Sjuk

Jo så ligger det till, halsont och hosta har även avancerat till feber så i helgen är jag hemma och kurerar mig. Kommer garanterat synas på lönen, tyvärr. Men vad gör man, kan ju inte springa omkring på jobbet och se ut som sju svåra år och smitta ner alla som bor där. Inte snällt mot dom tycker jag.
Så idag blir det soffhäng och filmmaraton. Har inte kommit på vad jag ska se än men nån Tim Burton-rulle går alltid hem, tur jag har några stycken. Batman har har jag inte sett på ett tag så den skulle jag kunna ögna igenom.
Ritat en Niel Gaiman figur också, Sandman, blev väl sådär. Riktigt rolig att rita men lite svårt att inte sudda ut det man redan kladdat ner på papperet. Nu väntar jag på inspiration till nästa teckning, om inte min "arbetsgivare" i motiv kommer med ett nytt förslag ;)


Såhär blev den i alla fall.

Torsdag

Har hunnit vara ut på en promenad och fick med mig ett trevligt sällskap, inte alla gånger det lyckas så promenaden fick ett litet + i kanten. Var ute i lite mer än 1 timme och Norna provade att plumsa runt i snön, verkade ha väldigt kul :)
Vaknade idag av halsont och att jag hostade så det stod härliga till, hoppas att det inte blir värre så att jag måste stanna hemma i helgen. Dyrt att va sjuk!
Har precis ätit luch och planerar att göra en fläskpannkaka till middag, lät helt underbart gott faktiskt. Nej inga våfflor på våffeldagen, tjuvåt igår så jag skippar det idag.
Nu ska det betalas lite räkningar och sen blir det nog att lägga sig på soffan en stund och kurera sig så gott det går.
Sen studion och se om halsen tillåter att man sjunger lite, blir spännande att se hur det kommer att gå. Städningen lämnar jag tills imorgon.

Leva livet

Kom så ska vi.. leva livet!

Varit ute på en promenad i 2 timmar med hundarna, äntligen lyckas posta det förbajjade brevet som legat och blivit bortglömt nu i ca 2 veckor. Handlat och ätit en väldigt god macka.
Ska sätta mig på balkongen och läsa en bra bok i solskenet, under en filt och eventuellt lite musik också.
Ska senare ikväll ner till min kära mor och äta middag, idag lever jag livet till fullo.
Synd att det fattas någon speciell person här bara..

Sol!

Nu skiner solen, det är varmt (runt nollan) och det blåser knappt någonting, idag blir det en långpromenad med Norna och Sacha! Ska äta mig lite frukost och dylikt först innan jag beger mig ut bara.
Sovmorgonen funkade väl inte sådär jättebra, men fått sova nästan fram till 10, blir nog att lägga sig på soffan en liten stund senare på dagen innan jag börjar på mitt arbetsskift. Tur att jag inte har mer sena kvällar/nätter i veckan än den som jag ska ha idag.

Har fått mig ett nytt teckningsprojekt också, ska bara leta fram hur denne ser ut innan jag kan börja. Det är ännu en seriefigur fast kanske inte tillhör den vanligaste av dem. Ska bli spänande att se om resultatet blir lika bra som den förra (batman). Fått många fina utlåtanden från den, sånt är alltid kul :)
Köpte mig en "utsuddningspenna" (stomp) och fixeringsspray igår på en tecknings/måleriaffär. Stompen gör det nog väldigt mycket lättare att lägga skuggor iställen för topsarna jag använt mig av hittills.
Ser fram emot nästa projekt, fast den lär jag nog inte hinna påbörja idag, blir nog i morgon.
Nu frukost!


Tillbaka..

.. till den grå vardagen igen.
Helgen gick i rasande fart som jag befarat att den skulle göra, men jag har haft extremt trevlig. Coronnspelande, en födelsedagsfest och en oplanerad resa, som jag var lite nervös över men som jag tror jag fick godkänt på, var några av de saker som hänt under helgen.
Ätit på kinarestaurang med ätpinnar, "tvingade" även mitt sällskap att äta med pinnar också, kul! Supergott och supermätt blev man. Suttit i solen under en filt och lyssnat på musik, vilket jag hoppas kommer att blir av fler ggr.

