Vi ska sy och vi ska klippa...

Fick för mig att attakera min tyghög som jag fått ärva av mamma. Det var mest fägerna som lockade och inte mönstret. Jag skulle sy gardiner!
Vilket för mig varit en omöjlig uppgift eftersom det alltid blir snett, för kort eller så blir det kaos på trådarna.
Vilket i sig är ganska intressant att jag fick MVG i ämnet syslöjd, men inte alls är speciellt duktig på att sy.
Använde mig av en färdig (köpes) gardinlängd som mall, mäta och så brukar inte fungera. (Tappar nog bort siffror på vägen..)
Sen så var det bara klippa och nåla efter bästa förmåga. Mest spännande var nog då jag skulle sy det jag nålade. Sen är det för sent, orka sprätta upp allting om man syr galet?
Men det gick bra, hände upp dom och de är en aning för korta om man ska vara riktigt noga, men det orkar jag inte vara. Passade på att sy 2 kuddfodral av resttyget också. Så nu har jag ett lite mer orage vardagsrum, vilket är awsome
 
Om jag inte berättat det redan så är orage en av mina nya favoritfärger. Blev nog mest förvånad själv över detta då allt jag äger sedan tidigare dominerats av svart, vitt, grått och i enstaka fall rött. 
Nu är det färg och åter färg som gäller, ju knalligare desta bättre.
Passade även på att plocka ner dom mörka gardinerna i resten av lägenheten också, så nu är det sommargardinerna som hänger där dom ska. 
Ja just ja, det är semester för Hea nu! Idag är det första dagen på min 4 veckor långa semester, det börjar bra!

Slacker

Kan säga på en gång att detta kommer att bli ett bildrikt inlägg då jag har en massa saker jag vill visa!
 
Efter en produktiv förmiddag, (löpartur och ett besök på gymmet) har jag i eftermiddag gjort så lite som möjligt. Det blev så att min fot sa ifrån, den ville inte alls vad jag ville. 
Det är en gammal "skada" som jag fick då jag var i Danmark, den har förmodligen inte läkt som den ska och gör ont då jag anstränger foten. Så jag lindade den hårt i mina gladaste bandage och lade mig och myste med katten. 
Supermys!!
Blev sedan kallad till syster där även Ida var och hälsade på. Så jag haltade mig dit och såg lite film och fortsatte mitt mys i deras soffa. Systerdottern gav oss varsin modell att måla kläder på då färgpennorna åkte fram. Detta blev mitt Alterego: Phenelophie
Hon är alltså en dansare, modern jazz. Inspirerades nog en del av Sonya Tayhe, Minus tuppkammen och lite mer färg i håret. En av mina absoluta favoriter som koreograf. 
O du vackra kvinna!
Här en ev av hennes danser som hon har koreograferat, The Garden: 
Sjukt bra!
 
Nu väntar sängen på mig och i morgon ska jag göra mitt absoluta yttersta att vara så stillasittande som möjligt, så att foten hinner vila upp sig lite. 
Natti natti

50 kg!

Har glada nyheter idag igen! Jag ligger nu stadigt på 50 kg, vilket jag har lyckats gå upp till utan att dricka gainershakes och jag har ätit som valigt. (Bara hela tiden istället) Det fungerar tydligen bättre!
Så bort med shakes och in med mera mat istället. Idag blir det spenatpasta dagen till ära, jag är ledig.
 
Kanske ska berätta vad jag pysslade med i fredags, jag fick åka och göra mitt efterlängtade ultraljud. Visade inga gallstenar så det blir ingen operation i sommar, tack och lov för det! Detta firades med ett besök på Krysset innan jag körde hem. 
Kanske även ska berätta varför jag fick göra ett till ultraljud: Inflammerad bukspottskörtel, det gick inte se något på gallan då jag var inlagd sist. Miss med fastan innan ultraljudet. 
Trots att jag hade den där polaren i armen i 3 dagar.
Tappade under den här tiden ca 2 kg i vikt, under ungefär 5 dagar. Det är väldigt mycket på lilla mig och jag fick hela tiden höra vilken mager flicka jag var. Därför är jag så glad att jag gått upp den tappade vikten och nålen går fortfarande uppåt!
Jag har inga känningar kvar idag och det gör inte längre ont. Det slutade det att göra efter ca 1 vecka hemma. Men är jag samma glada, tokiga och knasiga Hea som innan, en erfarenhet rikare bara. 
Därför struntar jag i gainershakes ifall det skulle ha varit dom som orsakade mitt insjuknande. Så, är det någon som vill köpa av mig ca 7 kg pulver så hör av dig! Jag vill gärna bli av med det! Mintchoklad och vanilj är smakerna.
 
Så nu ser jag att det ganska fritt fram med träningen igen, så jag tänkte mig faktiskt ut på en liten löpartur idag. Men det blir inte alls lika farligt mycket träning som innan pappa! Du kan vara lugn :)
Lite tråkigt att värmen lyser med sin frånvaro och så även solen.
Men det är väl bara för att jag är ledig idag och att många har börjat på sin semester. Själv har jag en vecka kvar innan jag ska få min första längre sammanhängande semester ever. Vet dock inte vad jag ska hitta på under 4 veckor...

Glader, ja det jag är det!

Idag är det bara en massa trevligheter på gång för lilla mig. 
Tog mig först en minilöpartur (10 min) till gymmet där det var folktomt, så jag kunde göra precis det jag ville. Vilket inte var mer än vanliga fall, men behövde inte känna mig dålig då jag inte orkade så mycket.
Rätt soft, ser ju lite sportig ut i alla fall :)
Sen blev det en lite längre löpartur hem bara för att väga upp den korta på vägen dit. 
 
Efter lunch vankades det badstranden med skönaste gänget. Syrran och syskonbarnen, jag och systerdottern tog TARDIS på vägen dit:
Nördskämt!
 
Badade upp till låren innan det blev alldeles för kallt och kastade sedan macka med stenar. Vilket gick över förväntan!
Solen bröt sig fram genom molntäcket och det blev sagolikt varmt en stund. 
Väl hemma igen läste jag ut boken som jag ska återställa i veckan. Ska nämligen få tillbaka en massa saker som varit bosatta i Sthlm under en tid. 
Och dagen är inte slut än! Vem vet vilka trevligheter som fortfarande kan hända innan natten tar över?!

American... psycho

Har äntligen läst ut boken, det tog mig ett bra tag, men skam den som ger sig. 
Kan ju ärligt säga att jag faktiskt drog mig för att plocka upp boken ju närmare slutet jag kom. Brutal och rå kan man ju lugnt påstå att den är.
Kände mig illamånde stundtals, båda psykiskt och fyskiskt, inte en bok för kräsmagade kanske. Detaljerad på alla plan, speciellt då han är som mest psycho.
Men faktiskt värd att läsas om man vill känna sig en aning förvirrad då man läst den klart. 
Men då kan jag då bocka av den som läst. Precis lagom till Juli, vilket ungefär var den tidsplanen jag hade för boken. Så nu blir det att plocka upp nästa, frågan är då bara som lockar mest.. Inte nån med blodsplatter och mord i alla fall!