Liten lista

1. Var hittade du den här listan? Hos sambon på hans bloggsida (orkar inte leta åt den just nu)
2. Var är dina föräldrar födda? Pappa i Bjursele och mamma i Lillholmträsk
3. Vad är det senaste du installerade på datorn?  Tror inte att jag har installerat nåt på datorn än, det gör sambon
4. Vilken är din favoritrestaurang? Tatung
5. När badade du i en pool senast? 1 vecka sedan i badhuset 
6. Har du varit med i någon skolpjäs? I mellanstadiet hände det nog
7. Hur många barn vill du ha? 2, gärna 3.
8. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Teckno.
9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Nepp
10. Vad har du för TV-kanaler? Viasat allt utom sport
12. Har du busringt någon gång? Jodå har väl hänt
13. Har du fått felparkeringsböter? Nepp
14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Det tror jag nog att ja skulle kunna fixa!
15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Mallorca
16. Har du en egen trädgård? Jepp
17. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Simpsons
18. Kan du alla orden i nationalsången? Ja
19. Badkar eller duschkabin? Dusch
20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Mumien 3
21. Favoritpizza? La Consola
22. Chips eller popcorn? Popcorn såklart
23. Vilken färg på läppstift använder du? De gånger jag använder det så är den en väldigt diskret färg, annars så är det cerat som gäller.
24. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Nä
25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Nej
26. Apelsin- eller äppeljuice? Apelsin
27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Jens mamma och Jens, Pizza 
28. Favoritchoklad? Vit choklad
29. När röstade du senast? idag
30. När åt du en hemodlad tomat sist? Det vet jag inte.?!
31. Har du vunnit en prispokal någon gång? Jo, när vi sprang Norsjörunt i Nian.
32. Är du bra på matlagning? Det hoppas jag i alla fall, har ju utbildning :)
33. Klarar du att tanka själv? Klart att jag kan.
34. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna? Nejje!
35. Pepsi eller Coca Cola? Coca cola
36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Många ggr. Har det idag med.
37. Vad var det senaste du handlade? Mat och godis
38. Har du kräkts offentligt? Det har jag säkert gjort.
39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Har redan kärleken så det blir nog pengarna 
40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Klart jag gör.
41. Har du ringt något betalnummer? Det kan nog hända att jag gjort, men nåt specifikt kan jag inte komma på.
42. Kan man vara vän med sitt ex? Klart att man kan
43. Vem var det du besökte på sjukhus senast? BB eller nåt sånt. Räknas inte om man gjort praktik där tycker jag.. 
44. Hade du mycket hår som liten bebis? Massor och det var korpsvart.
45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Tror inte att jag har nåt.
46. Vad har du i din väska? Min jacka är min väska och där finns det nödvändiga.
47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Myser med hundarna en stund.
48. Vad är du tacksam för idag? att de närmaste lever och mår bra. Att syster har kommit upp över julen.

Hoppas att det var värt läsningen annars så har du just slösat bort en massa minuter på lilla mig :)

Jobb jul och nyår.

Nu vet jag hur jag kommer att jobba julhelgen och den ser inte allt för trevlig ut.
Julafton 12-21
juldagen 7-17
Annandagen 7-17

29/12 15-20
30/12 6-15
31/12 16-21
1/1 -09 7-16.45

Jens får nog fira jul utan mig och det blir lite tid jag hinner träffa storasyster som kommer upp. Trist men jag får hoppas att det blir bättre nästa år så jag inte behöver jobba då också. Blir min 3:dje julafton jag jobbar nu på 3 år.
Inte mycket att göra men då får jag tid att stanna inne med hundarna för att se hur de kommer att reagera på alla raketer. Norna vet vi redan att hon inte tycker om dom men Sacha har vi ingen aning om än. Skulle tänka mig att det är inget som hon är allt för glad att råka ut för. Skotträdd som hon är och rädd för ljus som blinkar.

Snöskottnig

Visst är det trevligt med snö och vi kommer att få en riktigt vit jul i år men det är som rackarn när all snö kommer på en gång. Nu har det snöat oavbrutet i ett helt dygn och jag har varit ute och skottat gården 4 ggr hittills. 3 ggr igår och en gång idag.  Plogkanten var inte liten och jag spenderade nästan 2 timmar innan jag hade fått bort all snö på uppfarten.
Min fina snöhög där jag skickar den mesta av snön räcker nu till Tvrums fönstret och man kan se den övre delen av tv:n när man står utanför fönstret. Bra även att man kan se köksklockan om man vill veta vad klockan är och inte har någon på sig.
Nu verkar det äntligen slutat snöa och de har plogat vägen igen så nu återstår bara den lilla plogkanten som kommit än en gång och sen blir det en härlig dusch och bara njuta. Kroppen värker lite efter all skottning men om man ser från den ljusa sidan så är det nog ganska så bra träning. Mycket arm och ben. Men nu ska jag ut och skotta för sista gången idag (hoppas jag).