Varit nere i studion och sjungit och jobbat har jag hunnit med idag, slutade 02:00 och därför jag skriver vid denna tiden på dygnet, inte för att jag är en sådan hängiven bloggare att jag kliver upp mitt i natten bara för att uppdatera läget.
Imorgon väntar ett ännu längre arbetspass 15-20 + 21-02. Vilket betyder att jag ska försöka sova betydligt längre än till kl 8! Hoppas bara att Sacha också kan tillåta mig att göra det också.
Nu är det godnatt!

Helg!

Nästan i alla fall, har bara ojobbat 4 timmar nu ikväll/natt sen så är det helg på riktigt! Väntar på besök som kommer idag, gillas skarpt!

Har redan hunnit vara ute med hundarna på en liten promenad och kanske blir det en till senare idag/ikväll får se hur vädret är. För tillfället så snöar det men är ganska varmt och hyfsat vindstilla.
Ska lägga mig på soffan en stund och hämta krafter så jag orkar med att jobba ikväll. Lyckades inte sova många minuter natten som var tyvärr.

Bilden


Teckningen jag hade som uppdarag att rita.
Ser ni inte vem det är så blir jag faktiskt lite ledsen ;)

!!!!

Man underbara, fina och fantastiska lånade dator håller på att testa mitt tålamod idag för att se hur mycket jag orkar innan den flyger ut balkongvägen..
Har inom loppet på 30 minuter stängt av sig 5-6 ggr. Oftast hinner den inte ens starta upp ordentligt utan bara svart direkt. Sådär lagom kul!
Men jag har under tiden som jag varit lite frustrerad hängt upp en minigardin i dörröppningen till tv-rummet, så nu slipper man kanske gå in i tv-bänken som sticker ut litegran. Bra med hammare ocjh spik när man är lite irriterad, önskar bara jag hade nåt mer att hammra på...

Nu ska jag fortsätta mitt städande med att dammsuga, tvätta och vattna blommorna. Stöka bort lite småsaker som ligger och dräller lite här och där kanske vore en idé också. Källsortera och bära bort den sista lådan till förrådet. Får se hur mycket jag hinner bocka av innan dagen är slut, ska hinna ut på en promenad med mamma också.


Duktig!

Har ritat klart teckningen som jag lovat att jag skulle göra, gått ut på en promenad med hundarna, börjat på min bok och ätit middag. Och ändå har jag inte börjat med min arbetsdag!
Tror detta är en av de segaste dagarna jag varit med om på mycket länge. Skulle säkerligen ha hunnit med att göra mycket annat vettigt som att städa, men neejdå, inte Hea inte.
Det jag har gjort idag, anser jag mig själv som ganska duktig i Hea-mått mätt. Kan ta itu med städningen i morgon, inte så fasligt mycket som ska städas. Mest dammsugning efter hundarna. Blommorna kan nog behöva få sig en skvätt vatten också.

Ska på jobbet om ca 1½ timme, vet inte vad jag ska hitta på tills dess, boken har jag i och för sig inte kommit så långt i så det kan jag ju faktiskt pyssla med. Det är ett bra tidsfördriv så länge man inte blir trött av det...
Jepp då var det bestämt, så får det bli!

Sovmorgon?!

Jepp, livet är åter tillbaka i de gamla mönster som jag var i förut, (förutom att jag sover lite bättre). Norna och Sacha väcker mig oavsett om jag varit vaken till kl 2 på natten för att jobba sena turer denna vecka. Mycket snälla och hänsynsfulla hundar jag har.
Vaknade redan kl 8 av att dom sprätter upp ur soffan eftersom jag råkat röra på mig medans jag sover. Lyckades lura ner dom en liten stund till och somnade om en liten stund. Men jag gav upp rätt så tidigt i det projektet eftersom dom aldrig låg stilla om inte jag gjorde det.
Nu har man ätit frukost och får se vad denna dagen har att erbjuda, funderar på att börja på en ny bok och börja på en teckning som jag lovat att jag ska göra. Får se vad man hinner med innan klockan slår 21:00 och det är dax för arbete.

