Dream a little dream..

Drömde en så fasligt jobbig dröm precis innan jag klev upp.
 
Jag var inlåst i en skola tillsammans med en massa andra elever. Vi var jagade av någonting hemskt, kan inte förklara vad, utan man kände bara att det inte var bra!
Då tog en kille mig i handen och drog mig därifrån och vi hittade ut, klättrade genom ett fönster på trejde våningen. 
Därifrån skulle vi hoppa mellan hustaken, för att kunna fly. Tur att husen stod riktigt nära varandra. 
Var nära att falla en gång men då drog han upp mig igen! Vilken hjälte!
Kände ett förtroende för honom direkt men kunde inte förklara varför.
Kom på ju längre drömmen fortskred att killen var Jonas, men att jag inte mindes honom förut. Ville förklara för honom hur allt var, men då vaknade jag!
ÅÅH! Frustrerande.
Som sagt vaknade jag och var alldeles utpumpad, ingen avslappnad sömn det där inte. 
 
Har nog sett alldeles för mycket Doctor Who, var inne på avsnitten med dom skumma killarna som man inte minns när man tittar bort. Garanterat dom som jagades oss också!
Den här drömmen var i snudd på den då jag hittade Atlantis, den var så detaljerad och jag minns så mycket. Lite logisk också på sitt lilla vis. 
 
Vet ni varför ingen har hittat Atlatis? Den flyter runt, under ytan som en gigantisk ubåt. Atlantis styrs av nanobots som även levder i befolkningen som är supermänniskor.
När en Atlantisbo ligger för döden, lägger man dom i saltvatten och låter dom torka ut.
Den rebelliska döden är att klippa av plastchippen som sitter i öronen, då drenerades man direkt på blod så att den nya människa kan skapas.
Höll på att dränka hela staden på kuppen, man var tvungen att registrera den nya människan inom en viss tid annars skulle staden självförstöras. Men det löste sig med 2 droppar blod och en massa panik senare.
 
Älskar mina drömmar! Jag blir aldrig uttråkad då jag sover :)

Hej Igen!

Har hållit mig borta från bloggen, haft mycket att göra och inte kännt behovet att sitta här.
 
Har varit på begravning, mycket vacker och känslofull. Det var en tuff dag, somnade på soffan efteråt. 
 
Försökt kurera mig allt vad jag bara kunnat och stickat färdigt min halsduk.
Kännde att jag skulle prova mig på att sticka ett par monstertofflor, tycker dom är så fruktansvärt söta!
Fick lite panik då jag fick se att allt är på engelska och beskrivningen såg ut såhär:
Men efter mycket bläddrande fram och tillbaka i boken så förstod jag faktiskt hur jag skulle göra. Hade inga enfärgade garner som skulle räcka till mer än tänderna så därför blev dom lite mer färgglada än väntat.
Men nu är dom färdiga, det var mest för att testa om jag kunde. Nu kan jag sticka lite snyggare om jag nu skulle få för mig att göra det. Dom blev lite udda och deformerade, men gillar dom nästan bättre bara därför. Fick lite mer personlighet tycker jag :)
Busat med syskonbarnen och tagit ut syrrans hund på en långpromenad.
Det är ungefär det jag har pysslat med då jag inte har suttit vid datorn. Men det har nödvändigtvis inte hänt i den ordning som jag skrivit i heller. Lite hött om bött som man säger.
Nu ska jag strax promenera på jobbet, inte varit där på 2 veckor. Undrar vad som har hänt där sedan sist.

Sikken gårdag

Träffade storasyster i går, vi skulle luncha tillsammans och bara träffas en stund. Åt riktigt gott och sedan blev det presentjakt till kära lilla far. Kan ju inte skriva vad han får ifall han skulle få för sig att läsa bloggen, men förhoppningsvis så kommer han inte kasta ut dom genom köksfönstret efter dom är öppnade.
Hängde på ett Café på Gamla stan och tog oss en fika.
Jag och Jonas kollade runt i lite affärer efter hon promenerat iväg, kännde mig riktigt pigg från förkylningen och vädret var vackert. Gick senare till Jonas moster, där vi skulle bli bjudna på middag. Det var supergott. 
Hade en mycket trevlig kväll! Tappade rösten mer och mer ju längre kvällen gick, trodde inte att jag skulle få behålla den på vägen hem. Men jo, den var kvar, om än lite hackig och grov. 
Men det var visst ingenting om man lyssnar på mig idag, nu är det inte mycket kvar av den alls! Hostar som en tok och väser mest fram ord, känner mig lite som en överkörd orm med basröst. Vilket inte fungerar så bra då jag har massor med musik i huvudet som jag vill nynna på..
 
Idag väntas det tvättstugejakt här i området, har inte lyckats lokalisera den ännu. Men skam den som ger sig, någonstans lär den ju finnas. Solen skiner, men om det är varmt vet jag inte än, har inte stuckit ut näsan för att känna än. 

Tjopp!

