Tv

Jahapp, nu har man införskaffat sig en ny tv också. 42" Plasma som ser otroligt trevlig ut där den står, mycket bra att se film på också.
Köpet hände igår när vi var i Ske-å och skulle vaccinera Norna och besikta Sacha. Vetrinären var helt underbar med hundarna och vi var därifrån på ett kick utan att hundarna jagat upp sig det minsta. Ja, förutom då Norna var inne för vaccination och jag och Sacha var i väntrummet. S gnällde och läntade efter N jättemycket, hann nästan bli upstressad för att hon inte fick följa med N in.
Sen for vi och lämna ett Xbox som förhoppningsvis ska säljas, där fick vi oss var sitt glas cola. På elgiganten var vi också och innan vi kommit oss därifrån så var vi en Tv rikare och en massa pengar fattigare. Fast jag måste säga att det var ett grymt bra pris på den så det är klart värt det.
Nu kommer mamma bli glad eftersom hon nu kommer att vänta sig barnbarn. Tv:n var visst ett krav som Jens hade för att han skulle gå med på att ge henne barnbarn, men vi får väl se hur det blir med det. Man behöver ju inte ha allt för bråttom med det. Än så finns det tid kvar innan jag blir infertil hoppas jag :)

Mortion

Nu har jag mortionerat en massa. Inte så intensiv träning men ändå.
I söndas åkte jag och Jens skidor i 5-7 cm lössnö och det hade drevat ganska mycket på vissa ställen. Var väldigt jobbigt att ta sig varvet runt. Sen så hade jag jobbat 10 timmar den dagen så jag var nog ganska slut i kroppen redan innan vi for ut och åkte. Jobbarhelgen var slut och hade en riktigt skön tur i måndags 7-12, väldigt fint väder och inte alls kallt. Kom hem och bestämde mig att gå med hundarna. (Nu blev det med sele och linor.) Var ute och gick på skoterspåret i 1½ timme, somnade därefter på soffan ett tag.
Idag har jag åkt 4 km skidor, tog 25 min. (Det är långt kvar till Callas fart, hehe) Tog därefter hundarna på en promenad i en timme ungefär. Har varit med om de flesta väder idag, det har varit sol, mulet och sen toksnöa det i 15 minuter innan det blev sol igen. Rena rama aprilvädret.

Imorgon blir det vila eftersom vi ska till veterinären med hundarna, Norna ska vaccineras och Sacha ska underskökas så vi kan försäkra henne. Stackarn har varit oförsäkrad ett tag nu, som tur är så har hon inte råkat ut för några större missöden.

Kul Grej

Instruktioner: Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga; hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar.
  1. Vad heter du?: Hea
  2. Ett ord på fyra bokstäver: Hett
  3. Flicknamn: Hanna
  4. Pojknamn: Holger
  5. Yrke: Hundskötare
  6. Färg: Henna
  7. Klädesplagg: Hatt
  8. Mat: Hamburgare
  9. Sak i badrummet: Hårnål
  10. Plats/stad: Helsingborg
  11. En orsak att vara sen: Haltar
  12. Något man skriker: Hallå!
  13. Film: Hellraisor
  14. Något man dricker: Hallonsaft
  15. Band: Hellicopters
  16. Djur: Hermelin
  17. Gatunamn: Hamngatan (finns garanterat nånstans)
  18. Bil: Hummer
  19. Sång: Here I am - Kelly Klarkson 
  20. Aktivitet med mer än en deltagare: Hästhoppning (du och hästen)

Hittade detta hos Xrob. Hoppas att svaren är godkända :)


Pussel

Nu har jag äntligen byggt klart pusslet som jag kämpat med ett par dagar nu. Motivet är en massa feér och alver + en massa skog och ruiner. 1500 bitar och riktigt roligt att lägga, så tack syrran för det, det var en julklapp :) Jag hade väldigt tur att det rymdes precis på barbordet, ni ser vart kanten är och hur nära pusslet ligger den.
1500 bitar

Har även fått veta att den 8 mars så ska jag få fylla i min tatuering, håller på att vara dax för det så jag och en kompis åker dit. Man måste ju passa på att samåka om man har möjlighet till det.  Är sugen på att göra en till när jag ändå är där men vi får väl se. Vet inte om Jens är så imponerad av den idén.
Nu så ska jag varva ner lite så att jag är så sova inatt. Sov 1-2 timmar förra natten och har jobbat 10 timmar idag och har turen att börja 06:00 imorgon.. Sen så har jag bara måndag kvar innan min "helg", tis och onsdag. 
Idag kunde jag inte motstå att åka skidor, trots att det blåste halv storm. Det var varmare ute så det är bara att passa på. Men det blev inte så långt eftersom jag var ute på min rast, 4 km. 