Fantastiskt!

Internet som absolut inte fanns innan jag åkte iväg på min fantastiska Umeå-resa har kommit tillbaka av sig självt, igen! Jag tror min dator utövar magi mot mig!  När den tycker jag suttit för mycket vid den så slutar den fungera, nu är den nog glad för att jag har kommit hem så nu fungerar den.
Kanske måste börja muta den med nåt som datorer tycker om så den fungerar för jämnan.

Så nu är jag då tillbaka från Umeå vilket blev ungefär en dag längre än vad jag planerat, abslout inget jag ångrar utan hade gärna stannat längre om jag kunnat. Många härliga promenader blev det, och fantastiskt trevligt sällskap, hade kidnappat sällskapet hit om jag kunnat. Skrattat mycket och haft enormt trevligt.

Nu ska jag hämta mina hundar som varit hos "husse" hela helgen, blir nog lite soffmys med dom ett tag nu tills jag ska ner på träningen.

Mer tidsfördriv

1. Tre namn du går under:
Hea
Helene
Flickehjärta

2.Tre saker som skrämmer dig:
Meningar som börjar med "du det är något som jag måste berätta...", om denne talar med nedstämt tonläge. Läkare
Göra bort sig

3.Tre saker du har på dig:
Huvtröja, vit
Halsband
Sockar  

4. Tre av dina favorit låtar just nu:
Anouk - Nobodys Wife 
Owl City - Fireflies 
Placebo - Pure morning.

5. Tre sanningar: 
Är kortast i familjen med 1 cm
går inte isäng i tid på kvällarna därmed sover för lite
snoozar väckarklockan i minst 30 minuter innan jag kliver upp.

6. Tre hobbys: 
Promenader
Teckna
Film 

7. Tre saker du vill ha:  
Slut med abstinensbesvär 
Ett eget litet hus
En tatuering till

Tidsfördriv

Har alldeles för mycket tid och alldeles för lite att göra så jag skriver ner några rader här istället då tänkte jag.
Dagen har fortskridit med rekordfart, känns inte alls som jag varit på jobbet särskillt länge idag. (Fast 9 timmar är ändå rätt så länge.)
Fått jobba med min gamla klasskamrat sedan jag pluggade till Uska, riktigt kul! Länge sedan man sågs men det känns som om man aldrig varit ifrån varandra, gillar när det är så. Skrattade mycket och vi hittade en bild på en disktrasa med Reinfelth på. Jag kom fram till, om jag nu mot all förmodan skulle få för mig att äga en sådan, att antingen skulle jag sätta upp den på väggen och kasta pil på den eller så skulle jag städa toaletten med den.

Mindre kul är alla mina muskler som inte alls är kompis med mig utan får för sig att krampa när jag inte alls vill det, värst i ryggen och vaderna. Tror det sitter en elakt troll och tänker " Nu har hon alldeles för trevlig så nu ska hon få..", så *pang* KRAMP!
Kanske är dax att leta fram min värmedyna och ligga på den en stund, kanske det värsta släpper i alla fall.

Snusbegäret har satt in litegrann men det är bara för att jag har så lite att göra, teckna håller både huvud och händer sysselsatta så det är en alldeles utmärkt terapi. Men idétorka!

Här är förresten ett öga jag kämpade och ritade igår, hyfsat nöjd över resultatet.


SNÖ!

Jo inatt har det kommit en massa snö, fick byta mig en tur idag så jag jobbar inte alls 13-15:30 som jag trodde förr utan 7-16:45. Funkar det också.
Blev lite förvånad att det skulle komma så mycket snö bara, asfalten som höll på att tina fram och allt. Snöar fortfarande i skrivande stund.
Bilen är numera helt täkt igen och har inte bara sin fina "tuppkam" på taket. Hoppas inte att det töar och fryser på igen, blir så fruktansvärt halkigt då. Inte alls kul när man ska köra bil.

Nu ska jag iväg till jobbet.