Sitter just nu och fördriver lite tid, Jonas är på jobbet och kommer att vara där till 22:00. Vad jag ska hitta på tills dess vette falen. Precis lagt klart ett pussel som jag köpte på Sience fiction bokhandeln som finns på gamla stan. Köpte det i onsdags och är nu redan lagt, bra planering av mig..
Det var ett trevligt pussel, fast att sitta på golvet med en rinnande näsa var kanske inte det trevligaste jag har gjort.
Jo, har gått och blivit med förkylning. Så knaprar nu alla tänkbara förkylningspiller jag kan hitta, vill nämligen bli frisk till i morgon! Ska träffa syster och äta lunch på stan med henne, men vad gör man? Sålänge jag inte har feber så lär det nog gå bra.
Köpte ett par nya skor igår, är sjukt nöjd över dom! Faktiskt riktigt sköna att gå i också, det lilla jag provat, så där har jag dom. De kombinerat snygga och komfortabla skor som jag efterlyste för någon vecka sedan.
Ute regnar det, så jag har faktiskt en god anledning att inte göra ett dyft idag utan ska bara vila och försöka bli frisk. Får se hur det går med det. Fast, måste erkänna att en tripp till affären är nog nödvändig, glömde köpa nässpray igår. 
Men, jag håller modet uppe, i morgon kommer det vara bättre! Så det så!

Sorg

Tårarna rinner, kan inte förstå det! Alldeles för ung, det är inte rättvist!
Fick precis veta att en vän och arbetskamrat gått bort under dagen. 
Mina tankar går ikväll till famlijen och vännerna. Det är Ofattbart!

Städa!

Nu måste jag ta itu med städningen här hemma, det är kaosartat enligt mig i alla fall. Ska passa på och göra det nu då jag inte har allt för många måsten. 
Tjejkväll och äta middag, ska hinna städa innan dess. Men om jag har 4 timmar på mig så borde det gå, så stor är inte lägenheten.
Jobbar inatt, så tjejkvällen blir nykter för min del, men man kan ju ha väldigt trevligt ändå! Bästa att man kommer att må mycket bättre i morgon än de som dricker, ett mycket bra +.
 
Hade filmmaraton igår med många diverse filmer: The woman in Black (inte alls lika hemsk som sist), Chris and Tucker vs Evil (Hur bra som helst!, härlig komisk klang i den) och 2 Harry Potter. Stickade en massa medans jag såg, så jag fick kramp i underarmar och fingrarna efter ett tag.
Blir som alltid en halsduk. Måste lära mig sticka efter mönster..
Men jag fick en fantastisk bok av pappa och hans sambo sist jag var hundvakt, ska titta i den och se om jag hittar något roligt och lätt att börja med i den. 
Om man hade såndanna tofflor som dom på bilden borde man sldrig vara kall om fötterna, dom skulle jag ha på mig jämt! Fast om jag börjar med dem är osagt, ska bläddra lite och se vad jag bestämmer mig för.
Men först var det städningen!

Vilodag

Hade det riktigt roligt på matfesten och är så tacksam att jag fick sova över hos Anna och hennes sambo! Fick mysa med deras 3 katter så blev lite mindre hemsjuk också :)
Dagen efter var man sådär jätteseg som man brukar vara, återhämtade mig mest på soffan hela dagen. Bilfärden hem gick bara fint och väl hemma så blev det ännu mera soffhäng. 
 
Måndag fick jag middag hos mamma, min energinivå var i taket! Busade med syrrans 3 barn, ritade Pichasu och pysslade massor. Vek små stjärnor av presentsnören, så som man gjorde då man var liten, vek kråkor av papper och pappershjärtan.  
Fick behålla energin hela natten också, tur var väl det för skulle ändå ut och jobba. Tisdagen var jag inte lika energifylld, men nattarbetet gick riktigt bra ändå.
 
Igår så fick jag agera frissör igen, jätteroligt! Hade 2 offer denna gång. Förhoppningsvis så blev dom nöjda, lät då så i alla fall.
 
Dagen till ära går jag fortfarande runt i morgonrock och har bäddat ner mig i soffan för att se Harry Potter och tagit upp min stickning igen.
Kännde mig inte så pigg då jag vaknade (efter 12 timmar) och jag hoppas och ber, till vem som än vill höra, att jag inte ska åka på någon förkylning! 
Skulle ju vara snyggt att bli råförkyld då man äntligen ska åka ner och träffa Jonas igen. 
Men först och främst ska jag koncentrera mig på helgens jobb, klarar jag av det så lär nog en resa till Stockholm vara lätt som en plätt!

Redo!

Ja, att jag aldrig lär mig, är redan klar att åka, fattas bara att ta på sig byxor och skor. Men det väntar jag med så länge jag kan, dom suger åt sig katthår! 
Så nu ska jag alltså sitta och göra ingenting i ca 2 timmar, kommer att stutsa på väggarna! Har i och för sig kvar disken och kan ju köra en vända med dammsugaren... 
Ska ha några svarta leggings till det och funderar fortfarande vilja dojjor man ska ha. Ska dom va sköna eller snygga? Skulle vara underbart om man kunde kombinera höga klackar och komfort. Tar med mig varmare kläder också ifall det skulle vara kallt ute, frusen som jag är.

Matfesten

Vaknade bara för en liten stund sedan och taggar redan för en kväll med trevligt sällskap i skellefteå. Matfesten är i full gång och jag ska faktiskt åka och få vara med då det händer nåt kul. 
Har missat alla festivaler, statsfester och allt vad det nu varit hela sommaren pga jobb, men är faktiskt ledig i helgen och har turen att få både äta och sova över hos några vänner!
Verkar bli en fin dag utan regn så jag blir faktiskt ännu mera pepp bara därför. Nu ska det letas fram kläder och sedan ska det sminkas. Inte allt för mycket, men bara så att man blir lite finare än vanligt.
Oh, happy day!