Moster!

15.05 kom en liten tjej kom till världen, alla mår tydligen bra, skönt :) Har ingen info om hur lång och hur tung.. tyvärr. Men då vet jag i alla fall vad jag har kvar att göra på doppresenten, vilket är bra. Missade med min gissning på datum med 3 dagar, D kom närmare han var bara 1 dag ifrån.

Är tyvärr alldeles för luddig i huvet för att skriva någonting vettigt här idag. Har precis lagt av med snusningen och första 1-2 dagarna brukar vara som att bo inne i bomull eller någon liknande substans. Tack och lov så har jag inte alls så mycket abstinens än så länge. Bra dag att sluta i alla fall :D

Snö

Jag funderade faktiskt igår vars all den snö, som metrologerna pratat om, hade tagit vägen. Snöade inte så mycket igår ändå, låg ett tunnt täcke på marken när jag steg in genom dörren igår kväll/natt.
Nu vet jag var snön är, den kom smygade under natten, som den vanligtvis gör. Det är sådana här gånger jag är glad att jag bor i lägenhet och slipper skotta uppfarten.
Blir inte att gå på något skoterspår idag, om dom inte har kört upp leden igen vill säga. Men det betvivlar jag starkt att dom gjort precis där jag vill gå. Sen har jag lite träningsvärk från maratonpromenaden igår, har hittat min smärtgräns.. 3 timmar OK - 4 timmar nej.

Blir nog en softare dag idag, teckna lite och läsa boken som jag påbörjade för 1 månad sen men inte tagit mig längre i. Skulle vilja ha en läslampa vid sängen också men då måste man ha en betongborr, vilket jag inte har, så det är bara att vänta på att min fader ska göra sig ett ärende hit. Överlever nog ett tag till skulle jag tro :)

Riva




Fick mysa med gamla tanten ikväll, saknar henne lite. Söt och gosig som få :)


Promenaden

Blev som jag sa en långpromenad idag, kom hem efter ungefär 4 timmar.
Hade från början tänkt gå "storliden-rundan" men kom på när jag nästan var framme vid den vägen att "Nä, jag vill inte alls gå på nån väg idag", så jag konkade vidare utefter leden mot Bjurträsk och ser en skylt vid leden där det står Mensträsk och Fromheden. Så blev det, ville veta hur lång tid det skulle ta att gå till Fromheden. Hade då redan varit ute i ungefär en timmes tid redan. (Ibland funderar man hur man riktigt tänker..)

Dryga timmen senare var jag framme, bara att vända om och gå tillbaka då. Var riktigt skönt ute idag, hade tur att det slutade snöa under hela tiden jag var ute, det har börjat om nu ser jag.
Är faktiskt riktigt stolt över att hundarna följde med hela vägen utan att ens visa några som helst trötthetstecken, inte som jag då med andra ord, flåsade rätt duktigt i uppförsbackarna. Är mest stolt över Sacha som knappt orkade gå 30 minuter promanader på plan mark när hon kom till oss. Nu går hon 4 timmar i kuperad mark utan att blinka, vilken skillnad det blivit :)

Nu är jag duktigt trött i benen men förvånansvärt pigg för övrigt. Men jag tror ändå inte att det blir någon simhall ikväll, tycker att jag kan unna mig lite vila nu.

Bra!

Mitt internet fungerade inte alls igår när jag kom hem från jobbet, samma problem som förra gången då jag blivit tilldelad en felaktig IP-adress. Tänkte ringa T3 det första jag gjorde i morse men hade så tur att det fixa till sig av sig självt. Underbart! Nog för att dom är trevliga och mycket kunniga på T3, men slipper jag prata i telefon så är jag glad.

Ska ut på en riktigt lång och efterlängtad promenad idag med hundarna. Ser just nu att det snöar, förhoppningsvis så försvinner jag inte i snöyran ;)

Simhallen hade jag tänkt besöka ikväll också, det är alldeles för länge sen jag var och simmade. Bra med motionssim, inte så många som brukar vara där då så man slipper få sig en spark i revbenen av misstag för att man ska slåss om det lilla yta som finns. Då ska jag bara bege mig ut på jakt efter baddräkten som ligger någonstans här i lägenheten...