Paj

Idag har jag, lagt en massa pusselbitar. Har ingefär 200-300 bitar kvar men det består mest av grönt och brunt, det värsta kvar alltså.
Jag har klippt Jens så nu är inte lika långhårig längre, det växer som ogräs det där håret. Sett en film, handlat och lagat en kassler-och ostpaj till middag. Hade ingen skinka så det fick bli kassler, funkade faktiskt ganska bra. Men halva pajen är kvar så det blir att äta paj någon dag framöver. En ganska skön slappardag med andra ord..

Nu vill jag ha varmare ute! Jag längtar ut i skidspåret och det känns inte så motiverande när det är -20 grader nästan hela tiden. Får se om det är varmare imorgon ska jag nog försöka mig ut en stund innan jag börjar jobba.

Bakardag

Idag fick jag ett bakaril eftersom det gick absolut inte vara utomhus längre än en liten stund i taget (-20 grader). Gjorde syltgrottor som blev absolut misslyckade, inte så mycket fel på smaken men det blev smulhögar med en klick hallonsylt som höll ihop 1/3 av kakan.
Eftersom dom inte blev så bra så beslöt jag mig för att göra muffins, funkar alltid och det blir sällan misslyckat. Skulle då prova mina "nya" muffinsformar i sillicon. Dom är inte så nya men det är första gången jag använder dom.
Formarna fungerade alldeles utmärkt och jag bjöd även mamma på en när hon kom förbi och hälsade på. Jag hade ätit en förut så det var alltså 2 tomma formar, dessa ställde jag på diskbänken utan att skölja av dom. Stort misstag!
Sacha tyckte att det luktade smaskens och beslött sig för att smaka, dvs tugga sönder formarna. Hittade dom i soffan och det fanns inte en tillstymmelse av muffin kvar på formarna.
Sacha har varit duktig tycker hon själv..

Mera skidor

Nu är det bra på tv igen. Skidskytte Vm började idag, tyvärr inte allt för bra för varken våra damer eller herrar, men så går det väl när dom tjures med att ha det i Korea. Helena var i alla fall duktig, 5:te plats tycker jag var väldigt bra med de förutsättningar de hade. Sen att det även är annan skidåkning emellanåt är bara ett stort +.

Följde Jens och en hel annan hög ut på hundspåret idag, Norna, Sacha och Tilda var även med. Jag och Jens körde utan hundar eftersom vi lånade ut dem till dom som skulle dit. Sen hade vi tyvärr bara 2 bälten så Norna fick springa brevid, tror inte hon tyckte det var så hemskt.
Jag däremot har tappat all kondis efter min förkylningsperiod och fick stanna lite nu och då för att inte dö, speciellt i uppförsbackarna. Men jag tog mig hela varvet runt utan att dom blev allt för "övervänt" på mig. Och bäst av allt: Utan att trilla i nedförsbackarna!!
Sen åkte vi hem och åt årets första semlor, väldigt gott. Bjöd även Jens föräldrar.
Somnade på soffan en halvtimme eller så innan jag började fixa lite middag. Pölsa, potatis och rödbetor. Perfekt till alla hjärtans dag eller hur :)

Om en stund ska vi ut igen och åka, denna gång på elljusspåret, får se hur långt det blir denna gång. Nu ska vi bara smälta maten så vi orkar åka.


Promenaden

Klädde på mig ganska så mycket idag, täckbyxor fick följa med, glömde dessvärre halsduken så jag har en lagom genomfrusen haka för tillfället. Nu har det ändå blivit varmare ute, är endast -11 grader nu och solen skiner som om den inte har fått vara framme på länge och skoterspåret var perfekt.
Idag gick vi ringleden, som jag inte har en aning om hur lång den är, och vi var hemma efter ungefär 2 timmar. Frisk luft har vi fått i alla fall. Kom på att jag kunde ha tagit mitt bälte och dubbellinan om jag varit smart men det var jag förståss inte. Så jag fick smådra i kopplet då och då för att jag inte skulle bli av med fingrarna när dom fick lite väl bråttom. Men jag är ändå rätt så nöjd över att de uppförde sig så bra ändå, det blev inget trassel med kopplen i alla fall.
Det som förvånade mig mest var ändå att vi bara träffade på 2 skotrar idag (och det under sista km) och en skidåkare. Fast det är ju såklart fredag och många är väl fortfarande på jobbet..
Boll

Nu ligger Norna och Sacha i varsin soffa och de har båda kurat ihop sig till varsin boll. Förstår dom, skulle också vara trött och kall efter en sån promenad med en odräglig matte som inte blir glad när man drar i kopplet mest hela tiden. Nästa gång blir det selar, linor och bälte som gäller.


