Sunshine

Fått mig en liten minimal dos av solsken idag. Tog med mig kudden ut och tänkte att jag kunde ju sova bort en liten stund i solen om inte annat. Men efter en timme så försvann den och då även värmen. Höll då på att frysa ihjäl, det finns ingen luftvärme what so ever.
Men lite mer färg fick jag, om än det knappt är synligt för blotta ögat. Fast det är kanske fräknarna som lurar mig att tro att jag blir brun..
Sitter nu och peppar inför helgjobb. Alla andra verkar ha planerat att göra ett pitstop på stadsfesten. Vet inte ens om det är några bra artister där iår. Inte orkat undersöka helt enkelt. Får intervjua Jonas på tisdag om hur det var.
 
Måste komma på vad jag ska äta till middag också. Orkar inte gå och handla, så det får nog bli en frysdykning och se vad man fyndar idag. 
 
Verkar bli bra sovarväder i helgen i alla fall, slipper man grämas över att sova bort solen.
Regn och åter regn, dom hotar med åska också. Men åska är rätt mysigt, bara den inte slår ut all teknik och bränner sönder gamla ledningar. 

Middagsmat och skogspromenad

Skulle vara duktig och kliva upp "tidigt" idag. Gick inte alls bra, vaknade 15:30... fast jag hade en giltig anledning, somnade inte förrän 8:30 i morse.
Mamma bjöd allihopa på middag, våfflor med en massa sylt och grädde. Det är så ljuvligt gott! Blev alltså min frukost/middag.
Busade lite med barnen och blev helt inne i ett spel på en telefon. 100 floors, problemlösningsspel. Vansinnigt irriterande då man fastnar och så silmpelt då man kommer på hur man ska göra. Systerdottern hjälpte mig genom vissa hissdörrar. Är beroendeframkallande, men vansinnigt roligt.
Lånade Troja efter middagen och vi tog oss en promenad i skogen. Var lika härligt det också, fast alla mygg skulle gärna få gömma sig någonstans. Kommer att klia sönder mig själv inatt då jag (förhoppningsvis) sover. Kan man rå för att man är en myggmagnet?
 
Sitter och försöker komma på vad man ska göra med resten av kvällen. Verkar inte vara så mycket av värde på tv, men något borde man kunna vila ögonen på. Popcorn blir det i alla fall. 

Midsommar

Hade en helt fantastisk midsommar med goa vänner, blev lite småstressigt då man sovit lite och tvärhämtade upp Jonas 2 timmar innan vi skulle vara där. Men vi kom dit precis i tid, fick vara med på både förrätten och grillningen. 
Och vilket väder det var! Tror aldrig jag varit med en midsommar då man inte frysit ihjäl, regnat sönder eller blivit totalt uppäten av myggen. Satt rent utav och småsvettades i värmen och njöt av solen.
Denna midsommar kom högt upp på listan, hade urtrevligt. 
Helgen fortsatte i samma trevliga stil och jag bara njöt. Mått som en liten prinsessa de senaste dagarna.
 
I morse så var jag inte lika go och glad då jag kom hem och skulle sova. Dom håller på med en vägomläggning här utanför och startade med att värma upp sina fordon innan jag ens hunnit hem. Levde jävel! 
Hittade inte några bra öronproppar som kunde stänga ut ljudet så det blev på med tv:n och plugga in hörlurar i dom. Tror jag somnade till tv-shop. 
Sov till 12 och hoppades att dom skulle vara klara. Men ikke. Då hade en av grannarna börjat köra igång traktorn och det låter fortfarande...
Varför han man lyckats hamna på ett ställe där minst 1 traktor alltid är igång?
 
Nu är det färdigklagat, ska nu betala lite räkningar och sen gå på apoteket och köpa bättre öronproppar. 

En Dåre Fri

Har precis läst klart Beate Grimsrud's En Dåre fri.

Hade hittat den på bokrean och den var helt fantastisk!
Lättläst, korta kapittel och mycket svår att lägga från sig.
Lite synd att den tog slut, ville så gärna att den hade fortsatt. Rekomeneras att läsas.