Lista

Stal den från Jens

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Strålande!
Favoritgodis: Just nu är det ädelstenar
Kläder just nu: Mjukisbrallor, T-Shirt och den rosa huvtröjan igen. 
Musik just nu: Så blandat att jag inte ids skriva in nån specifik
Vad sa du senast: Hej Norna.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: 50-60 talet
Fisk eller badkruka: Beroende på hur varmt det är i vattnet ;)
Hur många kuddar sover du med: 3 st
Favoritväder: Vårvinter!
Sparare eller slösare: Sparare
Kommer du ihåg din första kärlek: Jo det tror jag 
Älskar du honom fortfarande: Nej
Tror du på mirakel: Ja!
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja det kan jag tycka
Hur många barn vill du ha: Sagt 2 eller 3 så jag får väl hålla mig till det.
Stjärntecken? Tvilling
Äckligaste insekten: Fästingar
Största svaghet: Sätter upp mycket mål men hinner inte med hälften
Det här är jag bra på: Teckna kan jag väl erkänna att jag inte är så tokig på :)
Bästa bok? Finns så många! Goda Omen av Neil Gaiman och Terry Pratchet är kul.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Flyga
Chips, morötter eller godis? Får man inte välja popcorn? Chips..
Pizza eller hamburgare? Pizza
Skriver du dagbok? Räknas bloggen? i så fall ja :)
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Har en piercing och 3 tatueringar, funderar på att göra en fjärde också. 
Stökigt eller välstädat? Välstädat
Vilken hand håller du gaffeln i? Om jag inte inte använder kniv så är det höger
Hur många syskon har du? Två
Är du rädd för blod? Nej inte då.
Saltar du på maten? Jag tillsätter salt i maten när det tillagas.
Gillar du att sjunga? Oooja
Anser du att du är stark? Haha, vad svarar man på den? Lite :)
Har du en besatthet? Besatthet vet jag inte. Gillar talet 3 ;)

:)


Såhär glad är jag idag.

Norna såg inte fullt så glad ut som jag.

Bättre!

Vaknade av att mobilen skrek ut Anouk - Nobody's wife för full hals. det var min arbetsgivare som hade hittat en mycket bättre tur till mig idag. Slipper jobba 18-01 utan ska jobba 12-20. Så mycket bättre! Fast detta innebär fortfarade att jag kommer missa träningen idag tyvärr.
Strålade väder ute men fortfarande lite kallt, får se om det blir en lite snabbare promenad innan jag går på jobbet. Låter ju som det skulle bli ännu mildare i helgen då jag är ledig! Just nu så känns nästan allt perfekt, får se hur länge den känslan kommer att infinna sig idag. Den brukar ha en tendens att försvinna efter ett tag, men jag är väldigt optimistisk för tillfället.

Knappat in räkningarna på banken och det ser ut som jag lever över även nästa månad med marginal. Helt underbart! Hundarna mår bra och livet leker, det var lite synd med träningen bara men man kan ju inte få allt här i livet.

What a beautiful day! *sjunger*

Brrr!

Nu är jag riktigt less på denna kyla. Är ännu kallare idag, termometern har krypit sig ner till -31 grader. Fingrarna höll jag på att frysa av mig när jag var ute med hundarna i 5 minuter.

Vaknade 2 gånger inatt av att det krampade i vaderna så att jag var tvungen att sätta mig upp och sträcka ut dom ordentligt för att kunna somna om igen. Vaknade såklart en stund före väckaren också, låg och väntade på att den skulle ringa. Där försvann den sovmorgonen..
Då är det dryga 2 timmar kvar innan man ska iväg på jobbet och har inte alls någon längtan att stiga ut genom dörren idag. Om jag kunde skulle jag teleportera mig dit.. *zap*

Men har hört rykten om att det skulle bli varmare till helgen och jag kan ju bara hoppas att det stämmer, då vankas det långpromenader i skogen och på hundspåret. Har längtat ut på sådanna länge nu, tror hundarna gör det också.
Fast inte idag, fick dra dom ut och dom sprang tillbaka till dörren efter att dom gjort sitt ute. Norna stod och balanserade på 3 ben för att hon tycker det är så kallt. Inte kul längre!

I väntan..

Har just kommit hem från en middag hemma hos mamma. Där var även syster och hennes familj. Magen är stor och rund. Har gissat att hon kommer att få den 25 februari, D gissar på 1 mars. Får se vem av oss som kommer närmast av oss..

Syster och magen :)

Storasyster A äter jordnötter

Lillebror med sina jordnötter och BOLLEN!


Sikken Måndag..