Underbart!

Vaknade idag av det sedvanliga sättet:
Sacha står och gnäller lite lätt nederst i trappen och väntar på att jag ska komma ner och fixa frukost åt dem och gå ut med dom. Efter 5 minuter har jag inte riktigt vaknat och då övergår det hela till ett skällande.. ett ordentligt skall med 20 sekunders mellanrum ända tills hon hör att jag kliver upp och håller på att klä mig. När jag väl kommer nerför trappan så står bägge två och knorrar och viftar på svansarna så hela kroppen följer med. Norna står som vanligt och skrattar och fnyser. Försöker parera attakerna som Sacha kommer med eftersom hon vill skynda på prossesen allt vad hon bara kan. Maten är blötlagd och ut går vi, i koppel denna gång eftersom Sacha absolut inte kan tagga ner, de fixar sitt och vi går in.
Väl inne rusar dom till matskålarna och väntar på komando innan de får börja äta. Själv tar jag mig en filtallrik och läser lite. Nu ligger vi allihopa på soffan (Norna i mitt knäveck som vanligt) och väntar på att det ska bli lite varmare ute.. -16 grader.

Idag är det strålande sol och inte ett moln så långt ögat kan nå, kallt ja, men det blir nog bättre under dagen. Har bestämt mig att idag blir det en långpromenad med hundarna efter skoterspåret när Jens ändå är borta och jobbar. Hur kul är det att sitta inne en sån här dag alldeles ensam?

Isfolket

Jepp, läste ut min "braiga" bok av Paolini och fick veta att triologin som det var tänkt från början har blivit 4 böcker istället. Han håller på för fullt att skriva den nu och det tar ett tag innan den kommer ut på svenska så nu ska jag spendera 1-2 år i väntan på nästa bok. Hoppas att den är minst lika bra som dom andra. Har läst 2003 sidor hittils så 700-800 sidor till kan inte skada. (visst hoppar intressesmurfen av lycka nu va?)

Eftersom jag varit sjuk nu hela veckan och legat mer eller mindre pall i soffan har jag broderat lite på min julklapp jag fick av Jens föräldrar (tack den har hjälpt mycket i mitt tidsfördriv), har väl hunnit hälften ungefär nu skulle jag tro. Det kan bli för mycket tv-tittande, även om jag inte trodde det om mig själv, och man blir less på att se halvtaskiga filmer som visas just för den stunden. En och en annan filmpärla har jag väl hittat men man blir less ändå.
Så jag har äntligen tagit itu med att läsa klart Isfolket för den tredje gången, har 6 böcker kvar nu + några i början som jag hoppade över av nån underlig anledning som jag inte vet om själv ens. Läste en halv bok igår och resten idag + 5 kapitel i följande bok. Oj, vad jag älskar dom böckerna, det räntar så fort :)

Imorgon ska jag ut på en promenad hade jag tänkt mig om det inte är allt för kallt, men är det inte 2-siffrigt ute så är det bara att klä sig och promenera. Tror att hundarna skulle uppskatta det också.

Sjuk..