Följde med en kompis på bio igår och såg Snow white and the Huntsman. Tyvärr måste jag säga att jag nog läst för mycket om den och hade en annan uppfattning om hur den skulle vara. Lite för mycket konstigheter och magi helt enkelt (trodde jag aldrig att det kunde bli för mycket av?!) men njaa. Tror även att historien är så utvattnad att det är svår att göra något nytt och bra av det.
Vet inte om jag gillar Kristen Stewart som Snövit heller. Men men, gå gärna och se den om ni vill. Snygg är den om inte annat.

Nu tvättas det för fullt och tror jag ska ta mig en liten promenad i väntan på att nästa omgång tvätt blir färdig.

Röj på Rännarn

Varit och lagat bilen, gick igenom besiktningen så nu är det bara brumma och köra.
Hunnit med Discgolf med Jonas och tror att både jag och han tog personbästa. Mitt var dock 30 kast över hans! Men det var en riktigt härlig sommardag! Dom är man inte alls bortskämd med.

Idag vaknade jag kl 15 och tänkte promenera förbi bilutställningen och äta en hamburgare. Döm av min förvåning att dom redan åkt därifrån och crusade runt på samhället. Tänkte då gå på Ica och köpa nåt ätbart istället. Utanför träffade jag söta Ida som lurade med mig på Rännarn. Syrran, hennes karl och syskonbarnen var också där.
Har nu varit på mitt första skumdisco ever! Jättekul! Lite synd att man inte hade med sig ombyte för annars hade man nog plaskat runt i skummet mera, som alla andra barn.
Fick i mig lite mat och har trallat runt där ända tills dom stängde. Fanns massor med hinderbanor(hoppborgsstuk), backstapling och en makanisk tjur till och med! Tordes dock inte prova.
Skulle vara lite taskigt om jag kom till jobbet med en stukad fot eller så.
Tror rekordet var 17 backar. Inte illa gjort allstå!
Ansiktsmålning för dom mindre och småstjärnorna uppträdde på scen. Mycket oväntad med trevlig utveckling på dagen. Ska snart dra iväg på nattjobb, ska bara vila en liten stund på soffan först.

Ojämt var det här

Är visst sjukt duktig (inte) på att uppdatera ser jag. Kommer visst inte ihåg att jag har en dator ibland!
Men har jobbat natt igen och då är det inte prio 1. Passar på att gå ut i solen då det inte spöregnar. Man kan ju i alla fall tänka på sol även om den inte vill komma fram.
Passade på att ta en långpromenad igår innan jobbet med "The Host" (Stephanie Meyer) i öronen. Den är faktiskt mycket bättre än Twilligth böckerna.
Såg nyss att dom håller på att göra en film om den. Men vette rackan om det blir en så värst bra film, boken är rätt lånsam i utvecklingen än så länge. Men vem vet?
Kanske gör sig bättre på film, lite lättare att hoppa över en massa långsamma bitar i en film och fylla på med en massa romantik och action. Tonårsbrudar blir säker lyckliga i alla fall.
Bokomslaget är mycket snyggare (vänster) om ni frågar mig i alla fall.

Ska snart bege mig mot Skellet, lägga in bilen på verkstad och sen låssas vara glad över räkningen. Kommer att bli en spännande dag. Jobbat hela natten och ska fortsätta vara vaken så länge jag bara orkar.
Har dock turen att få övernatta i stan. Att köra hem efter att ha varit vaken i över ett dygn anser jag vara livsfarligt.
Har dock inte så mycket val, hinner inte sova något nu om jag ska hinna dit med bilen i tid. Får sova ut i morgon istället.

Solen SKINER! Äntligen!
Pyret har varit ute på morgonpromenad i höggräset och paniksprang in igen då hon insåg att jag inte följde efter. Har tydligen en spann på 30 meter. Längre bort än så vågar hon inte gå. Men det är ganska skönt, slipper jag vara rädd att hon rymmer från mig.

Nu ska jag städa undan och vattna blommorna, lyssna lite mer på boken och sen brumma iväg.
Ha en fantastisk dag!