Vill först och främst tacka J för all hjälp med att få min dator att fungera igen! Otrevligt när det finns folk som gör program som tar ut funktionerna på en dator helt! (för mig i alla fall eftersom jag inte alls är den mest teckniska och datakunniga personen på detta ställe!) Helt fantastiskt att du kunde komma och hjälpa mig i min nöd! Så TUSEN TACK!! Ska inte göra om det lovar!

Kom mig isäng alldeles för sent men jag var lycklig ändå, visste att jag skulle få sova högst 5 timmar. Så tur hade jag inte utan somnade väl efter kl 1 någon gång. Om livet hade en filmmusik så låg jag och lyssnade på den ett ganska bra tag med andra ord.. Min musik var inte så bra.
Vaknade efter 3 timmar sömn, förvånandsvärt pigg (lär nog straffa sig senare under dagen) och ser att vädergudarna inte var på min sida idag heller. Visserligen mycket vackert ute men kallt! - 25.
Tur man ska hålla sig inne större delen av dagen.

Så nu ska jag snart gå iväg till jobbet.
Ha en tevlig dag :)

Marodören!

Nu har jag hittat källan till mina trasiga påslakan och örngott. Skurken i dramat heter Sacha, settertösen med det okyldiga ansiktet..
Råkat lämna min huvudkudde på soffan och hörde hur det bäddades för fullt i tvrummet. Plötsligt hörs det där otreliga ljudet när tyg brister. Nej huvva inte var hon så orolig över det utan bäddar vidare som om inget hade hänt. 4-5 revor i tyget så det är bara att försöka laga det efter bästa förmåga då..

Hädanefter blir det stängd dörr till sovrummet när jag inte är hemma. Och plockar bort allt trevligt och bäddvänligt som jag är rädd om.


Skruken

Offret

Kallt!

Idag är det ännu kallare än vad det var igår. Tror att termometern har krupit sig ända ner till - 21 var visserligen ännu kallare när man klev upp i morse.. Blir ingen promenad i dag heller då med andra ord.
Träningsvärken sitter fortfarande i sedan jag ner till gymmet i fredags. Nu på baksida lår(!) så jag når inte riktigt ner till golvet längre. Mystist det där tycker jag.
Ska köra mer mage och rygg senare under dagen så att jag inte blir sittandes allt för stilla. Det är inte bra, provat förr och då kommer "ryggontet" smygandes.

Har seriösa funderingar på att sluta med snusningen också och lägga pengarna på nåt sjukt mycket vettigare. Så enligt mina beräkningar är jag 4 dosor från att bli en nikotinhäxa. Förhoppningsvis så hinner jag jobba klart för veckan som kommer innan dom tar slut :D

Så vad ska man göra inne ännu en dag? Håller på att få slut idéer till motiv för att teckna så det är lite drygt. Läsa är ju riktigt trevligt så man kan ju ägna en timme eller 2 till. Mat behöver jag inte göra eftersom jag har en låda i kylen som bara behöver värmas. Skulle kunna ta en svängom med dammsugaren, skulle faktiskt inte skada.

Får se vad dagen har att erbjuda, väntar spännt på att syster ska höra av sig från BB. Hon var beräknad igår och jag har ännu inte hört något om det. Men så länge allt går bra så kan jag vänta ett tag till. Frågan är ju bara ur länge hon orkar vänta. Ville föda redan för 3 veckor sedan, var less redan då.

Utan Nät

Min dator blev tydligen kapad och knappade in en egen ipadress tillhörande en router som jag inte har. Tog 2 dagar att lokalisera problemet men nu äntligen är det löst. Tack och lov :)
Har under tiden hunnit med att teckna en del eftersom man inte sitter vid datorn hela tiden, tvättat, städat, diskat, och möblerat om har jag också hunnit göra under den tiden. Blev faktiskt riktigt bra om man får säga det själv, känns som om tvrummet blivit mycket större sen dess.

Pics på teckningarna kommer här:

Nattdemon

Försökte mig även på att måla med vattenfärger.

Mys!

Sacha insisterade på att ligga så nära mig som möjligt, på huvudkuddarna. Hon har nog inte fattat att hon är en 20 kilos setter som tar lite plats. Norna låg under täcket vid min midja. Det kan bli rätt så trångt ibland när man ska sova.
Operation sova själv går med andra ord inte så bra..

Vilken vecka..

