Staan

Körde till staan idag och skulle äntligen få röntga underkäken för att se om jag får ta ut tanden utan att behöva operera. (vilken jag hoppas att jag ska slippa) Hittade en renhop på väg till stan men lyckligtvis så var dom nog smarta att kliva av vägen när jag skulle passera.
Väl i staan anmälde jag mig hos tandläkarn och väldigt snart kom en glad liten tandsköterska och hämtade mig. Gick upp en våning till röntgen och blev tvungen att ta av mig alla smycket som jag hade runt ansiktet (örhängen och halsband) Glasögonen åkte av dom med men jag glömde hårklämmorna som jag hade i luggen. Resultatet blev en bild på ett kranium och 4 vita streck som hänger på höger sida av pannan. Ganska läckert och sköterskan bara skrattade när hon fick se bilden. "Så kan det gå.."
Men det känndes nästan som om man stod i skamvrån när hon skulle ta bilden eftersom man stod och stirrade in i ett hörn och försökte gapa allt vad man bara kunde. Fick inte röra sig så man tog stöd i väggana. Men jag tror att bilden blev bra eftersom vi bara behövde ta en.
Sen gick vi ner en våning och skulle ta ännu fler bilder med den lilla röntgenmaskinen. Har kommit fram till att det måste vara djävulens redskap efter det gör så ont! Plåtarna skaver i både gommen och i svalget så att jag har fått små sår efter att man försökt bita ihop så pass mycket att inte plåten ska smita och hamna på fel ställe.
Tror vi provade i 40 minuter innan vi fick så pass bra bilder att hon blev nöjd. Men tror att jag har för liten mun för att kunna ta nog bra bilder eftersom det tog så pass lång tid.

Handlade lite och åkte hem. Åt lunch halv 3 och konstaterade att jag inte hinner på mitt BEMA- möte som jag skulle försöka vara på idag. Hoppas att dom har överseende med det, fast dom visste om att jag skulle till staan idag.

Åt middag hos mamma. Syster och hennes små följde också med. Lillebror har precis lärt sig sitta själv och när jag stödhöll honom så kräks rakt i knät på mig. Sött med barn. Nu väntar jag på att Heros ska börja. Längtar..

Surströmming igen..

och det var precis lika gott som vanligt. Igår var det Jens mamma som bjöd på detta goda och Jens moster och hennes barn kom också dit. Glass och kaffe till efterrätt och man kännde sig sprickfärdig innan man hade ätit upp allt det goda som man bjudits på.

Ute på gräsmattan stod en snygg bil men sprucken framruta och många bucklor på vänster sida. Fick veta att den hade krockat med en häst och sulle fixas upp igen. Som tur var skadades varken föraren eller hästen.
Nu försöker jag komma överens med min katt Riva om att inte ligga på min arm när jag försöker skriva, vilket jag vinner för tillfället men tro inte att hon ger upp på lätt. En mer social och gosigare katt får man leta efter speciellt på kvällen när hundarna inte springer omkring och man har slagit sig till ro i soffan.
Har inte så mycket emot att hon kommer och gosar men har mer problem med allt hår som hon fäller.

Här har hon mysat ner sig på min kudde som jag placerat på vårat barbord.

Släktträff

Idag så har vi haft våran årliga släktträff ,på min mors sida, i Lilhomträsk folkhögskola där det var som vanligt väldigt kallt. Hade lurat iväg Jens ganska tidigt så vi var bland dom första att komma fram. Men efter en halvtimme hade de allra flesta anlänt utom min lillasyster med familj. Dom var tidsoptimister idag och klev upp 9.30 när vi skulle vara i skolan 10 ungefär och man beräknar att bilfärden är på ca 20 minuter.
Så vi fikade och småpratade lite först innan vi åt lunch, vilket i sig inte känns så vanligt att göra, så det blev över ganska så mycket palt. Efter maten gick vi ut till grillringen och satt där en liten stund innan min moster och mamma bar ut fikat till oss. Så det var bara att börja om att fika igen.

Försökte oss på plockepinn i jätteformat men det det var så få som ville vara med så det slutade med att kusinbarnet gjorde en hinderbana där man skulle springa fram till rutchkanan, åka nedför den och sedan springa tillbaka till gungställningen för att komma i mål. Detta resulterade i att han vann varenda gång och han var mycket nöjd med det.
Vi andra försökte smälta all mat och fika som det hade bjudits på och jag var som vanligt en papparazzifotograf och har kort på alla som var där utom mig själv. (Eller storasyster lånade kameran och där hamnade jag på någon bild i alla fall.)
Några följde barnen på en promenad upp till en ladugård där det finns en massa kor som dom kunde titta på och sedan var det dax att åka hem igen. Det blev ett helt kramkalas innan vi satt oss i bilarna och körde hem.

