också, denna gång med svarta bollar och vita istappar. Intalar mig själv att det blev jättesnygg! Kör helt på ett svart/vitt tema. En svart tomte åkte fram också, den enda tomte som kommer in i det här huset för i år.
Det är bara dom röda gardinerna som bryter av lite. Men det kan ju bli lite för mycket av det goda, så jag får nog va nöjd som det är nu.

Fnys!

Nu har den härliga lilla snön som faktiskt legat kvar i några dagar ersatts med regn och ishalka! Gjorde en riktig praktvurpa precis utanför dörren då jag skulle gå och handla.
Spräckte mina jeans över det vänstra knät och gjorde hål på långkalsongerna. Det blev ändå ett ordentligt skrapsår på knät trots dom skyddade lagren.
Varför fick inte snön ligga kvar? Halka kan jag ta, sålänge det är ett snölager som dämpar fallet..

Har inte gjort mycket alls idag, dragit fram adventsljusstaken och fixat 2 nya lyktor till fönstren. Nu fattas bara julgranen, sen så får julen komma och gå som den vill.
Somnat på soffan och sett film, det har varit min dag, i stora drag.

Bättre och bättre, dag för dag!

Mår för tillfället som en fisk i vattnet! Dvs kanoners!

Bilen är hemma igen och lampan lyser inte! Den gick som ett oljat sput hela vägen hem. Fast den är inte det snabbaste av oljiga spjut, men ändå. Den är hemma i alla fall och fungerar, ännu ett problev ur världen, försvann en hel del stress och deppighet :)

Jag har 8 timmar kvar att jobba i morgon innan jag går på 11 dagars ledighet! Känns skönt att äntligen få vila upp sig ordentligt eftersom jag har en förkylning som verkar lura i kroppen.
Har gått runt och nyst hela dagen, fast orkar inte oroa mig speciellt mycket för det just för tillfället.

Det har snöat idag!

Blev inspirerad på jobbet idag då dom städade undan och ställde fram lite julsaker. Så jag har städat hela lägenheten och bytt till julgardiner.
Inte dom juligaste av gardiner, men dom är i alla fall röda.
Diskat undan och bytt dukar på köksbordet och rumsbordet. Måste säga att jag blev rätt så nöjd med resultatet.
Pyret tog tillflykt bakom soffan då jag skulle dammsuga, söta lilla katt. Springer och gömmer sig direkt jag är i städskåpet. Tur att hon kommer fram relativt fort efter man stökat bort dammsugaren igen.
Köpte en snygg ljusboll som jag skulle hänga i fönstret, tyvärr gick den sönder innan jag hängt upp den ordenligt, klumpiga jag! Men den gick att limma ihop hjälpligt i alla fall. Hänger och lyser så fint ändå, fast den har några sprickor i sig.
Jag har nu konstaterat att jag är i princip frisk från brottet i bröstbenet! Visst gör det fortfarande ont om jag trycker hårt precis på själva brottet, men jag får väl helt enkelt låta bli att göra det :) SKÖNT!

Har fått stränga order från min älskling Jonas att gå och lägga mig i tid på kvällarna och försöka sova i sängen, istället för att sova på soffan. Hans ord är min lag!
Skämt och sido så ska jag faktiskt göra som han säger. Skulle va bra om jag lyckas får bukt på mina sömnproblem också. Kanske vaknar jag upp som en harmonisk människa lämpligt till det nya året. Helt fri från stress och sömnproblem. Hoppas kan man ju alltid :)
Bjussar på den här bilden, bara för att jag är på så bra humör idag!

Med risk att upprepa sig..

Känns som om min blogg nu dominerat av historier om min lilla bil som aldrig får komma hem, men måste ju få uppdatera läget som det är nu.
Bilen är lagad igen och ska få hämta den i morgon. Får se om den håller hela vägen hem utan att nån lampa tänds och att den fortsätter att va släckt. Gärna för alltid! Är hyfsat less på att inte få ha min bil..

Har nog inte berättat att jag håller på att töja ut ett hål i örat, har bara töjt ut till 4 mm än så länge och målet är att sätta dit en plugg på 7 mm. Just nu sitter det en mörkblå plastsnurra där, men den är som rätt söt. Nästa snurra blir mörklila.. tror jag att det var.. Men jag har i alla fall kommit halvvägs :)
Käkade Oxfilé, pommes och sallad till middag, har som aldrig kommit överrens med restaurang-oxfiléerna så jag tänkte jag skulle prova själv hemma. (Det var extrapris) Blev riktigt gott, fast jag inte äter sås till ;)
Nu måste jag bara försöka att hitta åt mobilladdaren så jag kan skicka över nästa ljudbok på mobilen. Då har jag i alla fall nåt att lyssna på då jag ska köra alla dessa mil.
Ska tugga mig genom Twilligt, får se om den är så bra som alla säger. Annars så tar jag gärna emot tips på ljudböcker, favoriten är fantasy men kan nog lyssna på det mesta.