Städande även källaren igår så nu ser det inte längre ut som ett slagfällt där nere och man kan med lätthet ta sig fram till frysboxen igen. Tog inte alls så lång tid som jag trodde att det skulle göra. Efter en dryg timme hade jag "hittat" åt golvet igen och nu ska jag bara dammsuga där och ta en sväng i tvättstugan också.

Da Vinci koden

Nu har jag äntligen fått tummen ur och börjat läsa boken som jag lånade av min pappas sambo för över 3 år sedan skulle jag tro. Men den är väldigt bra och är en riktig sträckläsare. Tror det var H som sa det och jag kan bara hålla med.
Nu har jag drygt halva kvar och ska försöka läsa ut den innan jag börjar om att jobba igen, har hela 3 dar på mig så jag tror inte att det blir några problem.
Nu tillbaka under filten på soffan för att forsätta min läsning...

Julbaket

Gjorde vi bort helgen som var. Mamma, lillasyster och hennes små var med. Jens var också med en stund men bakade inte så mycket. Så han tog skotern ner till hans föräldrar och min systerdotter tyckte att det var otroligt spännande när han startade den. Vi stod i fönstret och väntade på att vi skulle få se han köra förbi, men det stod för många bilar ivägen så vi missade honom.
Pepparkakorna hade inte sina traditionella former i år (elefanter, Musse pigg, fiskar och får bl.a) men något hjärta och några stjärnor blev det ändå. Detta tack vare att jag och syrran hittade fantastiska peppaksformer på Dollarstore som var så otroligt söta. Systerdotter hade en egen pepparkaksdeg som hon kunde baka ur eftersom hon är intollerant mot mjölkprotein. Hon bakade inte så mycket men åt degen med en stor inlevelse.
Men jag tror pepparkaksdegarna växte när vi hade dem i kylskåpet eftersom dom aldrig ville ta slut och vi skulle börja med lussekatterna. Här fick även systerdottern en egen deg så att hon skulle få sig lite julfika hon med.
När vi bakat ut alla lussekatter och hade dem på jäsning så passade vi på att äta en mycket god pizza som lillasyster fixat.
Då återstod bara gräddningen och att diska bort. En av de sysslor jag inte tycker om när man bakar. Kunde man få slippa att diska och städa efteråt så skulle jag stå och baka dagarna i ända, det är något jag verkligen tycker om. Jens tror jag inte heller misstycker eftersom han oftast äter upp allt senare.
Hade även bakat mjukkakor på lördagen så det blev en hel helg med bak och jag var ganska slut på söndagskvällen och somnade nog ganska fort om jag inte minns helt fel.

Mamma och syrran med lussekatterna
Syrran och mamma med lussekatter
Systerdotter bakar
Glad systerdotter med mera mjöl på henne än på bordet

Mardröm

Igår var jag och min sambo med om en riktig mardröm. Skulle mortionera hundarna lite mer ordentligt och tänkte att jag skulle skynda mig ut på hundspåret innan det blev alldeles för mörkt ute.
Hämtade även min systers hund och vi begav oss allihopa ut på spåret. Troja var inte så vidlyftig och gjorde en avstickare på 40 cm utanför spåret innan hon gav upp och kom tillbaka igen.
Norna och Sacha var som vanligt mer utanför spåret än på det och efter jag gått halva sträckan vände jag igen eftersom jag inte sett mina hundar på ca 10 min. Tänkte att dom stannat av och hittat nåt kul så jag börja ropa efter dem. Efter 5 min kommer Norna springandes och jag fick henne att gå fot den mesta av tiden eftersom jag hade tänkt köra tillbaka och inte ville att hon skulle springa iväg igen.
Väl framme vid bilen hade inte Sacha kommit och hon brukar vara så bombsäker och komma när man ropar, och har hon tappat bort mig brukar hon leta sig tillbaka till bilen.
Satte Norna och Troja i bilen och begav mig ut för att söka åt henne. Gick bakvarvet eftersom jag inte gått den sträckan och trodde att hon fortsatt hela varvet runt och skulle få möta henne snart.
Jens ringde och jag berättar att Sacha är borta och jag har inte sett henne på jättelänge så han beslutade sig för att komma och hjälpa mig leta. När jag näsan gått ett helt varv kommer Jens körandes med skotern då hans pappa varit så snäll och lånat ut nyckeln till den.
Nu började det bli ordentligt mörkt och inte ett spår av henne. Tror vi körde 2-3 varv + extraslingan 4-5 ggr och ropade så högt vi kunde för att hon skulle höra vars vi var. Fortfarande inte ett spår. 16.30 beslutade vi oss att det inte gick leta mer eftersom syster måste få tillbaka sin hund och Norna måste få i sig mat och dessutom becksvart ute. Svände förbi Jens föräldrar och var där en stund och fick i oss lite mat. Tror Jens åkte tillbaka en snabbis för att se om hon dykt upp. 18.30 åkte vi tillbaka igen och tittade om hon kommit. Jackan som Jens lämnat åt henne var orörd och inte ett spår som ledde till den heller.
Jens var tvungen att gå till jobbet så jag stannade hemma till 19.30 och åkte ut och skulle kolla igen. Där var Jens systrar H, J och  hunden Tilda för att hjälpa oss leta. De hade inte sett eller hört henne då heller. Åkte tillbaka hem för att försöka se Idol och hade precis bestämt mig för att åka tillbaka och leta igen när Jens pappa öppnar dörren och in kommer Sacha! Blöt, kall, ömma tassar, trött och tovig men vid liv! Så skönt!