Vädret var helt fantastiskt, sol hela dagen och varmt. Tyckte dock att det var lite för blåsigt ibland med man ska inte klaga i onödan. Tyvärr kunde alla mina kusiner inte komma eftersom någon jobbade och något kusinbarn var sjuk. Men jag hade väldigt trevligt och jag längtar redan till nästa år, hoppas bara att vi har lika tur med vädret då också.

Brännbollen blev i år inställd eftersom några älgjägare hade ställt upp sina bilar på fotbollsplanen där vi brukar spela. Vi hade i och för sig kunnat spela men jag skulle då inte stannat kvar för att möta deras arga blickar när bilarna är buckliga.

Dagens äventyr

kanske inte var världens häftigaste men dock ändå ett avbrott som räckte för att kunna räknas som ett äventyr, beror väl mycket på vad för krav man har :)

Var och lämnade en present till Jens syster i Ulriksdal och satt och fikade i godan ro. Mycket skratt och skoj hade vi innan vi bestämde oss för att det var dax att bege sig vidare till min mor och syster som vi ändå passerar på vägen hem.
När vi väl kommer ut till bilen har batteriet dött, inga startkablar hade vi och batteriet som vi fick låna fick inte heller igång bilen.
Jakten på starkablar började hemma hos mamma och någon snäll granne till henne lånade ut ett par till oss. Jens och J körde tillbaka till Ulriks och jag stannade hos mamma eftersom jag antagligen bara skulle vara ivägen om jag följde med tillbaka till bilen. Tyvärr verkade det inte fungera med startkablarna eftersom Jens pappa hämtade upp mig och körde hem oss. Så i morgon innan vi åker iväg till släktträffen ska vi köra förbi och se om vi får igång bilen igen. Så vi får välse om den är lite mer medgörlig imorgon.  

Syster hemma i Norrland igen :)

Idag for jag och hämtade henne vid tågstationen och åkte hem til mig där min andra syster hade tagit sig in i huset och pillade på datorn när vi kom innanför dörren. Hon hade med sig Lillebror så att storasyster blev genast upptagen med honom :)
Fikade lite och spelade Guitarr Hero medans vi väntade på att lillasyster skulle äta upp sitt skrovmål som hon blev tvungen att köpa eftersom hon blev så hungrig.
Gick en vända på samhället och hamnade tillslut hemma hos lillasyster. Vi hade hämtat systerdotter A på dagis och vi åt ännu lite mera mat.
Tyvärr blev jag tvungen att fara och jobba så jag hann inte vara med på deras middag som de skulle ha, systrarna och mamma.
Men imorgon kommer hon hem till mig så att jag hinner umgås lite mer med henne.
Det är allt för lång till Uppsala har jag kommit på, man hinner inte träffas så mycket som man önskade att man kunde.


På Lördag är det släktträff så det blir spännande vilket lag som vinner brännbollen i år..

Sjuk..

Idag är jag faktiskt sjuk, feber och ingen röst kvar. Om jag var kille skulle man tro att jag återkommit till målbrottet.
Har idag legat på soffan och försökt att göra ingenting, har faktiskt lyckats ganska bra med det. Annars brukar man alltid hitta något man måste göra eller saker som skulle vara bra att göra när man är hemma.
Vaknade när Jens kom hem från jobbet och fixa lite middag. Fryst korvgrya som jag hitta i frysen och mos till Jens och fiskbullar till mig. Enkelt och gott.

Syster ringde och berättade att hon kommer hem från Uppsala i morgon 8:45 så jag ska hämta henne från tågstationen. Hon är också förkyld, mamma har feber och även lillasyster och systerdottern.
Hoppas bara att man slipper ha feber till helgen så att man kan vara med på den årliga släktträff som vi ska ha. Vill inte missa brännbollen. Aktar mig däremot för att föröka spela fotboll för sist jag provade klev jag på bollen och fick hoppa på kryckor i 1 vecka. Inte riktigt min sport det där.
Nu väntar jag på att Heroes ska börja så att man efter det får gå isäng på riktigt.

Hes

Ja, kranen i näsan försvann men ersattes av en envis rasp i halsen. Har varit hes nu sedan kräftkalaset och det blir inte bättre.
Jobbet ringde och informerade om hur jag skulle jobba men frågade om jag hade tänkt vara sjuk imorrn p.g.a rösten. Känner mig inte sjuk men låter däremot som om jag skulle kunna ha 40 graders feber och inte komma mig upp ur sängen.
Tror jag ska ta och följa mammas förslag och dricka en massa honungsvatten för att se om det lindrar lite.
Skulle bara vilja höra själv hur man låter, tror att man nästan skulle ta och spela in en snutt bara för att stilla sin nyfikenhet..


Tog mig en promenad..