Men snön är här nu i alla fall! Blir det nog mycket trevligare att köra. Känner mig gladare också! Tänk vad lite snö kan göra :)

Burning Love

Varit i studion och sjungit/skrikit lite ikväll, lika trevligt som alltid fast i nya lokaler. Snyggt och fräscht ni fått det!
Just nu har jag Elvis Presleys - Burning Love som går i repeat i huvet, tur den är en bra låt och jag inte lyckats bli less ännu, men kvällen är lång så vi får väl se ^^
Jag har poppat mig lite popcorn och ska snart sätta mig och se Holliday som börjar typ... nu!
Nu blev det bråttom!

Julbakat

Vankade julbak hemma hos mamma idag, lussekatter och pepparkakor. Jag och systerdottern bakade pepparkakor tillsammans en stund först innan hon ville prova själv. Hon blir ju stora damen nästa helg, fyller hela 5 år då, så vem kan klandra henne?
Syrran drog hem potten och tog det snyggaste förklädet, söt som alltid!

Kunde inte motstå frestelsen att göra en pepparkaksdrake, fastän mamma trodde att jag satt fallskärm på den istället, blev det verkligen en så dålig drake?
Gjorde pepparkakstraktorer med tillhörande vagn till barnen, dom fick stansa ut dom själv men fick hjälp med monteringen. Skarvarna blev väl inte snyggast, men det blir syrrans jobb att dekorera över dom ;)
Sen blev det över till att baka lussekatter, jag gjode som vanligt dom traditionella medans mamma och syster smeta smör och vaniljsocker i sina. Varför kan jag inte förstå, men det ska tydligen va gott det med.
Barnen gjorde egna små konstverk och plutta ner russin i dom.
In i ugnen med dom och sen packa ihop i påsar.
Blev en heldag med en massa trevligt bak och pyssel.
Avslutades med en pizza och cola för min egen del och kvällen kommer att bestå av pusselläggning och bokläsning.
Lyckad dag detta :)

Mys!

Varit på glöggkväll med arbetskamraterna. Var väldigt trevligt och jag skrattade mycket! Ett skönt brejk i vardagen måste jag säga!
Kom hem med 1 kg vingummi som jag fick i julklappsbytet, tack och åter tack för det! Nu ska jag bara försöka hinna  äta upp det innan påsk ;)

I morgon väntar julbaket med mamma, lillasyster och barnen. Ser fram emot detta!
Mamma och syrran med lussekatterna
Nu väntar sängen och en massa sömn! Blev bara 3 timmar förra natten, så jag hoppas att det blir några timmar mer inatt.

På söndagen ska jag ta en tur förbi den nya studion och sjunga (hör och häpna!). Sångerskan kunde inte vara med så jag får hoppa in och sjunga lite istället, ska nog bli roligt det också :)
God natt alla nattsuddare, nu kallar sängen på mig!

Irriterad!

Fick ett samtal i morse att min bil var lagad och klar för avhämtning. Brummade dit och hämtade bilen, tankade och började köra hemåt. Tänkte: Nu hinner jag vila lite i lugn och ro innan jag ska iväg på jobbet, äntligen!
Skulle jag inte ha tänkt.. blev bara att jag körde 2 mil innan lampan tändes igen! Trodde jag skulle gråta..
Var bara att vända tillbaka med bilen och lämna in den igen. Så less!!
Väntade så länge jag kunde i Ske-å för att se om dom skulle hinna göra nåt åt bilen innan jag var tvungen att köra tillbaks.
Nädå, blev inte nåt av det heller, fick köra tillbaka med samma bil jag körde dit med i morse. Hann inte ens vara förbi hemma innan jag skulle på jobbet. Var där 15 minuter innan jag skulle börja, det var på håret!
Jag är inte stresstålig, det här var ingen bra dag!

Men det gick bra på jobbet i alla fall, dom var så snälla och trevliga både de boende och personalen så gladare är jag, fastän det kanske inte låter så.
Passade även på att slå in alla resterade julklappar när jag kom hem. Så nu ligger dom inslagna allihopa och väntar på julafton.
Får hoppas att morgondagen inte blir lika stressig. Ser fram emot glöggkvällen i morgon med personalen och julklappsbytning, ska bli roligt :)

Bokmalen

Har snart lyssnat igenom hela Stephen King's - IT, har bara 3½ timme kvar av den skulle jag tro. Den är uppdelad i 30 delar varav varje del är ca 1 timme och 24 minuter långa. (Har hunnit fram till del 28)
Råare bok tror jag aldrig att jag läst! Men den är fängslade samtidigt och går nästan inte att lägga ifrån sig. Ska fortsätta lyssna på den då jag ska köra och hämta tillbaka bilen i morgon, förutsatt att den är klar förståss.