Examensfest

Varit på examensfest hos en kompis.
Kanongod mat, mycket trevligt sällskap med lite dans och musik.
Hade jättetrevligt och drack nog lite väl mycket. Inte något man mår speciellt dåligt av vid det tillfället men oj.. dagen efter.
Varit så seg idag och inte orkat lyfta ett finger. Bara degat ihop på soffan med resorb och cola.
Jonas var mycket piggare i jämförelse så han var så snäll att fixa middag åt oss innan han skulle hoppa på bussen mot Skellet.
Fått rå om honom nu en hel vecka nu! Fantastiskt!
Hoppas att det inte dröjer 2½ vecka tills nästa gång vi ses, skulle vara lite trist faktiskt.

Tog inte ett endaste kort på festen, glömde helt enkelt bort det. Men syrran lyckades ta ett på mig innan vi begav oss ut. Hon har en förkärlek till blixten, vilket inte jag alls har..
Men det blev mörkt och jag är helt koncentrerad på systerdottern som viftar runt med en "stressko". Så därav mitt stiliga modelerande.
Jonas gjorde en "hillbilly" och färgade murschen med min maskara. Fick även den kaxiga "jamen du vet, pah" attityden som medföljer..
Tur att den var vattenlöslig (både färgen och attityden) och tvättades bort innan vi promenerade iväg i regnet.
Mycket trevlig kväll!

Ps! Visst vet du att jag bara jäklas lite med dig älskling ;)

Löparskor

Som vanligt då Jonas hälsar på så har jag inte alls tid att sitta vid datorn och blogga. Men anser att våran tid tillsammans är lite mer viktig än att skriva ner vad som hänt och inte har hänt varje dag.
Utnyttjat presentkortet jag fick av mamma och gick och köpte mig ett par nya skor igår. Löparskor/promenadskor som är jätteblå!

Pengarna räckte även till en ny träningströja och invigde dessa nu ikväll. Kan meddela att dom fungerar alldeles utmärkt. Kunde både promenera och löpa i skorna så dom fyller sin funktion. Tröjan har nät i ryggen så man blir inte alls lika varm och svettig som man annars blir. Så tack mamma!

Nu rackarns ska det byggas upp lite grundkondition och få upp aptiten. Föreställer mig att nålen på vågen arbetar sig uppåt redan, något jag ser fram emot den dagen då det väl händer.

Hunnit jobba 2 nätter och har haft fruktansvärt kul! Roligt då man längtar till jobbet, nog för att jag gjorde det innan jag började på natten också. Men jättekul att man fungerar lika bra tillsammans med alla!
Nu sitter jag i myspyskläder och väntar på att man ska bli lite trött. Chansen är däremot väldigt liten eftersom jag sov till klockan 14 idag.
Tur att det är fredag och att man är ledig i helgen. Gör inte så mycket att sova på lite udda timmar då.

I morgon väntar en grillfest med goa vänner. Toppen!

Trevligheter

Har haft en supertrevlig dag samt kväll hemma hos en av mina bästa vänner. Hon bjöd in mig på fika och det slutade med att jag spenderade hela dagen med henne. Åt middag tillsammans och fick mig en vinkväll, längesen jag har haft det så trevligt! Tack så mycket för en superdag, du är toppen!
Världens bästa Ida!
Har fått agera frisör idag också, riktigt roligt!
Är det någon fler som vågar sig på att vandra in hos salong Hea så är alla välkomna.
Så roligt att få klippa i kalufser. Blev faktiskt riktigt fint om jag får säga det själv ;) (fast har man en så fin försöksperson så kan det ju inte bli fel)
Syrran hakade också på samt några andra till vinkväll.
Dagen som började med hagel och snö, slutade med solsken i hjärtat. Tack så mycket till alla inblandade, ni fixade min kväll!

I morgon ska jag äntligen få träffa Jonas igen, var längesedan nu! Men vi hinner inte nöta ut varandra i alla fall, det är väl bra på sitt sätt. Men jag saknar dig och önskar att vi kunde ses mer ofta ♥

Lite blötigt inlägg, men efter lite vin.. vad kan man förvänta sig? ;)