..i det vackra vädret som vi nu hade på förmiddagen. Tog med mig hundarna ut till hundspåret och lät dom spriga av sig lite.
Tog även med mig kameran men batterierna ville inte vara riktigt med så att jag fick "spara" med mitt bildtagande. Tror ändå att jag hann ta 20 kort :)
Men det är inte alls mycket för lilla jag, men försökte mest ta på hundarna när dom var in action men det gick inte så bra. Bäst gick det förståss i slutet när dom inte orkade springa lika fort och yvigt. Norna hittade en Spillkråka som hon jaga iväg och den lät inte allt för lycklig innan jag kalla tillbaka henne.


Sacha tappa bort sig igen, denna gång 2 ggr. Men det är ju tur att hon skäller så att jag vet att hon är vilse så man får ropa lite extra för att hon ska hitta tillbaka. Däremot ville inte Norna vara med på slutet, hon stack till skogs och hade inte tänkt följa med, men efter övertalning gick hon tillbaka med mig till bilen.
Väl hemma blev det dax för den obligatoriska avspolningen i duchen för hundarna. Norna är inte alls förtjust fram till det att man tar fram handduken och ska gnugga henne torr. Det är nästan det bästa hon vet.
Sacha finner sig i det men jag tror inte att hon tycker varken bra eller dåligt om det. Man får ju torka av sig i soffan har hon kommit på  :)


Före promenad/Sprinterlopp - rena och fulla av energi


Här sticker Norna i full galopp


Otroligt vackert och färgsprakande, men övervuxet


Båda samlade vid sista rakan. Norna först och Sacha följer.


Efter en timme - Lite skitigare och inte lika mycket spring kvar i benen.

Kräftkalas :)

Imorrn ska jag käka kräftor, så det så! Men jag måste masa mig ut till affärn och köpa lite tillbehör först. Känns inte allt för kul eftersom näsan rinner som en hel kran och huvet känns lite tungt.
Men imorgon hoppas jag att det ska kännas lite bättre och ska försöka kurera mig så gott det går. Har i alla fall sluppit att ha feber och det är ju en bedrift bara det :)
Jens kan tyvärr inte följa med eftersom han ska spela i kyrkan (hör och häpna!) och det sent på kvällen. Lite synd att dom inte fick spela lite tidigare under dagen men då jobbar han i och för sig.
Ja, men jag hoppas att det inte blir lite häftigt som förra gången, med smådjävlar och allt.

Röntgen.

Nu har jag fått min remiss till tandläkarn í staan. Ska dit den 24 och röntga underkäken. 11:10, en jäkla tid. Måste köra härifrån senast 9:45. Sen vet jag inte riktigt vars, men det jag vet är att det ligger vid Balder nånstans. Får väl spionera eller man kan ju vara så klurig att man frågar också. Det kanske skulle vara det bästa :)

Surströmming

Följde med personalen från jobbet igår till en väldigt kall skola i lillholmträsk där vi skulle äta vår surströmming.
Vi var ca 20 st varav 3 st åt korv. Tycker att det var väldigt få som inte åt surströmming, annars brukar det i lite större sällskap vara några fler som inte tycker om denna goda fisk.

Fick i mig tre fiskar på tre klämmor och fick även denna gång komentarer om mina mackor. Men enligt mig ska man kunna få i sig potatis, lök och en surströmmingsbit per tugga så att man får samma goda smak varje gång, eftersom jag inte använder mig av tomat och gräddfil eller vad man nu kan tänka sig ha till en klämma, som gör att det smakar lite mer än bara potatis.
Fick höra en historia igår där man bjöd 3 st "sörlänningar" på surströmming varav 2 inte var allt för förtjusta.
Den tredje åt surströmming med greksallad på och tyckte att det var jättegott. Hon hade då lagat denna greksallad till dem som inte ville äta strömming men det fungerade tydligen till fisken också.

Tyvärr så missade jag babysimmet eftersom jag var så fruktansvärt trött igår och sov när Jens kom hem på luchen. Det brukar inte hända allt för ofta. Det blev heller inte någon promenad med hundarna eftersom det regnade precis hela dagen och det var inte lätt duggregn utan ganska ordentligt.
Sacha vägrade pinka på hela dagen och hade ganska bråttom ut när jag kom hem efter surströmmingskalaset.

Äntligen "helg"

Nu ska jag få vara ledig från jobbet i 2 dagar och ska började min "ledighet" med att vara med på djupvattengympa med min mor och lillasyster. Man tycker inte att vattengympa ska vara speciellt jobbigt men det tar på!
Mina magmuskler har jobbat som aldrig förr eftersom man måste kämpa på ganska mycket med att hålla sig upprätt och inte se ut som en ostkrok när man gör alla övningar.

Imorgon ska jag följa med syster ,och hennes små, på babysim. Så jag kommer att vara så ren så :)
Men nu ska min bästa kusin komma hit och vara lite social med oss. Kanske spela lite Nintendo Wii, beror på hur mycket vi orkar.  

Skriver nog ner några fler rader imorgon när jag har lite mera tid :)