Natt

Nu har jag skolat in mig på natten också, gick över förväntan måste jag säga. Var inte allt så trött som jag trodde att jag skulle vara. Däremot har jag inte lärt mig när det är dax att stiga upp och sover nog alldeles för länge så dagarna är därmed alldeles för korta. Var vaken 4 timmar innan jag skulle på jobbet igår, vad hinner man göra under den tiden? Jo just ingenting.
Vad som hänt sen sist vette rackarn, hunnit med att rita en teckning som en arbetskamrat önskade motivet på. Denna gång blev det en ängel av det enklare slaget eftersom jag skulle hinna med att rita den under nattens timmar.

Det var allt för denna gången. Kort inlägg som man inte alls fann ut nåt vettigt på. Men men


Uppdatering

Ja vad har hänt sen sist jag blogga.. en hel del faktiskt. Har hunnit läsa båda Neil Gaiman albumen som jag lånade igår. Går för tusan inte lägga ifrån sig när man väl har fått tag i dom (tack älskling!)

Mitt Visakort har blivit kapat och någon har handlat med det på nätet för 13000. Fick ett otrevligt samtal från banken i måndags då jag fick veta det, så kortet är spärrat och nu sitter jag och väntar på att få tag i ett nytt så man åter kan gå och handla det man behöver. Hundmaten håller på att ta slut och katten behöver också kattsand och mat. Förhoppningsvis så kommer det med posten idag. (hoppas, hoppas!) Annars så blir det ett besök på banken innan man swichar iväg på jobbet.

Har fått stapla om Rivas matskål ännu högre och tagit bort stolarna från bordet. Nu står den längst upp ovanpå: 1 kartong, en kista, ett av mina sängbort som står på bordet. Hon sitter numera och äter väldigt nära taket och jag sitter vid rumsbordet och äter. Tackar Sacha för att hon är så snäll och ser till att jag inte är sysslolös. Nu måste jag hitta ett nytt ställe till kattlådan också eftersom någon (Sacha eller Norna) sticker in huvet och äter kattskiten!

Har även hunnit med ett nytt teckningsprojekt, hann jag med igår när det absolut inte var något av värde att se på tv. Denna gången blev det från Final Fantasy 7(?), Claude. Riktigt rolig att teckna och det gick fort, tog ungefär 1½-2 timmar. Resultatet ser ni här:


Sen har det säkert hänt en hel del annat men inte värt att notera eftersom jag inte kommer ihåg det. Längtar tills på torsdag, och de insatta vet varför :) Oh, det är ju imorrn! Sweet!

Jobbarhelg

Så ligger det till, kommer att spendera det mesta av min vakna tid på jobbet denna helg. SÅ förhoppningsvis så kommer den att gå ganska fort. Börjar kl 21 ikväll och slutar kl 01. Vet inte vars denna dagen har tagit vägen, tycker inte att jag gjort mycket nyttigt av denna dag. Kan i alla fall lägga till 2 filmer i mitt "dessa har jag sett och kan se igen" lager. Diskat har jag gjort och rensat kattlådan. Känner mig faktiskt riktigt lat.
På lördag och söndag är det 13-17 + 21-01 som ska jobbas. Ska klämma in 1 timmes prommis efter första passen så inte hundarna känner sig helt bortglömda.

Ska kasta i mig en andra middag nu så jag klarar mig tills jag slutar. Ta med något att läsa när alla sover, vet bara inte vad jag ska börja på för nåt. Lättläst ska det va så inte jag också somnar. Eller så får det bli ritblocket och va lite kreativ, var länge sedan nu jag ritade något.
Trevlig helg i alla fall

Riva

Har fått en ny inneboende, gamla och söta Riva är här på besök på obestämd tid. Söt och gosig som aldrig förr. Hon har nog förvirrat sig och tror att hon är en papegoja eller annan fågel eftersom hon ligger den mesta av tiden på min axel när jag sitter vid daorn, gör hon även i detta nu.

Hon spatserar runt här i lägenheten som om hon inte gjort annat så jag tolkar det som om hon verkar trivas i alla fall. Hundarna är glada också att få bo med sin gamla kompis igen.
Har försökt ställa upp hennes mat så högt som det bara går (genom en pall som står på köksbordet) Förhoppningsis så är inte Sacha dit allt för ofta för att stjäla hennes mat.
Dom har också ett helt fantastiskt sammarbete dom emellan. Jag gick isäng själv och under natten hade Riva hjälpt Sacha att öppna dörren till sovrummet, slutade med att jag vaknade med alla djur sovandes i min säng och jag hade inte märkt att dom lagt sig där ens.

Har varit ut på en lite längre promenad också, 2 timmar för att va ganska exakt, som resulterade i att hundarna och jag fick ställa oss i duschen och spola av allt grus och sand som hade fastnat på oss utefter vägen. Gick förbi "kronpasset" och en helt fantastisk rönn som nog fått för sig att den kommer från savannen.
Efter en så lång promenad blev vi trötta och somnade på soffan en timme eller två. Så självklart är jag inte allt för trött nu och lär inte kunna somna än på ett tag. Så kan det gå..

Lyxigaste älgpasset jag sett och rönnen

Valborgshelg

Jo så har det varit valborg också och jag fick se mig en majbrasa, eller något liknade i alla fall. Folket i byn hade inte orkat gräva fram brasvirket som samlat sig under en snödriva utan använde sig därför 2 st träbåtar och diesel som dom tände på istället. Brann faktiskt riktigt bra men vet inte hur gubbarna tänkt sig eftersom båtarna braka ihop som förväntat efter ett tag.
Gick den vanliga tipsrundan som jag inte vann i år heller, men syster och pappa fick sig fina priser ändå. Tack vare lotter och en hel del tur ;)
Bilder här nedan:
Majbrasan före och efter den rasat ihop




Syster var på besök som sagt från uppsala, fick mig därför en tidig födelesedagspresent av henne och min andra syster: En svart brödrost! Har använt flitigt under denna helg och den fungerar alldeles utmärkt och ser helt fantastisk ut tillsammans med min svarta kaffebryggare. Nu saknas bara min svarta vattenkokare som bor hos lillasyster för tillfället.

Var ute en sista sväng med systrarna idag på Knut'n och Berglunds (dom mest fantastiska affärer som finns här) och fyndade ett nostalgispel som vi brukade spela flitigt när vi gick på dagis. Fick ge en hel guldpeng för spelet, tyvärr fattades 4 brickor men efter lite pysslade så anser jag spelet fullt brukbart igen. Nu ska jag bara hitta något gult och träaktigt som jag kan använda som spelpjäs så är spelet fulländat igen :)




De hemmagjorda brickorna, tog lite tid men det var det värt.