Har en lånebil just nu, stor som ett AS. Men den är trevlig och köra, vilket känns som om det är det viktigaste.
Men jag vill ha tillbaka min lilla skruttbil, hel och fixad. Har inte varit många timmar under 3 månader som den faktiskt har varit helt utan fel.. vilket är ganska irriterande.

Köpte dom sista julklapparna igår och idag. (Julstressen: tack och hej då!)
Känns så skönt!
Firade Jonas igår, delade en flaska vin och såg film. Härligt och lugnt, som det ska va :)

Köpte mig även en bok som jag väntat på i jag vet inte hur många år, minst 3 år i alla fall!
Christoper Paolini's Arvtagaren.
Awsome!!

Kommer att spendera dom närmsta kvällarna med huvudet i den, ska bli spännande att se vad som komma skall. Förväntansfull är jag nu, blev som 15 år på nytt!

Pysslat

Kan inte direkt säga precis vad jag pysslat med eftersom det är en present till pojkvännen. Men förhoppningsvis så uppskattas det i alla fall så mycket att det inte hamnar i somtunnan direkt i alla fall :P

Ska iväg till Skellefteå med bilen (lampan tändes igen!!) och ska få den lagad. Förhoppningsvis så fungerar det bättre denna gång. Den var släckt i 16 mil förra gången, inte riktigt ok..

Då jag ändå är i Ske-å ska jag passa på att köra till Umeå och sova där. Är inte så mycket längre att köra dit än hem. Åker hem onsdagen eftersom jag jobbar på kvällen. Synd att jag inte hinner träffa honom mer, men det är i alla fall bättre än ingenting :)
Har inte träffat Jonas på 2 veckor och börjar faktiskt få lite abstinensbesvär. Drömmer om honom på natten och blir så besviken då jag vaknar och är alldels själv..

Varit lite nedstämd nu de senaste dagarna, känns inte så roligt att göra nåt längre.
Men det beror nog mycket på stress, det onda i bröstet, för lite sömn och att man inte fått träffa den man älskar.
Men jag mår faktiskt lite bättre nu ikväll, men det är väl för att jag vet att imorgon så får jag krama om honom igen!

Så jobbigt det är ibland, men jag vet att det brukar bli bättre. Tur är väl det! :)

11-11-11

Dagens datum, undrar hur många det är som gift sig eller förlovat sig en dag som denna. Brukar va rätt många eftersom det är lätta datum att komma ihåg (07-07-07 o.s.v.). Grattis till er! (Känner ingen men man vet aldrig!)

Var som sagt på Bio igår, Tintin, en riktig höjdarrulle! Full fräs från början till slut, roar både stora och små. Dupon och Dupon är lika tröga och roliga som i serien och Kapten Hadock lika vresig och förvirrad. Snygga 3D effekter var det också, fick den också ett extra + i kanten för. Nice helt enkelt!
Jobbat hela dagen, gått bra idag med. Hoppas att helgens arbete ska flyta på lika bra.
Väntar på att Vaniljpannacottan ska stå till sig i kylen så jag får äta den snart, den ser gudomligt god ut där inne med sitt hallontäcke.
Omåttligt oinspirerad att blogga men kände att jag ville skriva ett par ord, varav innehållet blev så här.

Biobesök

Har under dagen inte gjort mycket alls, vaknade alldeles för sent och orkade inte ta itu med något.
Tänkte ta mig en promenad då ändå solen var så trevlig och hälsade på för en gång skull, men hade klätt på mig alldeles för lite så det blev en kort promenad till Ica och Konsum istället.
Handlade och sneglade på kommunhusets klocka och fick se att det är bio ikväll, i 3D dessutom! TinTins äventyr får bli mina äventyr ikväll också.

Precis avklarat middagen och väntar bara att klockan ska gå lite fortare så jag kan börja gå ditåt. Älsklingen var och såg TinTin på bio förra veckan och skrytit upp hur bra filmen var, så jag måste ju också se den.
Men vi måste försöka tajma våra biobesök nästa gång så vi kanske kan gå tillsammans, men man kan ju inte lyckats jämt ;)

Pussel, bok och städ

Började dagen väldigt oproduktiv, låg på soffan rätt läge, såg film och vilade.
Tog mig upp i sittande ställning och lade ett pussel samtidigt som jag lyssnade på It. Började plocka ihop en massa tvätt och började tvätta.
Blåbärs-och hallonpannkaka till middag, blev faktiskt mycket godare än vad jag trodde att det skulle bli. Blev ungefär som en pannkaka med sylten inbakad, jum jum!