Gitarrspel

Efter gårdagens träning så for jag hem och plockade fram min choklad och mitt vin. Här skulle det njutas av min lediga kväll. Klockan gick och jag blev hungrig, hade turen att gitarristen i bandet var vaken så jag svängde förbi där mitt i natten och vi gjorde några, väldigt fattiga men goda, varma mackor.
Tvingade honom att lära mig lite gitarr och lyckades klinka in snuttar på 2 låtar. Förhoppningsvis så sitter det fortfarande kvar lite längre fram också så jag inte glömmer bort det helt och hållet, skulle vara lite taskigt faktist. Mot honom i alla fall som kämpa på så bra med mig.
Övergav gitarren till honom och satt mig och gosa med katten istället. Riktigt trevligt med en katt i knät och gitarrspel, kunde inte låt bli att sjunga lite tyst på dom låtar man kände igen. Mycket trevlig kväll/natt måste jag säga.

Nu dagen efter känner jag mig lite sliten, dricker vatten i massor. Hunnit dammsuga och tvättar för fullt, känns i alla fall mindre hemskt om man lyckas göra något produktivt under dagen.
Imorrn återgår det till det vanliga med jobb, men tror ändå att det är den softaste veckan jag haft på länge. 13-15:30 i morgon och 7-11:30 på torsdag som det ser ut just nu.
Sen vet man aldrig om dom ska ändra turer precis före, men just nu hoppas jag att det fortsätter att se ut såhär, hade en tuff vecka förra veckan och det skulle kännas bra med lite kortare turer ibland.

Vår!

Solen skiner (om det inte hade varit för molnen), plusgrader och det droppar från taken. Nu är det vår! Blåser gör det också fick jag erfara när jag var ute med hundarna.
Tyvärr så håller grannarna på att skotta både på framsida och baksida av huset så att Sacha tror att det är något väldigt farligt, som åska. Har fullt shå att hålla henne nere på golvet och inte uppe i mitt knä. Inte lätt att vara hund som är rädd för allt som bullrar.

Idag är jag ledig också, helt fantastiskt. Vet inte vad jag ska pyssla med idag förutom mötet som jobbet ska ha och måndagsträningen med gänget.
Hinner med en promenad innan jag ska på mötet så det kanske blir en lite kortare sådan, menar ungefär en timme då.
Jo så får det bli, kanske Sacha hinner lugna ner sig lite också.

Söndag

Jo idag är det faktiskt söndag, och som dom flesta här i samhället har jag faktiskt försökt mig på att göra en ordentlig sovmorgon. Hade ju gått jättebra om jag inte vaknat vid 7 redan. Sen gjorde jag ett ordetligt försök att somna om som gick sådär, halvsov i alla fall med hundarna på soffan nån timme eller så. Känner mig ganska utvilad i alla fall. Blivit mycket tjat om min sömn nu känner jag.. sorry men det får ni helt enkelt leva med.

Ska på jobbet om cirkus 1 timme, inte sådär att jag känner "Jippi, äntligen" idag. Men nu är det sista dagen för veckan, sen får jag vara ledig nästan hela måndag och hela tisdag. Jobba 2 dagar och sen till helgen ska jag ut på äventyr, längtar riktigt mycket faktiskt.

Nu måste jag fylla magen med något känner jag, är oroväckande tom, inte bra om jag ska orka jobba. Så... mot köket!

Försök nr 2

Att bli snusfri det vill säga. Går ypperligt just nu, har inte varit det minsta sugen idag och ingen dimma/bomull som omger mitt huvud. Ser mycket possitivt på detta försök och törs nästan garantera att denna gången ska det lyckas.
Tog den sista snusen igår vid 21-snåret skulle jag tro, hade då klarat mig på 4-5 snusar/dag. Hade säkerligen klarat mig på ännu färre om jag inte varit så rädd för att abstinensen skulle slå in om nätterna. Vilken den inte gjorde men lik förbajjat så sover man som en... ja jag vet inte vad. Bra är det då inte.

Skit i det, nu blickar jag framåt. Kul ska jag ha, så det så :)

Härligt!