Ringde och sjukanmälde mig i morse, måndag och tisdag. Får se om jag orkar jobba onsdag.
Hade feber igår, Jens hade ett utomordenligt test, la handen på pannan och fråga om vi skulle koka några ägg. Så i morse kände jag mig inte alls pigg, hade nog fortfarande feber och somnade snart på soffan. Vaknade först vid 11.30 och åt lite och klädde på mig i massor innan jag släppte ut hundarna lite snabbt på gården. Det är kallt idag igen. Var väl -18 ungefär och har snöat idag igen, tack och lov inte lika mycket som alla andra dagar. Överlät snöskottningen åt Jens som inte kunde vara ute och anstränga sig så mycket när det är kallt ute pga astman. Har nu en fin snöhög mitt på gården eftersom ingen av oss har orken att få bort den, tur att vi inte behöver ut med bilen i närmsta taget. Så när jag känner mig piggare eller när det blir varmare så ska det skottas.
Nu är det -20 grader ute och alldeles stjärnklart. Synd att man ligger inne med en supertät näsa och frossa.
Ska klä mig igen och släppa ut hundarna innan jag myser ner mig under täcket och fortsätter att läsa min "braiga" bok. Brisingr heter den och är skriven av Christopher Paolini, han har även skrivit: Eragon och fortsättningen på den: Den äldste.
Detta är tredje boken i serien och det är böcker som passar mig perfekt. Drakar och magi! Kan det bli bättre?!
Men läs häldre boken Eragon än se filmen, ett litet tips. Och har ni läst boken, se för guds skull inte filmen!! Jag blev enbart irriterad.

Knäckande.

Som Jens berättat på sin blogg så har jag lyckats knäcka en av mina stavar, gjorde det under min fantastiska vurpa men upptäckte det inte förrän efter någon dag. Så det var bara att knalla och köpa ett par nya. Som tur var så fanns det flera i min längd som inte kostade/sved allt för mycket. Kännde även dagen efter vurpan att jag hade sträckt nacken så jag fick gå med nackspärr några dagar. Men inga brutna ben :)

Har även fått en elak förkylning som inte vill ge sig. Har legat i 2 dagar med en tät näsa och en rethosta som inte någon hostmedicin i världen skulle kunna bota. Den vi har här hemma funkar i 10 minuter på sin höjd.
Sen så har inte förkylningen blivit bättre för att man varit ute och skottat p g a all denna snö som behagar att komma fast det är så förbajjat kallt. Har inte varit varmare än -17 på 3 dagar och det skulle visst hålla i sig i 2 dagar till enligt vädret. Fast det skulle då i alla fall sluta snöa innan måndag så det är nog bara en dag kvar av snöandet som vi nu har.

Ska även på kalas imorrn hos systersonen som fyller 1 år. Fast han fyller inte förrän på måndag men vad spelar en dag hit eller dit för roll?

Slut på helgen...

..och äntligen så ska man få bli ledig några dagar.
Har spenderat de flesta timmarna på dygnet nu i helgen på jobbet så jag ser fram mot att få stanna hemma och må gott måndag och tisdag.
Men det hände en ganska kul grej igår på jobbet, det var totalt mörker när jag kom dit igår eftersom strömmen hade gått "tvärendes" i hela samhället men kommit tillbaka i de flesta hushåll efter några minuter. Men på 2 äldreboenden (varav ett var där jag var) var strömlösa och en hiss på ett tredje hade strejkat. Så vi väckte de boende med en ficklampa som enda ljuskälla. Som tur vär så fanns det gott om värmeljus som vi tände i köket och dagrummet så de skulle få se vad de åt till frukost. Efter 1½ timme kom strömmen tillbaka och dagen förlöpte ungefär som vanligt. Fick även en gullig kommentar av en tant som bor där: "Det ser ut som om du har väldigt stora öron" och följdes av " ..jo det har du nog".

Köpte min nya skidor i fredags också och skickade iväg dom för att vallas. När jag kom hem på rasten idag så stod dom utanför dörren och jag och Jens bestämde oss för att åka en sväng innan jag skulle iväg på jobbet igen. Gick ganska bra och det kändes som om det gick lite fortare att åka idag (har ju sagt att med rätt utrustning så kommer det att gå mycket snabbare att åka) men vet inte om det gjorde det igentligen.
Gjorde även världens vurpa/kullerbytta i näst sista nedförsbacken, som är typ den minsta som finns. Tappade totalt balansen eftersom ena skidan fastnade i ett spår och jag trampade över med den andra skidan. Det blev totalstopp och jag flög framlänges och landade först på axlen och höften innan jag gled ca 2 meter och stannade. Jag är väldigt förvånad och glad att jag inte knäckte skidorna i det fallet och att jag inte slog mig mer. Har en öm punkt på baksidan av vänster höft men det syns inget blåmärke och jag har inte besvärats av det när jag var och jobbade. Tur hade jag :)

Ska nog ut och åka igen imorrn själv, om inte Jens ska med förståss, och träna mer på tekniken och börja känna mig mer säker med skidorna och framförallt få mig balans så att jag är så stå upp i nedförsbackarna. Nu ska jag krypa under täcket och vila mina ömma muskler en stund.