Jobb:
måndag 12-21
tisdag 7-17
onsdag 7-17
torsdag ledig
Fredag 6-15
Lördag 7-12 + 15-20
Söndag 7-16.45

Tror att jag kommer att va hyfsat trött söndagkväll. Får i alla fall ihop en hel del timmar vilket innebär att jag får en extra ledig dag nästa vecka. Jobbar bara onsdag och torsdag då, ingen aning än om vilka tider det blir men vad spelar det för större roll om man får långhelg istället :)

Nu är jag då ledig imorrn och är det inte allt för dåligt väder blir det promenad i vanlig ordning.
Har förresten beställt nytt smycke till piercingen igen, nu en hel ring. Tror den är bekvämare och snyggare än den "hästsko" som jag har idag. Staven är inte allt för skön när man ska äta eftersom man biter i den ibland och fastnar med tänderna i plattan på baksidan. Ny pärla till staven också om man vill byta, tur att det inte är någon förmögenhet man måste lägga ut, 127 kr för 3 saker, helt överkommligt tycker jag :)

Mera teckningar


Teckning

Orginalet
Blev väl sådär

Min dag

Jobbar 12-21 idag, vilket innebär att jag kommer att missa träningen idag. Får väl fortsätt att gnola på stämmorna här hemma och hoppas att jag inte är helt ute och cyklar med dom. Skulle va lite jobbigt om jag tränat in en stämma för att inse att den är totalt fel. Får väl se i så fall på torsdag, om det blir någon träning då, om jag hittat rätt.

Funderar om jag ska bege mig ut på en lite kortare promenad med hundarna innan jag börjar jobba. Ganska fint väder idag men tror inte jag orkar ut på hundspåret. Varit där 2 dagar i rad och höfterna och leder mår väl sisådär av att gå i så ojämn mark. Eller det är inte hundspåret som är dåligt, utan det är skoterlederna dit som man måste plumsa lite i.

Käka fruost står nr ett på listan just nu i alla fall. Yogurt med flingor är väl inte helt fel. Synd man inte har en brödrost, skulle va gott med rostade mackor just nu.

Resultatet


Kunde inte hitta postern med trollkarlarna så det blev en frihandsteckning istället. Hyfsat nöjd över skuggningen.

Teckna

Ja nu har jag i alla fall börjat på 2 av de tre löftena jag gett till mig själv. Går på fler promenader med hundarna och har börjat äta mer och bättre (om man plockar bort lite godis som slinker ner då och då). Så nu är det bara ett löfte kvar och det hade jag tänkt hinna med lite idag innan jag beger mig ut på en promenad igen. Det var då nämligen att ta itu med mitt tecknande igen.
Lägger upp någon bild på resultatet om jag tycker att det blev bra, ska försöka mig på skapa 4 trollkarlar igen. Har provat rita dessa i gymnasiet och dom var rätt så roliga att måla men har inte kvar någon till mig själv, lyckades ju faktiskt sälja dessa till några klasskompisar för en billig peng. Så jag har faktist sålt min "konst" :D

inflyttad

Ja nu har jag officiellt bott i lägenheten i 5 dagar, börjar få till det ganska bra om jag får säga det själv. Det är lite kompact living med 2 hundar som tar upp den mesta platsen av soffan och köksbordet håller på att kollidera med den. Men det känns ändå rätt så skönt att ha en egen lya och får bestämma precis hur rent/skitigt jag tillåter det att vara. Är det stökigt har jag bara mig själv att skylla.

Internet fick jag tag i igår och sitter och njuter lite extra vid datorn bara för den skullen. Äntligen kan jag använda mig av internetbanken igen och känner ett stort lugn nu när jag ska betala räkningar nästa gång, ingen man ska ringa för att höra om man kan låna datorn en stund för att hinna betala in dom i tid.

Har förresten provat använda mina vansinniga skor och förutom förväntad smärta under tramdynorna så klarade jag mig från alla missöden. Om man inte räknar att jag blev omkulldansad av en karl som djöd upp mig.

Ska försöka mig på att ta allt som jag glömt i huset idag. Tvättar för övrigt och  har diskat bort disken. Känns som om jag ska hinna med mycket idag och det känns skönt, kommer att njuta av helgen sen. Blir nog eventuellt en långpromenad med hundarna också om tiden tillåter det. Det blir mörkt så fort när man har mycket att göra. Då kan man inte gå på skoterspåren som man vill utan måste gå inne i samhället som inte alls är lika kul, varken för mig eller hundarna.

Have a Nice Day.