Promenaden gick som planerat men jag var ute lite längre än vad jag trodde jag skulle vara (ovanligt?!). Blev så jag fick springa till affären så jag skulle slippa värsta köerna, handla en fredag kl 16 är ingen höjdare, alla kommer visst på att man måste handla då. Köpte det nödvändigaste och inväntade att klockan skulle bli 17, fikade lite under den tiden så jag skulle orka med att simma.
Kom till badhuset och simmade ca 40 minuter, härligt att bli av med lite enegi måste jag säga. Ganska folktomt var det också eftersom de flesta troligtvis äter middag vid den tiden, vi var 4 st i bassängen som mest. Provade även att simma fjärilssim för att se om tekniken satt kvar som den skulle. Det gjorde den men inte orken, blev bara 2 längder av den varan. 
Simma bröstsim funkade bra idag! Fantastiskt, det small inte i några kotor alls, passade på att simma många sådana längder bara därför. Annars blev det mycket frisim som vanligt och bensparkar med flytplatta.
Klev upp och hoppade in i bastun där jag var nära på att somna! Värmen suger musten ur en. Dusch och hem för att fixa middag till mig och hundar.
Nu väntar jag på att tröttheten ska komma till mig, tycker jag kämpat på bra och faktiskt förtjänar den.


Projekt Aktiverig aktiverad!

Nu har jag tankat mig själv med pyttipanna och 2 ägg. Ska vila en liten stund innan jag beger mig ut i det fantastiska väder som råder idag. Strålande sol, vindstilla och gradantalet ligger runt nollan. Helt fantastistk!

13:30 Hade tänkt mig ut och promenera utefter sjön, får se hur lederna ser ut om dom är uppkörda eller ej, annans ska jag leta mig in på nån mindre trafikerad väg.

17:00 ska jag bege mig ner i simhallen och ägna mig en timma där, sen vankas det bubbelpol och bastu. Blir jag inte trött av det förtjänar jag faktiskt inte att sova!

Fick tack och lov sova natten som var. Vaknade först kl 6 men lyckades somna om och sov till 10. Otroligt seg i huvet var jag när jag vakna men det är på bättringsvägen nu, snart är jag samma "kvicktänkta" Hea som jag brukar vara. Det hurrar vi för! HURRA!

Igen..

Jahapp, fick inte sova en blund inatt heller. Har ingen abstinens nu så jag vet inte vad jag kan skylla på denna gången...
Ska snart iväg på jobbet, tur att humöret är på topp än så länge i alla fall.
Hoppas bara att denna trend inte kommer att hålla i sig särskillt länge, kommer att bli hemskt lättirriterad och otrevlig annars. Tur jag är ledig på fredag så jag ska passa på att aktivera mig till 1000 så man förhoppningsvis sover då om inte annat.

Jaja, ha en trevlig dag!

Blåsigt!

Skulle ta mig en kortare promenad idag på ungefär en timme hade jag tänkt. Klädde mig och tog på hundarna sina selar. Gick utanför dörren och skulle ut på skoterspåret. Gav upp efter ca 150 m, det har drevat igen till det grymmaste. Plumsade i snö upp till knäna ibland.
Så det blev en promenad längst vägen istället, en liten rundning på ca 30 minuter blev det. Blåste något så förfärligt så man längtade in i värmen. Kom in och fixa lite lunch/middag (klockan var bara 14:00) och for sedan till jobbet.
Gick hur bra som helt att jobba idag, flöt på så fint. Kom hem och har energi så det skulle räcka för 3 personer. Så kan det gå. Men en bra dag har det varit :)

Underlig dröm

Det ringer och av någon anledning behöver jag inte svara, högtalarfunktionen slogs på automatiskt. Det är pappa som ringer, hör honom väldigt dåligt, högtalaren är väldigt låg och hittar ingen knapp att öka ljudet med. Så jag slår av ljudet på tv:n, vilket inte heller funkar eftersom muteknappen tydligen är satt på diskret.
Går in i sovrummet och stänger in mig med hundarna för att förhoppningsvis stänga ute tv-ljudet. Gick inte heller eftersom en dold högtalare ligger någonstans i rummet och för vidare tv-ljudet dit. Säger åt honom att tala högre eftersom jag inte hör vad han säger, varav han blir tydligt generad. Blir tyst i några minuter och hann aldrig höra vad det var innan jag utbrister till honom.
Nu vet jag vad det är för fel, varför jag inte hör dig! Jag har råkat sätta sim-kortet i fel snusdosa! Ring om en stund så hör jag dig snart bättre!