Gav henne mat och pysslade om henne en stund innan hon la sig på sin vanliga plats i soffan och somnade ganska direkt. Själv var hade jag varit så spänd under en längre tid att jag inte kunde slappna av och somnade först kl 4 på morgonen.
6 timmar var hon ute i skogen och vilka äventyr hon varit med om det vet bara hon själv. Är bara så glad att hon kom tillbaka hem igen.

Tack till er som hjälpt oss! Ni var ett stort stöd i en jobbig stund.

Dollarstore

Jag, lillasyster och syskonbarnen åkte idag till Arvidsjaur på Dollarstore med syfe att inhandla de sista julklapparna. Eller för min del var planen så, vet inte riktigt vad syster hade tänkt men hon handlade en massa saker. Funderade först att åka till Lycksele men efter övertalning av Jens att det är väldigt lätt att hitta till Arvidsjaur så åkte vi dit.
Det var väldigt lätt att hitta eftersom det var nästan raka spåret förrutom 1 högersväng och 2 vänstersvängar (och en massa mil senare) så var vi på parkeringen. Tyckte jag kom ganska billigt undan för att vara jag på Dollarstore - 200 kr handlade jag för. Julklapp till Jens och så julklappen till mammas sambo.
Systerdotter sprang och la en massa leksaker och dylikt som var vackert eller glittrade i kundvagnen och min syster smög tillbaka sakerna som hon inte skulle köpa. Det blev en massa spring fram och tillbaka så vi var hungriga och lagom griniga när vi kom till pizzerian för att äta. Mycket god pizza var det och mätta och belåtna for vi och handlade en sväng till. Nu sov bägge barnen så att inhandlandet gick så mycket bättre när man kunde koncentrera sig på vad man skulle ha istället för att hålla reda på systerdottern som springer kors och tvärs mellan hyllorna och plockar saker.

Så nu äntligen har alla klappar blivit köpta och inslagna så nu kan jag bara slappna av och invänta julen. Tycker att julklappsfixandet i år ändå gick väldigt smidigt med tanke på en extremt stram budjet. Tror vi kommer att klara oss på kassan som är kvar tills nästa år utan att äta havregrynsgröt varje dag.

Så ikväll ska jag äta en stor skål med popcorn och mysa ner mig med hundarna i soffan och se film. Slappa och må gott.

8 saker utmaning

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna.
3. Meddelade de utmanade på deras bloggar.

8 favoritprogram:
1. Miami Inc
2. Prodject Runway
3. Top model (repriser) inte så spännande jag vet men det är roligt att se plåtningarna.
4. Scrubs
5. Two and a half men
6. Vänner
7. Dr 90210
8. Girls of the playboy mansion (Vet aldrig vad Kendra kan hitta på)

8 saker jag gjorde igår:

1. Såg lite film
2. Lade ett halvt pussel
3. Åt lunch
4. Tittade på Tv
5. Hälsade på Jens föräldrar
6. Åt middag
7. Åt 3 mandariner
8. Somnade på soffan

8 saker jag ser fram emot:

1. 1 ½ vecka till på semestern
2. Massa julbak i helgen
3. Att få klä julgranen
4. Att syster ska komma upp till oss snart
5. Hur bra jag kommer att bli på skidor nån gång.
6. När alla julklappar är köpta
7. Lönen efter julhelgen, jobbar alla juldagar, massa OB
8. Att komma ut på hundspåret och gå ett varv med hundarna

8 favoritrestauranger:
Äter inte ute allt för ofta så därför kan jag inte fylla hela listan..
1. Tatung
2. Lilla Amir
3. Dallas
4. Tre kronor
5. Frasses
6. ?
7. ?
8. ?


8 saker på min önskelista:

1. Att den här lågkonjunkturen ska försvinna och byte i regeringen
2. Massa snö så man kan åka skoter
3. Att familj och vänner får vara friska och må bra
4. En massa pengar 
5. Att Jens får fast jobb där han är nu.
6. Någon som följer mig på alla promenader jag tar med hundarna så jag har någon att prata med som pratar tillbaka.
7. Att jag blir seriös med min träning så jag bygger upp en bra grundkondition
8. Att djuren får va friska och må bra.

Utmanar Annaliten, syster, och de som känner vill.