Efter middagen lyssnade jag åter igen på boken och började så smått vattna blommorna, stökade undan ditt och datt som drällt runt överallt, hängde upp sista av de 3 tvättar, sopade golvet och diskade.
Hux flux hade jag nästan städat hela lägenheten, utan att jag visste om det!
Sånt gillar jag, att man gör nyttiga saker utan att det känns jobbigt!

Skulle behövas städa en hel del till, men det får bli en annan dag. Nu blir det åter boklyssnade liggandes på soffan med katten på magen :)

Aj igen!

Vaknade just upp med smärtgenombrott nr 2, vilken jag borde ha väntat mig, men aj! Det känns åter igen som om en Alien försöker bryta sig ut ur bröstkorgen..

Har ju gått så bra att jobba under helgen och inte alls haft så ont. Visst har jag kännt av det och inte kunnat lyfta så mycket men det har ändå gått bra.
Blir att äta piller idag och försöka vila i den största möjliga mån det går. Skönt att det snart går över i alla fall. Borde kunna jobba igen på onsdag, hoppas jag i alla fall!

Men regn!?

Varför regnar det i November? Det är mörkt, blött och eländigt... Jag vill ha snö! Inte bara lite snö heller utan jag vill ha massor.
Tänk om all nederbörd som nu kommit i form av regn under hela september och oktober hade varit snö, då hade det varit ett djupt, fint och knastrande snötäcke.

Fast det är klart, det kan ju få frysa på i nån vecka så att isarna lägger sig ordentligt innan den värsta snön kommer.
Men jag önskar mig en vit jul, tack på förhand alla vädergudar!

Varit på jobbet nu ikväll också, gick över förväntan. Ont gjorde det förståss, men det gick att uthärda. Ganska skönt på ett vis att få komma tillbaka till jobbet, men det hade inte gjort nåt om man fått vila lite mer..
Får väl helt enkelt försöka vara så varsam jag bara kan då jag ska lyfta och så.

Varit full rulle hela dagen! Syrran kom "hem" idag från Uppsala, alltid trevligt då hon kommer tillbaka hit till norrland.
Var förbi på fiket och blev bjuden på lunch (Tack Mamma). Lillasyster och hennes rara små trollungar följde också med. Livligt men trevligt :)
Blev en sväng till samhällets varuhus där vi hittade Ida och hennes sambo och hennes lillasyster. Inte direkt att man väntar sig att hitta dom där, men det blev ju en trevlig överraskning :)
Tillsist en tripp till kyrkogården för att tända gravljus på mormor & morfars grav, samt farfars innan jag skulle iväg till jobbet.

Jag blir så rofylld där jag går och tittar på all den kärlek, sorg och saknad som ligger över gravarna, i form av brinnande ljus.

Både mätt och nöjd och glad!

Hemkommen från Umeå, efter några trevliga dagar hos hjärtat. Fick köra iväg hyfsat tidigt i morse så jag skulle hinna hem i godan ro innan jag skulle på utbildning/kurs, vet inte vad dess rätta benämning är..
Vet inte vad jag pysslade med men jag kom hem ca 1 timme innan jag skulle va där, men hade ingen nyckel hem, den hade mamma lånat.
Tänkte hämta min extranyckel hos syrran, men det var en nit där med, hon hade plockat den med sig.
Så jag och hunden Troja satt och myste i godan ro och lyssnade på It i väntan på att syrran skulle komma hem med nyckeln åt mig.

Hann hem och fick kasta i mig lite mat innan jag gick på kursen. Intressant var det, om palliativ vård.
Nu har man käkat 2 varma mackor med mozzarella och champinjoner. Ska dricka ett glas juice och sen bara njuta av tysnaden och katten... och försöka bli mirakulöst läkt innan i morgon!

Benbrott vs Hea

Under loppet på 1 år har jag "lyckats" med:
Fraktur i ett revben och spricka i ett annat, spricka i foten och spricka i bröstbenet.
Nånting är galet, det fattar till och med jag. Har inte ens varit våldsam då jag fått sprickorna utan jag har tryckt sönder mig själv.
Är lite roligt då man tänker på att sakerna som vållat mig detta är en gul plastburk, en tvättmaskin, en trottoarkant och en säng.

Har i all fall nu inhandlat kalktabletter som jag ska försöka komma ihåg att äta dagligen. Borde i alla fall öka mina chanser att hålla ihop. Dricka mer mjölk verkade inte funka så nu provar jag nåt annat.
Håll tummarna för mig