Där vaknade jag.

Sleepless

Har legat och vridit och vändit mig nu i några timmar, kanske om jag haft tur fått sova nån halmtimme eller så, Hunnit tänka på allt och ingenting. Hade ju varit bra om men legat och tänkt på något fantastiskt som lösningen på alla världens problem. I stället kommer jag på mig själv att ligga och tänka på en figur i ett PC-spel som är från 1997. Atlantis 1 - The Lost Tales. Figuren jag ligger och tänker på är Drottning Rhea, som jag tror att vi inte ens kom fram till innan vi gav upp spelandet. Eller vi och vi, jag satt och såg på när lillasyster spelade eftersom jag inte alls var intresserad av själva spelandet.


Faktiskt inte alls haft någon kul natt där känslor åker upp och ner som en berg-och-dalbarna. Haft bra stunder då man tänkt på den nyfödda och annat trevligt innan man kommer på vad som hänt med Aladdin (katten) vilket gör att man åker ner igen. Sen att man legat och haft abstinenskänningar gör väl inte saken bättre. Hoppas att följande nätter kommer att bli bättre!

Även haft denna låt i huvudet precis hela natten, tack och lov så är den inte alls dålig men efter några timmars nötande av samma ord kan man faktiskt bli lite less.
http://www.youtube.com/watch?v=psuRGfAaju4

Nu blir det en ordentlig gröttallrik så att jag klarar mig fram till 9-fikat på jobbet.
Ska ner till syster och hälsa på bäbis nu i eftermiddag, längtar något så fruktansvärt tills jobbet tar slut idag, och det har inte ens börjat. Hur ska detta sluta?

Sir Aladdin.

En natt i februari 1993 föddes han i min säng, mor Musse kännde sig som tryggast där tydligen. 4 kattungar, Smulan, Gismo, Aladdin och Jasmin. Aladdin fick vi behålla. Mycket trevligt har vi hittat på han och jag. Min bästa kompis under många år och när jag hade det som jobbigast. Blev dubbad till "sir Aladdin" av min far eftersom han uppträdde så ädelt vissa gånger, bortskämd också.
Under de 8 år vi bodde under samma tak, sov han varje natt på min huvudkudde. 1/3 till mig och 2/3 till honom. När jag flyttade ut efter det att jag börjat gymnasiet träffades man inte lika ofta jag och han. Men lika glad blev han när man kom hem under helgerna. Då myste vi ikapp allt det vi förlorat under veckorna.
Det sägs att katter väljer sina ägare och han var verkligen min katt, gick oftast till mig först om det var något eftersom dom andra inte förstod vad han ville.
Fick veta idag att nu finns han inte mer. Pappas fina sambo hade tagit honom till veterinären för att kolla upp varför han hade så ont. Dom hade hittat några knölar och bestämde då att det var lindrigast för honom att göra prossesen kort. Hade gjort samma sak, ett nödvändigt ont när man väljer att skaffa husdjur.
17 år är ändå en ganska hög ålder på en katt. Min förra hade otur att bara bli 5 år innan han blev sjuk.

Kommer att sakna Aladdin mycket och han kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Vila i frid.


Dag 2

Snusfri: Än så länge går det bra, vaknade tyvärr några gånger inatt också. Men det kan ju va för att hundarna envisas med att böka runt under/på och i täcket hela tiden. Först vid 3 och 4 ungefär och sen vid kl 6. Drygt.
Tur att jag inte behövde ha allt för bråttom upp i alla fall så jag fick sova ut någolunda. Lever inte i samma luddiga värld som igår i alla fall, vilket är mycket bra :)

Idag är det jobb som väntar, eftermiddag. Träningen hamnar efter igen, men som det ser ut nu så hinner jag i alla fall dit på torsdag. Känns som om jag har missat massor nu.
Nu frukost.